<center>Tessék sikoltani, hogy jöjjek és nyissam ki!
Ezzennel szeretettel köszöntök mindenkit a II. Húsvéti OM versenyen. A szabályokat remélem mindenki ismeri... Csokitojást kell gyûjteni, lehetõleg minél többet. A mostani helyszín Erigow egyik legynagyobb, majd 1000 hektáron elterülõ erdeje...
Ködös szemeivel észreveszi, hogy egyszerre két felé néz, pedig nem bandzsít. hamar kiderül, mi történt: kibernetikusan feljavított jobb szemgolyója kiesett a szemüregbõl. Hoppá. Utána kapna, de rájön, hogy 3 méterrel odébb van. sebaj. Odamegy és felveszi. Közben Gyök2/1 hengere elindut lefelé a százszorszépes domboldalon. Mert véletlenül belerúgott.
-Ó, hogy állna beléd a karburátor!-morogja, szeme visszakerül az üregébe, egy kis fénylõ lámpa kigyulladt a halántékán, áram alá került. Közben sodorni kezdett egy kis toroni füves cigit, s mikor kész lett felmutatta mutatóujját. a beépített öngyújtó kifejezetten kedvére való volt. Szívott egy jót, aztán elindult a henger után, ami végül is jó irányba gurult, mert arra lakik a tojást tojó nyúl.
-Nagyon jó, megtérítem és asszimilálom...
*Egyedül sétál a zöldellõ erdõben, s élvezi a csendet, mely körülötte van. Végre... hisz megszabadult a karácsonyi kis kalandjának következményeitõl nem is oly rég... 6 édes, fehérbundájú, ámbár már emberi arcú nyuszikölköket hagyott hátra maga mögött - õk egy bizonyos Ynnubtól származnak. Ako emlékezetében még élesen él az emlék, amikor a télapó keresése közben Ynnub és õ a húsvéti nyuszit széttrancsírozták - így most kicsit szomorú, hogy idén nem lesz húsvéti tojás sehol... de valahol mérges is... hisz még az is él emlékezetében, hogy pont egy éve, egy eszeveszett hülye varázshatalmúnak köszönhetõen lett nyuszifüle, 4 melle és nyuszifarka... és varázslót még azóta nem sikerült találnia, aki visszacsinálná a dolgokat... Ahogy így gondolkozva, hol örömmel, hol bánattal keveredve ténfereg a rengetegben, a szemben lévõ kisebb dombról egy hengeres tárgy gurul feléje, majd tõlle alig 3 lábnyira megáll. Ako meredten nézi egy picit majd odalép és felfogja kezébe.* - Ez meg mi a rosseb lehet.... - *észre sem veszi azt a valamit ami a dombról egyenesen feléje - vagy inkább a henger felé - masírozik.*
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Megtorpan a domboldal lefutása közben. Meglátta a teremtményt.
<Aha. A 0002-es és a 5874-es faj fura hibridje. Sebaj. Asszimiláljuk! >
-Állj, ki vagy! Pénzt vagy életet! Robin Hood jobbkeze vagyok, Ali Musztafa, fûkereskedõ!!! Van tojásod?
<Jéééé, ez az izé tud beszélni? >
- Izéééé.... pénzzel nem szolgálhatok, tojásom nincs, mert nõnemû vagyok.
<Vehehhh... a tiprás óta milyen jól megy ez a nyelv. Mégis csak volt értelme Ynnubbal összejönni, nem csak teher a következménye. >
- Aszondod fûkereskedõ? Osztán erdõben minek árulsz füvet. Nézz szét van itt elég hisz tavasz van
*Mindeközben a hengeres micsodával játszik: egyik kezébõl a másikba passzolgatja.*
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
- Nincs tojásom... már nincs, ugyanis kirúgtam
Boszorkánymester? Hmmm nem tom az vót éééé, de ... az úgy volt, hogy tavaly miközben vadásztam a húsvéti tojásokat egy eszemet varázsló elvarázsolt egy orkkal és egy goblinnal együtt. Csinált nekünk nyuszifület, farkat, és két mellett. Mivel nekem kettõ már volt, így kaptam plusszaba még kettõt. Ne tudd meg milyen hálás volt ebbõl szoptatni a hat kölköt. Kettõvel csak ezt csináltam volna egész nap. De nem válaszoltál kérdésemre. No meg az is érdekelne, hogy te miféle szerzet vagy.....
Jaaaaa.. ez tied, szerv? - *megy közel hozzá és nyújtja felé a hengeres micsodát.*
-Tudok segíteni azon, hogy ne légy ilyen nyúllény...És igen, abban van a reproduktumom...Csak tedd le...Hallottál már a szcientológiáról? Õ a szentje-és elõvesz egy Tom Cruise képet- Térj meg és veled lesz az erõ!
- Szciiiimicsoda?????
Õ egy szent? - *fogja kezébe a képet... nézegeti, majd visszaadja. Zsebében kotorászik kicsit majd elõvesz egy maszatos képet - a festék van rajta elkenõdve, biztosan frissen lett belenyúlva. A napokban készülhetett Májkül Dzsekszonról.....* - Azt tudod ez ki? Róla is aztmondták szent, s térjek meg, és segít, de ba**ott megjelenni, pedig naponta hatszázhatvanhatszor kellett hozzá imádkoznom, s én megtettem.
-Oh, én sem vele kezdtem...
És elkezd képeket kirakni. Van ott toroni uralkodótól kezdve a fátylas úrnõn át Jimmyig egészen Paris Hiltonig.
-De aztán asszimilált...és azóta, hogy a bankszámlám is megnõtt, rtájöttem, helyesen döntöttem. Hm, melyik kis mûanyag tojás kell?-vesz elõ egy sugárzó anyag és egy biohazard jelû kindertojás-belsõt.
- Tyühühûûûûû ez aztán a gyûjtemény...
Az attó függ, melyik mit rejt magában...
*nézegeti a két mütyürit kíváncsian és várakozóan tekint a másikra. Aztán felderül a képe.* - Hééééé, téged ismerlek... vagyis láttalak karácsonykor, Te is ott vótál Beriquel déli partjainál szaloncukrot vadászni... de mintha kicsit másabb lennél azéééé...
<Hûhh húzós volt ez a pár hónap. Ako oké, de azért az a hat kölök. Node szerencsére sikerült még idõben megpattannom. A gyerektartással meg mi lesz? Beperel?! Mondjuk azért meg kell hagyni, hogy jó lenne újra látni Akot, mert kezd megint úrrá lenni rajtam a nyúllázas bagzhatnék. Node csak ne olyan hevesen! Fõ a húsvéti nyúl vagy annak állítólagos klónjának túszulejtése, mert a Nagy Pirosat mostmár el kell kapni!>
*Ilyen gondolatokkal a fejében baktatott az 1000 holdas erdõségben a fehér-halál vállára vetett szöges dorongjával. Épp valami tisztásfélére lép ki, mikor felemelve fejét meglátja Akot és a furamód ismerõs félkiborgot. A meglepetéstõl csak egy hangos és igen magashangú kiáltásra futja tõle.*
Ako
*Folytatná a lelkem egy hatalmas levegõvétel után, azonban a szusz kiszalad belõle amikor is meghallja a magashangú, artikulátlan üvöltést. Odakapván a fejét, meglátva a szerzetet akitõl ered lángra kap a haja, s tüzes csóvákat kezd lövellni a szeme feléje. Vállon ragadja eddigi "társalkodónõjét".* - Fogjál le... mondom fogjál le... mert én odamegyek, tökönrúgom, agyoncsapom, feldarabolom, odaadom a varjaknak, majd hagyom megrohadni - *ezt követõen Ynnub felé fordul, s ha GyökKettõ nem állítja meg a nyuszifiú felé veszi az irányt a már említett testi-lelki állapotban...*
*Látván, hogy Ako épp bepöccen feldereng benne az ominózus karácsonyi rózsaszínség. Így gyorsan elengedi a bunkóját, ami így mögötte a földre huppan és megpróbál nagyon ártatlan képet vágni, miközben mindkét kezét-mancsát mintegy bocsánatkérõen rázogatja maga elõtt.*
-Nyugogodj meg Akikám. Tudod az úgy volt...öhm-öhm... noshát tudod pont a gyerekek születésével egyidõben kaptam egy fülest, hogy...ööö..tudod a Télapó...igen a Télapó az oka mindennek! Valamit forral már megint a csoki-szindikátusával. De amint tudtam látod visszajöttem drágám.
*Ezt egyszuszra és igen gyorsan darálja le, a pillanatnyi elakadásoktól eltekintve. Tudja, hoyg most valami nagggon csodás dolognak kell ahhoz történnie, hogy ne rúgják szét a golyóit. Valahogy motoszkál egy olyan sejtelem is a tudatában, hogy ebbõl nem lesz kellemes pásztor ór...nos ötperc. Lázasan vizslatja a környezetét, mert most tényleg vagy valamit elõ kell varázsolnia, ami lehetõleg nem egy kiadós járvány, vagy legalább egy jókis menekülési útvonal nem ártana. Hirtelen megakad a szeme valami piroson a közeli fa aljában lévõ dús fûcsomókban. Gyorsan fel is kapja és védekezõn maga elé tartja.*
-Látod szívem még bizonyítékot is hoztam neked, hogy a nagy összeesküvõk munkába állítottak másik húsvéti nyuszit.
*A markában egy piros csomagolású csokitojás van, amit remélhetõleg sikerült úgy elõvenni, mintha tényleg a bunkójával hozta volna és nem csak mentõ ötletként lelte itt.*
<Huhh. Tharr szent szarára! Ez most nagyon húzós volt/lesz. Reméljük sikerül elaltatni a mérgét. >