• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 111 / 167 • 1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.03.26. 10:00

Résztvevõk: Hanas, Vincent

*A dalnok éles eszû volt s szemû is, azonnal megértette, mit akar tõle Vincent és már indult is. Ám az õrség vezetõjének nem tetszett a lovag elé állása. Szemet szúrt neki az erõltetett mosoly is.*
-Álljon kérem félre, ne akadályozza a munkánkat. Ha itt vér folyt, arról tudnunk kell! Nem hitünk szerint való az indulatból való vérontás, vagy a párbaj!
-Párbaj? Párbaj volt? De hisz az itt tilos!-*kapta fel fejét a fogadósnõ. Kislánya a dalnok mögött sertepertélt, el isment vele.*-Andrea, gyere vissza! Hová mész?
*A nomádot a jelenlévõk arcjátéka közvetítette az eseményekrõl, ami azt jelezte, ha hamarosan Somuris nem jön vissza a donnáéktól, az õrség még önállósítja magát. Így is a vezetõjük intett két emberének, hogy induljon arra, amerre a dalnok távozott.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.26. 11:43

-Jó, akkor mondjuk azt, hogy Messala megkért, hogy adjak fegyverforgatásból leckét a nõvérének, mert én katona vagyok, nagyobb tapasztalattal, és félti Trixit a Felföld vadonjától, aki olyan önfejû, hogy mindíg egyedül mászkál. Mindketten beleegyeztünk, és Messala szobájában kezdtük a gyakorlást, zárt ajtók mögött, mert attól féltünk, hogy ha nyílvánosan csináljuk, az egyszerû nép még azt hinné ölre megyünk, és kihívják a katonaságot, akik megbûntetnének párbajvétség miatt. Azonban a szoba túl szûk efféle gyakorlatokhoz, ezért feldöntöttün néhány széket, amiben átestünk, Trixi tõrrel a kezében rámesett és már a késsel a vállamban álltam fel.
Ez így elég hihetõ?- mondta Castor a donnáéknak.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.03.26. 11:46

Résztvevõk: Castor, Somuris

-Nekem így megfelel. De hol van Trixi? (donna)
-Ti most összeesküdtök?-*sandított fel a kislány a felnõttekre. Messala lenézett rá, eddig úgy elmerült az ötletben, hogy most lett világos számára, a kislány közös nyelven IS ért, amin a megbeszélés eddig folyt.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.26. 11:58

-Ugyan dehogy! -guggol le Castor a kislányhoz- az összeesküvõk fekete csuklyában járnak, mindig súgdolódznak, és nem kíváncsi kislányok elõtt beszélik meg a titkaikat nem igaz? Csak azt beszéljük ami valójában történt, hogy elmesélhessük a katonabácsiéknak ha kérdeznék. Csak tudod én nem értem a ti nyelveteket, ezért beszéljük át, hogy én is így láttam-e.
De ha még sokat sertepertélsz itt, mire a katonák felérnek, nem megyek veled ki az udvarra hóembert építeni, pedig akartam! De hát ha te nem szereted a hóembert.....-tárta szét a karját Castor sajnálkozva a kislány felé.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.03.26. 13:55

(Somuris)

A kislányhoz:
Na figyelj kicsi tündér, akarsz velem üzletet kötni? Én elmondok neked minden fontosat, te pedig elmeséled mi minden izgalmasat mesélt neked a lovag bácsi. Sõt eljátszom neked a hétfejû tündér történetét is, de csak ha elõbb te mesélsz nekem. Na adsz rá kezet? - nyújtja komolyan a kezét a kislány felé, mint ahogy a felnõttek pecsételik meg szövetségeiket.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.26. 14:15

Vincnet

-Párbaj, ugyan miket beszélnek. Kérem..itt szó sem volt párbajról, meg erõszakos vérontásról, sõt éppen azért jöttünk, hogy az ilyeneket elfolytsuk, ezért keressük a kígyó páncélos lovagot. aki egy kicsit feltünõ lehetett az önök számára.

*Próbálja, Vincent terelni a szót.

-Kérem segítsenek, urak önök se láttak semmi furcsát a napokban-Szól azokhoz a városõrökhöz akik épp melette igyekszenek el.-Nagy utat tettünk meg, hogy ide jussunk, gondolja mekkora élmény lehetett egy magam fajta lovagnak a tengeren hánykodnia egy hétig.

*Próbálja, gyõzködni az õröket, és terelni a szót a véres ballépésrõl. Mindeközben információt szerezni, hogy a lovag csak ugyan járt-e erre vagy sem.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.03.26. 17:19

Résztvevõk: Castor, Somuris

-Jó, majd csinálunk hóembert...-*Somuris ajánlatára elpirult, lesütötte szemeit, futólag kezet fogott vele aztán kifutott a szobából.*
-...már csak az a szépséghiba a dologban, hogy minden felföldi ért valamilyen fegyverhez...-*nyögött fel a donna. Lépteket hallhatott a 2 férfi a folyosó felõl s nehéz láncing hangjait.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.26. 18:00

-De a palloshoz nálam jobban senki!-súgta még gyorsan Castor a donnának- Tegyenek csak próbára ezek a fogdmegek, bizony törött kincstári karddal mennek vissza a kaszárnyába!-kacsint a nõre, hogy ne aggódjon.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.03.26. 18:53

(Hanas)

- Elnézést katona urak. Én nem értem mi a baj, elmondaná az egyikük? Messzi földrõl jöttem, és nem értem a nyelvet. -próbál beszélni velük, hogy ne tûnjön maflának, vagy épp ellenségesnek a hallgatagsága által, bár nemigazán érti mit keres most õ ott, vagy ezek itt. Vincent olyan kedélyesen beszélget velük látszólag, de Somuris elment valahova, lehet a többieket hívja. Ha ez igaz, akkor talán csak megnézni jöttek az idegeneket, vagyis õket, de ha ez is igaz, akkor biztosan látták, vagy megnézték a kígyópáncélos lovagot is. Sajnos a nevét nem tudja, s így kevés az esélye, hogy látták õt. Bár álnevet használni könnyû, mégis egy lovag talán nem teszi. Viszont ha nem viseli páncélját, nem biztos hogy felismerik. Egyáltalán mit akar jelenteni az a sok kígyó, vagy az ha valaki hordja õket? Lehet valami vajákos, hisz azok szoktak kígyókkal cimborálni.
<Egyenlõre megvárom míg végignéznek, s nem lesz semmi baj, ha megnéztek minket békén hagynak...>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.03.26. 21:36

Résztvevõk: Hanas, Vincent, Somuris, Castor

*Az õrség vezetõje hagyta, övéi ne álljanak meg azért, mert szóval akarja õket tartani egy férfi, aki bár lovagnak néz ki, azért a vaj van a füle mögöttre is megfelel. Látszott, egy kukkot nem ért a nomád szavaiból, megkérte Vincentet, fordítson. *
-Ez a furcsa sebesülés az elsõ szokatlan dolog már vagy egy hónapja itt, uram. Ebben nem tudok segíteni. Magyarázza el a társának, mért jöttünk ide... De már mintha jönne a sértett...
*S valóban, a két láncinges férfi bekopogott a donnához, udvariasan kérték, hogy felettesük látni kívánja a férfit, aki sebet kapott és úrnõjét, így a donna Castor társaságában elegett tett a kérésnek.
Messala nyugodt volt, ujjait maga elõtt összefûzte:*
-Jó napot, uram! Igazán kár volt kifáradnia egy baleset miatt!
-Baleset? én másképp hallottam.
-Való igaz, vér folyt. De nem gyilokvágyból s nem indulatból. Nõvérem, ki felföldi, gyakorolt a szobában a testõrömmel, ki a pallos értõ forgatója.
-Pallossal szobában gyakorlatozni...Kérem, ne ezzel szúrja ki a szemem, hölgyem. Annak hely kell, s egy kicsiny szoba nevetséges terep. Tudok róla, hogy veszekedés volt a szobában. Arról is, ön nagy hévvel hagyta el a helyiséget s bort kért inni.
*Castor és hanas újabb shadoni szócsata kibontakozását hallhatta. ha senki nem fordít nekik, nem tudják meg mi zajlik a rebbenõ tekintetû donna és az õrség vezetõje között.*
-Helyesebben megemelhették a hangjukat.Ha kell, majd maga a sebesült elmagyarázza.
*Castorhoz fordult:*
-Akadékoskodik. Állítja, hogy pallossal badarság szobában gyakorolni, mert ahhoz hely kell. Nem hisz ebben nekem. Sõt, a fogadósék hallották hogy vitáztok Trixivel. Én azt mondtam, csak megemeltétek a hangotokat, de hogy miért, arra neked kell felelni, én majd tolmácsolom.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.26. 21:48

Vincnet

*Amint látja, hogy kön a donna, megnyugvást eröltet az arcára.*

<Huh remélem a donna kihuzz minket a csávából, mert ha nem akkor nagy gondba kerülök.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.03.27. 8:32

(Somuris)

- Drága urak! Kérem ne kérdõjelezzék meg egy nemes hölgy szavát. Ostoba az eset és mókás, nem akartuk ezzel traktálni önöket, de ha így kívánják... - sóhajt fel, hogy sajnos akkor most bele kell kezdenie hosszú meséjébe.
- Szóval ez a nagydarab harcos itt azt állította, a fegyvere a legjobb minden esetben. Hát nem csoda, hogy erre a kijelentésre minden magára adó fegyverforgató mosolyogni kezd. Most nézzenek rá, nem képtelenség? Erre a másik hölgy azt felelte, hogy ilyen kis helyiségben a hatlmas vasdarab - már az elnevezés is sértõ lehet forgatójának, ki büszkén lengeti hosszú évek óta - nem sokat ér. Na most hogy lehet ezt eldönteni? Próbálgatni kezdték, ki mit tud kezdeni a fegyverével. Na a próbálgatás meghozta gyümölcsét, a harcos vállán vér folyt. Erre persze feldühödött, hisz nem harag indította az egészet, mindketten vigyázni akartak egymásra. A ronda baleset hatására indulatosan megbeszélték, hogy baleset volt az eset, és hogy nem úgy volt ám, hanem amúgy, és nem is a hölgy szúrt nagyot, hanem a harcos lépett bele, úgy karcolódott össze, meg ilyenek. A Donna persze nem örült, hogy egy fogadóban állnak neki fegyverekkel játszani, fellángolt haragja, nem kizárt ezután, hogy õ sem higgadt udvari stílusában rendelte borát.
Bizony láthatják, a történet mókás, nem veszélyes - és nem vasba öltözött jó tiszturaknak kell megoldaniuk, hanem ahogy a Donna tette, édes vörös bor mellett kell a vér emlékét nevetve felitatni.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.03.27. 16:15

Résztvevõk: Hanas, Vincent, Somuris, Castor

*A vezetõ figyelmesen hallgatta a dalnok szónoklatát s mikor a donna a végére egy helyeslõ bólintást is biggyesztett, enyhülni látszott.*
-Ha így van, elfogadom egy nemes hölgy szavát. Donna Wassath, ha jól tudom?
-Igen, uram, az vagyok. Meghívhatom önt és az embereit borra?
-Szolgálatban nem iszunk. Jobbulást a vállának, és ha ajánlhatom, legközelebb ne szobában viaskodjanak!
*Záró szavai után fejet hajtott, emberei nemkülönben s elhagyták a tavernát.*
-Bort!-*sóhajtott fel a donna, megkönnyebbült.*-És látta valaki Trixit? Tiarren kisasszony legutóbb mintha kiment volna levegõzni, vagy azt is rosszul tudom?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.27. 17:14

-Akkor Messala én is megyek...-a dwoon elõszõr nem akarja kinyögni hová....-hóembert építeni.-vörösödik el a katona.
Ha a társaság kibírja röhögõgörcs nélkül a bejelentését és nem rohannak le az udvarra a dwoonal megnézni, mit fog csinálni; és el is engedik, akkor megy.
A kislánynak nem szól gondolja úgyis észre fogja venni mit csinál.
<Fúú, mikor is csináltam én ilyet utoljár? Húsz évvel ezelõtt?>
Castor gyerekkorában a többi dwoon fiúval együtt szívesen játszott a hóban. Hócsatázott, szánkózótt; ...és igen épített már hóembert is, azért õ is volt gyerek. Persze a fiúkkal épített hóember elõbb-utóbb mindig átváltozott toroni katonává, aki csúf véget ért fakardok által...

Elõszõr kemény hógolyót gyúr és nekikezd a görgetésenek.
<Csak elõkerül az a gyerek, hogy lássa, betartom a szavam...>
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.03.27. 17:47

(Hanas)

Elégedetten elmosolyodik, orrát megtörli a kabátujjában, s vigyorogva Castorhoz fordul:
- Mi az a hóember? :D -az biztos hogy megnézi mit csinál a dwoon, de a bort sem veti meg, és kiélvezi a meleget amíg lehet. Alkalomadtán megkérdezi a donnát:
- Akkor most végül térkapuval megyünk?
Ha a társaság elkezdené keresni Trixit, és Tiát, de nem kerülnének elõ vállalja hogy kilovagol, és körülnéz úgy.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 111 / 167 • 1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...