• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

Ahol megszállhatsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
220 hozzászólás • Oldal: 4 / 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15

HozzászólásSzerző: Torozon » 2007.03.24. 15:16

-Egy élõ legendáról nehéz tárgyilagosan szólni. A szobája a harmadik emeleten található, száma a százharmincnégyes, és mint mondtam, kádban is fürödhet. No, járjon szerencsével, Rahim.

Azzal ismét dolgára megy, majd egy félszemû harcossal elegyedik szívélyes beszédbe.
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.24. 15:51

(Rahim)

<Ha ilyen az élõ legendák élete,akkor remélem sosem leszek az!Nade lássuk csak,miért fizettem egy aranyat...>

Azzal nehézkesen felbattyog a szobájába,hátán méretes bársony-szövet zsákjával.

A szobába benyitva az elvárt látvány és kényelem fogadja.Gyorsan kiszedi a másik váltás ruháját,a világoskék ingjét és a másik barna nadrágját,majd elõkotor egy alsónadrágot,majd a kádhoz indult.

Gyorsan ledobta poros ruháit,és nyakig merült a frissen melegített,jó meleg vízbe.A jó kiadós tisztálkodás után felöltözött,és kipróbálta az ágyat.Rövid ideig mozdulatlanul feküdt rajta,majd a táskájához ment.Egy papírszeletet vett ki belõle,tintát,meg egy pennát.A pergamenbõl egy keskeny sávot vágott le tõre segítségével,majd a következõ üzenetet írta rá:

"Kérem,találkozzunk szürkület elõtt egy órával az ivóban!"

Kilépett a szobából,majd a 77-es ajtó elõtt megállva a levélkét becsúsztatta az ajtó alatt.Ezután visszaindult a szobájába.
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.24. 16:01

(Rahim)

Mikor a szobájához ért,benyitott,bezárta az ajtót,és egyenesen az ágy felé vette az irányt.Lefeküdt,beleplántálta elméjébe,hogy az üzeneten megadott idõpont elõtt fél órával felébredjen.

Ez így is történt.Kicsit még álmosan kászálódott ki az ágyból,magához vette erszényét,többi holmiját pedig a szobában hagyva leindult az ivóba.
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2007.03.24. 16:37

Az ivóban ismerõs látvány fogadta, bár a naplementével még több ember sereglett a világhírû fogadó nagytermébe. Hogy itt hogyan fogja megtalálni a lányt...

Könnyebb dolga volt mint hitte. Amint leért, az egyik inas rögvest hozzárohant, és apró papírost adott át neki, melyen gyönyörû betûkkel írva a következõ állt.

Nagyszínpad, bal oldal, sarokasztal, a medúzafõ alatt.

A tömegen való átkelés már jóval nehezebbnek bizonyult. Rémálomba illõ alakokat látott és lantos poétákat, vastag pajzsú lovagokat és metszett nyelvû csirkefogókat. Amint azonban közeledett a lány által megjelölt helyhez, mintha az egész hely csendesedett volna. Az ácsorgó emberek lassan teljesen kivesztek a képbõl, a legtöbb asztalnál négybõl három szék üresen maradt. Ez már nem a csibészek, a szenny számára van fenntartva. Ez a legendák páholya. És amint a színpadon a szitáros újrahangolja hangszerét, Rahim végre megpillantja Pierrot; arcára árnyékot vet a feje fölött lógó lámpás, szögegyenes tincsei változatlanul arcába lógnak és szeme, mely csupán egy kósza pillanatra villan, ugyanolyan üres mint amikor utoljára látta. Medúza.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.24. 17:13

(Rahim)

Ahogy az asztalhoz lépett,egy pillanatig csak állt,és nézte a lányt.Majd mikor felocsúdott a délután történtekre való visszaemlékezésbõl,amit a lány idézett fel benne,megszólalt.

-Üdvözlöm.Sajnálom,hogy rabolom a valószínûleg drága idejét,de mély nyomot hagyott bennem a délutáni találkozásunk.

Miután Pierro hellyel kínálja,leül,és várja,hogy a lány érdeklõdik-e valami után.Miután látja,hogy nincs kérdés,õ veszi magához a szót.

-Nem szeretnék köntörfalazni.Nagyon felkeltette az érdeklõdésemet a délutáni akciójával.Szeretném megtudni,hogy miért halt meg az a négy ember?Nincs semmi hátsó szándékom,csupán a kíváncsiság hajt.

Nyugalmat erõltetve magára próbálja minél tovább tartani a szemkontaktust a lánnyal.
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2007.03.24. 17:36

A Pierrot nem szólal meg, csupán kezének intésével jelzi, hogy foglaljon helyet. Ruhája ugyanaz, mint amit nemrég látott rajta, a vérfoltok nyoma immáron csak hófehér gallérján látszódott. De a rózsaszín foltok még így is kísérteties látványt kölcsönöztek a lánynak.

-Kíváncsiságod a vesztedre is lehet, nem árt óvatosnak lenned. Azt kérded, hogy miért haltak meg. Mert ez volt a sorsuk. Számukra sosem volt kérdéses, hogy meghalnak-e, és az sem, hogy miképp. Az idõpont, az volt a kérdés. Maguk választották a mai nap derekát.

Kezét arcához emelte és füle mögé simította a bal szemébe lógó tincseket, hogy a másik láthassa tekintetét. Nem pislogott. Egyszer sem.

-Gondoltam, hogy ennyivel nem elégszel meg. A te fajtád nem nyugszik addig, míg ízekre nem szedte az eseményt, minden részletet, minden egyes mozzanatot fel nem térképezett. Hivatalnok lelkûek vagytok, nehéz veletek bánni. De megteszem, amit tudok. A négy férfi megfenyegetett, ugyanis nem voltam hajlandó bérbe adni tudásomat klánjuknak. Mivel így sem engedtem, egyikõjük rám támadt. Minden bizonnyal szorult helyzetben lehettek, az ilyesfajta viselkedés idegen a Yazasiktól. A támadást viszonoztam, illendõ módon megadtam neki a halált amit keresett. Társai, mint láthattad, hamarosan csatlakoztak hozzá, és bár nem tartottam harcoshoz méltónak, hogy hárman rontottak nekem, becsületes küzdelemben legyõztem õket. Remélem, kielégítettem kíváncsiságod.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.25. 10:30

(Rahim)

Mikor az "én fajtámat" jellemzi,halvány mosolyt engedek meg magamnak,de ahogy belevág a rövid történetbe,le is hervasztom a mosolyt arcomról.

-Ha kíváncsiságom nem is elégítetted ki,de kérdésemre maradéktalanul feleltél.Meghívhatlak egy italra?-intek a legközelebbi pincér felé,majd folytatom.

-De ha jól láttam,harcos vagy.Akkor nem értem,mégis hogy tudtál ilyen szintû mentális csapást mérni rám,hogy egy pilanatra eszméletemet vesztettem?Mellesleg ezek a Yazasik,miben utaznak?

<Elege lehet már a kérdéseimbõl...De ha már lejött,akkor nem volt biztos túl fontos dolga...>

-Van idõd?Vagy esetleg sietsz valahová?Tényleg,hogy értetted,hogy az ÉN fajtám Hivatalnok lelkû?Az én fajtám nem a te fajtád is?

Adta fel Rahim Pierrotnak kérdései újabb sorozatát...
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2007.03.25. 11:06

-A meghívást elfogadom és elõre is köszönöm a pohár hûvös vizet amivel megajándékoztál.

Második kérdésére elõször nem válaszol, megvárja amíg a másik befejezi mondandóját.

-Csak akkor sietek, ha feltétlen muszáj. Ha nem lenne idõm, itt ülnék veled? Errõl is beszéltem, mikor hivatalnok lelkûnek neveztem a te fajtád. Más a lényünk. Ritkán látni olyan varázslót aki képes megérteni valamit. A tudást keresik és harácsolják, ám a dolgok lényegére nem jönnek rá. Neked sem volt elég a válasz amit elõször adtam, mikor a gyilkosság okát kérdezted, pedig untig elegendõ volt. És épp ezért nem magyarázom el, tulajdonképpen mi a lényegem. Ha egy kört feldarabolsz, tökéletlen lesz.

Rövid szünet után közönyös hangnemben folytatja.

-A Yazasik fejvadászok az erioni szuke diaszpórából. Nevük ismeretéért önmagában gyilkolnak, így helyedben nem fitogtatnám frissen szerzett tudásod.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.25. 19:04

(Rahim)

Mikor a fajtámról beszél,elgondolkozik,majd erõs meggyõzõdéssel szólal meg.

-A halálukról nem tudásvágyból kérdeztem.Azt hiszem.Hanem azért mert számomra komoly ok kell ahhoz,hogy kiontsam egy ember életét...Még ha Yakazasi is,vagy mi.És csak új nekem ez a világ,és újak az itteni törvények.És új az is,hogy ilyen hétköznapi a haláleset.Én a haláluknak nem a lényegére,hanem az okára akartam rájönni.És ez meg is történt...Ha nem tartozol a fajtámba,akkor honnan ismere az elme erejét ilyen szinten,hogy csak úgy hatástalaníts egy pillantásoddal???

-Tényleg...Még meg sem kérdeztem!Hogy szólíthatlak?-kérdez újból némi merengés után...
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2007.03.25. 19:32

-Talán nem elég komoly ok az, hogy a sorsa a korai halál? Hogy saját maga választotta ezt az utat? Mindegy, érzem, meddõ vita. Nem várhatom el hogy megértsed.

A fajtád hajlamos magát az elme tudományának mestereként emlegetni, pedig csupán más utat választott. Egyet a sok közül. Én másikon járok, de mivel te már választottál, nem láthatod, hogy milyen az én utam. Hiába próbálnám elmagyarázni, nem értenéd, más az esszenciája.

A lány arcára vetülõ kísértetes árnyék egy pillanatra megrebbent, mikor a nevét kérdezte Rahim. Szeme fagyosan villant.

-Keiko Dakka-Rid. Fekete Pierrot. A Néma Völgy Haragja. Nevezz úgy, ahogy neked tetszik.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.25. 20:27

(Rahim)

-A sorsát mindenki maga írja...Igazad van.

-És mégis mibõl gondolod,hogy nem érteném meg?Látom neked sikerült a fordítottja,mitõl gondolod úgy,hogy nekem nem sikerülhet?

-Biztos,hogy vizet kérsz?

miközben újra int a pncérnek:

-Mellesleg mi céllal vagy Erionban?Mármint ha szabad tudnom,és nem valami titkos...
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2007.03.27. 18:14

Keiko szája cinikus mosolyra húzódott.

-Rosszul látod. Én csupán ismerem az utat, amin elindultál. Megérteni sosem fogom, és nem is kívánom. Egyébként biztos, hogy vizet kérek.

A pincér, aki egy kedves arcú, ducibb lányka eleddig el volt foglalva egy másik megrendeléssel, ám mikor Rahim intett neki, azon nyomban eliramodott, hogy teljesítse a kérést.

-Gyakran járok Erionban. Jelenleg nem több a célom, mint a városban tartózkodni és várni egy jóbarátra. Kevés ember létezik, aki fertályóránál tovább bírja a társaságom és õ közéjük tartozik.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.27. 18:26

(Rahim)

Míg a pincérnõ odaér:

-Nem akarom erõltetni,de tudok ajánlani egy dzsad specialitást...Remélem szolgálnak vele!Kávénak hívják,nemtudom ismeri-e...De ha nem,hát nem!

Elgondolkododik a barátról elhangzottakon egy rövid idõre,majd folytatja:

-És mit gondolsz?Jó úton haladok,hogy fél óránál tovább bírjam a társaságod?Mellesleg nem értem...eddig legalábbis,hogy miért ne bírná ki akárki a társaságod?Ilyen ellensznves volnál?Mert nekem eddig nem tûnt fel...

Amikor odaér a pincér, Rahim rendel magának egy kávét,és Pierrotnak amit kér.
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2007.03.27. 18:55

Mosolya kissé lágyabb lesz az ajánlat hallatán és mintha a medúza-szemek is megenyhülnének.

-Ismerem a kávét és köszönöm az ajánlatot, de ezúttal kihagynám. Bár való igaz, kellemesen csalódtam az imént.

-Nos...valójában nem tartom magam kellemes társalgópartnernek. Az emberek nem szeretik a szemem. Azt mondják, a halál néz vissza rájuk.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.27. 19:14

(Rahim)

A lány mosolyára õ maga is elmosolyodik,és kissé félrebillenti a fejét.

Kellemesen?Mégpedig miért?Hát...Azt mondják a szem a lélek tükre...Ezzel nem teljkesen értek egyet.Bár aki kitalálta ezt a mondást biztos nem ismerte az a diszciplinát,amire gondolok...Bár való igaz,nem hétköznapi a tekinteted...-erõt vesz magán,és néhány pillanat erejéig a lány szemébe néz,aminek hatására alig-alig tud elfojtani egy hidegrázást.

-Már régóta meg szerettem volna kérdezni:Miért fested ki az arcod?
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
220 hozzászólás • Oldal: 4 / 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15

Vissza: Fogadónegyed