• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 46 / 338 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 338

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.03.23. 9:51

Navaratna: Világi lovag a shadoni Felföldrõl, aki az ott jelenlévõ dartonita lovagrend szolgálatába állt bizonyos jövõbeni elõnyök reményében. Nem tudom lehetséges-e, hogy pl. csak Vaskezû szolgálatában álljon mint hûbéres, vagy rendtagnak kell lennie. Ez utóbbi esetben természetesen felveszi majd Darton hitét és csak néhány különös szokása utal majd a régi vallására.
Hakea Ello: De, Alex hithû dartonita, mindazonáltal gondolom nem hülye. A lovagrend tagjai természetesen dartoniták, de a külsõsök? A karakterem csak azért nem "zsoldos" mert egy helyi lovag, és nem pénzért áll be hozzájuk, hanem más indokok miatt (az elõtörténetben részletezem majd). Az elmeállapotodat meg nem elemezném ha nem muszáj, nem én vagyok a pszihomókus a családban 8) .
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.23. 10:15

Shadonban egyáltalán dartonita lovagrend? Tudod mi az shadoni inkvizíció? Csemege nekik az efféle szekta. Mert nekik ez szekta, kipurgálandó :) Shadonban semmilyen más vallás temploma nem állhat, vallási szervezet vagy rend nem mûködhet! Igaz, politikailag jó viszont ápol az állam a Pyarronnal, de csak addig, amíg vallása papjai a határon kívül maradnak Shadonon :D
Igen vad feltételezés, hogy egy ilyen irányú lovagrendet megtûrnek, még ha a távoli Felföldrõl van is szó! S ha shadoni kariról van szó, igen jól meg kell majd írnod elõsztoriban, mi vitte rá, hogy Domvik arcától elfodult és más vallásban találta meg a megnyugvást. Bár mit okvetlenkedek én itt :D Saggaras lesz majd a Km-ed! Valaki lõjjön le engem! :D :D

Ugye ami karit majd felteszel az elõtöri topicba, az nem majd a Saggaras kalandjában játszik? Zárt kalandos karikat nem kell feltenni nyilvánosan! (de lehet feleslegesen parázok én itt, s te ezt jól tudod)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.03.23. 10:24

Wayne Chapman - Karnevál:

Mabren, az új tartományúr birtokot adományozott hõseinek, és tûrt vallássá nyilváníttatta Darton hitét - így eshetett, hogy a beiktatására érkezõ fekete rendieket Airun al Marem és dartonita lovagjai fogadták Eskebal mezején. Dequator Marses rendfõnöknek alig tucatnyi hívével sikerült kitörnie az acélgyûrûbõl.

Továbbá a Sötét térítõben is van dartonita shadoni lovag, sõt a Sötét zarándokban még gorviki is. Mondom én hogy világhatalom :lol: .
A karakter pedig nem fordult el Domviktól, ugyanis sosem hitt benne. Jedome-hitû volt (ez már önmagában eretnekség), ezt cserélte fel (ha muszáj) Darton hitével a Rendhez való csatlakozáskor (még mindig várom a választ hogy be kell lépnie vagy sem. Addig meg sem írom az elõtörténetet).
Navaratna, én inkább nem lõlek le, nagyon gyengén célzok... :wink:
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.23. 10:28

Regényolvasók elõnyben, én egyet sem olvastam, így hiába vannak ott ilyesmik leírva... No, így aki jön a nyílt kalandban hozzám, tudja, ott nálam ilyen nincs! :D
Ah, Jedome az jó! :D :D

Amúgy Saggaras majd megmondja a "frankót", itt mi hiába tépjük a szánkat, az õ szava dönt, hogy õ mit fogad el. Kotrok is el innen, teleoffoltam a topicot :D
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.03.23. 10:44

Nyah, van egy szabályzavarunk is ugye? :piszka:
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Raziel Carpathian » 2007.03.23. 20:01

Valóban a regény az regény és sajnos vagy nem sajnos Wayne Chapman regényeit Ynevvel kapcsolatban szentírásnak lehet venni.
Darton vallására Yneven bárhol rábukkanni mint, ahogy a nagyobb istenek vallásaira, de egyet értek Navatarna-val. A Shadoni inkvizíció, az Shadoni inkvizíció. Nem tesznek külömbséget sötét és sötét között, és Shinter mondta: kemény, sötét(!) és fa.
Raziel Carpathian

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.03.23. 22:54

Mivel szorít az idõ lassan el kellene dönteni a vitát. Számomra egyik lehetõség sem ellenszenves (Darton az Darton, Jedome meg olyan lesz amilyennek a karakterem látja), de részint az elõtörténet miatt, kisebb részt a karakter jelleme miatt jó lenne hogyha Saggaras megmondaná, hogy a. játszhatok-e, b. melyik lenne megfelelõbb, illetve hogy lehetséges a Felföldi dartonita. Érveim emellett: a regény, továbbá az hogy a shadoni Felföldön az Inkvizíció sem tud igazán hatékonyan mûködni, sõt tulajdonképpen szinte sehogy. "Mert amíg a hitrõl nem esik szó nyugodt a da-ronna is. Ha azonban Domvikkal nyaggatják könnyen elszabadulnak az indulatok." PPL II. És amint már mondtam Shadonban Jedome vallása is súlyos eretnekség, a Felföldön mégis ez a legelterjedtebb. Szóval szerintem lehetséges lenne, de várom a reménybeli KM hozzászólását.

Ui.: remélem nem baj hogy az elõtörténeteknél nyitottam egy újat ennek a karakternek. Vagy oda csak a nyílt kalandban játszó karakterek kerülnek? Mert akkor mégis gond lesz... :oops:
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.23. 22:59

Oda csak a nyíltak kerülnek. A zárt kalandos karid csak a KM-edre tartozik :D Ha kell, kitörlöm én neked, és nincs gond. :wink:
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Raziel Carpathian » 2007.03.24. 0:10

Ez csak egy javaslat: ha nem képzett pl-t indítasz, csak sima Darton hitû lovagot, akkor szerintem az elõtörténettel nem lesz különösebb dolgod, de egy felföldön képzett Darton Paplovag, az bizony szúrná az inkvizíció szemét. Szerintem. Az sem utolsó, hogy akár Domvik akár Jadome néven tiszteljék az egyetlent, (hiszen Jadome merõben azonosítható Domvik aspektusaként, vagy fordítva) elég makacsul hithû népség. Az egy menekülési út lehet elõtörténet szempontjából a pyeroni egyház hatalma. De ez csak az én meglátásom.
Raziel Carpathian

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.24. 1:20

Nos mindnkitõl nagyon elnézést kérek de eddig komoly internetes gondokkal küzdöttem, egyszerûen szólva nem volt netem. És e-miatt kialakult baz amitõl féltem, hogy pont hat ember jlenetkezett eddig a kalnadomba, sorendben:

Pirate
Gregorius
Alauron
Ayana
Raziel Carpathian
Rayvanur
Yvett de Crei

Nos így ezek alapján szeretném, megkérdezni, hogy ki az aki már részt vesz kanaldban, mert attól, sajnos az én hibámból kénytelen leszek megválni. TÉNYLEG NAGYON SAJNÁLOM.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Saggaras Zenir 2007.03.25. 0:36-kor.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.24. 1:25

Pirate

Igazából az egész koncepcióbol két dolgot nem értek. Az egyik, hogy ez az ifjú lovag vagy paplovag. és hogy oké, hogy felföld, meg konkrét inkvizíció nincs, meg Darton regény szerint megtürt vallás. Csak miért ragaszkodszennyire Shadonhoz? Máshol is képzenek ugyanolyan jo sõt különb lovagokat. egyébként meg a Dartoita paplovagok 99% Rowonban képzik az én szerény ynevi tudásom szerint. Ez olyan mint atûz varázslók vannak szakadárok, de durván elkenyészõ számban.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.03.24. 1:48

Dartonitáknál én is Rowon-ra tippelek, emlékezetem szerint.
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.03.24. 10:05

Navaratna: Köszi!
Raziel: Világi lovag, már képzett lovagként kerülne kapcsolatba a Renddel. Az alapverzió szerint Jedome-hitû, aki Vaskezû Alex hûbérese, így kerülne a Rend szolgálatába. De ha kell, vagy ha úgy jobb akkor fel is veheti Darton hitét, persze nem lesz túlzottan fanatikus. Erre az egészre két okból lenne szükség: Miért, menne egy ilyen lovag bárhová? Van néhány lehetõség, de egyszerû magyarázat lenne, hogy a Felföldön megtelepedett Darton-lovagrend sozlgálatába állt azok külvilági kapcsolatai miatt, ugyanis egy varázslót akar keríteni aki legyõzheti az egyik Átkot. És a Rend küldte Dovorba valamilyen feladattal, amit vagy végrehajtott és most hazafelé tart, vagy útban van Dovorba amikor... (a karakter ott van a megfelelõ helyen a megfelelõ idõben, és még meg is van magyarázva hogy hogyan)
Saggaras: Rowon városállama sacc/kb. 3960-ben lett a dartonitáké, de gyorsan el is vesztik, egészen 3696-ig. Otta bajosan képezhették volna ki a lovagot. Akkor már inkább Dovorban, ami egy déli városállam, csak még egy térképen sem láttam bejelölve és nem tudok róla semmit azon kívül hogy a dartoniták egyik fellegvára. De ez egy teljesen hagyományos világi lovag lenne, azaz mégsem mert felföldi. (Láttad a Jöttünk, láttunk, visszamennénket Jean Renoval? Valami olyasmi, inkább harcos mint uraság, a régi lovageszmény megtestesítõje.) Azaz etikett max af, nyelvismeret csak pyarroni, tánc meg ilyesmi nem kell. De lehet helyette vadászat/halászat vagy akár kocsmai verekedés is. Bár az talán már sok lenne, annyira nem lóg ki a sorból. Szóval egy ilyen durva, faragatlan szinte már "rablóbáró" csak épp arrafelé ilyenek a lovagok. Nem fél senkitõl és semmitõl, mert miért féltse magát, õt legfeljebb megölik amíg "kalandozik" de a családja otthon van õk sokkal könnyebben meghalhatnak és még csak azt sem tudják majd mitõl. Õket félti, nem magát. Megveti az elpuhult, kényelmes lovagokat akik biztonságban élnek és furcsán néznek rá mert koszos a páncélja és mert nem ért az etiketthez. Pedig mit tudnak õk! A lovagok élete a harc, nem a bál! Domvik, ugyan már! Godon elbukott és senki sem tudta megmenteni, a vidéket máig is Átkok sújtják, és õk sem tehetnek semmit ellene. Ezért akar keríteni egy mágust aki talán képes lehet legyõzni egy Átkot. Bármi áron, erre tette fel az életét. Ezért szeretném ha megmaradhatna Jedome hitén, de ha nem akkor is betartja majd az õ törvényeit és kissé babonásnak nézik majd a többiek. De akkor is makacsul ragaszkodik a régi hagyományokhoz ha különcnek tartják mert ilyennek nevelték, és õ tiszteli annyira az õseit hogy ne sértse meg õket ilyesmivel. Na, kissé elszaladt velem a ló, de remélem sikerül kihámoznod valamit ebbõl a kisregénybõl. A fõ, hogy távolról sem sima lovag, és a dartonita rend csak az ugródeszka, ha nem lehet akkor muszáj lesz másvalamit kitalálnom hogy miért hagyta el az otthonát és a családját.
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.24. 10:12

Pirate: valaki megelõzött engem és cselekedett
Saggaras: még kérdezned sem kell, kalandok és játékosaik topicban ott szerepel a jelenleg aktív kalandok és játékosaik listája...2 fõ kapásból játszik máshol is a felvenni szándékozottak közül.../Tengermelléket ne nézd, az süllyed.../
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.03.24. 11:04

Saggaras, mikorra is kénének a karakterek, ergo mikor kezdõdne a kaland? (Azt hiszem talán volt már róla szó, de én ilyen lusta vagyok utánaolvasni:I)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 46 / 338 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 338

Vissza: Csevegõ