• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 40 / 338 • 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 338

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.03.11. 16:46

Én várnék egy két napot a bólintással. Majd igyekszem összeegyeztetni, de nem akarom otthagyni mert nincs rá idõm. Egy két napot kérek... Bocsi. Ha addig lenne nálam komolyabb jelentkezõ, nyugodtan kiadhatod!

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.03.11. 18:23

hm...ez mekkora gáz...Az volt irva,hogy csak az a végleges,aki el küldi az elõstoryt ne melég ha csak jelentkezik :evil: Ezért nem jelentkeztem és nem irtam ide semmit :? :shock: Most meg úgy láttom,hogy elég ha vki csak ide irja és nem kell futni az idõvel :?:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.03.11. 18:42

No akkor ha a KM is engedi, az én helyem a tied, mert már régebben is írtad h jönnél! Nekem úgyis lessz elég dolgom tiadlannal! ;)

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.11. 18:59

Schinter, gyere, a miénk vagy.
És akkor mostmár tényleg vége.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.11. 19:24

A fõértékekrõl:

Quator: nem 15-öt osztottál szét csak 14-et és mondtam, hogy 10 az alap a többinél.

Saggaras: A hõsöknek is vannak gyenge pontjaik. Az a szomrú hogy ahhoz lettél hozzászoktatva, hogy egy karinak nem lehet 14 alatt fõértéke. Persze hogy értéktelennek érzel egy 14, vagy 16-os értéket.

Nálam a tizennyolcas érték az embereknél tízmillióbol egy. Iszonyúan ritka genotipus, ez már az istenek ajándéka.
Az átlagemberek fõértékei 10-16 ig mozognak, ahol a tizenhatos erejû kovács, már megnyeri az erõsember-bajnokságot.
Ilyen relációk mellett is lesújtó a véleményed?
Ha teszem azt 18-as az erõd akkor új Hercules vagy az emberek között. És Tier nan Gorduin is megkérdezi hogy "Ki ez a Kovács Pisti???"
A fõértékek nekem Km-nek jelzés, hogy lássam mennyire erõset ütsz, vagy hogyan viszonyulnak hozzád az emberek ha különösen szép vagy.
Ha a Jk-nak van három 10-es értéke az nálam azt jelenti hogy azon a területen olyanok a képességei, mint bárki másnak akit berángatnak az utcáról, legyen az bármilyen tulajdonság.
Az hogy bizonyos tulajdonságaid különlegesek, az nem abból fog kiderülni számodra, hogy ez be van írva a karakterlapod megfelelõ rublikájába, hanem hogy én a szövegkörnyezettel ezt éreztetem veled. Ezért igazából csak az számít, hogy az én fogalmaim szerint egy 14-es szépségû nõ az nem bányarém, hanem az Ellana-szentély kifejezetten vonzó, igéretes neofitája. Akkor gondold el mit írok, ha ez neked 16, vagy több. És hol vagyok még a 18-as angyaltól, aki egy százezres városban a szentély fõpapnõje és nem találni hozzá foghatót csak egy másik országban. Én azért úgy gondolom, egy hõsnek is vannak olyan tulajdonságai ,amiben annyit teljesít, mint bárki aki sétál az utcán. Ugyanakkor meg produkál olyan dolgokat is, amitõl összejön a szájtáti nép és bámulja, hogy emberbõl vagy-e. Ez így sokkal emberibbé teszi. Nem tehetek róla, hogy neked errõl más fogalmaid vannak, ezért mondtam azt, hogy a fõértékek nekem jezések, hogy lássam, hol különleges a karakter.
Remélem sikerült felvázolnom neked, hogy én hogyn értékelem a fõértékeket és így már nem olyan keserû szájízzel csinálsz karaktert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.03.11. 19:32-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.11. 19:31

Az alapkönyv írói hibáztak amikor 12-es átlagot írtak, az én játékaimban ezt levittem tízre.

Castor, teljes mértékben osztom a véleményed, ajánlom mindenkinek hogy ezt a példát kövesse.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.03.11. 19:32

Üdv!

15-öt osztottam szét és mindegyik tulajdonságom 10-esrõl indult. Csak ugye én is azon a véleményen voltam, hogy 30 feletti karit indítok 10. szintre. Így levonogattam a -1 gyorsaság, -1 ügyesség, -1 szépség módosítókat, amik a középkorral járnak. :wink:

Látom a fõjellemzõk értéke másnál sem lett kifejezetten szuperhumán. :lol: Ez az átka annak, ha az ember nem dobhatja õket. :roll: :D Az emberi átlag egyébként 8-12. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Quator ar Zaraquer 2007.03.11. 19:33-kor.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.11. 19:33

Oké köszönöm csak mi van példáil a barbárral akik közt a huszas erõ nem hogy ritkaságszámba megy de mindennapi nekem ezzel van próblémám Meghogy például ETK szerint 15 alatti szépséggel rendelkezõ Elena papnõ vagy boszorkány nem is létezhet. Vagyi az az elena papnõ aki 14-es szépségû az kifejezetten csúnyának számít és egyébként az embeeri átlag yneven a könyv szerkesztõi szerint 12 és mondjuk 18as erõvel képes az ember a patkó meghajlítására, de ezzel az erõvel még korántsem képes arra amire mondjuk egy feket laci. Végülis szerintem te még egy dologrol megfeledkezel, hogy szinte az összes kaszt részesülhet különleges felkészítésben ami 19 es vagy 20 as esetleg inhumán fajok esetén magasabb értékeket is jelnthet ami ha jól sejtem a hõsök ismérve, hogy olyna képességeik vannak ami után az egész város a csodájára jár. Még igy feszegtve a herkulese témát nos szerintem kb egy 23as erejü (kháloknál ez a faji maximum) közel 3 méter magas Khál vagy még õ sem veheti fel a versenyt azzal a bizonyos félistennelBocsi de bizonyos fokig egyet tudok veled érteni de bizonyos fokig nem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Saggaras Zenir 2007.03.11. 19:39-kor.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.11. 19:36

Látom, melegednek az indulatok, én egy teljesen más témában kérem a válaszokat, mert enélkül nehezen tudom kidolgozni a karim:
-a 13. zászlóháború mikortól meddig tartott, mely területekre terjedt ki?
-MI mennyit írunk a játék kezdésekor?
Mivel erigowi származású karakterem lenne, talán nem kéne tudatlannak lennem ebben.

Látom, ez nem mozgatja meg az embereket, de szánhatna rá valaki pár percet, míg idefirkant valamit...
:?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.11. 19:52

És az ETK fog mesélni vagy én? Én fogom leírni az eseményeket ugyebár. A fõértékekkel kapcsolatban azok az irányelvek, viszonyulások fognak érvényesülni amit már leírtam. Szerinted engem érdekel hogy a könyv szerkesztõi mit gondolnak a számokról? Köteles vagyok elfogadni az õ agymenésüket? Nem állnak töltött fegyverrel mellettem és nem õk mondják hogy mi történik akkor mikor te 16-os erõvel teljes erõvel orrbagyûrsz valakit. Nálam orcsonntörés, állkapocs törés rosszabb esetben agyi bevérzés, sokk, estleg halál.
Jé senki nem vert a kezemre, és nem hívtak a kiadótól, hogy nem úgy van az.
Mit kell még tegyek Saggaras, hogy elhidd, ezt a mesét én irányítom?
A huszas erejû barbárod törzseket fog egyesíteni és a pajzsra emelik királyuknak a vadak. És elõkészíthet egy inváziót a civilizált vidék ellen. Megengeded nekem hogy én ezt így lássam és így történjen? Vagy szerinted ezt miért nem tehetem meg?
Mert ha jól látom ez csak addig probléma hogy ez nem úgy van leírva.
Miért akarod rám erõszakolni, hogy például egy 14-es erejû katona értéktelen? Szerintem meg katonáéknál reguláris hadseregben az az átlag. Ami az utca emberének átlag 10-es erejéhz viszonyítva reális.
És ha én írom a történéseket akkor az valószínû úgy is lesz. Ki ne akadj már rajta, hogy a tízbõl van három olyan tulajdonságod ami az ÉN fogalmaim szerint átlagos.
Megengeded nekem hogy a saját mesémben így értékeljem a fõértékeket?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.03.11. 19:57

Nem leharapni akartam afejed csak az a baj velem, hogy néha tulságosan ragaszkodom a szabályokhoz. De igyhogy a viszonyok mások igy elfogadom csak pl tudod az erõ 16 fölött + ad a sebzéshez a gyorsaság és az ügyesség magas szintén 16 felett megengedi hogy egy körben kétszer támadj de ha ez nálad másképp van sulyozva akkor okés meg ha nem a harcon lesz na fõ hangsuly akkor meg pláne tök mindegy hogy milyenek a fizikai értékeim, ugyhogy oké te mesélsz a te szabályaid csak ezekrõl jo ha mi is értesülünk. azért bátorkodtam errõl vitába szálni Mégegyszer bocs

Saggaras
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.03.11. 19:58

Ouator:

Leírom még egyszer bizti így csináltad?

18, 16, 14, ezt három szabadon választott fõértékedhez rendeled hozzá.

A fennmaradó hét értéke 10, amik között még szétoszthatsz 15 pontot, de ezek közûl már egyik sem haladhatja meg a 17-et.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.03.11. 19:58

Ojjeeeeeeeeeeee :D Danke schön,Thank You, Arigato, xie-xie és ne mutso sorban köszi :P

amugy egy kérdésem lenne nekem is:
érzékelést hogy számolod?fõértékek közé vagy %-s ahogy az mtkban van irva?
Na jó van másodi kkérdésem is:
Tekintettel,hogy magas tsz-n vannak a karik felszerelések ügyben mennyire lehet "elszállni"?

ha ezekröl volt már szó,akkor sry és figyelmetlennek lehet nevezni engem :roll:

Szita:
Nem a 13.ban volt Rosalia a kalandozók vezére meg Tier nan gorduin?Sosem voltam jó Ynve történelmébõl,de elsõre ez jutott az eszembe :roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.11. 19:59

Schinter: Rosanna. Rosanna de Lamar. És Tier nan Gorduin, mégpedig a 14.ben. *kioktat*
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.03.11. 20:00

jól van mondtam,hogy nem vok jó benne :D csak 1-t tévedtem nem is rossz :D