- Unalmas lehet világot látni? Hát egy biztos én csak nem rég jöttem el otthonrol és máris rengeteg kalandban volt részem, kegyed meg egy hatalmas utat tett meg idáig és unalmasnak tartja?
Kicsit elpirul a félreértés hatására, szemét bájosan pillái mögé rejti.
-Félreértett, nem unalmas dolog világot látni. A feladat, amit kiszabtak rám, nos az egy kissé túlságosan szürke számomra.
Valójában kissé túlságosan is kalandos volt az utam idáig, de mindazonáltal igen tanulságos is. De nem kívánom untatni a históriámmal, hiszen önnek az ilyen apróságok minden bizonnyal hétköznapinak tûnnek. Inkább beszélje el, hogy az ön útja milyen kalandokban volt gazdag.
-Egyáltalán nem untat kedves, sõt valószinûleg joval több mesélni valója van mint nekem, hiszen én csak egy hónapja vagyok uton, de ha ilyen szépen kéri hát legyen. //Ha az elsõ három héten történt valami izgi amit csak átélt a kari de én nem akkor azt elmesélem, de valami nõi fülnek illendõ viccesebb sztorit//
//Meséld el kérlek rendesen mert így nehéz reagálni *hüpp* Amúgy elõadhatod azt is, amit itt lejátszottatok, úgysem olvastam végig és nem is szándékozom mert sok //
___________________________________________________________ KM esemény [Navaratna] Helyszín: Shadon-Ber-Tanneda, Vasszûz Idõpont: Téli triád, Szent Tameris hava, délután Résztvevõk: Mindenki ___________________________________________________________
//Mintha hiányoztam volna kicsit...//
Talán a harmadik napon történhetett...
Addigra donna színe visszatért, bár kímélnie kellett gyomrát, de egy valamiben bizonyosságot szerzett: ha az istenek is úgy akarják -Ranil vagy Domvik vagy mondkettõ- 9 hónap múlva Castor apa lehet...Mikor biztos a nõ ebben, maga mellé hívja Castort "aludni". Castot mindig szívesen látta a nomád egy jó bagóra, közben kifejtette, szerinte a nomádok jobbak, mint a katonák, ám ha a körülmények nem kedvez harcmodoruknak, akkor õk is meg tudják szívni Így jártak akkor is, amikor az ensymoniak kõvárat húztak fel, amiket a nomádok már nem tudtak bevenni. Az íjkészítéssel megtalálja a dwoon azt a témát, amirõl dõl a szó a nomádból: bemutatja a saját maga által készített íját, vázolja, mibõl, hogyan, mennyi ideig készül, s hogy náluk ez hagyomány, hogy mindenki ért ehhez a mesterséghez. hanas nem rejti véka alá, õ nem a nomád isteneket, azaz szellemeket imádja, hanem pyar hitû, ahogy apja is az volt. Felesége egy van, nem is tervez többet , s elmeséli, a nõknek ugyan olyan nagy szerepük van, mint a férfiaknak, az otthon melegét biztosítják, de keményen dolgoznak is. A férfiak pedig tanítják a fiatalokat és védelmezik a földet. A lovak gondozásából a férfiak és a nõk is kiveszik a részüket. Egyelõre a sok-sok kérdésbõl, mi a katona fejében kavargott, ennyire kapott választ. Hanas is bõvelkedett ám érdeklõdésben! Megtudakolja tõle, jó-e olyan birtokot igazgatni, ami neki van, nem-e unalmas, vannak-e lovai, szeret-e lovagolni, megkérdezi, nem-e lesz probléma, hogy Messalának más a vallása. Látszik a nomádon, hogy vallás tekintetében sokmindennel tisztában van.
Ha a lovag, Vincent nem tol el semmit, akár kedves, bensõséges(?) viszonyt is kiépíthet a finom, érzékeny és fõképp szép Tiarrennel. Trixi sem olyan férfias, csak hát õ nem a lovag esete és nem nemes. Tiát nem éri zaklatás, ám nem enyhül meg irányába a fekete ruhás keszeg. Szótlan zord ember, szemét nem hatja meg sem az elf, sem a donna kinézete. Az úrnõvel viszont az etikett szerint viselkedik, ha rá néz, nem látszik szemében a lekezelésre való hajlam.
Trixi ajkai csak rángtak elsõre hallva a dalnok igényeit, nem akart felnevetni, de próbálta lebeszélni arról, hogy egy drága kelmét meghenteregtessen a felföldi hóban, jégben, sárban. Erõs, meleg ruhát javasolt, nem egyszer, többször, felemlegette a tüdõgyulladás veszélyeit és azt, hogy mi történhet a hangjával, ha nem vigyáz... Itt nem volt szabad kabin, vagy éppenséggel félreesõ takarítóhelyiség, így csak a szûzies kapcsolattartás maradt közöttük- érezhetõen a nõ bánatára is. Az éjjeli fedélzeten adott csókokból legalább is eléggé lesütött, ha máshol lennének, nem tûrtõztetné magát.
Ám egy napos, leheletet levegõbe festõ csípõs reggelen gyakorlás közben Castor azt látta, hogy egy óvatos göndör nõi fej nézett ki a lejárón, ahol elvileg a matrózok és az utasok, azaz õk jártak-keltek: felisrehette: az egyik szarkavaró nõ volt a rabok közül. Szabadon.
Somuris félálomban lehetett. Meglepetésként érhette, hogy Vincent még aludt, hanas nemkülönben, ám a dalnok mellett valami meleg feküdt és kevés volt a hely az ágyon: Trixi. Beugrik, éjjel átszökött a nõ, s akár volt ott valaki, akár nem, õ bebújt a dalnok mellé! Ám akár félálom volt, akár nem, a tiszta dal elérte fülét, éberséget mosva belé. A dal ismerõs volt...Túlságosan is ahhoz, hogy a magafajtának jót jelentsen. Valaki bárddalt énekelt...
Tiarren nagyon is jól hallotta, hogy Trixi kimegy éjjel a szobából, s nem jön vissza. Nem jött, mert a férfiak kabinjának ajtaja nyílt majd csukódott nem sokkal. Tia okos lány, nem kell sokat találgatni mért...hajnalban a nagydarab dwoon, Castor léptei fordulásra késztették ágyában, ahogy felment a fedélzetre, majd utána még ideje sem volt, hogy visszaaludjon: énekszó ütötte meg fülét, majd puha léptek osonása a folyosó felõl.
- Nos az egyik utitársammal voltunk egy parasztház istállójában. <Szegény Giovanni>. Nos ott egyik reggel arra ébredtem, hogy Giovanni az utitársam viaskodik egy ebbel, majd valahogy elhesegette, de az ebre került a fiú kardja az övével együtt és az elfutott vele. Akkor én nagyot nevettem szegény Giovannit. Majd õ rám se hederítve a kutya után rohant és kiáltozta hogy hé gyere vissza te korcs*Próbálom utánozni Giovanni mozdulatai és hangját*,Ha ott lett volna kegyed is...hát én a hasamat fogtam a nevetéstõl. már korán reggel is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Saggaras Zenir 2007.02.27. 20:57-kor.
Castor hangulata gyökeresen megváltozott mikor megtudta, hogy -val fogja megajándékozni Messala. Túláradó boldogságától a nõ nem menekülhetett, ott csókolta ahol érte, tetsti erejét kihasználva Messala hasán férehúzza a ruhát, hogy csókjaival borítsa be a fehér bõrt, nem törõdve vele, hogy a nõ mennyire visít, hogy ez nagyon csiklandós neki.Imádta a nõt.
//Hanas kérdéseire//
- Milyen birtokot igazgatni, a gyakorlati része nagyon is fáradságos. Az Únióban elvárják hogy minden birtokos rendet tartson a maga portáján, erejéhez és vagyoni helyzetéhez, illetve a birtok nagyságától függõen. Nekem kell fenntartani otthon a közbiztonságot, ítélkezni a vazallusok tyúkpöreiben, karban tartani az utakat, hidakat, révátkelõket, megtisztítani a rengeteget a kóbórló zsiványoktól, és egyéb rémektõl. Ezt a részét még szeretem is csinálni. Na de az adminisztráció!!! Broáá. Zsoldok, kifizetés, adóbeszedés, számadókönyvek, kereskedelmi szerzõdések, napi jelentés, gazdasági kimutatás a számadótól, maghívók küldése x alaklomból, báli meghívókra válaszolgatni, hát az a halálom. Majd felveszek rá egy deákot, aki majd veszõdik vele. Ami a lovakat illeti, az igazat megvallva megtanultam ugyan lovagolni, de ha a csata lóháton ér azonnal leszállok a nyeregbõl, hogy szilárd talaj lehessen a talpam alatt. Nem vagyok én a lovas harcmodorhoz hozzászokva és nem is szeretem, bár belátom egy jól kivitelezett lovasroham jelentõségét. Gondoskodok a lovakról, mint bármely haszonállatról a birtokon, de nem fûz hozzájuk különleges kapcsolat, mint téged. Hát ha egyházi esküvõt akarunk, ami muszáj lesz, akkor Messalának és Angelának át kell térni Ranil hitére. Nem tudom hogy mennyire érinti õket mélyen ez a téma, nem várom el tõlük, hogy megszállott Naptemplomba járók legyenek, számomra csak az a legfontosabb, hogy házasságom törvényes legyen a dwoon törvények szerint. Hogy Messaláék milyen áhítattal fogják kezelni ezt a dolgot, rájuk bízom. Talán megkönnyíti számukra az áttérést, hogy nálunk is monoteista vallásról van szó.
//Az elcsavargott-rab//
Mikor Castor megpillantja a barna bestiát, dwoonol káromkodik egy jóízût.
-Hogy az a mocskos ringyó anyád, aki kitanított te.....
A hajópadlóba vágja pallosa hegyét hogy megálljon, hiszen a szûk folyosón úgysem veszi hasznát, meg nem lemészárolni akarja a szökött rabnõt, csak a rendet akarja helyreállítani.
-Elszúrtad kisanyám, engem nem fogsz tudni levenni a lábamról...-teszi hozzá a nõnek címezve. majd nekiiramodik.
Pár lépésen belül lendületet vesz és a nõ láthatja, a dwoon nem tréfál, lendületes léptekkel dübörög felé, és nem úgy néz ki, mint aki csevegni akar.
//Gondolom a nõ visszahúzódik a kajütfolyosóra.//
Mikor Castor eléri a kajüt folyosó lépcsõfeljáróját, ledöbörög rajta.
-Huaaaaaa!- száll a dwoon karcos csatakiálltása a levegõben.
Elég ijesztõ látvány egy bepörgött páncálos vitéz. Castor nem akart súlyos sérülést okozni, csak rá akart ijeszteni a nõre. Lehet hogy bûnözõ, lehet hogy gyilkos, vagy tolvaj, de akkor is nõ és sokkal gyengébb mint Castor. Úgy osztja erejét, hogy vissza tudja fogni a roham lendületét, mert nem akarja összetörni a nõt. Castor nem engedett az elveibõl egy rosszéletû nõvel szemben sem. Mikor kartávolságba ér Castor elkapja a nõt, megkapja a derekánál fogva - a rabnõ számára is észrevehetõ az igyekezete, hogy ne okozzon fájdalmat,de a férfi azért elég határozott ahhoz, hogy szorításával éreztesse, nagyon könnyen bedurvulhat, ha rákényszeríti- felnyalábolja és nem törõdve a visítással, szitkokkal, karmolással, köpködéssel a vállára fekteti, a combjánál és a fenekénél támasztja meg, úgy hogy a nõ fara menetirányba néz, lelógó felsõtestével és karjaival meg a harcos hátát ütögetheti.
-Hölgyem eddig tartott a séta, megyünk vissza a cellába.
- Felpattan és rohanvást keresi a hang forrását. Azért egyeseknek talán feltûnik, hogy nem döngõ léptekkel rohan...
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
A nomádot lehet hogy nem lenne nehéz agyonütmi álmában, legalábbis nem ébredt fel arra ami történt éjjel Somuris ágya táján...
//Amúgy Jómadár, szerinted történt valami? Számomra nem egyértelmû, hogy milyen jellegû volt az a "Trixi bebújt mellé" dolog, de KM-ünknek egyértelmû, hogy ott sokminden volt, azt mondja a karakterek elmúltak 16 évesek! Gondoltam megkérdezem a másik résztvevõt is...szerinted? //
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
//Nos - ugye a KM alapvetõen gonosz. Ez nem bántás, minden KM gonosz ez így van jól. Biztosan azt akarta kikottyantatni belõlem, hogy csendet és függönyt varázsoltam magunkra és ezzel elpuffogtattam a manáimat és jól éreztem magam közvetlen azelõtt, hogy beüt a mennykõ Szóval csendes romantikában együtt aludtunk, semmi több //
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
//Figyelj Somuris, amúgy gondoltam már rá, hogy meggyõzöm Messalát, hogy engedje át ebédkor a kabinunkat nektek egy órára. Kicsit lelkiismeretfurdalásom van, hogy ti nem lehettek egymáséi...,úgyhogy ha gondolod, szólhatok egy pár szót az érdeketekben. Egyébként csodálom hogy Trixi eddig ezt nem tette meg helyettem. //
//nemnem, köszi csak diszkréten. Az ilyenfajta önfeláldozás nagyon "modern". Majd megvárjuk a kínálkozó alkalmat... //
Leonardo Da Vinci
//Ha Tia is jelezte, mi tévõ lesz, folytatom jobban//
___________________________________________________________ KM esemény [Navaratna] Helyszín: Shadon-Ber-Tanneda, Vasszûz Idõpont: Téli triád, Szent Tameris hava, kora reggel Résztvevõk: Mindenki ___________________________________________________________
A dübörgés kiverte Vincent és Hanas szemébõl az álmot. Valaki vehemensen robajlik a lépcsõn lefelé a folyosó irányába.
A nõ azonnal visszakapta a fejét, amint rájött, észrevették és az illetõ ráadásul vértes fegyveres is. Castornak fürgén kell csörömpölnie, ha a vértnélküli nõcit utol akarja érni. Ám mivel a roham mást is kivert az ágyból, Messala dugta ki orrát az ajtaján. Kár volt. A nõ berohant azon az ajtón, majd becsapta maga mögött. valaki nekiesett valaminek, nagy puffanás. Most a nõci vagy a frissen állapotos Messala vágódhatott el?
Háta mögött a röppenõ dalnok hallotta, valami nagyon zajos van folyamatban. Ám õ másfelé sietett. csapóajtó vezetett az alsóbb részbe, a hajó gyomrába, ahol a lovak, az élelemtartalék és a rabnõk voltak. Közeledve már kivehette, valaki altatóval kisérletezik. Leérve a látvány magáért beszél: két õr egymáson hortyog, a rácson belül mérges rabok, bezárva, de egyikük vígan üldögél egy láda tetején énekelve. A hölgyemény ránézett Somurisra s elhallgatott. Így még a férfinak cselekednie sem kellett, ha nem akart. Ám a csapóajtó záródott s ahol eddig senki nem állt, most ott valaki a dalnok hátához lépett és fém hidege kúszott bordáihoz. -Miccsoda meglepetés pottyant közibénk!-búgta huncutkodva. A ládán ülõ lesütötte szemeit és összefûzte ujjait. Egy vastagabb zöld ruha volt rajta,szabásából ítélve valami színházi hercegnõi ruhakellék. Egy magas, szõke fonott varkocsú rabnõ megmarkolta a cella rácsát és nekiveselkedett. folyamatos lett a méltatlankodás, õket mért nem engedték ki, stb. A szõke amazon kezei között, kinek nyakán és karján kidagadtak az izmok, hajolni kezdett a vas!
//Ööö most akkor mi is van??? Valaki láthatatlan egy pengét szorít a mellemhez hátulról??? Vagy már át is vágta a ruhát és érzem a hidegét??? A fémét vagy a halálét?
- Úgy hallottam, mulatság készülõdik dal, zene, jó társaság... Úgy látom, még erõmûvészetek is van, ejha... Hé ezt a vasat viszont vidd innen, még összevérezlek...
Leonardo Da Vinci