• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 89 / 167 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 167

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.02.20. 21:16

(Hanas)

- Remek, akkor megyek is és megnézem hova megy a lovam. -közli a kapitánnyal, és vár hogy egy matrózzal elvezethesse hátasát a helyére. Ekkor toppan oda hozá Castor.
- Üdv! Hanas a nevem, Hanas Degrom. Enysmonból való vagyok, a Kõvárosból, ami körül a széles határokat a Nasti nemzetség uralja. Szépen szólsz a pyarroni nyelven, testõr létedre, hát csak külországbeli lehetsz.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.20. 22:15

//Off: Gyerekek most teljesen hülyén maradtam; a pyarroni=közös???//
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.20. 22:38

Résztvevõk: Castor de Vinter

//Ez mindenkinek szól, tehát amíg a donna a kapitánnyal veszkõdik, addig a testõrje körbejárja a fedélzetet és mindenkit leszólít egy kicsit//

-A hajót nézve-
*A hajó hossza kb. 25 láb, szélessége 7 láb. A taton kis felépítmény van, de ez elsõre látszik, bár a férfi nem tengerész, hogy hiába keres ágyúkat, vagy bármi egyebet: ez NEM hadihajó, katonalelke nehezebb lesz, ez bizony kereskedelmi...Kétárbocos, viszonylag jól karbantartott jármûrõl van szó. 3 mentõcsónak van rajta, amibõl egy 6-7 fõ fér el.A legénység végzi a dolgát, nem lazsálnak. Mind férfi, de mivel Castor nem shadoni, nehéz megállapítani, hogy az elõbbi szõke most azért szõke, mert elõte más hon alatt látta meg a napvilágot, vagy csak mert az egyik vidéken ilyenek a népek az államban? Vagy az a kreol bõrû rendelkezik sivatagi vérvonallal, vagy csak lebarnult, vagy esetleg ilyen is lehet egy vérbeli shadoni? Nyelvre mind az ország nyelvét beszélte, a kurta utasítások, szólogatások nem fedtek fel más anyanyelvbeli akcentust. Nem voltak katonaként felfegyverezve, kés az viszont akadt. Középkorú az átlag, csak a lovat elvezetõ fiút meg egy kötelekre felmászó másikat látott fiatalabbnak. Ez a fiatalabb is kb. a nemes lovag korosztályát alkotta...Nem tudta összeszámlálni az összes matrózt, ahhoz talán a hajóközbe is le kell ahhoz menni. És õk sem katonák, ám nem azok az ijedõs tipusok. Ha itt rendszeresen rabokat szállítanak, hozzá lehetnek szokva egy-két dologhoz.*

-Trixivel-
*A nõ somolygott, méltányolta a daliás köszöntést pillantásával.*
-Castor, engem ne magázz. Nem vagyok bíborban született. A múltkorira pedig fátylat.

-Messalával-
*A nõ bólogatott, majd ellépett, megtörölte arcát:*
-Is. De fõleg azért, mert az a kenõcs...én nem tudom, mit is mondjak...-*beszélt halkan*-Én még ilyet nem láttam...

//Igen, a pyar=közös... :D //
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.20. 22:41

//Hanas//

-Hála Ranilnak, hogy nem vagyunk ellenségek! A Sheralon túli rokonai gyakran vettek részt segédcsapatokként hazám fõvárosa elleni ostromokban, portyázásokban. Tudja északon is élnek nomádok.

//Vincent//

-Tiszteletre méltó a ragaszkodása hátasához, de nem célszerû.
Nem bántásképp, vagy bírálatként mondom, de vett már részt ütközetben? Úgy értem igazi háborúban, ahol vagy ötezer önhöz hasonló vértes lovag és húszezer talpas néz szembe egymással, mindkét oldalon? Mikor a teljes arcvonalban összecsapnak a lovasok, mindenki úgy pusztul, mint a mészárszéken a marhák. A csata elsõ tíz percében legtöbbször elveszíti a lovag a hátasát, mert lándzsa, nyíl teríti le, esetleg falanxfal záródik rá, vagy terepakadályban töri lábát. Utána meg már a kékvérû is csak egy talpas a többi közt, és akire számíthat, az nem a hátas, hanem a többi emberi bajtárs. Háborúban a ló eszköz, feláldozható, akár a fegyver, a pajzs, vagy a kopja...vagy akár a katona élete.-teszi hozzá a dwoon elgondolkodva. De a családunk, hazánk szabadságáért semmi sem lehet elég drága. Vagy ön másképp gondolja lovag uram?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.20. 22:43

(Tia)

//Bizony, bizony ;)//

Amint látja, hogy Vincent nem keresi a szemkontaktust, maga sem vizslatja tovább, nem akarja zavarni. A donna és a katonák társalgását egykedvûen figyeli, néha szórakozottan eltûnõdik rajtuk...érzelmeik arcukra vannak írva.

Trixi felé egy gyors kérdést intéz.

-Trixianna, ezek a "rabok" tulajdonképpen mit vétettek, és mit szándékoznak velük csinálni? Csaknem...

A mondat végét szó helyett egy sokatmondó pillantással zárta, melyet a rozsdás vasszûz felé intézett. Nem rejtegette, hogy irtózatosnak tartja a szerszámot.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.20. 22:48

Vincent

// hû de elõre szaladtam//

Nos, ebben van némi igazság de én még nem vettem ki részem ekkora csatából be kell valéjam, ebben a tekinteben maga joval tapasztaltabb. Így bizonyos értelemben igaza is van.

*Ha még Tia bámulta kkor most megkeresete õt is szemével pontosabban észre vette, hogy ha még nézi, ha nem akkor nem.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.02.20. 23:22

(Hanas)

//Castornak//

-Az a nagy igazság, hogy fogalmam se volt róla. De felénk is élnek babonás démonimádók-ennél a pontnál a földre köp egyet-Ám azt hallottam, a Napisten Gyermekei dwoonoknak nevezik magukat. Így van? -szokatlan tudás ez egy nomád számára, ha észak nomádjairól nem tud, hát honnan tud Ranilról?
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.21. 6:48

//Hanas//

-Igen,igen, persze!-bólogat élénken Castor. Én is dwonn vagyok a Dwyll Únióból. Bár szerencsésebb lenne úgy fogalmazni, hogy a dwoonok nevezik magukat a Napisten Gyermekeinek, és nem fordítva. Hitem szerint mindenki a Napisten gyermeke, kiben emberi lélek van, de valahogy úgy alakult, hogy csak a dwoonok osztják ezt a nézetet. Mi annyiben különbözünk a shadoniaktól, hogy toleráljuk szövetségeseink pyarroni hitét, hisz velünk harcolnak, de mi nem kérünk belõle. Dwoonföldön nem fognak valakit rögötn felakasztani, mert kiszalad a száján egy fohász az Istenéhez.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.21. 10:31

Résztvevõk: Mindenki

//Igen, Vincent lovag kicsit elõreszaladt, de no problemo...//

(Vincent)
*Vincent hiába kereste Tia szemeit már, a nõ másfelé figyelt. Így ha végzett a testõrrel való csevejjel, megteheti azt, ami eredeti szándéka volt. lemenni a kabinba és átöltözni. De hogy kik lesznek szobatársai, az mára bizonyosan elválik...*

(Tia)
*Tiának könnyû látni, kiben mi lakozik. Ma frissek a matrózok, az egyik igen víg, társainak munka közben ecsetel is valamit, amin a többiek jót derülnek. Akadt egy álmos szemû is, nyámmogott a hideg idõben. Trixi elgondolkozik, mielõtt válaszolna.*
-Fogalmam sincs. én is csak akkor tudtam meg, hogy rabok lesznek a hajón, amikor ti. de látod azt a két páncélos férfit, akiknek kiesik a szeme és téged néznek? Õk felelnek a rabokért, õk tudják, hányról van szó és milyen bûnök terhelik õket. de ami a hajó orrán lévõ izét illeti...nem, azt nem használják rendeltetlsének megfelelõen. Ezen a hajón nem kínoznak. Ha attól tartasz, hogy éjjel majd keserves sikolyokra kelsz, megnyugtatlak, nem lesz ilyen. Nyugi, Tia, nyugi.-*tette az elf fejére a nõ a kezét.*-Most látom csak, milyen jól eldugtad a füleid. Ennek örülök.

(Somuris)
*A dalnok majd meg fagyott. Ruhája teljesen alkalmatlan volt a nagyobb hideg elviselésére. Még jó, hogy plusz takarókat pakoltatott be a donna. lehet, nem kéne sokáig ácsorogni a feédlzeten, állva az elemeket, s kitenni a drága hangszalagokat és az egészséget valami csúnyábbnak! Nem is beszélve arról, hogy vajon mit mûvelhet a hideg egy hangszer húrjaival?*

(Castor és Hanas)
*Ha kibeszélték magukat kedélyesen, Hanas levihette lovát. A hajó hátsó részéhez vezették a férfit vissza a pallón a partra, mert oldalról egy nyílás volt a hajó gyomrába vezetve, s egy vékonyabb pallón kellett állatát bevezetnie a raktérbe. Abba a raktérbe, ahol két nagy rácsos terület volt: az egyikben takarmány volt készítve lovaknak, a lovag hátasa már ott volt, Somurisé is. De a másikban a rabok ültek/álltak. Unottan heverésztek, de Hanas jöttére füttykoncert kezdõdött. Az elismerõ fajta. Ki tudja miket szólongattak oda neki! Egy ébenfekete hajú fiatal nõ a rácsokba kapaszkodott és onnan vigyorgott a férfira.
Vegyes volt a felhozatal: a legtöbbön látszott, tölthetett idõt fogdában, mert nem voltak szabályosan fésültek és tisztán öltözöttek, de a rácson csüngõ egész jól tartotta magát. Fiatal lány volt, eleven szemekkel. Ám hiába a viseltebb öltözet, némelyik darab csinos fehérnépet takart, nem mind került ki a satrafa csoportból...
Castor pedig a donnát vigasztalhatja idõsíkban késõbb...*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.02.22. 18:13

(Hanas)

<Nõi rabszállító hajó! :D Nem tudom miért nem modta ezt eddig senki!>
Végignéz a lányokon, oda is mosolyog nekik, de most nem ér rá nagyon, mert meg kell néznie a kabinját, hogy jó helyet foglaljon magának. Azért a rácson kapaszkodó tüneményen megakad a szeme, olyannyira hogy szinte reggelizik belõle egyet a tekintete, s elismerõ morrantás után cuppant egyet a szájával a nõ felé. Távozik azonben, de fejében ott marad a gondolat.
<Ejj de kedvem lenne most egy pásztorórára azzal a kis csinivel...>
Elindul, hogy megnézze a szálását, és találjon egy jó priccset.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.22. 20:01

(Somuris)

Egy pillanatig értetlenül néz Castorra, de hamar magára talál. A kemény kézszorítás nincs ínyére, de pókerarccal tûri

- Ez egy nagybõgõ - mutat a hegedûtokra. Ha egyszer hallod, nem felejted el.
- Brrr borzalmas ez a hideg (én kértem a bundákból még a házban ) :? hol lesz a kabinunk?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.22. 20:05

*Ahogy felaggatták a donna szobormását a vasszûz mellé, elégedetten nézték mûvüket a matrózok. Páran lopva azon tanakodtak, valóban így néz ki a donna...?
Amikor a vasmacska felhúzásra került, a kapitény szólt mindenkinek, ha csak nincsenek jól felöltözve, foglalják el kabinjuka, mert irdatlan nátha lesz belõle, vagy ami még rosszabb, tüdõgyulladás, s aztán megy a beteg a tengerbe, mert orvosuk nincs!
No, a lovag szobatársnak a nomádot sajátos -azaz mosdatlan- szagával és Somurist kapta. Trixi és Tia külön egy másik hatszemélyes kabint tudhatott a magáénak. Lemenve a kabinokhoz összetalálkoztak még két fõvel, aki nem a legénységhez tartozott: egy lornyont szorongató szikár, vékony, sötét, gondosan nyírt hajú, borotvált, vékony ajkú, fekete ruházatú hivatalnokforma férfi és egy újabb páncélos ürge egészítette ki a rabokra felügyelõk sorát. A keszeg hûvös, komoly férfinek tetszett, pedig alig lehett 35. Tia elõször találkozott olyan ember férfival, aki a teljes érzéketlenséggel vette tudomásul szépségét: hidegen hagyta õt a szép Tia külseje. Se nem csillant fel szeme vágyakozva, se nem biggyedt le ajka fitymállón. A közöny volt az, amit a nõ tudtára adott. Trixi ugyan ilyen pillantásban részesült. Ennek ellenére nem nézte levegõnek õket, de látszott, a nõi nemet nem helyezi egy szintre a férfiakéval. Kurta, ám illemnek megfelelõ hivatalos hangú üdvözlés, aztán megint a páncéloshoz fordult. Õ bezzeg csak fülével figyelt a keszegre, szemeivel Tia hátsóját próbálta szemrevételezni, majd Trixi melleinél akadt le, amire már a keszeg torkát köszörülte s apró mozdulattal a férfi arcát maga felé fordította állánál fogva.
Trixi és Tia szobája egy szögnyivel nem különbözött a férfiakétól: hatszemélyes priccses, nem eléggé világos luk, kissé levegõtlen, puritán, de legalább tiszta. Szürke durva pokróc, bili, falra szerelt asztal, gyertyacsonkok a gerendákon. Trixi elhúzta a száját.*
-Ez nem lesz egy kéjutazás. Van fogalmam arról, milyen lesz majd a koszt...
*Közben a donna végre megnyugodott kissé és képes volt többet is az aggódó Castor tudomására hozni.:*
-Új lehetõséget kapott a lányom arra, hogy megélje a gondtalan fiatalságot, a szerelmet a házasságot és az anyaságot! Igaz, még egy adag kence talán még jobb lenne, de nem lehetek telhetetlen! Téged Domvik küldött hozzám!-*ölelte még szorosabban a férfit. Lassan csillapodott, akkor már szemeit törölgette. A hajó ringása megváltozott. Kifutottak. S a donna elsápadt, majd azonnal a biliért nyúlt, s nemesség ide, nõiség oda, férfiasan kidobta a taccsot.*
-Figyel mind ki itt vendég! Minden napa reggel fényben réggeli! Minden napa mikor nap ég közepe ebéd! Minden napa, mikor nap buk tenger vize még nem, vacsera! aki nem gyün, nem kap! Aki gyün kap, oszt jó lész neki! Aki behányik, maga mos fel, nem megy le rab mert asztat hiszel, akar neki adni segedelem szökésre! Vanni gond, keres Fernand Blant kapitány, azaz én!-*jött a szotyis kapitány harsogása. Majd egy ingerült nõi hang hívta s õ sóhajtva megadta magát neki.
A délelõtt alatt ki-ki ismerkedethetett társával, ha kedve vagy egészsége engedte. Hanas kisebb szédelgéssel és sápadozással küszködhetett, de nem volt rosszulléte nagy. Vincent elõször szállt hajóra, de nem érte el tengeribetegség. Ám a donna...Somuris vastag, belül nyúlbundás kabátja pedig mesés meleget adott neki, s hangszere sem vesztett húrjának épségébõl. Trixi amint lecuccolt, Tiára nézett:*
-Figyelj: amint látod, ezek bárdolatlan férfiak, vigyázz magadra, nem mindig lehet melletted egy lovag, aki megvéd...Lovag...-*ezen elmosolyodott*-No, talán mégis lesz egy, érdeklõdõ pillantésokat láttam a nemes ifjútól, de bolond az vagy töketlen, aki nem vesz téged észre. Mint az a halálórája. Csak kinn perceg, de úgy nézett ránk, mintha lábas mellett kéne állnunk! Én átnézek a férfiakhoz, velem tarthatsz, ha gondolod...és itt egy takaró, terítsd magadra-*puha plédet bányászott elõ, ez a donnától volt.*
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.02.22. 20:17-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.22. 20:14

Vincent

-Üdvözlet uraim- szólt Hanas-hoz és Somuris-hoz. - Ezek szerint önnökkel fogom együtt tölteni, a következõ egy hetet. - Majd kezet nyujt a két férfi irányába.
-Vincent ves Mointariny a becses nevem, Shadlek tartományi nemes vagyok, magulban kit tisztelhetek? - mondja mindezt közvetlenül közös nyelven.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.22. 20:18

*ha Tia vele tart, akkor vele megy át a férfiak kabinjába, elkapva az üdvözlés végét.*
-Üdvözletem. Á hát tetszik a kabát...-*vette észre a dalnokot bundájába süppedve.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.22. 21:45

Castor megkönnyebbülten sóhajtott fel Messala szavai hallatán:

- Hála a Fényességesnek!- fordítja a szemeit egy pillanatra felfelé. Ha ennek vége, eljössz hozzám ugye? Otthon már könnyebben hozzájutok egy újabb fõzetrevalóhoz. Ezt akartam kiharcolni: már nem kell hogy mardosson a bûntudat...uuupsz...Jól vagy kedvesem?

Castor látja hogy a donnát speciel nem a bûntudat, hanem a kezdõdõ tengeribetegség kínozza. <Mégaztán hamar!> A harcos egy fél évett gályázott az evezõpadon egy gorviki biremisz gyomrában, nem vált tengerésszé, de egy elõnye volt a kiállt megpróbáltatásoknak: õ már védettséget élvezett a hányinger ellen. Igaz egy hét neki is kellett az "aklimatizálódáshoz" mert ahogy a padon ült és az evezõt húzta, rendszerint az ölébe rókázott, de egy idõ után már nem volt mit kihánynia.
Túl kevés idõ telt még el hogy ez az "immunitás" elkopott volna.
Megvárja, mig a nõ hányingere csillapodik. Azonnal gondoskodni kezd a nõrõl. Castor nem volt orvos, de tapasztalatból tudta, hogy ilyenkor mi segít.
Lefekteti az ágyra. Ha a nõ tiltakozni kezd:
-A legrosszabb amit ilyenkor tehetsz, ha a fejedet lehajtod és lógatod. Nem szabad. A legjobb testhelyzet a fekvõ. Így. -fordítja az oldalára Messalát. Anyjának sokat segített kamaszkorában az ispotályban, úgyhogy alapos betegápolási tapasztalata van. Gyakorolott mozdulatokkal nyúl alá és mozgatja a nõ könnyû testét.
Feje alá póckol egy párnát.
- És hunyd be a szemed. Az segít. Ha nem bírod, fixálj egy pontot a falon.
Sitty-sutty megoldja Messala ruhájának szorsabb csatjait, pántjait, hogy szabadabban lélegezhessen. A nõ lábáról lehúzza csizmáját. Ráteríti mind a két takarót.
-Így ni. Tudod a test melegen tartása segíthet a tengeribetegség leküzdésében. Ma már ne egyél. Bár gondolom nem is bírnál. Viszont innod kell, nem száradhatsz ki! Megyek kérek a kapitánytól egy kulacs vizet.
Még egyszer elrendezgeti a takarót a nõn. Látszik, hogy élvezi a "tyúkanyó" szerepét. Furcsa ez a szolgálatkész gondoskodás egy katonától, Castor maga sem tudta megmagyarázni magának miért érez rá indíttatást, talán anyja vére ütközik ki cselekedeteiben... Megfogja a bilit, kinyitja a kajütablakot (ha van) és a tartalmát a tenegerbe hajintja. Az ablakot nyitva hagyja, hadd jöjjön be levegõ.
Leguggol a nõ ágya széléhez.
-Ezt itt hagyom, így, ha megint hánynod kell, csak fordítsd ide a fejed...
Akkor most kicsit magadra hagylak. Kérek Blant-tól neked vizet jó?
Nemsokára visszajövök.

Felmegy a fedélzetre. Megvárja, míg a kapitány elharsogja a napi ukászt a matrózainak, majd elé lép, biccent és azt mondja:

-Donna Messala testõre vagyok. Az úrnõ rosszul van. Kérem kapitány adjon egy kulacs vizet.
Castor tudja, hogy bár a hajó tulajdonosáról van szó, a kapitány húzgálni fogja a száját, mert az édesvíz egy hajón az aranynál is értékesebb.
- ...és semmiképpen ne alkohol legyen, ha kérhetném. <Még képes és kezembe nyom egy kulacs bort, vagy rumot víz helyett.>
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 89 / 167 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...