Nem hiszem Midnen mágiahasználó trébb itt, mint az ETK-ban. Ott egy vari alapból pron használt midnent, a Te karid meg ahhoz képest nyamvadt. Ez nem igaz, amit írtál... mellesleg az én egyik kalandomban, Riel Forg is UT-s kari. Olyan táp mint annak a rendje... Egy kézváltás és egy vívócsel képzettség és 80-90-es TÉ-vel rohangászik Az ETK-s magichasználó táp volt. Az midnen magicet használhatott, éjjel-nappal pszizhetett és mellete betonkeményen kapta a képzettség Mf-eket. Nézd meg a karid ehhez képest... egyébként átfutottam, elfogadva.
EDIT: Még tüzetesebben megnézem a karit azért... csakhogy minden rendben legyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tysson-lar 2007.02.19. 22:45-kor.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Így van, az egyensúlyt azt hiszem, sikerült biztosítani. Viszont ne feledjük el: meg kéne adni, hogy a kül. fokokon a varázslatok hány %-át kapja meg a caster.
Le van írva UT-ben. 1. fokon néhány jellemzõbb, azaz 1-2, a 2. fokon a nagyobbik hányada a periférikusakat kivéve, a 3.-on minden. Mivel ez a varázsllattár miylensésétõl függ, ezért fölös meghatározni. Ha a JK 1. fokú bm-i mágia, villámmágiával Chain Lightningot akar csinálni, akkor a HM/KM majd megírja offban, hogy khm, khm... ezt nem lehet.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Újra átfutottam a sokat módolt elsõ hsz-t és nem láttam, hogy a paplovagoknak hol van leírva, hogy csak kis arkánumot vehet fel. Tudom ez már csak kötözködés, de utánna jogosan jön egy újonc, hogy ez nem volt leírva, akkor miért ne lehetne mondjuk az Uwel lovagnak Élet-NAgyarkánuma?! Ez kicsit sarkos példa, de a mostani leírás szerint mûködhetne!
Illetve mégegy kérdés: Ha KP-t a HM/KM oszt, akkor nincs értelme a KP/szintnek? Vagy szintlépés lesz és akkor megkapja mindenki a KP6szintjét és ezen felül kaphat extrát a kiemelkedõ játékért, amikor a pszízõsek pszí pontokat kapnak?
Az illúziómágia szétbontásával nem értek egyet. Olyan kis számú mozaikból áll, hogy az egész nem több mint mondjuk a bárd fénymágiája, sõt van vagy fele. Miért bontanánk 5 részre? Ez szerintem irreális. Hiszen egy mantálvarázsló is eg tudja csinálni ugyanazokat a dolgokat, és neki ahhoz csak a magasmágia (mentálmágia) képzettséget kell felvenni. És annyira meg nem táp az illúziómágia. Ráadásul ahhoz hogy összerakjon valaki egy normális illúziót ahhoz kell legalább jó 40-50 mana. És az csak egy illúzió volt.
A paplovagok kisarkánuma le volt írva az ETK-ban. Nem értem a problémát. Egyértelmû, hogy a paplovag nem birtokolja a nagyarkánumot. Aki ezzel vitatkozik az nem magusozott eddig.
Szitának igaza van, hogy a papok egyedi varázslatait is besorolták szépen arkánumokba és szférákba, úgyhogy ezalapján nem nehéz, hogy mi mikor használhat az illetõ.
a mágiáknál az elsõ fok csak az adott hagyomány ismerete. A második foknál az adott hagyomány pár kisebb varázslatát ismeri és csak olyat ami kijön a manájából. Harmadik fokon ismeri a hagyomány összes varázslatát. Tehát a második foknál kéne meghatározni, hogy milyen varikat ismer a karakter. A könyv szerint a KM-nek és a játékosnak kell megbeszélnie ezeket a dolgokat, de ide OM-re kellene egy általános szabály, ami szerint el lehet járni. Lehet %-ban meghatározni, vagy darabszámban. Ezen gondolkozzatok és találjatok ki valamit rá.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Limi:
Azért tartottuk indokoltnak az Illuzionista mágiát felbontani, mert az illuzionistának akkor csak egy képzettséget kellene felvennie, míg a többi varázshasználónak akár 5.-6. vagy több darabot is.
Amikor azt írtam, hogy az illuzionista vagyázsaltokat gyakorlással kellene elsajátítani, akkor arra gondoltam, hogy nyilván egy nagyobb, vagy összetettebb illúziót nehezebb elkészíteni fejben, mikor mintegy elkképzeli magának a megvalósítandó célt. Ezért van szükség képzettségre, nem azért hogy a varázslás mikéntjét, vagyis a konkrét mozaikokat megtanulja. Másrészt, igaz ugyan, hogy egy alacsony szintû alkalmazó nem tud nagyot, vagy túl részletest alkotni, de sosem lehet tudni épp mire lesz szükség, kicsii de látványos, vagy nagy de egyszerû, esetleg kicsi egyszerû, de sokáig tartó hatás már összejöhet neki.
Az illuziómágia tényleg nem táp, de azért adott helyzetben elõnyösebb lehet mint egy mentális írás az érzékközpontba. Mivel nincs ellenállás az illuzióval akár egyébként mentálisan immunis lényekre, vagy erõs pajzsokkal bírókra is lehet hatni, és mindenki érzékeli õket, nincs olyan, hogy egy ellenséges csapatból mondjuk csak néhányat tudunk megtéveszteni, a többi meg leleplezi a cselt. Ráadásul magas szinten már egész kis szerepeket is el tudnak játszani az illúziók.
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
Egyetértek Alauronnal. Lehet hogy a mágia nem táp, de alkalmazásának sokrétûsége miatt sokkal hasznosabb tud lenni mint egy bárd fénymágia. Még egy 1. szintû illuzionlista is fizethet hamis aranyakkal egy lóért és a JK-nak ingyen lova lehet... ilyeneket figyelembe véve az illuzionisták nagyo könnyû helyzetben lennének, ha egy tömbbe lenne a mágiájuk. Az 5-ös felosztás szerintem nagyonis jó... vissza kell fogni a mágiahasználókat, ez is cél. Esetleg úyg lehetne az illuzionisták helyzetén javítani, ha a képzettségfokok elérése kevesebb kp lenne...
Most, hogy elkezdtem komolyabban gondolkodni a nyílt karakteremen és az nem a Della-pap lesz lenne néhány észrevételem ismét.
Az ork énekmondó még oké, mert Hangmágia-Fénymágia. Node ork sámán? Annyi van írva: Halál szférájú varázslatok. Semmi arkánumozás csak általános, egyedi varázslatok. Összesen van neki kemény 17db varija. Hasonló a helyzet az elf megtartókkal csak ott Természetszféra minden. Illetve mely kalahorának lehet megtartója? Csak azoknak amiknek van leírva a Summ-ban is?
Hasonló, de még elütõbben áll a szerzetesi és nomád sámáni mágia. Ott hogy lesz a feosztás? Miket kell majd külön vulgarizálni?
Fúha... majd ha valaki ilyen karikkal jön, ezeket is beiktatjuk a rendszerbe. nekem most nincs erre kapacitásom. De ha valaki megtenné, hogy megcsinálja a felosztást, kitalál rá valami értelmes rendszert, akkor felteszem. Én spec a megtartónak varázslói mozaikokat is engedtem sininél. Volt neki elemi mágiáaja pölö.
Ojjaj... mos ttanulmányoztam át a betegségmágus karim miatt a betegségmágia fejezetet. gyorsan össze kell voni a rontásokkal, mert a rontásnál vannak a betegségek, a betegségmágia fejezet az csak 4 spell-t tartalmazó akármi... a betegségkeltés a rontásokon belül van. A két szekció összetartozik, elég látványosan. Tüdõrohasztás, lepra, csúfitás, betegségkeltés az rontásmágia, a betegségmgia az csak a gyógyításával, kezelésével foglalkozik. Ezennel módosítom a dolgot ha baj van vele, utólag csipogni