• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Új Tekercsek - Mit, miért, hogyan?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
392 hozzászólás • Oldal: 2 / 27 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.14. 18:35

Nos...

Sion: Megnéztem a karid és sok téren igazad van... ezért én mondok egy kompromisszumos megoldást:

Helyismeretet, kultúrát és Élõ nyelvet midnen kari kap alapból természetesen.

Mivel nincs másodlagos/elsõdleges/tiltott képzi, Sion karakterénél nem kell a másodlagos képzinél dupla KAP-ot osztani... elviekben ki van egyenlítve így már minden.

EDIT: Megnéztem a karid Sion... ha lejjebb vinnéd néhány képességedet és nem lenne 10-es az fp/szinted, akkor könnyebb lenne :D Szóval én azt mondom, vidd le az egészséged 1 ponttal, meg az érzékelést és a többit... akaraterõt is. A 17 alap azért sok még a -3-as levonás meleltt is... 8-9-es fp/szint, és máris lesz 10-15 KAP-od. Abból meg tudod enni azokat, amik kellenek. Egy kis segédlet: 1 KAP= 15% a százalékosakra. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tysson-lar 2007.02.14. 18:45-kor.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.14. 18:44

Hát a dupla Kp csak egy nyelvnél és egy kultúránál jelentkezik... Az összesen 6 Kp és nem Kap... Ez nem húzza ki a ****-ból. A karakter továbbra is életképtelen, mert fejvadász létére döntenem kell hogy akkor most van 2 fegyverhasználat 1. vagy 1 fegyverhasználat 2, nem tudja álcázni magát, rejtõzni, semmit...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.14. 18:45

Üdv!

Akkor most a végleges változat az lesz, hogy mégsincs alapcsomag? Minden elsõdlegesnek számít és Nyelv 3., Helyismeret 3., Kultúra 3. alapvetõen jár? Mondjuk tényleg kicsit rossz a kicsengése, hogy van, aki már összehozta az elõzõ változatban akariját és most hirtelen hippsz-hoppsz át kell megint írnia.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.14. 19:12

Egy varázsló viszont ettõl kevésbé lett tápabb. Sõt, mivel mindegyik mágiahasználó kevesebb KAP-ot ad mindenre, ezért sok-sok KAP-juk marad a képzettségekre... ezzel némileg vissza lesz fogva. Az tis vedd hozzá Sion, hogy így a fejvadászod jóval jobb lett, mint az ETK-ban lehetne. Gondolj bele... sok-sok levonás hatására is olyan értékeket kaptál, ami az ETK-s fejvadinál közép-magas szintû. Gondolok itt az Ake-re... szeritnem ha 1-1 ponttal megszedsz 2-3 kpességet és lejjebb viszed az Fp/szintet 1-el vagy 2-vel, midnen képzettséged ugyanúgy marad. Vedd azt is ehhez, hogy a többi JK nem fog 20-as erõvel vagy 20-as egsel rohangászni... a képzettségeket kivéve magasan überelsz mindenkit, úgyhogy ha képzettségekben jó karit akarsz, az igényeket kell lejjebb adni. Az ETK-ban lehetett tápolni ezerrel, mindenki rohangászhatott 17-18-as átlagértékekkel és midnenkinek lehetett 30 képzetsége Mf-en... itt most ez nicns meg... de senkinél se lesz. Ezért lesz reálisabb... ha egy gyilkológépet csináltál, akkor sajnos nem fog sok midnenhez érteni emellett... ez van :D
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.14. 21:43

Akkor viszont azt áruld el nekem, hogy mi a francnak van olyan hogy faji maximum, ha a közelébe sem lehet jutni? Merthogy ez max a közele, mert ugye a faji max jelen esetben 22. Másrészrõl csak azért csináltam udvariorkot, hogy ez a 2 érték magasabb legyen... Az egész koncepció erre épült. Ugyanis nem akartam a kezébe lagosst, meg pugosst adni mert ahhoz ugye otromba, miközben minden vágya ezek használata lett volna, ami ugye képzetlenül, a kritikus helyzetben ha épp sikerül szereznie egyet, meglehetõsen durva minusz lenne... Ha mást akartam volna akkor embert, esetleg elfet csinálok, de ez érdekesebbnek tûnt. Azzal meg ne gyertek hogy a mágiahasználóknak így több Kap jut, mert akkor megint ott tartunk, hogy a mágiahasználókat tápoljuk. Mellesleg ebben az esetben azzal sem tudok egyetérteni, hogy akérmelyik mágiahasználó bármilyen fokon megkapjon bármilyen kapcsolódó képzettséget, mert ugye eleve elõnyben van azzal, hogy neki egy megveszekedett pontot sem kell költeni semmire, hogy megkapja a mágiahasználatot, amíg a többieknek ugye gondolni kell a képzettségekre és az alapképességekre is, merthogy õk azokból élnek... Mindegy, ez a karakter kihúzva, de megjegyzem hogy ez a meglátás amit felvázoltam, azaz tápoljuk a mágiahasználókat mégtovább, egyszerûen megveszekedett baromság! Még jobban felemeli õket mint az ET...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.14. 22:00

Sion: Nem érted a változtatások lényegét. SEMMILYEN képzettséget nem kap semmilyen mágiahasználó már, nekik KEVESEBB KAP-juk lesz mostmár ennek köszönhetõen. Spec ahogy átalakítottam a példavarázslót, 3 képzettséget kellett kihúzni. Ez az intézkedés pont azt szolgálná, hogy ne legyenek elõnyben. Ezt írtam le eddigis... egyébként érdekes módon most csinálom asztali teamet... egyik barátom bajvívóval jön... semmi probléma nincs a odloggal, pedig íg alkot karaktert. Midnenre van elég KAP-ja, max nem teszi 10-re az fp/szintet és nincsen 2 db 20-as képzije... de ha ragaszkodsz ezekhez, akkor húzd ki a karid. Nem hiszem, hogy hírtelen felindúltságból kellene valamit elkövetned... gondold végig a dolgot. Mindent meg lehet csinálniUT-ban, max nem tápra. Ha erõs, keménykötésû harcost akarsz, ne az erõt tedd 20-ra, hanem adj a kezébe modnjuk kézváltás képzettséget vagy hasonlót... hidd el, a hatás ugyanolyan.

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.02.14. 22:02

üdv

szerintem vagy mindenki kapjon alap képzettség csomagot,vagy senki ne kapjon semmit!a mágiahasználók ne kapjanak se mágiahasználatot,se kyr pszít...azt is kap-ból vegyék,ha már nincs alap képzi csomag,mert akkor épp a többi kaszt is megkaphatná ilyen alapon a legfontosabb képzettségeket.
én például nemrég megcsináltam mindenféle alapképzettségcsomag nélkül egy varázslót,minden képzettséget meg tudtam venni amit akartam,és az a képessége,ami fontos volt,az jó is lett...szerintem nem tápos,és nem is gyenge...pont jó,és a szabad Yneven játszó lovagomat is átdobtam úgy,hogy nincsenek elsõdleges-másodlagos-tiltott képzik,és nincs képzettségcsomag sem.szinte ugyanolyanra csináltam,mint amilyen volt.szerintem az,hogy nem kell dupla,vagy tripla kap-ot fizetni,kárpótolja az alap-képzettségeket.

összegezve:a véleményem szerint a karakter felépítése szempontjából MINDEGY,hogy melyik módszer szerint mûködünk,ellenben azt gondolom,hogy sokkal érdekesebb a játék alapképzettségekkel,és elsõdleges,másodlagos,valamint tiltott képzettségekkel.Tysson írta,hogy a kivételes esetekben(lásd varázsló és az alvilági képzettségek a Holdkos varisulinál fentebb) a HM/KM engedélyével,és a vele való egyeztetéssel ezeket módosítani lehet,de az átlag esetében,mint amilyen a Lar-dor-i,vagy a Doran-i varázsló,az UT-ben leírt alapképzettségeket szét kéne osztani(a második holt nyelv kivételével).és mint ahogy már említve lett,így nem kéne az emberek 100%-ának átdolgoznia kariját...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.14. 22:06

Nem te nem érted a dolgot, de mindegy... A vari max megvesz 4 Kapért egy mágiahasználatot, meg 5 ért egy kyr pszit. Egy harcosnak ennyi egyenlõ a nullával. A karit pedig már töröltem.

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.14. 22:13

Gyerekek, nekem teljességgel mindegy, hatalmas rossz nem tud belõle kijönni, bármelyik verzió mellett döntünk. De akkor találjuk már ki hogy melyiket használjuk mert így képtelenség megcsinálni a karaktert.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.14. 22:16

Shirin: Mindegy, így viszont nincs az, hogy másoknak többet kellene dolgozni a karakterlappal, mert nekik módosítani kell az alapcsomagot. Én azt mondom ez így ideális.

Sion: Egy fegvyerhasználat 4. fok kb ugyanannyi kp mint egy vulgármágia 4... egy vari pedig még a mágiájával is simán kinyírható. Van csöves 10 manája elsõ szinten, egy harcosnak pedig egy jó kis pallosa 65 TÉ-vel. Az azért a kezdetekben mégiscsak jobb... alapból úgy van kitervelve, hogy ne legyen az, hogy a vari szûkölködjön a képzetségekben, egy harcos pedig nehogy bõvelkedjen. A magas harcértékek és a nagy képességek kárpótolnak. Ezt kellene megérteni... visszatérve a barátom bajvívójára: az ETK-nál tápabb lett, de amúgy telejsen normális karakter. Nincs semmiben se hiánya... ki jött midnen a 375 KAP-ból. Shirin lovagja is tökéletesen... lehet, hogy akkor azzal van baj, te teszed túl magasra az igényeidet harcértékek terén...

A tapasztalatok is mutatják, hogy így is mûködik minden. Sokkal reálisabb is... részben magam ellen ebzsélek, mert az elején másképp csináltam meg, de Limenelnek igaza volt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tysson-lar 2007.02.14. 22:17-kor.

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.14. 22:17

Összeraktam egy varázslót jó alapképességekkel és vele maradt 21 Kapom úgy hogy 20-as alap Cé-je van. Ez azért nem mindegy...

Mindenesetre mindegy melyik lessz de akkor mostmár az is maradjon...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.14. 22:19

Oké, ez jó lenne. A CÉ az olyan exrás cucc, hogy annál nehéz kijönni jól... cserébe kevesebb TÉ, VÉ, KÉ az indokolt. NA, örülök hogy mégis sikerül karit hoznod :)

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.02.14. 22:29

Szóval akkor maradunk az alap képzettségek nélküli verziónál?mert akkor felrakom azt a verzióját a lovagomnak...amúgy nem akadékoskodni akarok,de némely képzettségek azért mégiscsak mehetnének tiltott számba az egyes kasztoknak...pl egy varázslónak a nehézvértviselet HATÁROZOTTAN tiltott képzettség,méghozzá kivétel nélkül...de ezt végülis meg lehet oldani úgy is,hogy a HM/KM ha olyan képzettséget talál,ami nem a kaszthoz illõ,és az elõtöriben nincs rá elfogadható magyarázat,akkor visszaküldi a karit javításra...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.14. 22:34

Marad az alappcsomag nélküli. Egyébként némely képzetség úgy tiltott némelyik kasztnak, hogy a JK semiképp nem veheti fel... de egy nehézvértviselet meg se fordulna semmilyen vari fejében :wink: Emiatt nem aggódok. HA mégis, akkor a koncepció a hibás, a HM/KM meg visszaküldi. nYugodtan felteheted a lovagot :)

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.02.14. 22:47

Fú, mire én ezt végigolvasom és felfogom, hogy miben állapodtatok meg...! Addig nem kezdek bele karialkotásba, ne utólag kelljen vakarásznom...
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
392 hozzászólás • Oldal: 2 / 27 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27

Vissza: Csevegõ