• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 83 / 167 • 1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.13. 14:18

Résztvevõk: Somuris, Trixi (NJK)

*A nõ zavartan legyintett a bókra, bár szája sarka felfelé görbült.*
-Mimi mindig flúgos volt kicsit. Messala pedig nemes, azok meg pofátlanok.Nem csípem az ilyen embereket, akkor sem a félig a véreim. na, lássuk, mit akarsz ezzel...-*emelte fel mutató és hüvelykujja közé sippentve a vizes ruhát, majd könyökével taszított az ajtón és kiment vele. Jött a monoklis inas és egyszerûen a kezébe tette:*
-Újramosni, szárítani, vasalni. Kösz.-*azzal visszament a férfihoz:*
-Van a másodikon egy nagy táncteremnek használt helyiség. Ott hegedülhetsz, ha az minden vágyad, és senkit nem fogsz megbotránkoztatni a ruházatoddal, mert oda csak akkor megy valaki, ha a testvérem parancsolja. Ott a szolgálók nem ténferegnek. Nyithatsz ablakot, akkor még a levegõ is bemegy oda, nap meg van. Én is lefürdök, majd aztán felugrok hozzád egy tálca ebéddel. Jó így?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.13. 14:50

(Somuris)

- Csodás, köszönöm. És tudod... örülök, hogy nem vagy olyan, mint a féltestvéreid.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.13. 16:11

Nem tudom feltûnt-e már Mimi, de ha nem, akkor mondom, hogy egésznap csak annyit beszéltem, ammennyit feltétlenül szükséges volt. Csak most akadtam ki mikor õrátartisága kilibegett, és elkezdett fikázni, hogy én miért sértegetem a vendégét. Nem sértegettem a hölgyet. Egy otromba szavam nem volt hozzá. Beszélgettünk; ennyi. És akkor én kérjek bocsánatot olyan bûnökért amiket nem követtem el? Torkig vagyok vele hogy elszámoltat minden szavamért! És ebben az esetben ráadásul még igaza sincsen! Ha nem tetszik neki a pofám ki lehet vágni innét, mint macskát szarni! És istenemre kezdem úgy érezni, hogy még örülnék is neki!
Haragszik? Hát csak haragudjék! Azt hiszem képes leszek ezzel a tudattal együtt élni. Voltam én már annál sokkal nagyobb bajban, mint hogy egy elkényeztetett liba húzogassa rám a száját. De ha ez neked elégtételt jelent: igen, igazad volt. Semmit sem tudok a testvéredrõl és rólatok, talán hamari dolog volt házassággal elõállni. Ezt szeretted volna hallani? Ha terhes, gondoskodni fogok a gyermekrõl, de távol álljon tõlem, hogy odamenjek hozzá bocsánatot kérni. Nincs miért. Csak az igazságot mondtam. Ha nem bírjuk egymást elviselni, hát nem jövünk össze. Ez is benne van a pakliban. Igen tuskó vagyok, kész, passz. És magasról leszarom ki mit gondol rólam. Ha nem tetszik neki a pofám elhajthat a picsába.

Odafordul az elf nõhöz:
-Bocsánat ha megsértettem hölgyem. -megvárja a választ, meghajtja magát és a konyha irányába robog.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.13. 16:36

(Tia)

Amikor a harcos odalép hozzá, megemeli fejét, és amint látja, hogy el kíván robogni, megfogja annak kezét.

-Várjon...Castor, én nem haragudtam meg, és nem is értem, donna Messala miért vett védelmébe. Mivel közvetetten én voltam a baj okozója, ezért gondoltam, meghívom egy kis édesdohányra. Remekül megnyugtatja a kedélyeket. Mit szól hozzá?
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.13. 16:47

-Ön több kedvességet veszteget egy durva katonára, mint amennyit az megérdemel. Mondja az összes elf ilyen nagylelkû? És semmi köze nem volt ehhez a veszekedéshez. Tudja ezek olyan...emberi dolgok. Köszönöm szíves kínálását, de gyógyszert kell készítenem Angelának. Nagyon vártam már, hogy az alapanyag eljusson idáig északról, már nagyon szeretnék elkészülni a fõzettel végre. Holnap hajnalban elindulunk és még azt is szeretném megtudni, hogy egyátalán hatásos-e. Nagyon sajnálom azt a kislányt és nagyon sok reményt fûzök ehhez a növényhez. Angela nem várhat. De ha este ráér vacsora után szívesen kiprobálnám azt a dohányt az udvaron. De most ha megbocsát...-továbbmegy.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.13. 16:57

(Tia)

Nem tatja vissza a harcost, egy *menjen csak nyugodtan* kíséretében útjára engedi, szemével jelezve, hogy este természetesen megvárja. A kislány szóba kerülésén eltûnõdik, ismét egy olyan részhez ért, amirõl eddig nem volt tudomása. Úgy véli, megvárja az estét, lehet, hogy ott fény derül egy s másra. Szobája felé veszi az irányt, majd nekiáll összerámolni a rendetlenséget amit Pamacs csinált.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.13. 18:38

Résztvevõk: Somuris, Trixi (NJK)

*Trixi összefonta ujjait háta mögött, csücsörített a szájával.*
-Ez olyan vallomás-szagú volt...
*A hozzáfûzni valót, ha volt, megvárta, de aztán kiment, hogy megtegye azokat, amiket mondott.
A dalnok már a vihar levonulása után indulhatott útjára az emeletre, bár a fenti szinten még elkaphatja Tiát, amint a lány a szobájába igyekszik.
A táncterem valóban egy jókora terem volt: Csak a falhoz volt pár nagyobbacska, intarziás asztal tolva, minden ablak az utcafrontra nézett, a padló pedig márvány volt. Súlyos függönyök összekötve árválkodtak mind az ajtók oldalain, mind az ablakoknál. Nem volt dohos a levegõ, por sem ülte meg a bútorokat. Itt példás tisztaságot követelt meg valaki.
A nap vidámmá varázsolta az üres termet, semmi akadálya nem volt annak, hogy zenéljenek benne. S mivel ez táncteremnek volt titulálva, még talán akusztikailag is megfelelõnek kell lennie!*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.13. 18:43

Résztvevõk: Tiarren Messala (NJK)

*A kár nem volt jelentõs. Egy kis varrás és a zsák kész. Hogy a harisnya milyen állapotban kerül vissza...Az sejthetõ volt.
Tiát szöszölése közben kopogás szakította meg. Szokatlan társaság tette ígéretét: a donna volt, kissé bánatosan, két mélyebb porcelántányérral a kezében*
-Ehetek itt önnél? Hoztam magának is ebédet...Nem akarok a terhére lenni, de kell már egy értelmes nõi társaság! A társalkodónõm shadoni nyárspolgár, ha látná az ön fedetlen füleit, kiszaladna a világból vagy elalélna, vagy mind a kettõ...Mimi hugom lökött és szemtelen, Trixi pedig....Trixi egy külön világ...Én sem lehetek mindenben józan és megszokott, de hát...ettõl szíynes a világ, mondják...
*Lerítt róla, valóban társaságra vágyik*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.13. 18:45

Résztvevõk: Castor de Vinter, Trixi (NJK)

*Castornak partnere akadt a konyha felé menet. A bögyös nõvérke. egykedvûen csatlakozott, s most végre, elõször ránézett a férfira.*
-Ön is jön majd?-*tette fel a kérdést közös nyelven.*-Milyen nemzethez tartozik, lehet tudni?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.13. 19:18

(Tia)

Kicsit elbiggyesztett ajakkal tekintett a lyukra, amit Pamacs alkotott, majd keresett egy varrótût és valami bõrzsineget...de nem talált. Aprót sóhajtva huppant vissza az ágyra, majd nagy gonddal visszatolta helyére a zsákból kicsusszant Astral Magicon-t. Ekkor kopogást hall, feláll az ágyról, és miközben beinvitálja a vendéget, csomagját az ágy mellé teszi.

-Nyugodtan fáradjon be, nincs ellenemre a társasága, donna Messala.

<Furcsa hogy egy vadidegen társaságát keresi, ráadásul egy olyanét, aki még csak nem is tartozik sem a népéhez, sem a nemzetéhez. Ennyire unná házanépét?>

Miközben illedelmesen bólintva elfogadja az ételt, csendesen szól a ház úrnõjéhez.

-Társalkodónõjét igazságtalanság lenne megfosztani babonáitól, nem lenne mibe kapaszkodnia, elszürkülne a világa nélkülük. Ettõl függetlenül remélem, nem fog kikiáltani boszorkánynak vagy szörnyetegnek, mint ahogy ezen a vidéken már annyiszor tapasztaltam. *A rokonairól elõadott monológot mintha meg sem hallotta volna, nem kíván belemerülni a családi civakodásba* -Egyébként köszönettel tartozom önnek, az Inkvizíció mint hallottam, nem ad sokat a felvilágosult eszmékre és hajlamos részrehajló döntéseket hozni. Segítsége nélkül, donna Messala, lehet, hogy kínpadon vergõdnék, nem lakosztályomban társalognék egy gyönyörû ház úrnõjével.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.13. 19:57

Castor bólintott Trixi kérdésére, de õ viszont nem nézett rá.
-Dwoon.-válaszolt -inkább mordult- a másikra, de szavait a folyosó végének célozta, nem a nõnek.
Döngõ léptekkel, sietve menetelt a konyha felé és faképnél hagyta Trixit.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.13. 20:16

Résztvevõk: Castor de Vinter, Trixi (NJK)

-Látszik-*morrant vissza hasonlóan a nõ. A konyhában a szõkésvöröses konyhás tányérokat számolt, amikor megjelent ott Castor is meg Trixi is. A nõ könnyed shadonisággal közölt valamit, a konyhás hümmögött, majd bólintott. Majd szúrósan ránézett a férfira. vakkantott valamit. trixi nekitámaszkodott az ajtófélfának, flegmán fordított:*
-Mit akarsz?
*Szemmel láthatóan ebéd után voltak, takarítás, mosogatás zajlott, megy egy tálcára ételt kezdtek el rakni, továbbá két mélyebb porcelántányérba is. Nagyon jó illata volt, ez eszébe juttatta castornak, hogy õ még nem is evett ebédet. Hasa mocorogni kezdett, hiába viaskodott fejében a kevergetés vele, kikövetelte magának a helyet.
Elsõ látásra minden rendelkezésre állt a kencés mûvelethez...*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.13. 20:25

Résztvevõk: Tiarren Messala (NJK)

*A tányérban kis fasírtok sorakoztak, középen körbefogva egy kis lepénykét, ami zöldségágyon pihent. A donna hasoinlót tartott kezében. Három ágú villa szolgált evésre.*
-Igaz, igaz. Bár én több ellenállást vártam az egyház eme híres emberétõl...Biztos más is javamra fordította, talán maga a jószerencse! Jó étvágyat, Tia!
*Bekapott egy kis falatot, majd mikor lenyelte, folytatta:*
-Hm, legyen ön bármennyire csinos, a származását majd maszkíroznunk kell...Azaz a fülét...Ilyen szép hajzuhataggal nem lesz nehéz.
*Sóhajtott, forgatta kicsit a villát, szúrja-e ételbe, vagy sem, majd letette.*
-Nem értek én ehhez a férfihoz! Muszáj valakivel ezt megbeszélnem. Mégha ön is az, aki aztán végképp nem érintett az ügyben! Kérem, ne érezze terhesnek! Ön olyan kiegyensúlyozott... Olyan...nyugodt és józan...Azaz annak tûnik...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.13. 20:49

(Tia)

Amint látja, hogy Messala nem nyúl az ételhez, õ sem teszi. A maszkírozásra szemlesütve bólintott, a kérésre viszont újra Messalára emelte a tekintetét.

-Ha kívánja, megkísérelhetem orvosolni problémáját. Azonban amíg a körülményekrõl nem tudok semmi bizonyosat, addig képtelen vagyok bármi érdemlegeset mondani.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.13. 21:05

-Pár órára használni szeretném a konyhát. Szükségem van egy kuktára vagy legalábbis egy jól záró edényre, amivel gõz alatt lehet fõzni dolgokat. Kell egy szûrõ, fakanál, egy tiszta, üres üveg, egy tölcsér, tiszta víz, és szabad tûzhelyhasználat. Ha békét hagy nekem, kb. két óra múlva elkotródok.

Ha Castort engedik és megkapja a kívánt dolgokat, rögtön munkához is lát //szándékai//: zubogó, forró vízbe szórja a növényt, majd két óráig "tojózza", rakja alatta a tüzet, hogy jól szétfõjön. Leönti róla a vizet és az alján maradt "kocsonyát" többször is átnyomkodja a szûrõn (vagy sûrû szitán) hogy tisztuljon. Az átszûrt anyagot egy tölcsér segítségével üvegcsébe tölti, reméli sikerül legalább egy litert kinyernie. Parafadugóval tömíti el az üveg száját. Az üvegcsét a szeméhez emeli és az ezüst színû szemcsék mennyiségét figyeli az átlátszó zselében. Minél több van belõle, annál jobb minõségû volt az alapanyag.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 83 / 167 • 1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...