• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 81 / 167 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.11. 22:00

Résztvevõk: Somuris, Mimi (NJK)

*A nõ vigyora szélesebb és pimaszabb lett, szavai testvérérõl nemkülönbek:*
-Trixi kért? Ó, hallom, önök kerülgetik egymást, akkor felteszem, térden állva rimánkodot önnek drága jó pokróc nõvérem...
-Vetkõzés? Lássuk csak: põrén tolt anyám a világra, az öltözés hamarább volt. De a mosdás elõtti vetkõzés már rutin, hálni ruhában szoktam, férfiembernek meg még nem mutattam meg fehér hold-bõröm põrén, de ez is olyan, mint a mondabeli harmadik hold világos arca: lehet, sosem volt igaz... Bõvíthetné a repertoárját efféle ínyencséggel. Fõ a muzsika, minek a gönc!-*s a nõ felnyalábolta a kampókon lévõ ruhákat, de Somuris saját levetett és váltásnak hozott holmiját is.*
-Mimi vagyok, dalnok uram, és íme, odakinn a világot jelentõ udvar! Ha kellenek a ruhái, úgy márpedig vetkezve eredhet nyomukba! Látja hogy segítek elsajátítani az új modort!-*felnevetett, nem volt gúnyos, rettentõ vihánc jókedvében volt s ruhástul kifutott a helyiségbõl.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.11. 22:16

(Tia)

Nyugodt tekintettel szemlélte a macska ténykedését, úgysem találhatott zsákjában semmit, ami számára veszélyes lehet, és mélyre amúgysem túrna, hiszen könyvei, fontos iratai felett egy ilyen finom orr számára a lány testének halvány virágillatánál sokkal erõsebb illatok terjengtek, melyek nevezetesen az édesdohánnyal tömött zacskóból származtak. Tia kicsit elfeküdte tagjait, és bár még kicsit álmatag volt, feltérdelve a puha ágyra kinyújtózkodott, majd az ablakon kitekintve elmerengett, hányra járhat az óra.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.12. 10:52

(Somuris)

- Már értem, miféle tízévesekre célzott a donna... Nagyon vicces. - morgolódik. Gondolom az öreg szolga ilyenkor véletlen sem jár erre, és Hanas is képes még órákig kergetni azt e szegény lovat. Én azért legalább alaposan lefürdök...
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.12. 11:28

Résztvevõk: Somuris, Mimi (NJK), Hanas, Tiarren, Castor de Vinter

*Hanas az udvaron állva láthatta a nevetve kifutó Mimit a fürdõbõl, ruhákkal kezében. A konyha ajtajában három fõzõnõ kacagott a világos hajú lánnyal. A "Gyere ki!" -t skandálták elõször shadoniul, majd közös nyelven Mimi vezényletére.
Lassan befejezhette Hanas is a lófuttatást, s Trixi érkezett meg végszóra. Végszóra, mert Somuris vize hûlni kezdett.*
-Hanas! Vége a tarhálásnak! Fizetés! A donnáék hálásak a szülés levezetéséért, így számodra megfejelték! Hol vannak a többiek? Mimi! Mit idétlenkedsz ott lommal a kezedben?
*Lom? Ezt a dalnok akár ki is kérhette volna a ruháit illetõen.

Tia hallotta, az udvaron vihánc van, a fény szerint dél körül lehetett az idõ. A macska prüszkölt, de kitartóan folytatta a túrkálást, már karmos mancsát is bevette a dologba. Szakadás hangja zavarta meg a szoba békéjét...

Castor füléhez is eljutott a mulatság hangja, s a közös nyelven ismételgetett "gyere ki".*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.12. 11:40

(Tia)

A nevetgélésre úgy dönt, kinéz az ablakon, úgyis elég késõre jár az óra. Azonban ekkor meghallja azt a bizonyos, jellegzetes hangot, ami valaminek az elszakadását jelzi. Kt szemöldökét felvonva hátratekint, majd ráhuppan az ágyra, a macsekot óvatosan kihúzva a zsákból. Ha nagyon nem hallgat, picit megpöcköli az orrát, majd megnézi, hogy mit garázdálkodott pamacsos fülû barátja.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.12. 11:58

(Somuris)

*Ha még nem esett le Trixinek a jelenet, segítek egy kicsit neki:*

Naivan,
Mint a kiskacsa
Fekete tóba,
Elvittem magam mutatóba
A dézsafürdõbe szépen,
S megnéztem
A nagy bazin vizit,
Sõt!
Akár hiszik,
Akár nem hiszik,
Úgy végzõdött e vizi vizit
Ottan,
Hogy -- megmosakodtam!!!

A langyos bazin közepébe
Fürödtem, fürödtem a lanyha lébe
Három éjjel és három napig,
Mint a kis kacsa,
Aki a mesebéli
Fekete tóba lakik...

Mimi-mimi..
mit mondhatnék a kis szöszrõl,
ki dézsámnál elriposztol
és mert kedves neki
ruhámat cseni...
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.12. 12:19

Résztvevõk: Somuris, Mimi (NJK), Hanas, Tiarren, Castor de Vinter

-Mimi, te ruhát loptál? Te meg odabenn ragadtál? Gyere ki érte, még én szolgáljalak ki, mintha a nejed lennék?
-Mért, még nem vagy az neki, Trixi?-*ugratta õt Mimi. Trixi nyaklevest adott neki. Nagyot csattant.*
-Aú! Mi rosszat mondtam?
-Mára elég a viháncból! Az ebéd odaég,ha soká itt álltok!-*szólt morcosan a nõ a fõzõlányokra. Hanas ebbõl csak valami rendreutasítást hallott.
Tia amíg kinézett, Tirxit látta belovagolni s fizetségrõl beszélni, meg egy világos hajú nõt kinn állni a konyha ajtajában három másik fõkötõs lánnyal vigyorogva. A beszélgetés, ami ezután következett, már shadoni volt, és Tia a hasadásra terelte figyelmét amúgy is.*
-Nincs ennek a hapsinak humorérzéke!-*fintorgott Mimi.*
-De van. Csak ahhoz nem vagy elég mûvelt, ahogy én sem. S ne várd, hogy egy szál férfidíszben eléd lófrál, annál jobb az izlése!-*vette ki kezébõl a holmikat, nem válogatott, bement velük a fürdõbe.*
-Íme. Kiszállhatsz és öltözhetsz. Íme 5 ezüst tantum, ami járt a donéktól.-*tette le az összeget az egyik lócára. Trixi nem nézett Somurisra inkább.

A macsek igyekezetében kárt tett a zsákban, amiben Tia a holmijait szállította. Elszakadt. S szájába került az egyik zöld harisnya... Elengedni esze ágában sem volt, fürgén megugrott az orrpöckölésre, okosan ráugrott az ajtó nyítószerkezetére,meg is karmolva az ajtó fáját eközben rés nyílt azon s kisurrant a szobából, szájában szerzeményével, végig a folyosón...*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.12. 13:48

//Off: Gondolom a macsek végig fog grasszézni Castor orra elõtt a folyosón. Ha nem így lenne töröld ezt a hozzászólást.//

Mikor Castor meglátta a sunnyogva igyekvõ jószágot, felderült.

-Pamacs! Gyere csak ide te tekergõ!- a falhoz támasztja a pallosát, féltérdre ereszkedik és hívogatja a rég látott puha mancsost.

Nem igyekszik mindenáron elkapni, mert tudja hogy a cica ezerszer fürgébb és ruganyosabb, itt csak a szép szó segít.

<Megaztán õkelmének vagy van olyan kedve, hogy ide jöjjön hozzám, vagy nincs.>

Ha Pamacs odamegy hozzá:

-Hát ezt meg honnét loptad te kis zsivány?
Szelíden megpróbálja elszedni az álkapcsából a szerzeményt. Ha a cica nem ereszti, óvatosan megpróbálja az ujjaival kifeszíteni szájából a zsákmányát.
-Ereszd már te kis imposztor, ez nem a te fajtádnak való! Ez nem a paumtgombolyagod te kis lüke!
<Ki a fene hord ebben a házban ilyen harisnyát? Messalától nem csenhette az biztos. Mimi izlését ismerve szerintem szoknya se volt rajta életébe, nemhogy harisnya. Akkor marad Trixi és az elf hölgy.>

Castor megvakarta feje búbját tanácstalanul nézegette a harisnyát és azon agyalgott milyen alaktú nõre jó.
<Trixi meglehetõsen telt idomú, gondolom a combjai se ilyen kis vékonyak meg nyúlánkak, mint amire ez a ruhadarab jó. Az elf nõé lenne??? És ha nem? Most zörgessem fel azzal, hogy bocs ez nem a magáé?>
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.12. 15:53

(Somuris)

- Ó köszönöm, már kezd hûlni a víz, és a kiskacsa tán soká húzza a fekete tóban, én már kezdtem dideregni.
*Nem mindennapi látvány, de elõször mosni kezdi a finom selyemruhát, és csak ha végzett száll ki és öltözik a tógába. A pénzt elteszi, azután felmegy a szobába és kiteríti a ruhát valami jó szellõs helyre. Ha Mimivel találkozik útközben, nem méltatja szóra.*
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.12. 16:12

Résztvevõk: Somuris, Hanas, Trixi (NJK)

Trixi félig elfordult mikor a férfi kimászott:
-Látszik, hogy nem tudsz mosni: amibe az elébb belemostad tested mocskát, abban meríted a ruhád. Gratulálok, dalnok.
Mikor meg a tógát meglátja, megadóan felsóhajt:
-be fognak vinni a sárga házba, ha ebben udvaron kívül mutatkozol. Látom, minden vágyad nevetség tárgyává válni és nehezíteni az életem. Amúgy még vacsoráig tisztázni akarom veled ezt az udvarlunk vagy nem udvarlunk esetet. Számodra szórakoztató állni rokonaim ostromát ebben, de nekem nem.
Mimi már nem cukkolja a dalnokot, nyakát fájlalja az ütés miatt. Trixi követi a szobába a dalnokot. A szobának nincs ablaka, ezért van gyertyával tele.

Hanas 7 ezüst tamtummal gazdagodott meg.

//Castornak majd akkor írok, ha Tia kisasszony is cselekedett. //
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.12. 16:23

(Tia)

Még megpróbál a macska után nyúlni, de az állat jóval gyorsabb nála, így megáll és elmélázva, fejcsóválva figyeli, hogy mit ügyködik.

<Nem éppen tisztességes amit csinálsz, tudod-e? Jó nagy felfordulás lesz ebbõl te kis dezertõr:))

Hagyja, hogy kinyissa az ajtót, lassan indul utána, hiszen úgysem tudja megállítani. A folyosóra kipillantva felfigyel a termetes dwoonra, és mikor látja, hogy amaz is macskavadászaton van, kedvesen mosolyogva odalép hozzá, és megszólítja. Ervül, akcentus nélkül.

-Uram, az imént nagyon csúnyán megloptak. Kérem tegyen eleget gavalléri kötelezettségeinek, és kerítse kézre a tolvajt, hogy méltó büntetésben részesülhessen! :)

Lágy hangja és szemeinek pajkos csillogása nem hagytak kétséget affelõl, hogy az ügy mivolta nem véresen komoly.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.12. 18:19

-Értem hölgyem amit mond, de kérem amennyiben ez nem okoz önnek gondot váltson vissza közösbe. Tudja a közöst jobban beszélem és értem mint az ervet.
<Honnan a pokolból tudta megállapítani ránézésre, hogy én is északi vagyok?>
Castor féltérden támaszkodik.
-Pamacs. Gyere. Add vissza a hölgynek ami az övé. -kis idõ múlva-
-Hölgyem én mindent elkövetek, de azt hiszem a Szépek Népével az állatszelídítésben nem versenyezhetek...és Pamacs nem tolvaj, hanem ennek a háznak a második úrnõje.-mosolyodik el a dwoon-nem lehet csak úgy grabancon ragadni mint egy bûnözõt. Nem akar õ rosszat, csak kíváncsi...igaz Pamacs?
-De van egy ötletem. Ön is ereszkedjen le hozzá, ott ahol áll, és csalogassuk egyszerre ketten. Valamelyikünket csak választani fogja, bár nincsenek kétségeim, hogy ön lesz az, de a macskák kényes jószágok ki kell érdemelni a szeretetüket, és én nem szeretném elrontani azt a bizalmat, amivel az állatka eddig megtisztelt azzal, hogy nyakon ragadom és kirángatom a szájából a fáradságos munkával szerzett zsákmányát.

Castor folytatja az állat hívogatását.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.12. 19:42

(Tia)

Nagyot mosolyog a "második úrnõ" kifejezésre. Letérdel az északi mellé és õ is hívogatni kezdi Pamacsot, ám nem emberi nyelven. Az állatok jobban szerették.

-Ön a tolvajokat grabancon szokta ragadni? -tette hozzá a közös nyelven, kicsit pimasz, tõle egészen szokatlan hangnemben. - Nem hiszem, hogy erõszakot kell alkalmazni, néha másképpen is ki lehet csikarni valakibõl a feltétel nélküli kapitulációt. Egyébként úgy hiszem, még nem volt szerencsénk egymáshoz. Tiarren Findalath a becsületes nevem, ám a Tiával éppúgy beérem. Haonwelli származású vagyok, Synn Erian szülötte.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.12. 20:00

-Üdvözlöm hölgyem. Castor vagyok az úrnõ személyes testõre. Ami származásomat illeti, a Dwyll Únió fõvárosában láttam meg a napvilágot. Foglalkozásomra nézve katona vagyok, vértes gyalogosként szolgáltam tíz évet az Únió hadseregében.
Mikor ervül szólított meg, már sejtettem hogy haonwelli. Látom önt is jó messzire vetette a rosszsors a városállam erdeitõl.

-elhallgat és újra a macskát bûvöli.

-Na Pamacs kit választasz? Egy ocsmányképû veterán katonát, vagy a fák leányát? -teszi fel a költõi kérdést tréfálkozva a testõr.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.12. 20:21

(Tia)

-Elnézést, Castor úr de Synn Erian a fõváros egyik negyede, nem liget.

A mondat hangsúlyából következtethet, hogy nem kioktatásképpen szánta. A burkolt bókot mintha füle mellett engedte volna el, ám valójában igencsak eltûnõdött rajta.

-Tíz év...hosszú idõ, ha emberi léptékkel mérjük.

Arcán halvány árny suhan át. Szomorú volt, mert ismét abba a falba ütközött, ami fajtáját elválasztotta az embertõl. Számára ez sosem vált természetessé, bár a mágusok közül jónéhányan emberként ismerkedtek meg a halhatatlansággal.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva