• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 36 / 338 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 338

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.02.11. 13:55

Ne kezdjük, vagy ne folytassuk ezt kérlek benneteket.

Annyit kértünk hogy azonos legyen a szabályrendszer miszerint megalkotjátok a karikat, s elsõ szinten kezdjetek.
Ez azért lenne fontos, mert ha azt látják az újak hogy ilyen alapon egy zártban bármit be lehet vinni, bármilyen renszerrel akkor inkább várnának azok akik UT ellenesek, vagy eleve nagyobb szintre áhítoznak mert.... (az indokok lényegtelen e szempontból). Így ugyan ott tartanánk, hogy az újak várakoznak míg nem jön össze egy brigádra való - a várakozásba beleunnak és itthagyják az oldalt mert nincs KM, vagy nincs elegendõ JK - mert hát jó, ha két havonta véletlenül összejön egy társaság és nagy mák, hogyha az megéli a 10 oldalt...

Remélem ezt megértitek!

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.11. 14:09

Most már csak két kérdésre kérek egyértelmû választ...

1. bárki bele kíván-e szólni abba, hogy milyen gyakorisággal, indokkal adok szinteket a karaktereknek?

2. mivel az új könyv kb. 1,5 hónap múlva jön ki nem akarom megvenni az UT-t... most, hogy az elõbb említett könyv lett a hivastalos, így mesélhetnék-e ET alapján?

üdvözlettel: G.
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 281
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2007.02.11. 14:12

Hy Tyss!

Régen dumáltunk!
OK, elindítjuk elsõ szinten a karikat. De akkor nem értem minek kellett nyitott játékot csinálvani ha korlátozni kell a zárt játékokat hogy ne legyen elnyomva a nyitott. Ha olyan kicsi az érdeklõdés iránta hogy ezen kell aggódni hogy nehogy valaki nagyobb karival kezdjen zártban mint a nyitottban mert akkor majd mindenki zártba megy, akkor kár volt fáradni vele. Ha valakit tényleg érdekel a nyitott és van ideje és kedve hozzá hogy játszon benne akkor nem fogja érdekelni hogy más egy zárt kalandban amihez nem sok köze van, milyen színten játszik. Ennyi erõvel azt is meg lehetni szabni a KM-eknek hogy addig nem léptetheti fel a játékosok karaktereit egy X színtre, amíg a nyíltban a karik nagy része el nem éri azt a színtet mert nehogy nagyobb szintû legyen mint a többi!
Szerintem erre az lenne a megoldás hogy külön karikat kell csinálni a nyitottba és a zárt kalandokba. A nyitottban 1. színtrõl kezdene a kari, a zártban pedig megbeszéléstõl függõen. Nem keverednének a nyilt és a zárt kalandok karakterei és nem lenne ezek a színt problémák. Aki nyíltban akar játszani az ott fog, aki a zártban az ott és aki mind kettõben, az meg mind a kettõben!
ENNYI SZERINTEM!
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.11. 14:12

Yvett: :wink:

Garcia:
1. Olyan gyakorisággal adj szinteket, amilyen gyakorisággal a szabályrendszer megengedi. Ez azért fontos, mert késõbb a szabad játékba való átvihetõség miatt a Naplók tartalma is meghatározó lesz. ha pedig azt látjuk majd, hogy Fél hetente lépett szintet a JK, a koncepcióját újra kell tervezni. Ha így lenne, fölöslegesen fáradt volna a JK. Ilyen téren nem tehetünk kivételt.

2. Pivátban.

Nekromat: Ezt már lesakkoztuk a fejelsztõkkel. Hidd el volt pro és kontra is, a te érvelésed ellenében és mellett is.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2007.02.11. 14:22

Hát akkor nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz ebbõl az egészbõl! :?

Minden esetre ha Garciának megfelel a szabályzat szerinti TSZ osztás akkor tõlem játszhatunk.És hogy most már lezártuk ezt a vitát, az egyeztetéseket írjuk ide, mivel ennek a topicnak ez lenne a rendeltetése.
Sion, Con nektek megfelelnek a feltételek? És ha mindenkinek jó, akkor mikor kezdhetnénk a kalandot?
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.11. 14:26

Garcia: Az UT-t mindenképpen érdemes megvenni, egyébként pedig Tyss még használati utasítást is fog írni hozzá.

A szintlépés a napló és a te KM-i szavad szerint történik. Amint úgy érzed, h egyik játékosod megérett a szintlépésre, jelzed a HM-ek egyikének, mi megnézzük a naplót és az alapján döntünk. Mivel azt szeretnénk, hogy mindenki jól szórakozzon, nem fogunk nagyon belekötni, ezért 90%ban a te szavad számít.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.11. 14:26

Sziasztok!

Con, Sion, Nekromat és a G betûs srác, a leírtakat és felájánlottakat átgondolom a döntésrõl itt értesítelek benneteket.

üdv: G
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.11. 14:26

Nekromat: :wink: Rendben. Gariának küldtem pm-et. Remélem elolvassa...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.11. 14:31

Nekem megfelel, Cont meg még meglátjuk, de 90%-ban biztos vagyok benne hogy nem fog jönni. Majd õ elmondja hogy miért...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.11. 17:43

Sziasztok!
Hakea Ello írta:...Amint úgy érzed, h egyik játékosod megérett a szintlépésre, jelzed a HM-ek egyikének, mi megnézzük a naplót és az alapján döntünk. Mivel azt szeretnénk, hogy mindenki jól szórakozzon, nem fogunk nagyon belekötni( :?: :?: :?: ), ezért 90%ban a te szavad számít.

A "szabályok" megváltoztatása nem áll módomban, viszont senki nem kötelez arra, hogy meséljek... ahogy ígértem az uraknak, ha megy, megy, ha nem... akkor nem. A dolgok jelen állása mellet, több bosszúságot okozna nekem a KM-kedés mint örömöt, így azt nem vállalom! Az érintett uraktól szíves elnézést kérek.

Garcia
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.11. 18:11

Ez alatt kb. annyit értettem, hogy ha egy jk 2 naponta lép szintet az azért kicsit furcsa és azt azért megszóljuk. De azt hiszem, ha elég tapasztaltnak tartod magad a KM-kedésre, nem lesz ilyenbõl probléma. Ne nehezítsük meg egymás életét ha kérhetném, nem akarom, ha az én lelkemen száradna egy halvaszületett kaland. Rendben? Örülnék, ha kicsit megnyugodnának a kedélyek.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.11. 18:44

Kedves Hakea!

Vmi.-t félreértettél... A kedélyek abszolút nyugodtak, és semmi sem szárad a lelkedem. Egyszerûen arról van szó, hogy nem tudok elfogadni semmilyen kontroll egy privát SZÓRAKOZÁSBAN. És mert egy szórakozásról van szó semmi nem kényszeríthet arra, hogy olyat vagy úgy csináljak ami nekem nem tetszik.

Nem haragszok senkire akinek mások az érdekei és/vagy nézetei mint az enyémek - az üzleti életben ez mindennapos - viszont nem is kell egyetértenem. Ez ilyen egyszerû.

üdv: G 8)
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.11. 19:22

Te tudod Garcia... szeritnem fölösleges megsértõdni. Muszáj szabályozni a fórumbeli kalandokat. Eddigis volt szabályozás de senki se vette komolyan, most pedig hogy rendet kell rakni végre, és ahogyan Yvett is mondta, szeretnénk ha a játékosok jó helyre kerülnének, a KM-ek megléte szabályozás alá kerüljön hogy nehogy késõbb probléma legyen abból hogy vagy a KM vagy a JK kiszáll, ezért szükséges ilyen korlátokat bevezetni. A szabad játék arra szolgál, hogy a JK-knak midnig legyen helyük, a KM-ek korlátozása pedig amiatt fontos, mert régen egy KM ha megunta a dolgát, vagy nem gondolta komolyan a mesélést 3-4 hét után el is tûnt. Ha az egyik szekció megerõsödik, akkor a másik sajnos elveszti eredeti rendeltetését és csak félmegoldást sikerül találnunk a problémára. A félmegoldás pedig nem megoldás. Ha ez így van, indokolt bevezetni ezeket a sazbályokat. Nem olyan vészesek, hogy a szórakoztatás rovására menjenek. Speciel az én zárt kalandomban semmiylen változtatást nem kell eszközlni, mert az megfelel ezeknek az elvárásoknak... azaz már régebben is volt példa ilyenre.
Ha a te nézeted/érdeket így diktálja, akkor tégy így. Bár szeritnem ezt a kalandban játszókkal kellene megvitatnod, tekintve hogy õket szórakoztatnád. Nem engem vagy HAkeát vagy Yvettet kell meggyõznöd arról, hogy miért nem fogsz mesélni, leginkább õket kellene...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.02.11. 20:20

Befutva a végére kérdem: Garcia akkor most visszalép attól, hogy kalandot indítson? :? Nem öröm ezt hallani.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.11. 21:08

Lessz ez még így se! Tudjátok Con még nem látta a dolgokat, és ennek biztos nem fog örülni! Talán az egyetlen szabály volt amit még az elején lefektetett, hogy az új rendszernek nem szabad zavarnia a zárt kalandokat! Ez itt és most meg is dõlt... Nagyon nem örülök!

Sion :evil:
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 36 / 338 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 338

Vissza: Csevegõ