• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 34 / 338 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 338

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.09. 22:50

Sion írta:Akkor egy vagy 2 törpéd már van. Ha a másik véletlenül nem törpe lenne, akkor jó eséllyel egy Elf lessz. Alapvetõen Rend-Élet partiban gondolkodom és 90% hogy ezzel Con is így lessz. Ha a többieknek ez megfelel akkor valami ideillõt kérvényeznék.
Ha igen akkor OK!
Sion írta: A szint változatlanul a te dolgod. A karakteralkotásnál pedig sztem add meg hány pontot osszunk a fõértékek között és kész. A többi már benne van a szabálykönyvekben...
A szint akkor 6. a pontok meg amennyit mondjuk... kidobjátok és én elhiszem :wink:
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 281
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gregorius » 2007.02.09. 22:53

Nekem eddig rendben. Rend-Élet vonal megfelel, de én embert hoznék. Érdeklõdve várom az újabb fejleményeket...de csak holnap, elmentem aludni.

Hali!
Gregorius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.09. 22:57

Jó. Valószinû akkor az egy törpe, egy elf felállást toljuk. A kasztok a törpe kasztjától függenek. Ha õ pap, akkor én íjász. Ha õ harcos, akkor én hozok egy megtartót.

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.09. 23:07

Eddig ok, a többit holnap... tényleg fontos, hogy csapatnak vagy egyéneknek mesélek-e, ezt is beszéljétek majd meg!

jó éjt! G.
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2007.02.10. 17:03

Na én egy ork gladiátort csináltam, de az Élet-Káosz jellemû, nem tudom ez mennyire akad a többiekével, de szerintem még belefér.A szintjét 4.-re nyomtam, de az nem gond csak fel kell tolnom néhány értéket és 6. szintû is lesz!;DA mesélésrõl pedig, hát szerintem úgy kellene tolni mint a többi kalandokban, tehát egy városban vagy esetleg máshol összefutnak furcsa vagy kevésbé furcsa módon a kalandozók, és egy közös cél érdekében összefogva teljesítenek egy küldetést vagy valamit, itt már csapatban mesélhetsz össze minket, de ezt már rád bízom.
Na szerintem valahogy így kellene elmesélni a kalandot!Szerintetek?
Végzek tehát egy kis módosítást a karilapon és el is küldöm neked Garcia!
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gregorius » 2007.02.10. 18:10

Akkor tehát kezdjük a mesét: Egyszer volt, hol nem volt, egy elf, egy törpe, egy ork, meg egy ember sétáltak az úton... :D Hihííjj, jó kis csapat lesz ez, már érzem a zsigereimben :)

Már alig merem hozzátenni, hogy én meg egy uwel-paplovagon gonolkodtam.:)
Gregorius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2007.02.10. 18:14

Elküldtem a karilapomat!Kellemes olvasást!:D
Egyébként mióta mágusozol?
Ja és milyen gyakran várhatunk tõled reagokat a kalandban?Tehát mekkora legyen a kalad aktívitása?
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.10. 19:00

Sziasztok!

'95 óta MAGUS-ozom...
A reagok gyakoriságát a körülményeim befolyásolják majd... mint mindenkiét alaposan le vagyok terhelve, de ettõl függetlenül a napi gyakoriságot igyexem majd tartani.

Én is játszatok egy karakter aki majd veletek tart... így lesz: udvari ork, törpe, elf, ember(2)... nem semmi :D

//ahogy elnézem a klasszikus D&D party áll fel... látszik, hogy mostanában inkább a mesésebb mesékre van igény, meglógva a nehéz hétköznapok elöl//
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.10. 19:05

Sziasztok.

Nem akarok ünneprontó lenni de:

A játékos, amint teljesítette a követelményeket és elindította elsõ karakterét, elsõ szintûnek számít. Ez mindenkire vonatkozik, nem lehet elsõ szintûnél erõsebb karakterrel indulni.

Ez a zárt kalandra ugyanúgy vonatkozik. A fórum szint-alapú lesz, mivel áthidalhatónak kell lennie a szabad játéknak és a zárt kalandnak. No para, a szintlépés sokkal gyorsabb lesz mint azelõtt és aki jól játszik még ajándék szintet is kaphat az egyéb jutalmak mellett. Nagyon remélem hogy nem úgy próbáljátok megoldani a problémát, hogy kijelentitek: - Ezeket a karikat úgyse visszük szabadba. Az ilyen kéréseket nem fogjuk tudni adminisztrálni.

Minden karakterének köteles elõtörténetet, eseménynaplót, valamint karakterképet alkotni (fõkarakterének képe az avatarja, kisebb karaktereinek képéhez aláírásában ad linket.

Mivel zárt kalandról van szó az elõtörténet/karilap a KM-nek elküldendõ, a többi azonban így is kötelezõ.

Sion látom adakozó napjában volt és ingyen adott nektek játékosi rangot. Ennek örülhettek, de figyelmeztetnék mindenkit hogy a jövõben ez csak nyilvánosan közzétett elõtörténet elbírálása után lehetséges. Örülnék, ha végre segítene valaki és nem nekem kéne betartatnom a szabályokat.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.10. 20:03

Szia Hakea!

Hakea Ello írta:Sziasztok.

Nem akarok ünneprontó lenni de:

A játékos, amint teljesítette a követelményeket és elindította elsõ karakterét, elsõ szintûnek számít. Ez mindenkire vonatkozik, nem lehet elsõ szintûnél erõsebb karakterrel indulni.

A tegnapi nap folyamán egyeztettem Sionnal a karakterekrõl többek között a szint is szóba került. Így lett a 6. a kiszemelt, nem tudom egyeztettetek-e az elõtt, hogy írtál volna...
Ha Sion tegnap rosszul tudta a dolgokat akkor majd ismét egyeztetünk a srácokkal.
(Teljes oldalreform tényleg ennyire uniformizált lesz? A nyitott helyszineken persze értem, de a zárt mesékben is indokolt a dolog?)
Asszem a tisztelt leendõ játékosaim jó kedve alaposan megcsökkene a szigorítás miatt :?

üdv:G
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.10. 20:20

A szabályzat elvileg azért szabályzat, mivel mindenkire vonatkozik, kivétel nélkül. Lényege, hogy mederbe terelje a folyót, hajózhatóvá tegye, ha érted. Ezért kivételezést nem engedhetünk meg magunknak. Az oldal reformja azért történt meg, mivel az eddigi rendszer nem vált be. Örülnék, hogyha kifejtenéd, miért is csappanna meg a játékkedv, mikor csak annyit kérek, hogy nyomjatok egy copy-pastet az elõtörténet topicba, egy új, üres topicot nyissatok a Naplókhoz és kicsit erõlködjetek, hogy 6. szintre juthassatok. Csak arra tudok gondolni, hogy valami nem stimmel az elõtörivel és a karival kapcsolatban, de javíts ki ha nem így van.

Az a baj, hogy mint újoncok, nem látjátok globálisan a problémát. Ha ti most 6. szinten kezdenétek, akkor az összes játékos megkerülné hozzátok hasonlóan az 1. szint határt és zárt kalandban nyomná eleinte. Így az egész rendszer elvesztené értelmét mivel mindenki kezdhet akár Gorduin szinten is, nem teljesítményhez kötött a szint. Remélem ezt megértitek.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.02.10. 22:16

Zárt rendszerben mért ne mûködhetne a más, eltérõ szintû karakter? Úgy hiszed, mindenki ugyan azzal a karakterrel óhajt jönni nyíltba, ugyan azzal a szinttel? Jöhetne, de akkor elsõ szintûre le kell építenie a karit, ahogy te is tetted, jó példát mutatva Tiával. Csak úgy lehet. De ha õnekik eszük ágában sincs késõbb a zárt kaladban lévõ karikat nyílt színre vinni, akkor mért követelné meg tõlük bárki is az elsõ szintet?
Az viszont igaz, hogyha mégis ragaszkodik valaki a zárt kaladban lévõ karijához annak végeztével is, köteles elsõ szintre levinni. Nem értem most a problémát.

Ha kikötik, hogy zárt kalandba is csak elsõvel lehet indulni, elmehet azok kedve az itteni tagságtól, akik nem szabadban gondolkodnak, és bíznak abban, hogy zártban talán magasabb szinten játszhatnak.

Mi van, ha Sionnal õk ezt már rég megbeszélték? Akkor nem ütköznek semmilyen szabályba. Nem teszik nevetségessé a megalkotott szabályokat. Nem zavarnak bele semmibe. Sehol sem volt az engedélyezve, hogy zárt kalandból az ottani szinttel átjöhet valkai. Nem igaz? Akkor hol itt a probléma, kérdem ismét? Nincs probléma. Akár a könnyebb érthetõség kedvéért egy ilyen plusz sort bele is lehet vinni a szályzatba.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.10. 22:17

Azért gondoltam, hogy mesélek egyet a 4 arcnak aki utoljára jelezte játszási szándékát, mert eszembe jutott milyen jól esett nekem amikor nem kellet heteket várnom, a játékalkalomra... (köszi Alauron :)) és játszathatnám egyik kedves karimat is (ugyan amig én mesélek mint NJK)

Mivel azt akartam, hogy a legkedvezõbb legyen mindenkinek így nem tettem semmilyen megkötést had engedjék el a fantáziájukat... megtették :wink: A szint (6.) már kellõ magabiztosságot ad a kariknak és szélesebb eseményválasztékot kínált a részemre. Ahogy elgondoltam minden leendõ játékosom: Con, Sion, Nekromat, Gregorius mind régi
játékos viszont kevés szabadidejük van, ahogy nekem is. Így külön naplóvezetés stb. meg sem fordult a fejemben, ezért gondoltam zárt kalandra alapvetõen, hogy ott senki nem zavar minket és mi sem zavarunk másokat... amit és ahogy magunk között megbeszélünk, úgy fog történni... ha vki. akar akkor ír elõtörit, ha nem akkor "amnéziás" a karija, ha tetszik neki a pl: 5 db. 18-as érték használja... A lényeg a majdnek kötetlen SZÓRAKOZÁSON lett volna... mivel magamból indulok ki, ezért azt gondoltam, hogy a többieknél sem a szerepjáték a legfontosabb dolog az életükben és a legfontosabb "képzettségeket és kalandokat" a munkában és a fõiskolán/egyetemen és a magánéletben sajátítják el/ élik meg... tehát nem törekszem véresen életszerû kaland és karakter vezetésre

várom a fejleményeket, üdv :G.

ui: ha a írásom kicsit kusza, az nem a véletlen, hanem az influenza mûve
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.10. 22:23

Az nem számít hogy privátban ezt megbeszélték e vagy sem. Itt arról van szó hogy karaktert indítanak, nem arról, hogy már kész karaktert hoznak át. Tia is marad 5. szintû, ezen nem lehet változtatni. Nem tudom, miért nem lehet elviselni azt, hogy meg kell dolgozni valamiért.

Tisztázásképpen: Elvileg (már nem merek kijelenteni semmit) a jelenleg játékban lévõ karakterek megmaradnak jelenlegi szintjükben. Egyébként viszont 1. szintrõl kezdenek, kivétel nélkül.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.02.10. 22:29

Hakea, ez így nem mûködik. Akkor valóban mindenki ki fogja játszani a rendszert. Nem, nem, nem. Nyíltba csak elsõ szintût lehessen vinni, régi motorosok így elõnyt élveznek a meglévõ karijaikkal. Azt hittem, hogy a karid ott nem 5. Ám ha igen, akkor már ez sem jó!

A szabály mindenkire vonatkozik. Rád is, rám is, Roxannre-is, Aéauronra is, Conra is. Nem mehetsz Tiával 5. szinten a nyílt rendszerben. Mert akkor baromság az egész szintkitétel, amit elterveztetek. Akkor a fejlesztõknek maga felé hajlik a keze. Ezt el akarom kerülni. Remélem, nem csak én.

Nem örülök, hogy kiderült, mások ezt így gondolták, és "mindenki" elsõ szinttel mehet csak nyíltba...
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 34 / 338 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 338

Vissza: Csevegõ