• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 77 / 167 • 1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.07. 20:02

Résztvevõk: Castor de Vinter

*A nõ úgy döntött, marad a paplovagok és a városõrök fala között. Tömeg sem vot és mindent figyelemmel tudott követni. -
-Szólj, ha látsz egy nagyon nagy mellû, hosszú hajú nadrágos nõt. Na az a nõvérem lesz majd...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.07. 20:18

-Értettem, donna Messala.- válaszolta Castor egyszerûen.
<Miért nem lep meg hogy a nõvére nadrágot hord? Kiváncsi vagyok neki mi a kis defektje. Messala imádja a férfiakat leckéztetni és püfölni gondolom a nõvérke is örökölte ezt a "szép" vonást. Remélem túlélem a mai napot úgy hogy nem akarja a pofám szétverni. Csodás napok várnak rám. Ha elkövetek egy hibát egyszerre három nõ fog fát vágni a hátamon érte. :( Elég volt nekem a reggeli. Mostmár megfontoltabban kell beszéljek. Lássuk csak nadrág és nagy cicik....>
Castor engedelmeskedik Messala parancsának és a tarkabarka járó-kelõ népséget vizslatja, vajon talál-e olyan hölgyet aki megfelel a személyleírásnak?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.07. 21:30

(Tia)

Nyugalommal várta, hogy mi történik. Az inkvizítorok jelenléte sokkal kevésbé aggasztotta, mit Guido távozása, ami igen szomorkássá tette. Egy keveset elgondolkodott azon, hogy Trixi miért sóhajtott fel Durante inkvizítor jelenléte miatt, ám úgy döntött, nem ad ennek túl sok jelentõséget. Ártatlan.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.07. 23:08

Résztvevõk: Somuris, Hanas, Tiarren majd Castor de Vinter

A következõk nyelvét bár az elf nõ és a nomád nem értette, de a gesztusok magukért beszéltek: fizikailag is kikötöttek, vasmacska robaja ütötte meg mindenki fülét, matrózok dobtak ki a partra köteleket, vastag facölöpökhöz rögzítették a Távoli Szeretõt. A kapitány megjelent a tisztjeivel, pallót fektettek a mólóra. De senki nem indult meg rajta. Az inkvizítor beszéde elõtt még Trixi elsuttogta, hogy a férfi neve Durante, hírhedt egyházszolga, a keze soká elér, tekintélye nagy, s ha ez egy szakma, akkor az egyik legjobbja áll a kikötõben...
Az inkvizítor kitekerte a kezében tartott tekercset, s nagy hangon felolvasta:

-A Hétarcú Fényes Isten nevében és szolgálatában én, Taleiosz Durante felszólítom a Távoli Szeretõ kapitányát, hogy minden további nélkül nyissa meg hajóját az egyház feddhetetlen szolgái elõtt, mûködjön velük mindenben együtt, azok munkájét semmilyen mód ne akadályozza. A hajó utasai csak az én engedélyemre hagyhatják el a hajót, szavam fellebbezhetetlen parancs, osszak azzal áldást, vagy adjak bár ítéletet.
Összetekerte, intett, és hat pap felsietett a pallón. Azonnal átni akarták Rutilus testét. Az egyik tiszt vezetõjüknek szegõdött, a kapitány fejet hajtott az inkvizítornak. Durante megindult a pallón, balján a boszorkényvadásszal, aki a férfi biccentésére sietõsebbre vette lépteit és a hajó lelkészéhez lépett. A pap gyorsan magyarázni kezdett, az inkvizítor pedig a kapitányt "vette kezelésbe"
-Alberto Torkan, ez az egyik legrosszabb hazatérése volt a mostani. Lám, milyen könnyen törik derékba egy hajó jó híre...
-Uram, mélységes ségyen önt el és harag, ha eszembe jut, hogy...-hajtott fejet a férfi, de Durante intésére elhalt szava. Az inkvizítor nyomában 10 paplovag is felzörgött a fedélzetre. Vonultak, de a páncélok hangja ütemes zörgéssé vált. Durante kezét nyújtotta, az utaslistát kérte. A kapitány kihúzta azt kabátja belsejébõl, és a férfi kezébe adta. Átfutotta.
-Kezdjük a külhoniakkal! Armand! Olvasd!
Nevezett paplovag csattanással hüvelyébe taszította kardját, a férfi mellett termett, átvette tõle a listát és szólítani kezdett. A hajón állók susmorogtak, ki aggódott, ki érdeklõdve figyelt. A kába, füstölõzõs népség került elõször elébe. Most sem teljesen voltak józanok, így Durante megfigyelés céljából elkisértette õket. A parton állók között nyomban elindult a spekuláció. Három szegényebb öltözetû predoci követte õket, Durante rövid kérdéseket tett fel nekik -név, jövetel oka- majd engedte is õket el. A férfiak jól láthatóan fellélegeztek. A külhoniakkal közös nyelven beszélt, ezeket Tiarren meg Hanas is értette. Majd váratlanul ismerõs nevek hagyták el a paplovag száját:
- Signorina Trixianna Micca, signorina Tiahren Findalaszo, don Hanasz Dégromma, don Sumorisz, don Guido Mastroianni.
-Önök don Perra úr bérelt védõi, így származásra való tekintet nélkül egyszerre hívattam önöket. Nézzék el, ha nevüket nem úgy ejtették ki, mint hazájukban szokás. Önök a legfurcsábbak ebben az ügyben hisz mindegyik halálesethez közük van: majd kiderül közvetve, vagy közvetlen. Teszek fel pár kérdést, és ön felel rá, mivel ön a vezetõjük.
Trixi karótnyelten biccentett. Kérdezett Cillanról -azaz Csendesrõl-, az egyes halálesetekrõl. Trixi hangremegés nélkül megfelelt neki. Bevalotta, hogy hogyan leltek Cillanra, hogy tudomása sem volt Rutilus papi kilétérõl, hogy mi és hogyan esett a farkasfejes csatossal és a ficsúrral. Az inkvizítor türelmesen hallgatta õt. Csak egyszer szkítoták meg a dolgot: egy pap tûnt fel, összefont ujjakkal. A papok nyelvén jelentésszagú monológot adott elõ halkan az inkvizítornak, aki tudomásul véve röviden felelt valamit. A pap elment
-A halál oka nyaktörés. Megkísérelték megfojtani. Hm. Van a tulajdonomban egy levél, amiben az ön féltestvére, bizonyos Wassath bárónõ kéri az önök soron kívüli elengedését halaszthatatlan családi ügyek miatt. Nem gyõzött meg mindenben, kisasszony, elbeszélgettem volna még önnel szívesen, de azt hiszem, épp eléggé zavarba hoztam már.
Pillantása Tiarrenre esett, ervre váltott:
-Szeretném látni a megbízólevelét az ön híres és szép akadémiájából...Elõttem igazán nincs szüksége megtévesztõt álcát alkalmaznia.
Tiánál volt ilyen, ám mondvacsinált okkal, kulturális miegymásra hivatkozva...Ha megmutatja neki, a férfi átfutja, s csak ennyit mond:
-Ki vagyok én, hogy nagytudású rektorok szavát kérdõjelezzem meg, valóban azért van itt, mit e gyöngybetûs sorok állítanak? Járjon nyitott szemmel, legyen szerény s akkor Shadon országa tárt karokkal fogadja!
A többiekkel nem "kötöszködött". Kérte õket, adják le a szolgálatot majd a parton Perráéknak és kész. Megindulhattak lefelé a pallón...Nyomukban a papok által bebugyolált hullát cipelõ atyákkal...

Amikor egy elvezetett bûzlõ banda és három erõsen izzadó férfi távozott, kisebb csoportosulás következett. Messala felélénkült, ajkát harapdálta. Majd mikor elkezdtek lefelé jönni -élükön egy valóban dús keblû, arányos testalkatú, igen dús hajú fonatos nõvel, legyezõje kibomlott és serényen jérni kezdett arca elõtt. Le sem vette szemét róluk. A bögyössel jött egy igen egzotikus arcú, kecses teremtés, igen szép leány volt, mint egy álom. Akadt ott két széparcú férfi is, az egyik valami tokkal, a másik rapírral. Majd egy szõke, emberesebb léptû harmadik férfi, nézelõdve szanaszét.

A paplovagok sorfalán át egy piros köpenyes, legyezõs nõ meredt rájuk, Trixi felnyögött:

-Piccolo Rosso és a lupo...Ez a testõr rém randa...
Tia hallhatta, amint hátuk mögött egy megjegyzés hagyja még el Durante száját egyenesen az elfnek (?) címezve s nézése a nõ hátába fúródott: azaz figyelte õket távoztukban.
-Ha rajtam múlt volna, nem eresztem magukat. De istenem útja kifürkészhetetlen!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.07. 23:12

Vincent

-Az tény hogy szívesen és peckesen feszítenék a többi palovag közt, de azért ezt a sok feleleges külsöséget én nem szeretem, hiába hiszek a hét angyalban.
-Te mit hiszel, hogy mi vagyok én csecsszopó kiskölyök. Az még rendben hog ifju lovag vagyok, no de mégis csak lovag nem?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.07. 23:19

Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir)

-Ezt én nem is vitatom! Csak kivívtad magadnak ezt a vértet, ezt a szép lovat! Be ne kapj engem egészben! Ha már úgy is velük mész, eljöhetnél az udvarházba egy utolsó jót enni, s aztán kialudhatod magad, mert ez az utolsó éj, hogy nem ringatózva fekszel :D Vagy lehet, hogy fogsz ringatózni, de azt nem egyedül teszed-*nevetett fel és beleivott borába.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.07. 23:38

(Tia)

A szél elkapta néhány kósza hajszálát amint az inkvizítor elé lépett. Nem félt állni annak tekintetét, éreztetni akarta vele, hogy nincs rejtegetnivalója. A levelet iratai közül kell elõhalásznia, elõtte udvariasan megkérdezi, hogy ezen kívül nincs-e szüksége esetleg más jellegû papírokra. Ha nincs, akkor átnyújtja neki a levelet, melyen a Dorani Tanács címeres, bíbor pecsétje függ. Megvárja amíg átolvassa, majd amint engedélyt kap, a megkönnyebbülés vagy bármilyen érzelemváltozás jele nélkül elhagyja a hajót. A megjegyzést a háta mögött még épp hogy hallja, ám nem törõdik igazán vele: ezzel számított.

Nem nézelõdik bambán, céltudatosan követi Trixiannát a tömegen keresztül. Új állomáshoz értek, új követelményeket állít eléjük az élet.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.08. 0:08

Vincent

-Tudod mit, hogy elkerüljem ezt a sok kinos célozgatást tõled inkább elfogadom a meghívást de akkor igérd meg, hogy nem fogsz végig a férfiui mivoltomon ugrálni joooo? De ebbe a donna is bele fog egyezni?

<Megint egy kis ingyen kaja, legalább sporolok egy kis pénzt, meg háétha ezzel be tudom fogni ennek a néhol lehetetlen perszónának a száját, aranyos csak iszonyatosan idegesítõ tud lenni ha rád száll, ha mással civodik az viceebb.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.02.08. 0:13

(Hanas)

A nagynevû papi személy rangja, és titulusa, miszerint inkvizítor nem volt ismeretlen Hanas elõtt. Hiába hogy nomád volt, és életét a puszták, gondolatait a kilõtt nyíl útja kötötte le eleddig, mégis volt néhány titok, mit a legtöbben nem néztek volna ki belõle. Kicsit töbre számított, hogy majd elõveszik mindegyiküket, és módszeresen addig faggatják õket, amíg meg nem vallják azt is mennyit sz*rtak, de bizonyára a nemesasszony közbenjárása lehet a dolgok mögött, és úgy néz ki hathatós segítség.

Mindenesetre örül, hogy végre szilárd talajt érezhet a lába alatt, és hogy hátasa is jól megvan, nem lett baja, sõt kedélye is rendben. Olykor a lovakat nagyon megviseli a hosszú út meg a bezártság, és szegény pára nemigen volt még kitéve ilyen megpróbáltatásnak. Node annak sem ami a pardton várja majd, hisz a tömeg, bármilyen jólnevelt jószág is, azért biztos az agyára fog menni. Figyelme nagyrészét az köti le, hogy vigyázzon, nehogy megriadjon hátasa. Kedves szavakkal nyugtatgatja, mint egy gyereket.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.08. 7:27

Castor közömbös arccal strázsált Messala mögött. Látta a nõ izgatottságát, de õ nem engedhette meg magának azt a luxust, hogy egy pillantásnál többet vesztegessen a díszes kompániára. Ez elf vért megismerte, látott õ már olyat északon. De mivel õ most szolgálatban volt, körbe-körbe pislantott néha utcai zsebest, lehetséges fenyegetést keresve.
Nagyon remélte, hogy az a szánalmas banda, aki Messala nõvérének csapata elõtt tántorgott le a hajóról, nem feléjük indulva óhajtja elhagyni a kikötõt. Nem akarta egy alapos kardlapozással felhívni magukra a figyelmet.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.08. 7:42

//off: Bocs, most olvasom, hogy kazonák kísérik õket, szóval castor nem aggódik a bûzlõ banda miatt.//
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.08. 9:44

(Somuris)

Halkan Trixinek
- Ez tényleg könnyen ment. Csak rosszabbra számítottam... Õ a húgod?

//Piccolo Rosso??? Kis Vörös??? :lol:
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.08. 10:02

Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir)

*Mimi felnevetett*
-Most olyan vagy, mint egy fácánkakas. Egy kicsit sértõdött fácánkakas. Ez volt neked kínos? Nem bírod a kiképzést, de ne bánd! Általában senki nem bírja! Roberto! te itt? Milyen fura: most nincs az arcodhoz nõve a serleg. Csak ne beteg vagy? Megártott neked a víz?! vagy valami újat iszol, amitõl úgy néz ki, mintha józan lennél, közben meg távolról sem?
*Érintett lesütötte szemeit, káromkodott valamit az orra alatt Mimirõl és édes jó anyukájáról.*
-Nem tudsz veszteg maradni, Jégkirálynõ? Egyszer még megjárod a beszéded miatt!
-Nagy Kopasz sem váltotta be irányomba fenyegetéseit. Emlékszel te is: odajött, mert vitattam, mért nincs haja. S egy taslit akart nekem adni, de a végén az lett, hogy leányhangon visított mert ágyékon találtam ütni...
*S Mimi végtelenül pimasz mosolyt varázsolt arcára. Visszafordult Vincenthez:*
-Hol is tartottunk, jó lovagom? Hogy belemegy-e a testvérem? Nemes vagy, mért ne egyezne bele? Saját jó híre is függ tõle, miképpen bánik egy nemesi sarjjal. Meg legalább hallhat Shadon távoli vidékérõl. Erre készülj: mesélned kell majd a megyédrõl, az ottani emberekrõl, pici gazdaság, pici kereskedelem, politika, a családodról, hogy mivel foglalkoznak, mibõl áll az uradalmatok, vagy mifene, van-e testvéred, ha igen mit csinál...Szeret fecserészni. De te úr vagy, nem eshet nehezedre az illedelmes csevej, nekem már gondjaim vannak vele, fõleg, hogy bennem nincs kék vér. Valóban kék a véretek?-*kapta el Vincent csuklóját és nézegetni kezdte az ereket a férfi bõrén át. Mimi keze meleg volt és puha.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.02.08. 10:27

//Off: A lupo meg farkas. Szerintem olyan káromkodásféle nem? Kedves Avaratna megoszthatnád velünk-e kis olasz nyelvi játék titkát. :D //
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.08. 10:30

Résztvevõk: Somuris, Hanas, Tiarren Castor de Vinter, Messala (NJK), Trixi (NJK)

//Jómadár: igen, igen :D //

A paplovagok sora egy ponton megnyílt, átengedték õket lovastul, holmistul (mert remélem Somuris nem feledkezett meg a lováról!). Trixi a dalnok kérdésére nagyot bólintott igenlõen.
-Igen, õ az. Olyan vörös, mint az ördög maga...
Messala lehúzta fejérõl a csuklyát, illetlenség lett volna végig úgy maradni. Igaza volt a nõnek: Messala égõvörös hajú volt, világoskék szemekkel. Fülében két arany függõ lógott sárga kõvel közepén, haja elegánsan fel volt tûzve. Õ meg Trixi testvérek lennének? Hisz ez a nõ láthatóan nemes...Vagy ahogy Trixi emlegette, bárónõ. Egy, az életet arcán viselõ férfi volt vele, figyelõ szemei és tartása azt sugallta, a vörös nõ védelmezõje. Guido nagyot sóhajtott, szemeivel a nõ helyett a tömegbe bámult.

-Trixi, ideje volt már. Õk veled vannak?
-Szerinted, hugi?
-Hugi?!
-Oh, donna Messala Wassath, a Wassath udvarház úrnõje, bárónõ-mutatta be a többieknek Trixi a vöröst.
-Elégedett vagy? Vagy a protokoll szerinti meghajlást is kéred? Mert azt nem teszem. De köszönöm, hogy megkönnyítetted elszabadulásunkat a hajóról.
-Köszönheted is, sok kilincselésbe került és bájmosolyba. Menjünk, az udvarházamban szeretnék mindannyiójukkal megismerkedni, ebben a tömegben és zajban lehetetlenség egymás szavait érteni!
-Õk ketten nem beszélik a shadonit, esetleg ha...-hívta fel Trixi testvére figyelmét Tiára és Hanasra. A vörös nõ zökkenõmentesen váltott:
-Kisasszony, uram, most az udvarházamba megyünk. Ott nyugodtabb körülmények között beszélhetünk. A hamari szabadulást a hajóról nekem köszönhetik és széles kapcsolataimnak.
-Akinek lova van, kérem üljön fel arra és kövesse azt a láncos hajót ábrázoló címerû kocsit, a többieknek szorítok helyet a kocsimban!-mondta ezt el elébb shadoniul Somuris miatt majd közös nyelven, hogy Hanas is értse. Guido Trixi mellé sorjázott, sajnálkozva kezdett bele mondókájába. A nõ homloka ráncba szaladt, majd bosszankodva kifújta a levegõt. Megadta magát, kurtán sóhajtva felelt valamit, Guido meghajolt majd mikor a városi katonák falán is ekezdte a furakodást a társaság õ nem elõre ment, mint a többiek, hanem balra. Nem sokáig látszódott búsnak. Egy Guido!-felkiáltással egy szöszke nõ elragadtatottan nézett a férfira, majd kilógott a maga kocsijából s a bajvívó, mint a csík, átsiklott az emberfalon, hogy hozzá jusson.

Castor láthatta, a legjellemzõbb tulajdonsága alapján írta le testvérét Messala: jó nagy mellek, kicsit férfias léptekkel párosultak, a csipkelõdõ hangnem, amivel szóba elegyedett a donnával arra utalt, ez valóban családi vonás lesz. A bögyös nõ nem tulajdonított nagy figyelmet Castornak, majdhogynem levegõnek nézte, ahogy a testõrt szokás.

A Wassath-kocsit nehéz volt elérni. Castor megint túrhatta az utat önnön testével. Mivel többen is látták, õk a hajóról jöttek, kérdezõsködni próbáltak, mi történt, mért vannak itt az egyháziak és mért van lezárva a kikötõ, betegség vagy gyilkosság borzolja a kedélyeket? Lökdösõdés, emberszag gyûlt Tia orrába, a mosdás nem mindenkinél állhat elsõ helyen...A kocsiba Tia és Trixi könnyen befért. Messala magával szemben mutatott helyet Tiának, így Marja és a donna egymás mellett volt, Tia és Trixi egymás mellé került. Castor már beszállás elõtt kérte hogy felülhessen a kocsishoz. Hanasnak és Somurisnak lóhátra kellett másznia s úgy követni a lassan, nagyon lassan meginduló kocsit. Kellett egy kis idõ, míg lépésnél gyorsabban voltak képesek haladni, de ritkult a tömeg távolodva a kikötõtõl.
Trixi szándékosan közös nyelven kezdett érdeklõdni, nem szerette volna, hogy Tia értetlenül üljön:

-Meglepõen könnyen szabadultunk meg. (T)
-Láttam. Örülök is neki, meg nem is. (M)
-Nem is? (T)
-Majd elmondom. Mimi... (M)
-Mimi itt van?! Te jószagú atya úr...-emelte szemeit az ég felé Trixi.
-Kisasszony, tudja 4-en vagyunk lánytestvérek. Trixianna a legidõsebb, én a másodszülött, Mimnose azaz Mimi pedig a harmadszülött. Féltestvérek vagyunk, s Trixinek akadnak gondjai egyes vérrokonaival. Egyes? Minddel, nem? (M)
-A családi szennyest nem itt teregetném. (T)
-Oh, de mogorva. Ezért nincs még férjnél. (M)
A donna csipkelõdésére Trixi gyilkos szemeket meresztett, de összefonta karját és kinézett az ablakon.
-Szabad tudnom a nevét? Igen világos az ön bõre, honnan származik?-fordult érdeklõdve Tiához a donna.

//Marja egy fekete hajú aggodalmaskodó arcú kísérõnõ a donna jobbján ülve//
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.02.08. 10:37-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 77 / 167 • 1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...