• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Al-Abadanai kalamajka

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1419 hozzászólás • Oldal: 86 / 95 • 1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 95

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.29. 18:37

KM esemény [Yvett de Crei]
Helyszín: Ravanói-öböl, a kolostorban
Idõpont: Alborne terce - az Álmok hava; 6.nap dél környéke
Résztvevõk: Salah

*Salah esés nélkül megússza az utat a kiszemelt helyig. Az elsõ épületnél, mely még a nagyudvaron van nem járt sikerrel - a két ajtaja közül egyik sem volt nyitva. Tovább haladván a vonalon jobbkézre az elsõ kisudvaron nem épületet lát - legalább is nem szokványos egyszintes épületet. Derékmagasáágig fal, utána ablak - megvannak az ablakok a többi épületrõl? :) - és nem kúptetõs, hanem csapott a teteje és csak rézsútosan ereszkedik meg. Itt az ajtó nyitva van. Két fehér csuhás illetõ van odabenn - meg még egy csomó palánta. Valami fûszer, vagy más lehet. Mindkét illetõ mozdulatlan, az egyiküknek még a kezében van egy földnélküli, szabadgyökerû palánta.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.01.29. 20:19

(Kalmon)

*Szépen végighallgatom a férfit és már épp megszólalnék, amikor ellentmondást nem tûrõen elviharzik. Erre szomorkásan nézek utánna és halkan szólalok csak meg, hogy Fergia azért még hallja, amit mondok.*

-Azért elárulhatta volna a szeleburdi jóakarónk, hogy hol a könyvtár. Remélem Te tudsz irányt mutatni, ha már együtt érkeztetek.

*Ha megkapom az útbaigazítást szépen tetõtõl, talpig bebugyolálom Avyt takarókba, köpenyekbe. Ami van a helységben. Aztán elindulok az ölemben tartva ernyedt testét a könyvtár mutatott irányába. Ha nem kapok útbaigazítást, akkor egyszerûen megvárom, amíg visszaér a begyûjtõkörútjáról a férfi.*

<Nem engedem, hogy bármi borzalom ártson Avymnak! :evil: >
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flamme O'Styg » 2007.01.29. 20:23

-Most mondd meg! Hogy nézek ki? Sogronra! Fél-elf vagyok és 10.000X jobban öregedek mint az emberek? Kimentem, két lépés és ez lett velem. Nézd már meg mennyeire vészes a helyzet? Szerinted ezt meg mi okozta? Az esõ?
Azzal arcát mutatja Carwynnak, hogy az véleményt mondhasson róla.

/Hol öregedett meg az arcom? Mennyire?/
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja.
-Üdvözöllek!
Flamme O'Styg
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 331
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.01.29. 21:25

Flamme O'Styg írta:/Hol öregedett meg az arcom? Mennyire?/

Ahol érte közvetlenül az esõ. Magyarán mondva - a haja kifakult Flammnak - most inkább szürkés, fehéres. Az arca petyhüdt, ráncos, elhaltabb színû - számokban kifejezve mintha már nem 25-nek nézne ki emberi szemmel, hanem 45-nek, vagy egy picit többnek :roll:
És volt egy olyan kérdésed, hogy végleges-e? Ez majd elválik idõvel :twisted:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.01.30. 18:23

(Salah)

<Vazze... :???: Hát ez remek! Egy ilyen üvegkupola legalább egy aranyba kerül minden egyes darajában. Van ezeknek pénze, csak jól eldugták. Mégsem sétálhatok ki vele...Biztos ópiumot vagy más bódító füvet termesztenek itt, és most mindenki be van szívva, azért állnak ilyen bamba ábrázattal, mint a birka a böllérnél.:twisted: . Node, lássuk csak azt az esõcseppet...>
Ha talál egy kis zárható üveg, vagy másféle fiolát, vagy edénykét, esetleg tömlõt, akkor tartalmát kiönti, és kiteszi az esõre, hogy legyen egy kis esõvize a bosszantó viharból.
<Remek, remek...csak lenne egy edény, minden pénzt megérne, ez jobb mint az összes méreg amit ismerek :twisted: >
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2007.01.30. 20:32

(Carwyn)

Amikor bejön a fél-elf nem is akar hinni a szemének. Mintha egy más alak lépett volna be. Aztán lassan ráismer az Sogronita vonásaira. A homlokát továbbra is ráncolja, és megpróbálja közelebbrõl megvizsgálni az arcát.
-Miért nem hallgattál rám? Ti ott délen képtelenek vagytok egy helyben ülni öt percig?
...Nem hinném, hogy végleges. Pap még segíthet rajtad. Legrosszabb esetben.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.31. 1:29

Résztvevõk:Kalmon

*Kalmon is látta Chez kézmozdulatát mikor a könyvtár irányát mutatta meg Fergiának az esõs ténykedés elõtt. Egyértelmû hová mutatott - a balra esõ kisudva irányába. Takaró csak kettõ van a helyiségben - vagy mindkettõt Avyenre tekeri és kiteszi magát az esõnek és következményeinek, vagy 1-et 1-et használ és úgy próbál eljutni a megadott helyre a nõvel a karjában.*

Résztvevõk: Carwyn, Flamm, majd Fergia

*A félelf tényleg öregnek nézett ki, de csak az arca... Ahogy fejét elfordítja hogy jobban lássa az eredményt a toroni láthatóvá válik nyaka kis része, melyen a bõr ép és sima. Semmi torzulás rajta.
A további diskurzust sietõs léptek zavarják meg ismét. Ajtó nyílik, csukódik. Egy köpenyes alak tért be. Kis idõ múlva kiderül Fergia érkezett meg...
A papnõnek egybõl szembeötlik Flamm változása...*

Résztvevõk: Salah

*Salah zárható edényt nem talál a házban, de két kis öntözõkannát igen. Az egyik alig egy literes, s valamilyen sárga folyadék van benne, míg a másik nagyobb - megvan tán 5 l-es befogadóképességû is. Utóbbi üresen áll a földön letéve. Az esõre kiteszi mindkettõt, hát bizony idõ míg megtelnek, fõlleg a nagyobb kanna. Várakozva azt veszi észer, hogy vele szemben a kisátjárón egy esõköpenybe bugyolált valaki érkezik meg, egyenesen feléje baktat célirányosan. Belép a házba, fejérõl leveszi a köpeny csukjáját. Markáns arcvonások, talán harmincas férfi, rövid barna hajjal, sötétlõ szemekkel. Magas északi férfi, erõs izmos testalkattal.*
- Üdvözlöm Uram! Chez Vogera vagyok. Ha megkérhetném Önt tartson velem - elõször felkutatnánk a többi társát, majd pedig a kolostor könyvtárába térnénk át, s megbeszélnénk a helyzetet ami itt kialakult. Ha minden igaz Fergia kisasszony és egy másik férfi már ott vannak.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.01.31. 9:32

(Fergia)

-Boldog öregedésnapot, félelf! Fess vénember lett belõled-szaladt ki a nõ száján. Aztán jól a félelf szeme közé nézett. Most van alkalma közelrõl, élõn megnézni a dolgot. Még meg is csipkodja a bõrt, nem-e válik le, mint egy hámlás. Amint végzett a matatással- nem merül el benne nagyon-, a félvérre néz:
-Találtam valamit, ami fontos lehet számodra. Tudod, a mérgek...-fúrta szemeit Carwynéba.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.01.31. 16:14

(Kalmon)

*Mivel rajtam van az esõkabát, így arra jutok, hogy nekem elég lesz azt összehúzni rendesen és a takarók inkább Avyt védjék. Mikor sikerül megfelelõen bebugyolálni õt és magamat is esõvédetté tettem elindulok a megadott építmény felé. Nem futok nehogy elessek, de azért próbálok minél gyorsabban odajutni nehogy átázzon a két takaró.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flamme O'Styg » 2007.01.31. 20:28

-Hú, most rettetõ vicces volt Fergia Kisasszony... Hogy a...
*De inkább nem folytatja, tudja reménytelen. Sûrûn tapogatja arcát, rettentõ büszke volt fiatalosságára, amit most egy pillanat alkatt elvesztett. Bár Carwyn szavai megnyugtatják, mégis türelmetlen...*
-Van valakinek valami ötlete? Mit kéne csinálni?
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja.
-Üdvözöllek!
Flamme O'Styg
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2007.01.31. 23:31

(Carwyn)

-Nos lássuk csak a lehetõségeket:
Pap. Keress egy olyan papot aki hajlandó volna megáldani, és meggyógyítani. Ehhez viszont alapos indokkal kéne szolgálnod neki.
Fergia felé fordítja fejét egy pillanatra
-Mi a helyzet odakint? Láttad Ionát? Ki van ütve.
Ismét a kígyóhívõhöz fodul:
-A másik, és sokkalta körülményesebb, hogy magam próbálom orvosolni a betegséged, viszont az valakinek nagyon fog fájni. Mivel ÉN nem vagyok képes életerõt teremteni, csak átmozgatni. Egyik testbõl -itt a saját mellkasára mutat- a másikba - bök ujjával a félelf melkasára-.
Részemrõl úgy vélem az erõnlétedben nem gátol. Tudom, hogy ez kissé durván hangzik, de sajnos az én mágikus tartalékom nagyon limitált -megkocogtatja az utolsó üvegcse hatalom italát- , és a külalakod korrekciója másodlagos jelenleg. Inkább pár komolyabb seb beforrasztására tartalékolnám a hatalmam. Viszont amint ismét békésebb helyre kerülünk, és módom lesz ehhez hasonló italokat készíteni, kezelésbe veszem az arcod.
Most inkább meg kéne tudni, hogy mi a fittyfene folyik itt.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.02.01. 9:24

(Fergia)

-Mindenki így néz ki. Mijnt akiknek elmentek hazulról. Még a végén kiderül, ezért macerálták a mi elménk, hogy ne ez legyen velünk. de akkor mit is várnak el tõlünk cserébe hogy kihalásztak minket a tengerbõl?
Összefont karral hallgatja a félvér által felvázolt lehetõségeket.
-Igaza van. Esztétikailag romlottál csak, de cselekvõképes vagy. De ha szeretnél minden pontodon ilyen vén lenni, állj ki pucéran az esõre és akkor egységes leszel. Hm, milyen jótékony vagy, Carwyn. Árulod itt a drága erõd. Én aztán nem tenném, pláne nem olyanokkal, akiket alig ismerek. Csak azért, mert humán alakjuk van, nem szánok meg senkit. A tartalom és tett tegyen hozzá okot.
Színtelen hangon folytatta:-
-Odakinn öregítõ esõ esik. Azóta, amióta szikrázott az a villám. Minden ittlakó szerzetes egy csapásra kómaszerû állapotba került. A tudatuk nincs a felszínen. Egyedül egy dartonita paplovag és mi nem estünk bele ebbe a körbe. A lovagot a könyvtárban találtam, mikor eltévedtem idefelé jövet. Gyülekezõt szervez önjelölt szervezõként a könyvtárban. ABBAN a könyvtárban, ahol az ellenméreg is lehet, de ez egy bizonyos tortonit hidegen hagy áldott jó szíve miatt, hát megyek is, további jó adakozást...Húzass vele egy kortyot az italodból is, ha gondolod, lehet õ szépül tõle, míg te összeszottyadsz...-nézett szúrósan Carwynra.
<Korábban bármire képes lett volna az ellenméregért. Alkut is kötött a Sakállal. Most meg rá se tojik. Hogy segítsek így mégis, hm?>
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2007.02.01. 13:41

(Carwyn)

Ez a különbség kettõnk között. A hatalmamat a Vizivárosban nem elsõsorban a pusztításra használtam. Mivel Tharr áldott jó papjai nem szervezkedtek a fajtánkkal, és ha jól emlékszem gyógyítani se tudnak, így ránk maradt a feladat. Minden élet halálból születik.
Az ellenszerrel pedig sokat nem kezdhetek, amíg az esõ esik odakint.

Az italomtól nem lesz szép, de az ital segíthet nekem széppé tenni. Bár, mint már említettem egy pap egyszerûbb és fájdalommentesebb.

<Még egy dartonita? Nevetséges.>
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.02.01. 14:38

(Fergia)

-Én sem tudok gyógyítani, megyek, iszok egy sört Tharr papjaival. Én csak anatómiai és élettani ismereteim által tudok tenni bármit is, ha rálehelnék nem történne semmi az arcával, legfeljebb megérezné a szájszagom... Pap kell? Salah dzsad pap, de õ nem fogja meggyógyítani. Más istent szolgál, s annak az istennek Flamm nem jelent semmit, erejét nem adja. Itt van Parafanta, papnõ, de megint más hitbeli, mint félelfünk. Egy tûzkobrahitû pap kellene ide, de olyat honnan is kéne szülnöm?
-Fogsz egy köpenyt és nem aggódsz a tetoválásod miatt tovább. A köpenyen nem megy át az esõ és a könyvtárig is el tudsz jönni. Õ is. Ott majd jobban megvizsgállak, Flamm, ha hagyod.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flamme O'Styg » 2007.02.01. 14:46

-Persze-persze, rendben van, megoldjuk majd valahogy, addig jó míg erõm nem vesztem. Én most nem arra gondoltam, hogy hogyan tovább. Tünjünk el errõl az átkozott helyrõl. Gyülekezõ? Induljunk...
Aztán keres magának egy köpenyt /ha van, nem emlékszek :?/ és a másik két bentélvõt is invitálni kezdi, a mihamarabbi indulásra. Ha nics köpeny sehol, a saját kabátját használja az öregítõ esõ megfékezésére.
-Üdvözöllek!
Flamme O'Styg
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1419 hozzászólás • Oldal: 86 / 95 • 1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 95

Vissza: Régi Kalandok...