• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 72 / 167 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.30. 17:44

Résztvevõk: Somuris

-Utóbbi, dalnok, utóbbi. Ne várd el hogy olyanná idomuljak, ami nekem nem sajátom, de neked tetszõ gyúrt-nõ.
Trixi összefonta karjait majd nem kertelt:
-Szivesen ágyba bújnék veled, de durva vagyok az izlésednek. Nem kell mellébeszélned és tapintatosságra játszani. Értem én.
Halkan mondta, nem nyersen.

-Megleltem saját korlátom: még most sem értem, mit mondasz. Csak azt tudom, hogy az lépett életbe, amitõl tartottam: az írásról más is tudomást szerzett, ez pedig egy szekta, akinek kezében rombolna, nem építene. Ha ahhoz fegyvert kell rántani, hogy õket megakadályozzuk megszerzésében s a mi hátráltatásunkban, akkor rántok.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.01.30. 18:00

(Tia)

Kicsit bûnösnek érzi magát amiért nem volt a színen, de hamar megoldja a helyzetet.

-Elveszni ugyan nem, de igencsak megijedtem attól ami kabinunkban történt. A dulakodás nem az én kenyerem, de úgy látom, Donna Madlaena könnyedén feltalálta magát szorult helyzetében. Nem kívánom véka alá rejteni, felnézek önre. Donna Perra, ön pedig igen szerencsés ember, hogy ily bátor és állhatatos nõvel hozta össze a sors. Kés...egyszerû megoldás, más híján az is megfelel, viszont kizárólag abban az esetben, ha elõtte hevítve volt és szeszben tisztára mosták. Ellenkezõ esetben a seb elfertõzõdhet.

A don érzékeny ponton tapogatózik. Gondolkodnia kell, hogy mivel magyarázza ki magát, tette szükségességében azonban egy pillanatra sem kételkedik.

-Tudásomat kizárólag könyvekbõl merítem, gyakorlati alkalmazására sose került sor...Azonban úgy érzem, még mindig jobb, mintha teljességgel képzetlen egyén végezte volna a szükséges mûveleteket.

A donna elérzékenyülésére kicsit közelebb lép, majd leguggol az ágy mellé. Kezét finoman a donna vállára helyezi, majd halkan szól hozzá.

-Nagy feladat áll ön elõtt, Donna Madlaena. Viselje gyermeke gondját, ne törõdjön mással, ne gondoljon arra, ami itt történt. Megártana neki.

A szoba közepére sétál, körbenéz, majd feltakarítja amit kell. A buzogányt Don Perra kezébe adja, majd kicsit kihúzza magát és így szól:

-Igaza van, feleségének most két dologra van szüksége. Nyugalomra és biztonságra. Mindent megtettem annak érdekében, hogy ez megvalósuljon, remélem tudtam segíteni. Azonban tudományom eddig ért, komolyabb gond esetén inkább a hajó lelkészéhez forduljanak. Ha megbocsát, most elhagynám a szobát, és felkutatnám társaimat, hátha kiderítettek valami érdemlegeset a támadó kiléte felõl.

Ha engedélyét megkapja, kilép a szobából, és addig barangol, kérdezõsködik, amíg nem bukkan egyikõjük nyomára. Legelõször a kabinhoz megy.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.01.30. 18:12

(Hanas)

- Az hogy külhoni vagyok, nem tagadhatom. Ám a két társnõmben, akikkel felszáltam megbízom. Sajnálom, hogy immár másodízben tör shadoni ember életemre, ezúttal a saját országában. Örülök, hogy az egyisten helytartói odafigyelnek, s remélem eredményesen veszik majd fel a harcot a szekták, és viszályszítók ellen. - meghajlással köszön el a paptól, habár amit hallott egy olyan okoskodás, és ígérgetés volt csupán aminek semmi haszna. Minek kellett õ ahoz, hogy a pap bármit is tegyen az ügyben?
<Egyáltalán, mióta tudja, hogy azok kik voltak?>
Dolga végeztével jár egy kört ahogy Trixi kérte, fogalma sincs társai merre lehetnek, ha végzett a kabinba megy.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.30. 20:26

Résztvevõk: Hanas, Tiarren

Körbejárás közben egy ismerõs alakot pillantott meg üde libbenésként a folyosón: Tiarrent. A nõ kicsit fáradtnak tûnt, de szemeiben élénk csillogás lakozott.

Tiarren gazdagabb lehetett az don-féle véleményel, hogy Tiának bábának kéne lennie, nem könyvmolynak, s aztán röppenhetett ki a donna kabinjából. Sajátjuk üres volt, halálszaggal teli. Keresése viszont eredményesnek mutatkozott, a morcos, homlokráncolós Hanasszal találkozott. Trixi és Somuris nem volt vele.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.30. 20:29

Résztvevõk: Castor de Vinter

-Úgy lesz-duruzsolta a nõ, majd lehunyta szemeit. Lassan a dwoon férfit is elragadta az elégedett fáradtság.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.31. 9:55

(Somuris)

- Rendben. Szerinted ellõtték a lehetõségeiket a hajón, vagy vannak még? Most valahogy kifogytam az ötletekbõl, azt pedig nem szívlelem, amikor csak loholunk az események után... Holnapra talán gyûjtök annyi erõt, hogy többet tehetek, de még dél sincs, mégis annyi dolog történt, ami egy hétre elég lenne.

*A pengeváltás az istállóban legalább romantikus pillanat volt. A "Szívesen ágyba bújnék veled" szöveg nem. Asszem tényleg feladom, ha Trixi midnenáron vaslédiként akar viselkedni, lelke rajta.*
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.31. 11:58

Úgy tûnt, Trixi nem az a romantikus alkat. Meghallgatta Somurist, s mikor a férfi a végére ért, nem felelt rögtön. Szemrebbenés nélkül kutatta a férfi arcát.
-Aki 3 nap után feladja mert a vágyott kapu nem nyílik ki neki azonnal, az igen silány s kitartásnak híjában van. Többet vártam tõled. Hagyjuk hát, izlések és pofonok...! Egy nyelvet beszélünk és mégsem.
Ezután egyet hátrább lépett és kiveszett a nõ a szemeibõl. Megint a katona lett. Vagy legalább is a maszkja az volt. A hangja is, tartása szintúgy. Személytelen, nyugodt. A nõ elõbb kis idõre felbukkanó énje elrejtõzött a férfi elõl.
-Sosem lehet tudni, vannak-e még itt. Bár a helyükben meghunyászkodnék, rövid idõn belül túl sok dolog történt. Vonulj vissza, pihenj, én is azt fogom tenni.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.31. 18:14

(Somuris)

- Én nem hiszem el, hogy ez a jeges viselkedés sajátod és belsõ indíttatásból adódik. Inkább valamiféle katonai nevelés plántálta beléd és egyszer a szíved elég erõs lesz hozzá, hogy fellázadjon ellene - remélem megéred.
Az életnek nem az az értelme, hogy birodalmakat szolgáljunk hûen, vagy jól teljesítsünk parancsokat, hogy mások elismerését kicsikarjuk. Hogy valójában mi, azt persze magam sem tudom, de talán egyszer megérthetem.
Ne átkozz el engem azért, mert nem könyörgök neked olyasmiért, amit neked kellene megtenned...
Egyébként szerintem meg fogod :) Egyszer. Nem tudom, hogy egy szikra kell-e hozzá, vagy a pokol mélységes bugyraiban kell rálelned a szívedben rejlõ csodára, de ha megtalálod, tudni fogod. Látni lehet majd rajtad, de nem fogod bánni...
- Mondja ezt egy silány, kitartásra képtelen buta ripacs, aki bármilyen hihetetlen, levetkõzte már annyira a hiúságát, hogy akkor sem haragszik ha te parazsat szórsz rá. Attól viszont felvidul, ha énekelhet - olyanokat , mint:
Énekelni kezd
Egyetlen tekintet számomra az élet
Szorítása megfojt, lefejteni félek
Indáit viselem, hozzon bármi bút
Mint húsomba vájó töviskoszorút

Tátongó üregek éjfekete titka
Szelíd hullámokon nyugvó nap játéka
Forró nyári szellõk édes üzenete
Ringó liliomok temetõ-szigete

Elvesztem szemeid meseszép tükrében
Ha ez mind csak álom, sose' legyek ébren
Elborít a sötét, terád emlékezem
Többé nem akarom kinyitni a szemem.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.31. 19:39

-Nem vagyok katona, sosem képeztek ki annak...-szúrta közbe bosszankodva. A dalt hunyorogva hallgatta. Zavartan nézett körbe, hallja-e mást, s összefonta karjait.
-Ez most szerelmes dal volt?...Te egy álmodozó vagy, de azért...na...Elég ha téged néznek, engem ne...
Pár matróz vigyorogva nézte õket.
-Aranyom, ne kínoztasd már az urat! Csókold meg!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.01.31. 23:02

(Tia)

Gondterhelt arcán a megkönnyebbülés sugára fut át, amint rátalál a nomádra, azonban hamar meglátja rajta, hogy valami nincs rendjén. Közel lép hozzá, finom ujjait bizalmasan a férfi felkarjára fonja, még egy enyhe símogatást is belerejt mozdulatába. Mélyen néz Hanas szemeibe, tekintete azonban nem fürkészõ, épp ellenkezõleg, hagyja, hogy a nomád elmerüljön bennük, nyugalmat leljen a két azúr tó langyos, nyugalmas tükrében.

-Hanas, örülök hogy végre megtaláltam. Érzem, hogy valami terheli elméjét, árnyék vetül szívére. Ha kívánja, segíthetek, de ha mégse lenne szüksége társaságra, akkor csak szóljon.

Miközben beszélt, egyszer sem pislogott, szeme se rebbent. Különös, kellemesen édes illata volt, akár a liliomnak.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.01. 16:54

(Somuris)

Látszólag ügyet sem vet a matrózokra, de igyekszik úgy beszélni, hogy azok ne hallják

- Hát nem is harci induló volt :)
- Álmodozó... eddig a legkedvesebb szavad. Te nem szoktál álmodni? Úgy, hogy nem akarod elengedni, hogy bár kezded érteni, hogy nem a valóság, mégis inkább abba kapaszkodsz?
- A verseket, komédiákat is hívhatjuk álmoknak. Csakhogy általuk nemesebb lehet a lelked, ha hajlandó vagy a lélek puszta fényûzésénél többre tartani az álmaidat. Ó, hogy te nem vagy elég mûvelt hozzá? Lárifári. Fül kell hozzá, hogy meghalld, és az akarat, hogy idõnként kihúzd a fejed a hétköznapok puszta mocsarából. A többi csak idõ kérdése.
- Pedig szívesen szavalnék rólad... kihívóan végigméri olyan dalokat, amiket kultúrember nem harsog a szélbe, inkább csendesen a füldebe...
Kár, hogy téged nem érdekelne.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.01. 17:13

Trixi hunyorogva összefonta karjait, így nézett a férfira. Nem katonás állás volt ez.
-Látod, ez az ami még más nálad és más nálam. Teneked ami nem zenérõl és álmokról szól mocsár, én viszont jobb szeretek élni, mintsem idõmet ködképzelgésnek adni. Ha álmodom is, olyasmirõl, ami valósággá tehetõ, nem pedig elérhetetlen vágy. Olyasmirõl, ami véghezvihetõ. Az álmok a gyerekeknek és az öregeknek kell igazán mint a kenyér. Felesleges arra vesztegetni az idõt, ami olyannyira elrugaszkodott, hogy csak a fejben mûködõ, de azon kívül nem. Mondom, nagyon ráér az, akinek erre van ideje. Nem éltél még a felföldön.
Nem csúnya lehúzásképp mondta ezeket, csupán beavatta abba a dalnokot, õ hogyan viszonyul az álmokhoz társalkodó hangnemben. Nem gúnyolódott, még csak élc sem volt szavában.
-Ám, mielõt kitalálnád, hogy arrafelé nincsenek mesék és történetek, mondom, vannak. Érdesek és régiek, vagy kedvesek és vidámak. Többet is tudok idézni mint amennyi ujj van a két kezemen. S akadnak dalokba öltöztetett mesék is, mert a muzsika felénk érték. Nem is akár mit énekelnek meg zenével!
Állta a kihívó tekintetet, azaz nem jött zavarba, de nem is húzta ki magát eltelve önmagától.
-Kár hogy nem mered a fülembe mondani, s inkább azt mondod, nem érdekelne...
És csücsörített a szájával úgy, mint azok, akik "kihívják" a másikat. Hunyorítása most huncut volt kicsit. Trixi évõdött.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.02.01. 20:31

(Hanas)

Eddig sem tudta nagyon hova tenni a furcsa szerezetet.
<Nem elég hogy nem ember, de még trükköket is csinál, és...hé, mi az hogy érzed? hogy nézel te rám...brrrr. >
Az érintésre és a szavakra megborzongott, válasz helyett úgy elrévedt a nõ tekintetében, hogy elfelejti a kérdést.
- Üdv. Csak szétnézek idefenn, mi újság a donnáékkal?
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.01. 20:53

(Tia)

Egy árnyék fut végig az arcán amint Hanas megremeg az érintésére. Látja, hogy zavarja a férfit a tekintete, ezért inkább félrenéz...valahova maga mellé a padlóra. Kezét is maga mellé ereszti le, nem akar a nomádnak több "kellemetlenséget" okozni.

-A donna jól van, a kislány egészségesnek tûnik. Remélem, hogy fel tud világosítani, mi történt távollétem alatt. Hogy mihez kezdtek az elfogott férfival.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.02.01. 21:23

(Hanas)

A furcsa pillanat elmúlik, s nomádunk már kicsit bánja is a jelenetet.Megpróbál barátságos arcot vágni.
<Ejj, szedd össze magad! >
- Jól vagyok, hála az isteneknek a többiek is. Hogy mi történt? Nem fogod elhinni, annyi minden...
Elmeséli neki az eseményeket amirõl lemaradt:
-Somuris kitalálta, beszélni kéne a farkasfejes szobatársával, egy nyeszledt fickóval. Elhívtuk egy kicsit beszélgetni a kabinba, ugy tûnt hogy semmit sem tud, de mikor a donna megjött megváltozott. Rávetette magát, kést szorított neki, és Trixit akarta. De a donna meg tudta magát védeni, kiszabadult, Átfutott a kabinjába és buzogányt ragadott, a férfi meg utána, mi meg õutána. Mire odaértünk majdnem péppé verte, de végül letepertük, ekkor már lebabázni tûnt. Muszáj voltam segíteni neki, addig Somurisék elvitték a támadót. Mire vége lett, a férfi már meghalt, és még mindig nem tudunk semmit. Mondták, mérget vett be. Ahogy ott tanakodtunk jött a pap. Akkor kellett volna jönnie mikor donna szült, de ehejett akkor jött mikor ott álltunk, és kérdezõsködött, de nem ránk fogta a dolgot.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 72 / 167 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...