• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 71 / 167 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.29. 14:36

Résztvevõk: Vincent ves Montariny

Lola elpirult, de mosolygott, szemeit lesütötte. Egy kukta köhécselni kezdett.
-Oh, bocsánat, ez konyhás hely, nem maradhatunk itt soká. Már tiszta is a keze.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.29. 14:49

(Somuris)

- Ó miért baj, ha nem egy világból jöttünk? Bár sokmindenben nem értek egyet veled, attól még a kis hõsnõ stílusod kedves a szememben. És el kell ismernem, a hajthatatlan természeted is jobban tetszik annál, amit oly vehemenciával megvehetõnek bélyegeztél. Kérlek maradj és mesélj még. Bár ha biztosabbnak érzed lemehetünk a kabinba is.
Ezeket csak akkor mondja, ha biztos benne, hogy nem hallgatják ki õket. A tenger és szélzúgásban talán nehezebb õket kihallgatni, mint a kabinban.

- Mondd csak, mi a te szereped ebben a küldetésben? Hozzánk hasonlóan kényszerbõl cselekedsz? Vagy tudsz sokmindent, de csak végrehajtod a nagypolitika és jóanyád akaratát? Vagy meggyõdéssel szolgálsz egy számomra meglehetõsen homályos ügyet?
- Ne érts félre, nem ágálok az ügyünk ellen, sõt a Donna olyannyira megtisztelt, hogy úgy gondolom, nagy hiba lett volna magára hagyni.
A küldetés mégis olyan homályosan titokzatos, hogy kíváncsi vagyok a te szerepedre benne. Talán mondhatjuk azt, hogy jobban megbíznék benne, ha tudnám, hogy te legalább tudod, mit csinálunk...
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.29. 16:57

Vincent

-Mégegyszer köszönöm, a vendégem lenne az asztalomnál, nos és egy pohár italrea?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.29. 17:50

Résztvevõk: Somuris

-Hõsnõ-stílus? Ezt fejtsd ki. Hajthatatlanság? Oh, nem eléggé. De ha énekelni mersz rólam, meggyöntöllek. Hm, elmondom itt fenn, amire kívánci vagy, de a kabinba súlyos dolgokról ne essen szó. Rendben?
Próbálta megállni, hogy ne mosolyogjon, de így meg meg-meg rándult a szája. Nem ment neki :) .
-Vegyük sorra: te most ki akarsz faggatni. Én vagyok anyám szeme, keze, tudok amit tudok, de van olyan is, amit nem. Meggyõzõdés...? Bizonyos szempontból nagy, másból viszont nem elég. Vannak részletek, mik kristálytiszták, mások pedig ködbe vesznek. Azt tudom, amit tudnom kell. Mivel Csendes megtért urunkhoz, kapok helyette más segítõt. Utána mint mondtam, megint hajóra szállunk, majd gyalog vagy lóháton jutunk el a vidékre, ahol keresnünk kell. Ott már több leszek formális vezetõnél. Az már a hazám. Ne aggódj, Somuris. Tudom mit csinálok, mégha néha zökken is szekerünk-tette jobbját a férfi karjára.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.29. 17:53

-Megkérdezem a mindenest...Ha engedi, akkor mért is ne?
Lola ellibbent -pedig nem szoknyát viselt, hanem nadrágot- de hamar visszajött.
-Uram, önnek szerencséje van. Most nincs nagy forgalom, így nem szólít el munka. Mit kérhetek?-csillant meg szeme
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.29. 18:25

Vincent

-Mit óhajt kedves?*kérdezi Vincent huncut mosolyal*

<Remélem, nem predoci óborra szomjazott meg, még csak az kéne, akkor inkább elmegyek keresek egy éjszakai pillangot.>

//Valami részletesebb leírást Loláról kérhetnék?//
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.29. 19:15

Résztvevõk: Vincent ves Montariny, Lola

Lola kisujját szopogatva könyökölt rá a pultra, elmélyülten nézegette a hordócskákat, kupákat, kancsókat, majd felcsillant a szeme:
-Körtepálinkát szeretnék.
Ha megkapja, a kis fapohárkát sokáig fogja a kezében, tartalmát ráérõsen szagolgatja.
-És ön mit iszik? Valami ittenit kóstoljon! Amit az ön vidékén nem ismernek!

//Lola alacsonyabb mint Vincent, kicsit izgága, vidám, vékony testalkatú. Egy barna nadrágot visel, rajta egy vajszínû vastag ujjas tunikát, nyakában pici piros fagyöngyökbõl fûzott nyaklánc van.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.29. 21:18

Vincent

-Rá bízom magamat az ön izlésére kedves.

*Õ is miután megkapja, lassan iszogatja az italát.*

-Mióta dolgozik itt?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.29. 22:23

Lola ugyan azt kérte a férfinak, mint magának. A lány nem sokat tudott mesélni munkájáról. Mindenes, õt ugráltatják ha nincs más, és kb. két éve van a Lugasban. Alkalmilag másutt is vállal munkát, piacol, reggelit szállít idõs néniknek. Mikor eléggé fejébe szállt a pálinka, lecsúsztata popóját a pultnál lévõ székrõl és megcsavarta a haját.
-Na azt hiszem, most kéne megcéloznom az ágyam és elnyúlni. És ne magázz. Lola vagyok.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.29. 22:58

Vincent

-Rendben Lola, köszönöm a lehetõséget. tényleg ha már ugyis igy megismerkedtünk akkor nem vezetnél körbe holnap a városban, reggel van egy kis dolgom, de aztán szabad vagyok mint a madár. Nos mit felelsz?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.30. 9:50

Lola szája lefelé görbült csalódottan.
-Akkor az uraság egyedül vág neki a városnak. Dolgozom. Két vendég távozik, én takarítok ki utánuk. Aztán segítenem kell a konyhán...Sajnálom...A holnap nekem nem jó egyáltalán. Ez a mai napom volt csak ilyen lazább...Be' kár!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.30. 9:56

Résztvevõk: Hanas

-Ha úgy érzik szükségét, akkor kihallgatnak, ha nem, akkor nem. Ne aggodalmaskodj, fiam. Lehet egybeesés is. Hisz az akasztott férfinél nem a te arcképed volt, hanem a két asszonyé, kik veletek vannak. Az egyiken bevégezte véres munkáját, a másikon már nem tudta. Hogy a méreggel sírba távozott vajon ellened jött, vagy társa volt az elõbbinek, már nem tudjuk meg. Ám én gyanakodnék, miféle nõk lehetnek azok, akik ellen alvilágiakat bérelnek fel, hogy ne éljenek tovább...-húzta ki magát a pap és jelentõségteljesen vizslatta Hanast.
-Menj most, sok a dolgom, sok a halott s a jó szó, legyen bár bandita, elkél minden léleknek.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.30. 11:20

(Somuris)

* Hohó - Trixi drágánkban akad némi hiúság, úgy tûnik, keresi helyét a világban és nincs szilárd képe magáról. Ráadásul érdekli a véleményem. Egész emberi oldalát képes mutatni olykor. A magamfajtákról azt tartják, ezeket szeretik kihasználni. Ellenségemként ez gyenge pontja lenne. De nem az, és kötve hiszem, hogy valami ficsúr könnyen hízelegné be magát nála, szóval nem is aggaszt a dolog. Azért eszem ágában sincs ezt elmondani neki, sokkal jobban kedvelem nõként, mint faarcú harcos-diplomataként. Inkább én is õszintén elmondom a kételyeimet neki.*
- Nem a módszer, hanem a végcél miatt fáj csak a fejem. Ha a küldetésünk kudarcot vall, mert ellenségink jobbak, mint mi - hát akkor valószínûleg nem lesz alkalmunk kielemezni a hibánkat. Viszont ha sikerrel járunk és nem leszünk áldozatok, hát gyilkos sem akarok lenni. Örömmel szeretném leélni további életemet, nem pedig a bûn maró tudatával. Ne érts félre, ifjú köpönyegforgató barátunkat nem sajnálom, és akkor sem szánnám, ha magam csaptam volna szét a koponyáját. Karddal élt, nemtelen eszközöket használt, kiérdelemte hát a halált. De - értsd meg, nem bántásból mondom - nagy birodalmak érdeke sokszor szemben áll a békés szabadgondolkodókkal, akiket lemészárolni államérdekbõl nem lennék képes. Bár az való, békés szabadgondolkodók nem küldtek volna ránk mindenre elszánt gyilkosokat... Szóval azt hiszem szívesen küzdök az oldaladon, nemes harcos :)
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.30. 11:48

Résztvevõk: Somuris

-Ne hízelegj. Nem kell. Nem szeretem. Nem tudom, mi az, békés szabadgondolkodó. Nagyobb mûveltséget feltételezel rólam, mint aminek valójában birtokában vagyok. Hízeleghetne, de nem szeretem a félrevezetéseket. Örülök, ha néha megértem, hogy csavaros szavaid hova akarnak vezetni.
Trixi ajkát kezdte harapdálni:
-Ha meglesz, amit keresünk, Mamának adom. Onnantól már õ irányítja ezt a szekeret. Ha kudarcot vallunk, barátkozz a hideg földdel, amin lehet, sírfád sem lesz. A lelkiismeretedet nem firtatom, kinek hogy bírja el a történéseket. De elõre szaladtunk. Ha épen megússzuk az invizíciót, én már attól nyugodtabb lennék. Egyéb kérdés, hegedûmester? Tedd fel most, a kabinban már nem akarok terhes szavakat.
Az utolsó mondatnál Trixi újfajta pillantást küldött Somurisnak. Végignézett rajta érdeklõdéssel. Kétértelmûséggel. Kissé nyílt volt, nem társult hozzá a finom nõk kaján mosolya, sem szempillahunyorítása. Még csak nem is mosolygott. Csak a szemei voltak beszédesek. Aztán lehunyta szemét, s mikor legközelebb felnyitotta, már eltûnt ez belõle.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.30. 16:35

(Somuris)

* Én imádom a szép nõi formákat, de nem szívlelem a katonákat. Ha Trixi azt akarja, hogy a katonát lássam benne, a csábító idomok ellenére sem leszek képes vonzónak találni. *
- Csak kezdtél nõnek tûnni bájjal és kellemmel. Próbálom kitalálni, e csábító hús tényleg egy durva katonalelket takar, aki azt hiszi, hogy a forró vér, a szív szûkölõ kívánsága csak egy röpke lepedõcsatában csúcsosodhat ki, azután elfelejtheti az egészet, hogy végre újra jó katona legyen?
Vagy csak azt hiszi, hogy nõként nem látszik elég erõsnek, hogy embereket vezessen halálos küldetésbe?

A mûveltség csak nemes máz az elme csodás szentélyén, nem maga a lényeg. Na figyelj, mondok egy mesét. Kitalált mese, minden hasonlóság a valósággal hajmeresztõ belemagyarázás.
- A szabadgondolkodó egy mindennapi vándor, aki véletlenül rájön, hogy a nagyhatalmú Megkérdõjelezhetetlenség egyháza egyik fõpapja szûzeket áldoz. A megkérdõjelezhetetlenség egyháza persze szintén tud a dologról, de nem kérdõjelezheti meg a fõpapja dolgait (vagy igen de akkor is), inkább megégeti a szabadgondolkodót, hisz biztosan elég bûnös õ is. Fog egy elég erõs kezet, aki hajlandó benyúlni neki a latrinába és még úgy megégetni a szabadgondolkodót, hogy elõtte ne nagyon mondhassa el, amit kiderített.
A legmívesebb kopjafa sem látszik a túlvilágról, a latrina bûze viszont még ott is kísérti az óvatlant.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 71 / 167 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...