• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tengermellék & Kalózok [Felfüggesztve]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
416 hozzászólás • Oldal: 21 / 28 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28

HozzászólásSzerző: Layla » 2007.01.24. 21:23

(Glammy Zansane)

Minden olyan furcsa volt neki. A díszes ajtó a folyosó végén, a világítás, az a remegõ félhomály, ami pár lépés után fogadta... de tudta, most így kell tennie, erõsnek kell lennie, és nem kétségbeesni a rá váró feladat hirtelen rászakadt kötelezettségeitõl. Mikor az ajtón túlra került, és megpillantotta Rielt, egy picit megenyhült a szívét fogva tartó burok -a lány torkát halk sóhaj hagyta el hálaima gyanánt, ahogy helyet foglalt... mostmár csak türelmesen kellett várakoznia a kérdésekre...
Kép
Layla
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 655
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.24. 21:35

KM esemény [Tysson-Lar]
Helyszín: Abaszisz, Tengermelléki birtok fennségvizein
Idõpont: délután
Résztvevõk: Glammy Zansane (Layla)

* Miután Glammy lehuppan a felkínált helyre, Riel folytatja...*
- Mint már mondtam, a hajóknak együtt kell maradnia... ütünk egy léket a harcsán, hogy féloldalra fordulva juthassunk el a Dolamin ércbányákat rejtõ Zu szigetére. Mindez persze kockázatos... de amíg nem kerülünk a sziget takarásába, az egész flottának velünk kell tartania. Késõbb elszakadozva teljesen azt a képet kell láttatni,hogy sérült hajót szeretnénk javítani... este a hajóról egy kis különítmény behatolna a városba... megvesztegetésképp pénzet, és egy bûvös ládikát juttatunk a dolamin patriarcha kezébe... a bûbáj biztosítja, hogy elfogadja az ajánlatunk. Azonban... a városba tilos külhoniaknak tartózkodniuk. Ha mégis balul ütne ki valami, kell valaki, aki ismerõs a dolamin rendszerekben, ismeri a szokásokat, a helyieket és a nyelvet. Glammy Zansane kisasszony biztosított, hogy az õ segítségével egészen eljuthatnk a vezetõig.
* Az urak kétkedõ hümmögésbe kezdenek... az egyik, hegye szakállú, cserzett bõrû kapitány kétkedésének ad hangot:*
- Miért helyezzük egyetlen emebr kezébe a vadászat jövõjét? Mit tudhat egy nõ különbenis a férfiak társadalmáról?
* Riel szigoróan vág vissza....*
- Ez a nõ kalandor. Õ maga elmondja majd, mit is kell tudni a dolaminokról... csakhogy lássák, nem tépem fölöslegesen a szám, amikor a lehetõségeinkrõl beszélek...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Layla » 2007.01.24. 21:40

(Glammy Zansane)

-Ki mondta, hogy helyezzék a sorsukat az én kezembe? -a lány arca elvörösödött a hirtelen benne támadt haragtól. Alig gyõzött levegõt venni, de igyekezett nyersen, lekezelõen fogalmazni. -Igenis többet tudok a dolaminokról, mint maguk azt gondolnák. Ismerem õket -náluk csak a nyer erõ, a hatalom számít. Szép szóval, ígéretekkel, érvekkel, könyörgéssel nem mehetünk sokra, de erõszakkal, erõvel igen. A sarkukra kell állni, mert büszkék, arrogánsak, de amint úgy látják, hogy nincs esély, behódolnak. De ha nem hisznek nekem... nos, én nem kérek semmit. Ha gondolják, igazán odamehetnek egyedül is. -Glammy elégedetten dõlt hátra a székén.
Kép
Layla
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.01.24. 21:42

(Pelin)

*Minden figyelmeztetõ jel nélkül nekilendül Grom felé. Közben már a kezében is terem egy olajozott mozdulattal az enyhén íves pengéjû búvártõr. Egy aránylag széles körívû jobbos szúrást produkál, de az utolsó pillanatban egy laza csuklómozdulattal a bal kezébe pörgeti a kést és mélyre a lábra vág. Majd továbbpördülve az esetleges visszatámadást követve ismét lesúlyt, de ezúttal már lefelé fordított pengével.*

//Kezdeményezés: 50+5=55
1.támadás: 91+58+30(kézváltás)=179, sebzés: 5
2.támadás: 91+65=156, sebzés: 4//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.24. 21:45

KM esemény [Tysson-Lar]
Résztvevõk: Glammy Zansane (Layla)

* Riel mosolyogva tekint az oktalankodó kapitányra...*
- Ahogyan a hölgytõl is hallhatta, megintcsak én lettem igazolva... ahogyan korábban is mondtam már, többedmagunkkal kell alászállnunk, hogy a legjobb harcosok segítségével vághassuk majd ki magunkat. Glammy zansane kisasszony segítségére pedig számíthatunk a nehéz helyzetekben is, hogyha tettekkel bizonyítttuk érdemességünket arra, hogy a patriarcha elé kerüljünk. Zansane kisasszony ért a nyelvükön. A kérés az, hogy helyezzék a bizalmuk a Harcsa legénységének, kalandorgárdájának a kezébe. Mialatt mi intézkedünk, addig a Krák Biztosurának ötletét is figyelembe vehetjük és a Karb szigetén lévõ telepet is meglátogathatja a flotta ezalatt... kisasszony? Tudja pontosan tehát, mi is lesz a feladata?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Layla » 2007.01.24. 21:54

(Glammy Zansane)

-Nos. Amit egyelõre mondhatok: nem kis út áll elõttünk. Feladatunk röviden a következõ: el kell jutnunk a legfelsõbb patriarcha elé, anélkül, hogy a társaság lebukna. Ebben tudok segíteni helyismeretemmel, a kultúra ismeretével, valamint a nyelv folyamatos beszélésével. Ezenkívül persze nem utolsó az, hogy tudok vigyázni magamra és társaimra is, ha arról van szó. Elsõ mindig a csapat érdeke, utána az egyéné. -Glammy körbehordozta tekintetét a társaságon. Mostmár teljesen belejött a szónoklásba. -Remélem, világos voltam. Ne feledjék, a további sorsuk múlik rajtam, úgy gazdálkodnak a bizalmammal, ahogy akarnak, de második esélyt nem fognak kapni, bármit tesznek is ellenem, vagy a társaim ellen. -Glammy elszántnak tûnt... mostmár nagyon is...
Kép
Layla
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2007.01.26. 1:17

(Edvin)

*A szemle lement. Õ meg még mindig bámul. Aki csak ránéz jelenleg egy bamba embert láthat a fedélzeten. Még a szája is el van tátva kicsit.
Arra eszmél fel, s néz szét maga körül, hogy pelin nekiesik fegyverrel a nagydarabnak. Elcsodálkozik, hogy vajon mi üthetett bele - majd lazán hátradõl a korlátnak és figyeli a végeredményt vigyorgó fejjel - tisztára mint egy eszevesztett hülye.*
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2007.01.26. 22:36

-A magitorról csak annyit tudok, hogy ma reggel végig túrkálta a fél társaság agyát. Tororni. *mondja kicsit elhúzva a száját* Rielt már jobban ismerem. Õszinte és tiszta szívû úriembernek ismertem meg. De kettõjük között feszülõ ellentét igazi okáról nem tudok semmit. *mondja Kromnak*
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.26. 22:44

KM esemény [Tysson-Lar]
Résztvevõk: Glammy Zansane (Layla), Pelin (Quator)

* Glammy szavaira a kapitányok szúrós szemmel néznek a lányra... az egyikük, fiatal hegyesszakállú tiszt szólal fel...*
- Értjük és elfogadjuk kegyed készségeit az ügy iránt. Azonban -itt azt hiszem midnenki nevében beszélhetek - kikérem magamnak a hangnemet, melyet megüt kisasszony. A flottatiszti gárda és a Bizotok megcsúfolása az, amit maga itt mûvel. Vigyázzon hol a helye. Nem maga etsz nekünk szívességet, hanem mi magának. Maga itt egy munkára jelentkezett, amiért pénzet kap. Mihelyst a munkáltató és a munkások kidolgozták, hoyg a feladatot hogyan végzik el, a munkáltató irányítása alatt a munkás elvégzi, ezért pénzet kap. Maga a munkás, mi vagyunk a munkáltatók. Maga semmiféle szívességet nem tesz itt senkinek, ellentétben mi, akik fizetünk a szolgálataiért. Kötelesége elvégezni a magára szabott feladatot, azaz, hogy elkalauzolja a gárdát. Még egyszer ne beszéljen iylen hangon. Tanúlja meg, hol a helye.
* A tisztek és a Biztosok egyetértõen összenéznek... Riel sejti, hogy Glammy scak olaj a tûzre effektusként reagálna ezekre, így gyorsana lány elé vág...*
- Glammy Zansane minden bizonnyal megértette amit a kapitány úr sérelmezett. A kapcsolat kettõs.... kölcsönös segítségnyújtáson alapul, így mindannyian a másik lekötelezettjei vagyunk. Ebben a feszült helyzetben nincs értelme a hadrend alacsonyabb fokozatain is vitát ülni. Amondó vagyok, hogy mostmár a helyzet és a tennivalók ismeretében midnenki vonuljon vissza a hajójára, majd némi szünet után folytassuk a vadászatot a megbeszéltek szerint.
* Az egyik biztos az asztalra csap...*
- Úgy legyen. A Wywern eztán a Krák és a Gondola mellett a bennszülötteket keresi fel. A magitorok által üzenjen Forg úr, amint a szétvállás meg kell, hogy kezdõdjön. Antoh legyen irgalmas mindnyájunkhoz!
* Az 'Antoh legyen irgalmas mindnyájunkhoz' midnen szájból elhangzik, majd a felek a székektõl felállva az ajtó felé törnek... Riel átkarolva Glammyt közelebb vnja magához, hogy a fülébe súghasson...*
- Jól van, ügyesen csináltad. De igaza van Ingram Biztosnak: vissza kell fognod magad, hogyha hivatalos személyekkel beszélsz. Dícsérnivaló a mersz benned, de lesznek a jövõben mások is, akik nem honorálják majd ezt elnézõ mosolyokkal. És akkor lehet, hogy nem tudok ott lenni, hogy kisegítselek...

* Eközben Pelin búvártõrével megpróbál a felkészületlenül ért Gromon segbézst ejteni: az óriás felbõdül a nekirohanó Pelin miatt.... no nem azért, mert úgy megijed, hanem azért, mert az éles búvártõr combfelsõjébe vágódik. Mielõtt reagálhatna az õt ért hírtelen megmozdulásra, meztelen felsõtestének oldalát újabb támadás sérti fel. Csúnya hosszú vágott seb nyílik rajta, persze egyáltalán nem súlyos, de emlékeztetõnek figyelmetlenségére épp elég. grom óriási dühvel támad vissza: két kezével megragadja pelin vállait egy hírtelen mozdulattal, majd irdalmatlan kopasz fejével lestukkolja a férfit...*
//... Közel van uygebár, mert Pelin közel jött, tehát közelkerülés nem kell.... erõpróba azt hiszem meg is van, mert 20 fölötti...
Támadás: /test a test ellen/ 85+78=163
Van öklözés 4, tehát a 85 már a fegyverel módosított, de Pelin teste ellen megy.
Sebz: 2+5=7...//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.26. 22:54

KM esemény [Tysson-Lar]
Résztvevõk: Eldwyr (Eldwyr)

* Krom elgondolkodni látszik...*
- Akkor márpedig nem sokat tudsz. Ha nem lennénk összezárva kettejükkel, azt mondanám, jól van ez így. De mivel nincs így elmesélek egy-két dolgot. Riel még kezdõ tiszt volt, amikor apja oldalán Calyd szolgálatába állt. A birtok határával toroni naszádok néztek farkasszemet, rendíkvül feszültségteli volt a helyzet. ha valahol forradalom zajlik le, ami a Nagykirály ellenében történik, akkor az Toron érdekeit sérti, így természetszerû reakció volt a császár részérõl. Azonban ügyesen lettek a kártyák keverve, így mire a toroni flotta megérkezett, a forradalom lezajlott, Calyd törvényes úr volt... azonban néhány toroni különítmény ezalatt partra is szállt Zabune-nél... ki kellett deríteni, idõnyerés céljából történt ez a hírtelen deklaráció, vagy ténylegesen így van mindez. A kalandorok legnagyobbika, Tier Nan Gorduin volt a segítségünkre, így elkaptuk a határsértõket.... én magam is ott voltam. Ahogyan Riel is. A magitor is közéjük tartozott. Az életben maradottak a Karnelian fellegvárba lettek elvitetve, ahol calyd amnesztiát hírdetett rájuk nézve... puszta politika. De a magitor hûséget fogadott. Elméjét Calyd bennsõ mágiatudora vizsgálta át, semmmi kivetnivaót nem látott benne. De azért az udvar csak-csak nem bízik benne. Köztük Riel maga is, aki ott volt, amikor ellene kellett harcolni. Márpedig a magitor igencsak csúnya doglokat mûvelt. Élõ pajzsnak használni helyieket nem a legszebb látvány egy törzsgyökeres aszisz számára. Azóta megy a huta-vona. Riel alig várja, hogy valami miatt elkaphassa és kivégeztethesse õt. A magitor alig várja, hogy a hatalmi ranglétrán a Biztos fölé keveredhessen... hogy a szemébe röhöghessen. Nos, mit gondol errõl zenész úr?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Layla » 2007.01.27. 10:15

(Glammy Zansane)

Szívesen visszaszólna a vele vitatkozó férfinek, de nem teheti. A düh belülrõl feszíti szét, szinte szétszakítja a hangszálait, de nem találja a hangot -a lány feszült idegességében csak a körmét rágja, és lereagálja a jelenetet egy dühödt vállrándítással. A szeme azonban villámlik a benne felgyülemlett megalázottságtól. Csak akkor nyugszik meg egy cseppet, mikor Riel biztatóan átöleli. A vállán nyugvó kéz szelíd nyugalmat áraszt, és ez jótékony hatással van Glammy háborgó lelkivilágára.
-Köszönöm, Riel Forg... köszönöm... de úgy érzem, meg tudom védeni magam. Mi lenne ezekkel a... -a lány nyelt egy hatalmasat -szerencsétlenekkel, ha én nem kalauzolnám el õket úticéljukra? Hah. Szánalmasak. Még õk tesznek nekem szívességet. -Glammy idegesen felvonta a szemöldökét, de még mindig érezte a Rielbõl áradó pozitív energiákat. A furcsa, megmagyarázhatatlan érzés mosolyt csalt a lány arcára. -Nos, mostmár mindegy. Tényleg köszönöm, Riel Forg.
Kép
Layla
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.01.27. 10:53

(Pelin)

//Közelkerülés ugyebár kell, mert én sem belharcba mentem. Tehát ennek fényében még várok egy kicsit a változásokra. :wink: //
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Layla » 2007.01.27. 19:15

(Glammy Zansane)

A lány Rielre pillantott. Tekintete kérdõn csillant.
-Riel, visszamehetek a hajóra...? Kezdek ismét ideges lenni, és irritál a környezet, jobb lenne, ha visszavonulhatnék egy kicsit...
Glammy fülig pirult, ahogy a szavakat kimondta, de várta a reakciót.
Kép
Layla
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2007.01.27. 19:21

(Eldwyr)

-Én csak annyit tudok mondani, hogy nem bízom az olyanokban, akik ellenségként érkeznek, de hirtelen egy oldalra kerülünk, mert fordított egyet a köpönyegén. Mégha komolyan is gondolja a hûségeskût, sok idõnek kell eltelnie és sok tettet kell véghezvinnie, hogy feledtesse az, múltat. Nem bízom benne, de Riel helyében és is egyenesen gyûlölném.

*Tölt egy kupa bort mindkettõjüknek, és koccintásra emeli.*
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.27. 22:24

KM esemény [Tysson-Lar]
Résztvevõk: Eldwyr (Eldwyr), Glammy Zansane (Layla)

* Krom koccintásra emeli poharát, majd nagyot hörpint a borból...*
- Na igen. Szerény véleményem szerint Riel okkal hargosa a magitornak. Nem bízom a toroniakban az igazat megvallva... no és meséljen: azt beszélik, a vándorigricek különféle bûvtrükkök elõhívására képesek pusztán a hangjukkal. Fennsõbb körökben az illúzió varázsának nevezik. Képes ilyenre, Eldwyr?

* Riel Glammyt kivezeti a terembõl, majd a lépcsõ felé indítja meg a lányt... halkan beszél, hogy csak az hallja...*
- Igazuk van sok téren... itt mindenki Calyd karnelian úr alárendeltje. Mindenkit õ fizet a szolgálatáért. Az, hogy mi fegyverrel érte vagyunk, az nem szívesség az õ részére. Ellenkezõleg: õ kötelez le minket azzal, hogy pénzel minket. Ez a hadigépezet alsóbb részén is mûködik: mi, azaz a Biztosok és a kapitányok fzetjük a kalandorokat. A kalandoroknak pénzre van szüksége, mivel nincs rendszeres fizetésük, ezért muszájból vállalnak el munkákat. Aki vállalkozik a feladatra, az nem szíveséget tesz... ellenkezõleg: a kapitányok tezsnek szívességet azzal, hogy munkát adnak a kalandoroknak. Sok a kalandor, lehetne válogatni... szóval igazuk van abban, hogy nem illeti meg õket az a hang, amit megütöttél. Más kérdés, hogy ebben a helyzetben a kapitányoknak is szüksége van a segítségre, de ez nem jelenti azt, hogy csak te lennél erre képes. Félre ne érts, nem rossz szándékból mondom amit: én csupán meg szeretnélek óvni, hogy jövõben emiatt megrójanak. Kérlek, ne vedd dorgálásnak ezt...
* Eközben a krák fedélzetére lépnek ki, majd hamarosan a Harcsa fedélzetére...*
//... Quator: Mivel kis búvárkést forgatsz, ezért nem kell közelkerülés. Elõbb a combfelsõbe csaptál, majd felfelé szúrtál... ezt fél méter távból lehetne kivitelezni max, az pedig elég közel van ahhoz, hogy megfogjon téged valaki és lestukkoljon. Szóval... nem kell közelkerülés...//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
416 hozzászólás • Oldal: 21 / 28 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28

Vissza: Régi Kalandok...