• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 66 / 167 • 1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 167

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.23. 17:58

(Somuris)

Bólint Trixi kérdõ tekintetére.

- Ne emészd magad, nem segít. És azt sem tudom, mit tehettél volna, hogy ezt elkerüld. Talán ha partot értünk, választhatunk alternatív útvonalakat és megpróbálhatjuk kicsit összekavarni az ellenfeleinket, viszont amíg e fateknõhöz vagyunk láncolva, csak annyit tehetünk, hogy vigyázunk egymásra. Egyébként meg eddig különösebb zúgolódás nélkül elfogadtunk vezetõnknek, ami már önmagában nem kis eredmény.
Ezt csak akkor mondja, ha már nincsenek idegen fülek a közelben:
Mellesleg ha azt elintézed, hogy a parton ne szedjenek ízekre és égessenek meg a biztonság kedvéért a vakbuzgó atyák, akkor ünnepélyesen kalapot lengetek majd. Valahogy attól most sokkal jobban fázom, mint a hajón még ránk váró rémségektõl.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.01.23. 18:23

-Csak egyet hagytál le a listádról: szeressen. Dé én tiszteletben tartom mások szokásait...Mimi kívánom hogy a vágyaid teljesüljenek. Kívánom hogy találj magadnak egy gazdag, józan kalmárfejedelmet, akinek nagy álami vannak világkereskedelemrõl, meg effélékrõl. Csak valószínû, hogy a nagy terveibe te már csak afféle gyerekszülõ tenyészkancaként férnél be, aki ha tehetné a gyerekcsinálást is mással végeztetné el, hogy ne zavard a köreit. Hát ha erre vágysz...egészségedre.
Sajnállak Mimi. Nem tudom ki nyomorította meg ennyire a lelked, hogy így gyûlölöd a férfit, helyesebben, hogy ennyire hidegen hagy a szerelem. Teljesen feleslegesen tépem itt a számat, aki vakon született annak nem tudom átadni, hogy milyen gyönyörû is a világ. Nem tudom hogy kitõl hallottad amiket mondasz, de mivel se a szerelemet, se a szexualitást nem tapasztaltad soha, kissé merész ilyen sommás kijelentéseket tenned. Már ha tehetsz is bármiféle kijelentést egyátalán. Ezt érezni kell. Látod mennyire félreértesz? Azt mondod igaz hogy nem henteregtél még senkivel de van akkora élettapasztalatod....francokat Mimi! Egy kútban úlõ béka vagy aki kiröhögi azokat akik már látták az óceánt...
Ha jól értem azért hiteltelen amit mondok, mert egy érett férfi már nem lehet szerelmes???- most már õ is bosszús kicsit- és mondd kedves Mimi szerinted mit kéne csináljak hogy elhidd a nõvéred akarom?
Vázoljam fel az asztalra a birtokviszonyaimat vagy adjak egy kimutatást a jövedelmemrõl? Esetleg leheljek rád hogy ittam -e, vagy eskü alatt valljam hogy még soha nem bántottam nõt? És igen igen képzeld, valóban szeretnék nagy családot, a hat gyerek úgy hiszem talán elég lesz; ami pedig a "putrimat" illeti: egy négybástyás sasfészek egy sziklaorom tetején amirõl belátni a grófság majd egész területét. A vár allatt dombok, szántóföldek, szõlõskert és egy takaros kis falu. Nyárvégén aranysárgán ragyog a vidék a sok érõ kalász látványától, A putrim ablakai egy hármas tanúhegyre néznek, amiknek a tetejérõl soha nem olvad le a hó. Szép idõben a Dorlan folyólya ezüstje csíkként csillog végig a tájon.
Azt hiszem Messala elég erõs lesz hozzá, hogy túlélje ezt a nyomort.
-Megereszti azt az aszisz káromkodást amit mimitõl hallott: -De különben is tudod mit "hágjon meg téged a róka"-mondja hozzá asziszul.
Indulatosan lenyel egy csirkecombot.
-Vagy talán szerinted utazzam körbe az országot, vágjam gerincre Shadon összes ribancát, jöjjek vissza és akkor mondjam :"- Drágám rájöttem mégis te kellesz?"
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 19:40

Résztvevõk: Castor de Vinter, Messala, Mimi

-Ácsi már, hõsszerelmes! Ez olyan kiszámítható! Mondok valamit, amivel egy szerelmes férfi nem ért egyte, s máris egészben le akar nyelni! Sõt! Minden névtelen példát magára vesz!
-Na most elég lesz! Itt a lányom, ne szitkozódjatok és ne essetek egymásnak!-állt fel Messala és a páros közé hajolt az asztal mellett állva.
-Mimi beteg, Castor, ne sértegesd. Nem egyforma az igazatok. Kinek ebben, kinak abban van igaza. Mi a vagyonba születtünk, Castor. Õ nem. Neki az anyagi biztonság többet ér az érzelmi bizonytalanságnál. Mondhatni mi megengedhetjük, hogy érzelmekre hagyatkozzunk, de õ úgy véli nem. Ez bûn, amit a falra kell róni neki ezért?-nézett a dwoon férfi szemébe mélyen a donna. Kék szemei most sötétebb árnyalatot öltöttek.
-Te pedig ne vesd meg azért õt, mert végre nem csak a kemény oldalát villogtatja, ami páncélba van öltve. Attól õ még nem gyengébb. Vannak népek, ahol a szerelem lassan hajtó virág, sokáig dédelgetik a fagytól, de van, ahol hamar virágot bont és tündököl. Te nem ismered sem a percnyi szerelmet, sem a tartósat, így valóban nem kéne véleményezned.-osztotta ki most Mimit Messala. A szõke lány hátradõlt székében, karjait összefonta és onnan lõtt elégedetlen pillantásokat Castorra.
-Elég két lábon járó ellenpélda masírozott már körülöttem, hogy tudjam, mi lesz azzal aki hol erre, hol arra hozza döntését életérõl-morogta Mimi.
-Rendben van, de az nem jelenti azt, hogy mindenki így vagy úgy jár.
Amúgy, Castor, Mimi nem véletlenül van itt és nem Abasziszban, s nem véletlenül van rossz véleménye a szerelemrõl. Egy ottani úr üldözte vele, s nem volt más választása, mint a menekülés.
-Muszáj volt neki elmondanod, basszus? Ez csak rám és rád tartozott eddig!-fortyant fel Mimi és félrenézett. Füle a dühtõl elvörösödött.
-Igen, muszáj, hogy Castor is megértse, a szerelem pusztít is, nem csak elringat. Ez is tud olyan lenni, mint a mágia. Rossz kezekben gátlástalan fegyver. Ez az elsõ hosszabb beszélgetésetek, de rögtön levonjátok egymásról a következtetést. Szép. Mint két nagy gyerek.Angela bölcsebb most nálatok.
-Hm. Tehetek én arról, hogy amikor a putrit mondtam magára vette azonnal? Odeniáról beszéltem, na.
-Õ nem tudja, ki az az Odenia.És köszönjük szépen a birtok bemutatását, nem kell sértettség miatt nagyzolni. Haragszom rátok. Válaszolni akartam neked, Castor, de úgy tûnik, egy szócsata fontosabb volt, mint én. Amíg nem békültök ki, egyikõtöket se lássam! Angela, vége a vacsorának!-vonult el a párostól neheztelve Messala, kézen fogta csodálkozó kislányát és kiment az étkezõbõl.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.01.23. 20:04

Castor hallgat, néhány másodpercig, meg akarja õrizni haragját, mint valami kincset.

Megfordul és a lányra néz.

- Ne haragudj. Én egy ilyen ostoba, tapló pacák vagyok.
- Beteg vagy? Kérlek mondd el mi a bajod! Hátha segíthetnék!
-Egyébként ki az a vadállat aki miatt menekülnöd kell? Ha szükséged van védelemre....szívesen összetrombitálok néhány arcot a seregbõl...ha akarod személyesen megyek át Abasziszba a fiúkkal, hogy kicsit elbeszélgessünk azzal a begerjedt kakassal. Erre szavamat adom. Függetlenül attól mit mond Messala, szívesen látlak a birtokomon bármennyi ideig. Ha bárki a szerelmével üldöz és te nem akarod...én védelmet és menedéket adok neked ameddig csak kell, ha a dwoon földre vetne az ég.

Kérlek nézd el nekem faragatlan szavaim, csak az indulat beszélt belõlem.-nyújtja a kezét a lány felé.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 22:13

Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir)

A Lugas fogadónak volt saját fürdõje, nem nagy, és csak a szállóvendégek használhatták, ám tiszta volt. Folyamatosan hordták a meleg vizet az ottlevõkre. Vincent hallhatta, hogy két pémzváltó beszélgetett a szomszédságában:
-Hallottad?
-Mit? Hogy megléptek azok a kiugrott lovagok a törvény elõl?
-Az már régi hír, nem vagy naprakész. Én inkább Durante inkvizítor érkezésére céloztam.
-Hogy? Durante a városban van?
-Ahogy mondom. Már forgatja a nyársán a kapitányt és tisztjeit, izzadnak, mint a jó sültnek való.
-Uh, nem irigylem azokat a szerencsétleneket, akikhez jött.
-Van vele 20 paplovag. Mind példás páncélban. A városi egyházszolgáknak sem éjjelük, sem nappaluk.
-Honnan tudod?
-A Négyujjútól. Ételhordó inas Caesarius atyánál. Serényen magyarázkodnak, írkálnak, miegymás. Holnap a kikötõben moccannni sem lehet majd. A kurvák is elkotródtak, félnek, hogy még õk is valami tömlöcben végzik az istennek nem tetszõ mesterség miatt. Haptákban van itt ministránstól a sepregetõig mindenki! A városi õrség tisztogatott kicsit a mocskos negyedben is, nehogy valakinek most támadjon lövöldözhetnékje az invizítorra.
-jaj, akkor a bakónak most jól pengetnek.
-No igen, no igen.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 22:16

Résztvevõk: Castor de Vinter, Messala, Mimi

-Hm. Hogy jól megropogtasd a törékeny kacsóm. A bajom meg kinek baj, kinek nem. Hagyjuk. Köszönöm a felajánlást, de remélem nem lesz rá szükségem, hogy igénybe is vegyem. Inkább engeszteld ki a nõvéremet!-sóhajtott Mimi.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.01.23. 22:30

(Hanas)

Trixihez lép, és támogatólag megfogja vállát finoman.
- Gyere velem a fedélzetre, kezdük ott a szétnézést. A levegõ, rá is gyújthatunk, és az majd ellazít. Semmi vész amíg van dohány. :) :roll:
Ha sétál egyet vele a nõ, folytatja a beszélgetést.
- Nem vagy rosz vezetõ. De a vezetõnek azért vannak az emberei, hogy irányítson, nem azért hogy õ dolgozzon. Mozgasd meg a valagukat, azért vannak itt. Te pedig pihenj egy kicsit. Lazíts.- nyugtatólag tartja kezét a nõ felkarján, hangja gondoskodó, határozozz, de nem nyálas, és nem is túl erõszakos.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.23. 22:41

Vincent

-Elnézést urak, hogy megzavarom önöket de kénytelen kelletlen hallottam, hogy mirõl beszélnek. És ha már ilyen jol értesültek akkor azt nem tudnák megmondani, hogy az inkvizitor urak miért jöttek a városba?

<Hátha õk is a lovagok miatt jöttek és akkor remek segítségem lenne, vagy inkább remélem segítségére lehetek az inkvizicionak, hiszen a király érdekét is szolgálják, ha a haramiák kézre kerítésért vannak õk is itt.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.01.23. 22:57

- Én azért csak szeretném hallani. Vagy ha túlságosan nõi dologról van szó természetesen nem ragaszkodok hozzá, de enegem TÉNYLEG érdekel. Ha beteg vagy, szeretnék rajtad segíteni. Ritkán van alkalmam gyakorolni a gyógyítás mûvészetét és anyám aki jó orvos volt arra nevelt ne forduljak el a szenvedõtõl. Egy kicsit értek a gyógyfüvekhez. Ki lehet kúrálni ilyesmivel a bajod? Igazán restellem ahogy veled viselkedtem. Remélem nem vagy halálos beteg. Sajnos néhány kenõcs és gyógytea összekotyvasztásánál többre nem vagyok képes, de ha ezen múlna Mimi én fõznék neked esküszöm! -próbálta kicsit jobb kedvre hangolni a lányt-el tudsz engem képzelni fõzõkanállal, fõkötõben, köténykében a tûzhely mellett???-vigyorgott- nem?, Pedig igazán cuki. Olyankor egyszerûen ellenállhatatlan vagyok. Egyszer a móka kedvéért, kajaosztáskor megcsináltam a táborban. A fél dandár képtelen volt felsorakozni annyira röhögtek.
Udvariasan meghajtotta magátt, finoman megfogta Mimi kezét, és kézcsókot lehellt rá.

-Akkor jó éjszakát hölgyem. És nincs harag ugye?

Kimegy az étkezõbõl és Messala után ered.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 23:03

-Oh, hallgatóságunk akadt!
-Éles a füle, uram. De azért máskor jobban figyeljen. Egy invizítor jött.
-De az az egy is kettõvel felveszi a versenyt.
-Mért érdekli, hm, hm?-sandítottak Vincentre.
-Egyébként gyilkossági ügyben nyomoz, ha a hírek igazak.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.23. 23:16

Vincent

-oh csak abban reménykedtem, hogy hátha az egyház elégelte meg a szökött lovagok garázdálkodását és ezért küldték ide az inkvizitort.
-Tudják azok a gazfickok már sok borsot törtek az orromalá.
-És így kénytelen kelletlen a nyomukba eredtem, de ha jol sejtem akkor a "szent" inkvizicio lezárja az egész várost nem, senki se ki se be, jol tévedek?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.23. 23:54

Résztvevõk:Hanas, Sumoris, Trixi

-Ugye tudod Hanas, hogy most magad ellen beszélsz?-mosolyodott el Trixi.-Somuris, te nem szívsz? Ki kéne próbálnod. -kacsintott a dalnokra. Hohó, Trixi felenged?
-Bízzunk a hugomban, bárónõ. Igen, nemes... Az élet jobbik oldalára került a drága. Mm, uraim lazítani kéne ma, úgy is teli szivacs az agyam. Persze csak józanul az esetleges lesben állók miatt...Mit gondoltok róla?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.24. 9:41

-Vérlázító, amit azok mûvelnek, de sajnos még komolyabb eset vonzotta ide Durantét. Megöltek egy papot, uram. Ez pedig rossz ómen!
-Pontosan. Csökken az üzleti forgalmunk.
-Is, barátom, is. Hogy lesz-e lezárás, s meddig és hol, fogalmam sincs. De holnapra én bezárok.
-Mm, én még fontolgatom. A tömeg ott fog tolongani a kikötõben, hogy lássák az invizítort és kísérõit, meg hogy mi fog történni. Még jó is lehet ez nekünk.
-Ah, te keselyû...
-Én? Ha ez az úr hûen követi azokat, akik a begyében vannak, s jogosan, akkor mért ne lehetnék kitartó én is a szakmámban?
-Kérem, uram, ne is figyeljen erre a szívtelen férfire. Néha magam sem tudom, mért a barátom...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.24. 10:27

(Somuris)

- Hát feszengve sem jutottunk sokra... Tõlem élvezhetjük egy kicsit a tenger ringását és a nap melegét. A füstölésben én nem veszek részt, még átvenné a szagot drága selyemruhám... :P

//a dallam, amirõl beszéltem itt hallható http://www.jomadar.hu/tmp.html
620 kB nem sok, de nem hagyom ott sokáig.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.01.24. 10:38

//Betölti, de nem játsza le. :(//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Navaratna 2007.01.24. 11:21-kor.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 66 / 167 • 1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...