• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Valthagorei Vész [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 27 / 63 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 63

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.17. 23:14

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Északi Szél fogadó
Idõpont: Nyár eleje, este
Résztvevõk: FilaRosse, Kalmon

- Nem tudom - válaszolja Joey Kalmonnak - biztos zenész.
Arca felderülni látszik. :)
- Hazámban sok muzsikus koptatja az utakat, s regélnek erõl arról, miközben mindenféle huncutságot beszélnek, olyan meséket szõve, hogy hiába tudja mindenki a fele sem igaz, azért jokat lehet rajtuk derülni, vagy borzongani. A legjobb társaság, ha áll még a meghívásod Kalmon. Gyere ismerkedjünk meg vele.
S Joey oda is lépked vértestõl, sisakostól Fila asztalához.
- 'Estét! Megengedi? - nyúl a székért.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.01.17. 23:27

(Kalmon)

még talán örül is hogy Joey oda akar menni...kb két lépéssel mögötte õ is az asztalhoz lép.bólint egyet,majd így szól:

-üdv!én is helyet foglalhatok?

miközben e szavakot mondja,a gondolatai egész másutt kalandoznak...

<vajon honnan jöhetett,és miért...lehet,hogy még meg is járhatja,hogy pont most tûnt fel...sok mostanság a gond,és legkönnyebb az idegenre kenni...de miket beszélek,én is idegen vagyok!>

-a nevem Kalmon.láttuk,hogy hangszere van,és gondoltuk vándormuzsikus...talán mesélhetne nekünk valamit!persze csak ha nem zavarjuk!
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.17. 23:27

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, halászok kerülete
Résztvevõk: Króner

Az utca végén egy férfi áll, fáklyáját magasba tartja. Hunyorogva mered maga elé, hogy felmérje ki is lehetsz. Láthatod, hogy sötétkék posztóvért feszül jókötésû felsõtestén, s egyszerû sötétszürke posztónadrág, nomeg széles öv alkotja felszerelését. Valamilyen bárdot hord fegyvernek, de igen furcsa kinézetû. Hasonlót eddig csak fejszében láttál, neki viszont több rövidebb penge alkotja azt, s mint a nyél tetején állnak ki, több irányba is. Fourcsa fegyver, de egyenlõre még a férfi oldalán pihen. Egy lépést feléd lép, majd odakiált:[i]
- Lépj elõ a fényre, fagy lássam a képed, ember!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.01.18. 0:03

(Rouhn)

közelebb hajol a kocsmároshoz, hogy csak õ értse szavait, egyenlõre nem törõdik a beszólóval

-Kocsmáros uram, volna itt egy derék harcos és hûséges kutyája, akiknek szállás kéne. A kutya esetleg meglenne hátul az udvarban, hanem a harcos, hm ... nem mindennapi kinézetû, õsei között nem csak emberek voltak. Jól tudom, hogy maga jó ember és ez nem zavarja, de lehet zavar fog másokat, nincs valami megoldás, hogy észrevétlen jusson a szobájába? Nappali fényben az emberek is nyugodtabbak lesznek majd, ráérnek akkor meglátni.

amíg a kocsmáros válaszára vár

-Te meg öreg a saját dolgoddal törõdj, vagy ha a cimboráknak tetteted magad, saját erejûvel kezdj, láttam is útköben egy nyulat. Ha elég vagy bátor megkereshetnéd.
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.18. 0:05

Króner

-Nem vagyok ember idegen-*ezt éppen halhatóan mondja, csak akkor halja meg ha erõsen figyel, majd belép a fénybe lassan mintha épp egy szarvast közelítene meg, kezét végig kardján tartja. Arso mellette támadó állásban meredve áll, és csak a parancsra vár.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.18. 17:29

(Fila)

- Szívélyes üdvözletem az uraknak! Megtisztelõ a jelenlétük, persze tartsanak velem. A kocsmárosnak temérdek finomsága vár csupán arra, hogy a magunkfajta jóemberek e vidám muzsika hangjaira jóllakjanak velük.
- Valóban vándorzenész lennék, de úgy látom itt már fúj egy dudás, és most az õ dallamait élvezem.
- Látták már a kinti emelvényt? Azt hallottam a mutatványosok ma éjszaka vesznek fájdalmas búcsút e békés várostól.
- Önök mi járatban e harci díszben ezen a nyugodt vidéken?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.18. 23:14

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Északi Szél fogadó
Résztvevõk: FilaRosse, Kalmon

Joey kissé zavartan foglal helyet, Fila kérdésére, mintha nem tudna mit felelni.
- Semmi különös, csak éppen hozzászoktam ahoz hogy mindig vértben járok kelek, s nem válnék meg tõle, csak ha pihenni térek. A mutatványosok? Feledhetõ elõadásaik vannak. Azt hallottam, egy lovat úgy beöltöztettek, mintha valami vérmes veszett jószág lenne legendás vidékékrõl, és ehez hasonlót mutogatnak a balga népségnek. A vezetõjük egy dzsad. Dörzsölt kalmár lehet, mindenféle cuccal kereskedik...De mondja csak muzsikus uram, nem járt itt egy szõke fiú? Olyan tízegynehány éves forma lehet.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.18. 23:27

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Lepényhal fogadó
Résztvevõk: Rouhn

Talán lehetek már hasonló vendégei, a fogadós visszakérdez:
- Talán csak nem egy Erdõlelkû az? - A kötekedõ férfi most már nem bír magával, hanem odanyomakszik melléd, és kiböki:
- Nekem szótál?! Gyere ki hagy verjem be a képed. A jó Reu a komám, nem vérezném össze veled az asztalát.
- Hagyd már el - szól neki Reutan.
- Nem ah...még megkóstolom ezt a kis tincsest. - furcsa hangneme van a matróznak, az elõzõ kötekedõ volt, és mintha az ital beszélt volna belõle, de most, mintha komolyabban, és céltudatosabban szólna, mint mikor egy bika hívja öklelõzni a másikat.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.18. 23:37

KM esemény [Alauron]

Úgy látszik az "idegen" nem hallotta meg amit mondtál, de nem tesz ellenséges mozdulatot, csak vár, s mikor egy kicsit közelebb lépsz, szeme elkerekedik, szemöldöke felszalad.
- Látom, nem vagy ember. Ez nehezíti a helyzeted. De én nem bánom. Csak mondj el mindent, hogy mi járatban vagy. Hogy értsd, én itt a rendet képviselem.
Így közelebbrõl a férfinek barna, hátul összekötött hosszú haja van, s mélybarna szemével, vastag szemöldökével méreget. Embernek nem idõs, de nálad biztosan idõsebb. Kiállása határozottságot sugall, de miután befejezte a mondatát, övén hordott kis táskájából elõvesz egy apró bõrkulacsot, s húz egyet belõle. Alkoholszag csapja meg az orrod.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.01.18. 23:54

Króner

-Nincs sok mondani valóm, erre vitt az utam, egyébként pedig vadász vagyok.

*Egy pillanatig sem lankad a figyelme, de most már nem csak a férfit fürkészi hanem körbe is pillant infrában, ne hogy valamai meglepetés érje.*

<Hóbortos népek ezek a városiak, nem is olyan biztonságos a város mint az erdõ.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.01.19. 9:36

(Kalmon)

-Köszönöm...én nem igazán nevezném harci dísznek a rajtam lévõ egyetlen fegyvert,de azt mondom:fõ a biztonság!És honnan érkezett köreinkbe?Régóta tartózkodik Pardaban?Ebben a fogadóban szállt meg?Mellesleg,miféle hangszert rejt az a tok ha szebed tudnom?-kérdezem,miközben leülök a muzsikus asztalához,és intek a csaposnak...-akkor rendelhetnénk is valamit...Én állom a cehhet!
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.01.19. 13:27

(Rouhn)

A kötekedõhöz fordul, suttogva mondja neki, hogy csak õ hallja, másokat nem akar felbõszíteni

-Ha kimennénk, talán még az oldalamat is fel szeretnéd vágni, hmm?

ismét a kocsmároshoz hajolva beszél, de készenlétben áll és a szeme sarkából figyel, ha a kötekedõ ismét közelebb akarna nyomulni, a vállánál fogva nyújtott kézzel tartja, hogy ne férkõzhessen közel és ne hallja a beszélgetést. Ha tovább akaratoskodik, hirtelen szorít a vállán, hogy fájjon neki, és érezze össze is roppanthatná, de azért óvatosan, nehogy komolyabban megsérüljön:

-Jó Reutan. Nem tudom kik azok az Erdõlelkûek, de biztos vagyok jószándéka miatt, csak azt áruld el, hogyan jusson be feltûnés mentesen, vagy ha nincs hely, beköltözhetnénk e az istállóba. A kutya meglenne az udvarban. Ezt az embert meg itt nem akarom bántani, de ha nem tágít muszáj lesz.
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.01.19. 16:57

(Fila)

- Épp az imént érkeztem, sajnos nem voltam tanúja még semmi eseménynek, szõke fiút sem láttam. Talán ismerõsük? Mondjak neki valamit, ha esetleg meglátom?
- Egy régi hegedû hever e kopott tokban, több évet megélt már mint tenmagam, de hangja avatott kézben oly tisztán zeng, mintha épp léte legszebb dallamait szórná szerteszét, akár a tavaszi rét az ébredõ élet illatát.
- Ó ilyen kis nyársat magam is hordok - a rapírjára mutat - hátha a tûz mellett húst kell melegítenem, de ingem selyem, nem fényes acél. Bár talán ha ilyen jó erõben lennék, magam is hordanék ilyet... - mondja a páncélzatra utalva. Nem érti, hogy élhetik emberek ilyenben az életüket, de nem akarja megbántani a nyilván erõs embert.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.19. 22:22

KM esemény [Alauron]

- Na figyelj. Nem tudom honnan jöttél, de itt az a szokás hogyha kérdeznek akkor válaszolj. Mond a neved, meg hogy hol a szállásod. Kezdetnek elég ennyi is, aztán ...nem tudja befejezni a mondókáját, mert ekkor felvilantod infralátásod, hogy körbepásztázz. A fákja fénye ugyan nem oly erõs, de hõje már igen, még szerencse hogy nem nézel közvetlenül farkasszemet a lánggal, csak a férfi mögé pillantasz, hisz jól tudod, ha valaki hátulról próbálna támadni, a mindig éber Arzo biztosan észlelné. A férfi mögé pillantva senkit nem látsz, messzebb a hajók fedélzetén van még egy kis mozdás, s a levegõ is hûvösre vált lassan, de annyi bizonyos, nincs erõsítése. A fickó szava azonban váratlanul elakad:
- Hé...ezt hogy csináltad?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.19. 22:31

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Lepényhal fogadó...utca
Résztvevõk: Rouhn

- Nézmán, nem jön, be van szarva! - virul a kötekedõ ürge, monsandóját a mellette bámészkodó idegennek címezte, aki hunyoragva próbálja kikövetkeztetni mirõl is beszél egyáltalán a másik. Végül lemondóan legyint egyet.
- Jólvan, menj csak a barátodért. Benned nem kellett csalódnom tegnap éjjel, elfértek ketten is a pajtában. Csak elõre, szólj neki, én maj kinyitom a kótert. - egyezik bele Reutan a dologba.
Mikor kimégy hogy szólj Krónernak, a megbeszélt helyen egy fáklyás férfit látsz. Már sötét van, de mivel már jártál az õrszobán, annyit már tudsz, hogy a kékes posztóvért, amit a fickó visel, itt a városõrök felszerelése. Mintha beszélne, aztán elhallgat. Még tízenöt láb távolság sincs közted és közte.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 27 / 63 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 63

Vissza: Régi Kalandok...