//OFF: Most (is) azért nem írtam, mert nem volt mit hozzátennem a történethez. Majd most!//
(Carwyn)
<Iona... tényleg nem az a jellemzõ férfinév... mindenesetre elég sok nemzet él Satralison.>
-Carwyn Illyr. Szólítson csak 'Carwyn úr'nak! A kezét nyújtja a férfinek és kezet fog vele, ha amaz viszonozza a gesztust. Megpróbál ugyanolyan normálisan viselkedni, mint vezetõjük, ami egyébként nem is esik terhére. Elvégre mégis több, az obsoroknál.
Figyelmesen hallgatja amit Fergia kérdez, õt mellesleg annyira nem zavarja a füst, már volt benne része párszor Shiro mester labortermeiben. Bár õ nem az a megfázós alak, mégiscsak megnyugszik, mikor a férfi megemlíti a száraz ruha lehetõségét.
Ezek után csendben követi a kis társaságot.
//to Yvett: Tehát, most egy nyitott részen vagyunk, nemde? Felettünk az ég. Még itt is érezni a füstölõket, vagy csak a kapu környékén?//
A szoba egyszerû berendezése kicsit elkeseríti.
<Döngölt föld, rendben, kõasztal, rendben. DE HOGY a fészkes fenébe lehet itt aludni.>
Gondalatait tükrözi mimikája is, és lassan, óvatosan ízlelgetve a közös szavait kérdést intéz a vezetõjükhöz:
-Nem egészségtelen számukra ilyen körülmények között aludni? Persze, gondolom ez hozzátartozik az aszkézishez, és nagyratartom a segítségket, de mit ér a lélek, ha a test halott? Ha pedig hoszabb távra tervezik a látogatásunkat, mind nagyra tartanánk, ha -és itt körbetekint társain- ha valami alkalmasabb fekvõalkalmatosságot tudnának keríteni. Mert attól tartunk a mi szervezetünk nem oly edzett, mint az önöké. Aztán meghallja a nõ és az északi reakcióját, és csak megvonja a vállát.
-Én azért kérnék valami puhát a hátam alá. Bár egy ágy jobb volna.
Egész monológja során megpróbál tiszteletteljes hangon beszélni, elvégre a viharos tengertõl mentették meg õket! Miközben beszél lassan leengedi válláról a táskáját, és kipakolja. A fegyverekkel óvatosan bánik, mozdulatai lassúak, jelzi, hogy nem használni, inkább szárítani kívánja õket. Nem sokkal késõbb már üvegcsék, átázott tuhanemûk, apró szikék, kötszergombolyagog, és pákák hevernek az asztalon katonás sorrendben. Mikor Fergia nekivetkõzik, csak valami olyasmit mormog az orra alá, hogy "Több vagyok náluk..." és hátat fordít amíg végez. Aztán õ is átöltözik a fal felé fordulva.
<Végre szárazon.> Rápllant az északira is, és ha õ is ruhát cserélt elvigyorodik. Ez a kék ruha! Mulatságosan festhetnek.