• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 16 / 153 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 153

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 18:06

Változó. Ha elsõdleges, akkor 4 kapba kerül. De asszem hogy így max 3 lehet a kezdõ...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.14. 18:08

Nya... elvileg.... UT szerint úgy lenne, hogy a Km ad 5 vagy 6 kasztképzit... lovagnak hogy lovagoljon, nehézvértviseljen, fegyverforgasson, bezsélje az anyanyelvét és ismerje a kultúráját... ennyi. Azután a Jk-nak van 375 KAp-ja. Ebbõl megevsz midnent... plusz vesz ebbõl még képziket is a kasztképzik felett... szóval a lovag tud egy másik nyelvet is, és mondjuk tud pajzsforgatni is sõt, akár tud írni/olvasni is... namármost UT-ben van un. elsõ és másodlagos sõt, tiltott képzi is van... azaz ha a lovag a kasztképziken felül pajzsforgat 3. szinten az 3 KAP... a jog/törénykezésm odnjuk másodlagos képzinek minõsül, szal ha azt akarja felvenni 3. szintre az 6 KAP lesz. A méregkeverés neki tiltott képzi, az 3. szintre 12 KAP.... elvileg így lenne. Ez azért degenerált kicsit, mert iszonyú táp karit lehet ezzel scinálni. Azt mondja a JK, én veszek mágiahasználat akárhányat, és auraelemzést meg auraleplezést... kifizetek érte egyr ahedli KAP-ot, de még mindig jobban jön ki, mintha kp-ból venné meg késõbb... azért csinálom én úgy, hogy én alapból adom a képziket, levonom ezt a 375-bõl, és utána generál a JK karit...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.14. 19:27

Nem tudom, de nekem a tiltott képzi az azért az, mert nem tudja megtanulni valaki. De szerintem is hülyeség használni az elsõdleges, másodlagos, tiltott cuccot.
Nekem az UT egyre jobban bejön. Eddig az jött le, hogy amit mi ETKban háziszabályban bevezettünk, az UT-ban hasonlóképpen volt megoldva, tehát az UT egy javítása az ETKnak. Viszont mert teljesen új rendszert csináltak, ezért ebbe is került bõven hiba, tehát ehhez sem árt a sok háziszabály. Ezért mi úgy csináljuk, hogy maradunk az ETK-nál, és csomó mindent átveszünk az UTból. Pl sok képzit, ami jobb az 5 fokú szerint, mert árnyaltabb. De nekem van valami amivel eddig nem tudtam megbírkózni. Ez az illúzionista. Nagyon sokféle koncepciót kilehetne hozni belõle, de át kéne ültetni ETK-ra. És a mágiáját annyira összehányták, hogy az is restaurálásra szorul.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.14. 19:30

No igen... a mi gamünkben is lesz hasonló... majd meglátod Limenel drága :wink: A mágiádra vonatkozóan igazad van... úgy kellene megoldani mint a varázslói mozaikmágiát...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.11.14. 19:37

A legjobb egy UT-ET háziszabályok keverék, ahol minden hiba ki van küszöbölve és a lehetõ leglogikusabban meg van oldva...:D

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.14. 20:07

Az oké, hogy mozaikként kell kezelni. De az erõsségekkel, varázslási idõkkel, hatásokkal, felfedezhetõséggel kapcsolatban nagyon foghíjas. Összedobálták. Jó a koncepció, jó mágiát csináltak, de nem írták le normálisan, részletesen mindenre figyelve. Ha meg az ember háziszabályokkal kipótolja, az meg nem mindenkinek tetszik aki szívja a hatását, és méltán mondhatja, hogy nem hivatalos. Csak ennyi.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.11.14. 20:34

De mindennnek megvannak a hátuütõi. Olyat meg senki sem tu csinálni, ami miindenkinek tetszi, szal ha innen nézzk akkor...

Délkör
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.14. 21:00

Az a lényeg, hogy létfontosságú elemek hiányoznak az illúziómágiából, és ki kell valahogy pótolni. Várom az ötleteket, hogy ki mit tud kihozni a dologból.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.14. 22:16

Az, hogy hogyan fénylik az illúziócucc, a felülete miylennek látszik, a textúrájának a bonyolultsága és nem csak az alakjáé... hogy mennyire tûnik valósnak.. azaz lehetne egyngébb, kevesebb manás illúziót csinálni és olyan valósat, amit az ember midnen szempontból annak érez... azaz úgy tünjön még súlya is van és oylan térhatású hoyg ihaj.... ilyesmiket is bele kellene venni...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.11.14. 23:00

Nekem az a véleményem, hogy az illúziómágia elég necces dolog. Gondoljatok bele...ha képes valaki olyan illúziót teremteni, aminek szaga, súlya, tapintása meg minden ilyesmije van, akkor iszonyat jól állunk, mert tud olyan fegyvert teremteni amit csak ismer, és vágni is tud vele. Persze fegyvertörés kicsit nehézkes lenne, mert hát mágikus a cucc meg miegymás. Szerintem legtöbben bele sem gondoltok, hogy magas szinteken egy illúzió már nem is igazán az, ami, hanem egyre inkább maga a valóság. És nem mindenki varázsló hogy szimpla destrukcióval lebontsa.

Az UT/ETK keverék pedig nem életképes igazán, ezerféle módot kipróbáltunk, de vagy hab lett, vagy használhatatlan. Vagy körbe-körbe jártunk és az egyik rendszerhez kanyarodtunk vissza.

U.I.: HOLNAP JÁTÉK MSN-EN! :mrgreen:
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.11.15. 1:58

Limi:

az illuziomagiarol annyit, h d&dben is sokat dolgoztak rajta... Az egyik legdurvabb magiafajta, ami csak letezik. Ha erdekel, ott van a polcomon a d&d arzenal kilora... Nezd csak meg!

Illuziomagiarol: csak addig tunik valodinak, amig hiszel benne, h amit latsz, az tenyleg valosag. Egy illuziobol keszult tor csak addig okoz sebet, amig elhiszed, hogy tenyleg kepes ra. Szal, egy magus (szandekosan hasznalom ezt a szot:P) egyszeruen atlat a masik szovevenyein, es meg csak destruktalnia sem kell ezeket a kepzeteket (szvsz). Tehat ez ellen vmi probadobas lesz... h mi szerint azt nem tudom (nem olvastam az UT-sat nem:P).

Egyebkent illuzio magiaval sokmindent lehet masolni:
- targyakat, anyagokat
- szagokat,
- hangokat,
- anyagi varazslatokat (!), mint amilyen a tuzgolyo, stb.
(- szemelyeket...?)

De ha le is tud masolni egy fegyvert, az nem mindig jelenti azt, h hasznalni is tudja. Na persze, ez nem jelenti azt, h nem keltheti annak illuziojat, h megis csak egy fegyvermester:)

Mondjuk nekem tetszik a vedelem ellene...
Vegyuk peldanak az illuziobol keszult tuzgolyot. Leirok 3 esetet is septiben:

a) illuzionista vs normal halando (aki magiarol csak hirbol hallott)
- eset: vedelem nincs, a tuzgolyo sebez, illuzionista wins.

b) illuzionista vs tapasztalt kalandozo (aki tudja, h az illeto illuzionista, stb.)
- eset: probadobassal vedheto, nullazhato a sebzes
(Itt megjegyzem, erdekes dolog, h egy illuzio vagy sebez, vagy egyaltalan nem, nincs atmenet.) Sikertelenseg eseten az illeto sajat ketelkedese lesz a veszte.

c) illuzionista vs tuzelemental (hulye pelda, de akarok egy ilyet is...)
- eset: a tuzelemental tudja, hogy ot nem kepes sebezni a tuzgolyo (akarmekkora erositese van), igy tudta nelkul resistalja a varazslatot.
Probadobas szuksegtelen, az illuzionista ketseg kivul sz*rban van:)

Limi: varazslasi ido? szerintem egy jo illuzionak, legyen targya akarmilyen kicsi v nagy, sokaig tart a varazslasa. Az osszedobott illuziok (pl.: ingujjbol elorantott es dobott 'tor', ami a sebesseg miatt szinte felismerhetetlen) gyorsak, akar 1szegmensesek is lehetnek. Szerintem az illuziok magiaja konnyu, az erositese nem magas, inkabb az osszetettsege, az illuziok haloja az, ami nehezze teszi a destruktalast. Teszem azt, ha mindent kulonallo illuziokbol epit fel az illuzionista (pl. a sajat hazanak berendezese), akkor igenis sokkal macerasabb a tobb apro varazslatot destruktalni, mint egy nagyot. Es legalabb annyi manat emeszt fel... Illuzioval lehet igazan durva halot szoni szerintem. Egymasra epulo, kulonallo varazslatok...

Hatasok es felfedezhetoseg... : illuziok vs kornyezet... ez a tema az ami szerintem erdekes lehet. Hisz itt nincs kit becsapni, megteveszteni az illuzio altal... Vagy megis? Mivan, ha sajat magamat, az illuzionistat kell becsapnom?:) Ha hiszek a sajat illuziomban... Erdekes kerdes.

najo, nem vagyok igazan otthon a temaban, ennyi boven eleg lesz.
Mit gondoltok?:)

Wharadak voltam.

UI: majd elfelejtettem, illuzionista jelmondat: "Hiszem, ha latom - latom, ha hiszem!"
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.11.15. 6:19

Üdv!

Ezt a fokos karakteralkotási dolgot hamarabb kellett volna kérdeznem. :evil: Most megjött a kedvem, hogy kipróbáljam, pedig ez nagy szó, mert én aztán tényleg Af/Mf-ETK párti vagyok. Természetesen mostmeg már nincs hol kipróbálnom, mert az msn betelt. :cry:

Az illúzionistát viszont ETK-ra ültetve már kipróbáltam egyszer egy réges-rég egy messzi...öööö....ez egy másik játék/film/kultusz reklámja lenne. :lol: Az illúzionista nagyon érdekes és jó is csak képzelõerõ és találékonyság kell. Nomeg a képesség, hogy jól viselje az ember, ha valaki hirtelen mégse veszi be és perecethajtogat az illúzionistából. :P :lol:

U.I.: Valaki(k), akik ebben járatosabbak mint én esetleg nem terveznek hasonló msn kalandot? :wink: (Tudom-tudom: :off: )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Negritis » 2006.11.15. 6:47

Wharadak:
Sztem azért illúzionista ien nem létezõ illúzió legfejlebb FP-t sebezhet elvégre az agy nem tudja stimulálni egy ujj eltörését vagy valami hasonlót.
A Tûzelementál se fog sebzõdni ha kap egy illúzió jéglabdát elvégre csak Épje van (ha jól emléxem, rég láttam bestit).
Ezenkívül egy-két gyorspenge váltás után a tapasztalt harcos rájön hogy az illúzió most valós vagy sem, félig meddig a tudata tudja kontrolálni de nem végtelenségig.
AMúgy egy illúzió tûzlabda sztem egy olyan emberre aki még soha nem látott olyat nem hat mivel nem is tudja mirõl van szó így inkább rácsodálkozik és maximum összehúzodik a félelemtõl de nem hiszem hogy sebzõdik.

Bár ez csak magánvélemény.
Ámbár egy mentál mágus és egy illúzionista elég durva kombót tud alkotni, az egyik a szemnek a másik a tudatnak adja be mi a szitu :D
Negritis

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.11.15. 7:22

Bár ez csak magánvélemény.
Ámbár egy mentál mágus és egy illúzionista elég durva kombót tud alkotni, az egyik a szemnek a másik a tudatnak adja be mi a szitu

akkor valszeg csak annyi történne,hogy az agy a kettõt egymásra vetiti ;)

Mellesleg sztem egy illuziónista nem azért táp,mert tud sebezni fpt bármivel...Hanem pl egy tüz okádó sárkányt megteremt egy harcban,aminek elég csak pozolnia a saját oldalán már az eléggé nagy morál romboló hatású :P és erre egy bárd is tökéletesen alkalmas...megfellelõ szinten :D
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.15. 9:02

Bárd, 6 Mp, mágia megjelenítése. Ezzel a varázslattal bármit el lehet érni. Nagyonolcsó és nagyonhatékony. Az illúzionista innentõl megnézheti magát...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 16 / 153 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 153

Vissza: Csevegõ