• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 22 / 167 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 167

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.10.24. 16:03

(Somuris)

Beszélgetés közben elindulnak a szálláshelyre megkeresni a többieket.

- Tudod Hanas ez csak afféle jelkép. Mint amikor azt akarom mondani, hogy már jócskán elmúlt dél, de inkább azt mondom, hogy hosszúak az árnyak. A símabeszédûek szeretik az efféle játékokat, nézd ezt el nekünk kérlek. Sajnos dohányt magam sem tudnék könnyebben fellelni nálad.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.10.24. 19:55

(Hanas)

Felismerés csillan a szemében
- Akkor nem galamb volt... :) Hanem? - barátságosan elmosolyodik...
- Ittál valami erõset, és nem vetted észre a tépcsõt? :) Van az úgy...Mehetünk, majd kérek dohányt Trixianától késõbb, de milyen nõkkel fogunk teázni?
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.25. 8:51

//Guidót leszámítva a többiekkel várok Orwen írásáig//

Résztvevõk: Guido

Az elegáns mozdulat sikerült: Guido kitért a lány elõl, és szükség is volt arra a rapírhúzásra. A lány képzetlen volt, mozdulatairól lesütött. Volt, ahol eltalálta a helyes fogást, vagy lépést, vagy vágást, de volt, ahol elemi hibákat vétett. Ám eltökéltnek tûnt, és pont az ilyen forrófejû emberkék tudnak belefutni egy rapír hegyébe, ahelyett, hogy kitérnének. Nyughatatlan egy diák lenne, ha vívóiskolába járna!
-Nem is! De apám is elûz mellõlem mindenkit, hogy menjek hímezni!!!
Fordult meg a lány, hogy újra szmben legyen a férfival.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.25. 8:56

Résztvevõk: Somuris, Hanas

Mikor a páros a lejárat felé fordult, az ifjú Somurishoz lépett:
-Bocsássa meg alkalmatlankodásomat...de...Nagy figyelemmel adóztam meséjének...No, hát nem a történet, hanem inkább a mesteri szófordulatok miatt...-nyeldekelt gyakorta, ádámcsutkája fel s alá jáûrt, izgult nagyon szerencsétlen, mint egy lány az elsõ báljakor.
-...bár a történet is megkapó volt, félre ne értsen...Lehet valahol tanulni az ilyen beszédet...?Mert...mert engem nagyon érdekelne...Szoktam is írogatni, de az...eh, nem túl értékes, inkább tüzelõnek való...Adjon nekem tanácsot!-nézett kérõn és várakozón Somurisra. Közös nyelven beszélt, ezt Hanas is érthette, shadoni akcentussal.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.10.25. 9:44

(Somuris)

- Üdvözöllek. Történeteket hallgatni és saját pennád gyümölcsét kóstolgatni a legjobb út a kifinomult mesemondó élet felé. Egyébként mi járatban vagy e roppant ladik fedélzetén?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.10.25. 15:17

(Hanas)

kényszeredetten tudomásul veszi, hogy Somuris mással beszélget. Közönyösen hallgatja a társalgást, arcán türelmetlenség látszik.
<Tanúlni az üres beszédset?...A versek, meg regék, az más, az kell. Megõrzi a hagyományokat. De mindig így beszélni? Más világ ez, nagyon más világ...Alborne legyen a verselõkkel, s a kontárokat óvja meg a lebõgéstõl...>
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.25. 18:34

Résztvevõk: Somuris, Hanas

-Nos, mi más, munkát keresni megyek. Összekuporgattam a kis pénzem és hajóra szálltam. Már hónapok óta szemeztem a kikötõben álló bárkákkal, aztán ma reggel találomra kiválasztottam az egyiket, s ez lett az. Nõsülni semmire nem lehet és még ifjú is vagyok hozzá, hát az sem marasztalt. A társad talán rosszul van hogy fintorog?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.25. 19:14

(Guido)

*Arcáról nem tûnik el a mosoly. Ha kardja nem a hüvelyében pihen, nem törhetõ meg a férfi jókedve. Szélesre tárt karmozdulattal kezd el kõrözni a lány körül, mint aki felajánlja, hogy lebökjék. Közben kedves hangnemben folytatja.*
- És ha valaki mégis közelébe kerül apja igyekezete ellenére, azt rögtön keresztül kell döfni? Nem akarok én egyebet, egy ártatlan beszélgetésnél. Úgy találja kegyed, hogy sokat kérek? Ígérem, hogy nem akarok sem papolni, sem gyõzködni Önt apja igazáról.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.25. 19:23

A lány dühösen fújtatott kicsit:
-Nem hallgatom meg azt, amivel apám el akar a te szádon át tántorítani! S fegyvert senki nem foghat egy Toccára!-s ezzel megpróbált jobb oldalról elulról felfelé szúrva támadni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2006.10.25. 20:34-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.25. 20:47

(Guido)

*A lány támadására vár, és meg is kapja. Most nem áll félre, hanem egy villámgyors mozdulattal a lány mozdulatát kissé siettetve eltéríti felfelé. Pengéjének hegyét a mozdulat végén beakasztja a lány kardjának kosarába és egy rántással oldal irányba kirántja a kardot a kezébõl. Közben a lány elõre mozgását kihasználva õ is elõre lép, hogy testközelbe kerüljön, majd egy ugyancsak nem fölényes, csak kedves mosoly kíséretében szólal meg.*
- Bocsáss meg, de nem fogom magam felkoncoltatni. Még egy Tocca által sem. Ahhoz túlságosan ragaszkodom az életemhez.
*Azzal távolabb lép a lánytól és leereszti a kardját.*
- Apád küldött, ez igaz. De én csak segíteni akarok neked, és nem rábeszélni akármire is. Csodálom az eltökéltségedet, és az akaraterõdet. Én is szabad szellemû vagyok, és nem bírom, ha valaki megpróbálja lenyesni a szárnyaimat. Csak beszélgetni szeretnék veled, mint azt már említettem.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.25. 21:08

A lány szája tátva maradt ahogy fegyvertelenné vált, s még jobban elámult, ahogy a férfi a közelébe jutott. Azonnal vérvörös lett az arca, s megpróbált adni neki egy pofont érte, de a férfi ellépett.
-Ez csak maszlag. Nem te lennél az elsõ szószabott úrfi aki így beszél hozzám.-tette csípõre kezeit.
-Kérem vissza a rapírom, és ne fáraszd magad. Vedd át a pénzt a szolgálataidért és Domvik legyen utadon!
Jobbjárt kinyújtotta, kérvén fegyverét.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.25. 21:45

(Guido)

- Ne legyen ilyen begyöpösödött.
*Közben kardjával felszedi a lány kardját a földrõl, a pengénél fogva a markolattal elõre a lánynak nyújtja.*
- Ugyanazt csinálja, mint a nagybátyja. Õ sem hajlandó magát meghalgatni, és maga sem engem. Miért várja el, hogy megértsék, és elfogadják, ha maga sem tud megtenni egy olyan apróságot, hogy meghalgat valakit, aki csak segíteni akar? Nem kértem, hogy azt csinálja amit mondok, csak talán más nézõpontot is fel tudok tárni Ön elõtt.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.25. 22:03

-Más nézõpont? Jó, na álljon meg a körmenet a Szent Ballal. Bocsásson meg a stílusért, de tudja mióta papolnak nekem? 16 éves korom óta, amikor don Garlone-t visszautasítottam. Azt a don Garlone-t, aki vagy 50 éves volt, kövér és utálatos. Akkor egy szerzetest szerzett mellém apám, hogy az majd jámbor útra térít. Oh, igen, a szerzetes meg a szoknyám alá akart nyúlni. Édes-mézes szava volt, azóta valahogy lepereg rólam az efféle köntörfalazás. Ne, ne kezdjen itt el sopánkodni és sajnálkozni! A húgomat megríkatná, de róla már lekésett: második kérõm, don Varsecco neje lett. Ó, õ talán meg is felelt volna a 30 évével, ha nem lennének bélbajai és nem szellentene mindenhol, mindenkoron, mint egy halódó felpuffadt hasú állat!-állt dühösen egészen Guido orra elé. Arcva kipirult, keze maradt a csípõjén.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.25. 22:19

(Guido)

*Látszólag nem törõdve a lány felfokozott lelkiállapotával körülnéz, és leül az elsõ utazóládára, de elõbb elrakja kardját. Utána megint a lányra néz.*
- Nézze. Én vagyok szerintem Shadon egyik legnagyobb házasságkerülõje. De ezt ne mondja senkinek.
*Elereszt egy cinkos mosolyt a lány felé.*
- Sosem hagytam, hogy akárki is befolyásolja az életemet olyan irányban, ahogy én azt nem akarom. Hallottam az ebédnél, hogy az Ön hobbijáról, és betörhetetlenségérõl beszélgetnek, és megkértem a nagybátyját, hogy beszélhessek a fejével. Nem az vezérelt, hogy megcáltoztassam, hanem hogy tanácsokat adhassak. Mégiscsak nagyobb tapasztalatom van e téren.
*Körbenéz, hogy nincs e még valaki a közelükben, aztán folytatja.*
- Semmi baj nincs azzal, hogy vívni akarsz, és hogy nem akarsz olyan férfihoz hozzámenni, aki nem szimpatikus. Én például a szabad szerelem híve vagyok, és a házasságtól kiráz a hideg. - megint elmosolyodik - De nem az a megoldás, hogy körömszakadtáig ellentmond a családjának. Finomítani kell a reakcióin. Stratégia kell. Okok, és indokok. Úgy kell élni az életét, hogy a szülei azt lássák, amit akarnak. Tudni kell mosolyogni, és engedelmes hangnemben igazat adni. Az, hogy ezek után amikor nem látják kegyedet mit csinál, az már más kérdés. Azt is jól meg kell szervezni. A legegyszerûbb, ha elutazik. Akkor nem tudják ellenõrizni, és azok akik kísérik, befolyásolhatóak vagy pénzzel, vagy rokonszenvvel. Ketté kell választani az életét. Ha mást akar, mint amit a szülei akarnak, akkor azt kell nekik mutatni amit akarnak, és úgy tudni élni, ahogy Ön akar. Tudom, hogy ez nem könnyû, és nõként ez még nehezebb, de semmi sem megvalósíthatatlan.
*Szétteszi a kezeit jelezve, hogy a lány most szúrhat, ha nem tetszett neki a mondanivaló, és kérdõn néz rá.*

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.25. 22:34

A lány rosszkedvûn tette vissza rapírját tokjába.
-Mm, igen, bárcsak férfinak születtem volna. Egy nõnek ügyeskedni kell a szabadsághoz, de egy férfinak nem. Ön rá az élõ példa. Biztos nem lesik a szülei minden lépését. Biztos nem várták el öntõl a helyes viselkedést, hogy nõsüljön meg 16 éves korában vagy elõtte. Sõt, mivel nem önnek kell a nász gyümölcsét kihordania, le is léphet, mint aki jól végezte dolgát. Mi az, ha nem önzõség? Csak magára gondol, meg arra a percnyi örömre, a következményekre meg tesz nagy ívbõl. Maga tudna bárkiért is álcában élni, hm? Tudna akkora áldozatot hozni bárkiért is önmagán kívül? Várjon, sejtem a választ...:nem. Fel van vágva a nyelvem és az elmémet is kimûvelték, ez egy bizonyos percen túl már zavarja az embereket. De hiába mindez, tudom, hogy végül férj oldalán végzem. Mert jó lánya vagyok atyámnak, nem szököm el, mint egy bolhás tolvaj. Én úgy akarok szabad lenni, hogy közben nem lesz mocskos a kezem! Érti ezt? Felfogja?-magyarázta fel s alá járva a lány szenvedélyesen. Mikor percnyi örömökrõl beszélt, szemein látszott, nem csak beszél róluk, de mintha vagy történt volna vele olyasmi, vagy a közelébe került már valaha.
-Oh, nem kioktató okoskodást várt. Talán jobb ha távozom, és nem zavarom gondtalanságában.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 22 / 167 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...