• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 14 / 167 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 167

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.10.09. 16:17

(Hanas)

Jólesõen nyugodt miutnán elszívta reggeli adagját, ledobja hát odakint a földre a parázsló véget, és eltapossa. A nomád nõnek szokásaik szerinti köszönést mond:- Sírjon a szél a hátad mögött!
Miután lóra kapnak, és elindúlnak egyre nõ benne a bizonytalanság...
- Trixiana, én még nem voltam hajón. :oops: Mire kell vigyázni?
A kikötõ nyüzsgése nem zavarja, bár a lávány idegen számára, a hajókat nézve pedig el sem tudja képzelni hogyan is maradhatnak meg azok a hullámokon. A tengert már látta, de most hogy ló helyett azt kell majd meglovagolnia nem igazán kedveli az ötletet...a lovát viszont nem akarja otthagyni, megnézi erszényét, de nem talál eleget az ezüstös érmékbõl, így kérnie kell, a szava komoly, nem tolakodó, nem is udvariaskodó:
- Trixiana, kell nekem még egy ezüst, hogy hozhassam a lovam. Nem akarom itthagyni, õ mindig hû volt hozzám, én se teszek másképp. Megszolgálom a segítséged.
Mielõtt indúlnának, maradék erszényére tekint, amiben bizony már csak rézgarasok csörögnek, úgy két maréknyian. Elmosolyodik, s mielõtt még elhagyná a partot néma imát mond a Tengerek Úrnõjéhez, és ajándékként utolsó érméit a tengernek adja.
<Antoh, Kék és Ezüst Királynõje, légy irgalmas hozzám...kérlek engedd hogy hátadra szálljak. Ajándékom, bár szerény, de íme, legyen tied az anyagi javam mind ami maradt.>
Fenn a hajón megpróbál erõt veni magán, és nem félni az utazástól. Mivel reméli Antoh vele lesz, egyre kevésbé izgul, bár mindannyiszor ha kitekint a nyilt tengerre összeszorul a gyomra. Az úrat meghajlással üdvözli, egyszerû módon, kissé elõredõlve lehajtja fejét egy pillanatra.
A hölgy származását sejteti kinézete, és mindaz amit mondott róla Trixiana. Õt is meghajlással üdvözli, hasonlóképpen.

<Hm...A népekbõl való, látszik rajta...miért nem talált vajon otthonában férjet magának, miért itt, és egy ilyen ...idõset?...Bõven az apja lehetne, ehelyett a gyerekének az apja lesz. Nem tiszta ez a dolog.... :? >
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.09. 17:59

Résztvevõk: mindenki

Trixi mélázva hallgatta Hanast majd bólintott.
-Ha majd elfoglaltuk szállásainkat, megbeszéljük, mivel fizeted vissza azt az ezüstöt.
A kikötõ felé menet pedig a nõ valami tengeri betegséget emlegetett, ami kikívánja az ételt az ember gyomrából, ami nagyon nem tûnt jó jelnek.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.10.09. 21:47

(Somuris)

Hmm, szóval elsõsorban intrikákra, sötét praktitkákra kell számítani, nem lánccsörgetõ harcosokra.
Könnyedén meghajol és igyekszik jól emlékezetébe vésni az arcokat, hogy félhomályban, elmaszkírozva is felismerhesse õket - fõként a fekete némbert.
Egyébként igyekszik felderíteni a hajót, a többi utast, a személyzetet.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.10. 14:17

(Guido)

*Nem kérdezõsködik. Majd úgyis elõjönnek a problémák maguktól is. Felszáll a lóra és elindul a többiekkel. Az idõ javulásával kedve is kezd az egekbe szállni. Kicsit már unni is kezdte az unalmas kispolgári életet. Tényleg valam iizgalom kellett neki, és most meg is kapta. Bizakodva nézett az ismeretlenbe és kezdett más szemmel nézni társaira is.. A hajó szépségén õ is elcsodálkozik, és álmélkodva megy fel rá a többiek után.*

// Ha a cuccai itt vannak, akkor van pénze a ló szállítására, ha nem, akkor nem tud mit csinálni. //

*Mikor Trixi üdvözli a Dont, végigméri a férfit, majd amikor az odafordul feléjük, tisztelettudóan, de visszafogottan meghajol felé. Somuris gondolatmenete felvet benne pár kérdést, de nem látja úgy, hogy bármitõl is félniük kellene. Ezután ha befejezõdött a bájcsevej a Donnal, akkor Tiához sétál.*
- Tudom, hogy nem úgy alakult a sorsa, ahogy eltervezte, amikor ide utazott, de ha ennek az egésznek vége, elkísérem úticéljához. És ha nem siet haza, akkor bevezetném Shadon páratlan szépségeibe is. Nem szeretném, ha hazámról rossz és valótlan kép alakulna ki Önben. Fogja fel ezt a kis kitérõt egy kalandnak. Bízok benne, hogy nem lesz semmi probléma az út során és nem lesz szükség, hogy segítségére kelljen sietnem. Bár szívesen megteszem akármikor. Remélem, hogy majd lesz alkalmunk nyugodt körülmények között is beszélgetni.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.10.10. 17:11

//Mától ha valakinek ügyes-bajos dolga támadna velem msn-en, szóljon elõtte priviben, mert máskülönben nem megyek fel.//

//Nálad van minden, Limi//
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.10.10. 18:59

(Rutilus)

Érdeklõdést sem mutatva végignézek a társaságon, és a hajón sürgõkön. Az említett személyeknek bemutatkozom, persze, a 'kedves hölgy' közelében nem említzem a családnevem. Az övemen megigazítom a kardom, és egy matrózhoz lépek:
-Gondolom hamarosan indulunk.
<Miért érzem, hogy nem lesz könnyû utunk?>
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.10. 19:36

Résztvevõk: mindenki

A maztróz elvigyorodott:
-Hogy indulunk-e? Mi az hogy! Nem a szemem látásától dagadnak a vitorlák! Áldott hajó ez, suhan majd, mint a nyíl-mutat fel és a partra. A hajó lassan nekimozdul, de mivel jókora monstrum, nem inganak meg tõle az emberek. Ám a nyílt vizen már imbolyoghat kissé, é s aki elõször van tengeren, akár gyomrával is meggyûlhet a baja...A lenn állók integetésbe kezdenek és búcsúzó kiabálásba.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.10.10. 22:31

(Tia)

<Hallgatni arany.>

A kikötõ zûrzavara idegen volt tõle, sosem szívlelte a tömeget. Lovával közel húzódott a többiekhez és aggódva tekintett az ég felé, tán várt valamit, tán csak elmerengett. A hatalmas bárka ledöbbentette, és egy kissé jobban érezte magát, hisz' egy ilyen méretû hajó nem veszik egykönnyen oda semmilyen viharban.

<Vihar ezen nem fog ki, hacsak valami algabûzû tengeristen nem támasztja azt. De mi a helyzet a kalózokkal? És az orgyilkosokkal? Egy ilyen monstrumon könnyedén elrejtõzhet bárki.>

A komor gondolatok és Tia szomorú arca egyáltalán nem illettek a vidám nevetgéléshez. Trixit unottan hallgatta, nem igazán érdekelték az ilyen banális részletek, másképp szemlélte a dolgokat. Mikor Csendes el akarta vezetni a lovát, leszállt róla és odaballagott a pallóhoz, hogy szemügyre vegye a Trixivel társalgó nõt, és felballagjon a fedélzetre. A hirtelen zajra mely a palló felhúzásánál hallatszik, fájdalmasan füléhez kapott, minek következtében kissé félrecsúszott a haja. Trixire hálás mosolyt vetett a gyors segítségért, majd követte a korlátnak támaszkodó férfihoz. Nem tartott számára sokáig rájönni, hogy õ Don Perra. Mikor Trixi oldalra fordult hogy õket is láthassa a Don, elegáns mozdulattal meghajolt elõtte, majd figyelmesen követte végig társalgásukat. A Donna fel sem tûnt neki amíg maga mellé nem szólította férje, elõtte is tiszteletet adott, magázódásukon nem igazán lepõdik meg. Ekkor ér oda hozzá Guido, kinek nyugodt, kellemes hangon válaszol.

-Sajnos bármilyen bíztzatóak is a szavai, kedves Guido, rossz érzésem legyõzésére nem elegendõek. Ha ön nincs, egyedül maradok. Ez az ország, a tenger, a hajó, az emberek, az ég. Mind-mind idegen számomra, egyetlen ismerõsöm a magány. Ennek ellenére nem szokásom elhamarkodott ítéleteket hozni, minden éremnek két oldala van, Shadon sem csupán az aranyhajú királylányok és sárkányölõ lovagok hazája, ezzel tisztában vagyok. És az engem ért atrocitások ellenére képes vagyok differenciáltan gondolkodni az egyes emberek felõl. Hogy Shadonban maradok-e? Mi tart engem ebben az országban? Nos...inkább úgy fogalmazok, hogy még nem vaqyok benne biztos. Én is remélem, hogy mihamarabb szót tudunk váltani, majd elválik, hogy miképp alakulnak kötelezettségeink. Addig is, vigyázzon magára!

Ezek után hagyja magát a Donna által vezetni, illedelmesen lépkedve a nyomában.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.10. 23:48

(Guido)

- Ha rajtam múlik, akkor nem marad egyedül. Ne féljen a magánytól, mert nem lesz benne része, ha cska nem akarja. Valóban nem szõke hercegek és királylányok országa, de sokminden más igaz róla. De majd meglátja.
*Amikor Tia távozik a Donna társaságában, lemarad tõlük és jobban szemügyre veszi a hajó részegységeit. Feltérképezi magának a gigantikus bárkát, hogy ha szüksége lesz rá, hamar eligazodjon rajta. Többször utazott már hajón a gályák tengerén, és mindig is élvezte a dolgot. Külsõ szemlélõként csak a romantikáját látta a hajózásnak, és ez neki bõven elég is volt a témában.*

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.10.11. 9:16

(Somuris)

Meghallva Tia és Guido beszélgetését Tiához fordulva:- Egy ilyen nemes hölgy ezen a vidéken akkor sem tud egyedül maradni, ha nagyon akar. (Enyhe sandítás Guidóra) Mindenesetre nekem jóhíremen esne csorba ha bántalom érne. És bár nem hajbókolok fennhangon a lábaidnál, ígéretet tettem, hogy óvom lépteid. Bevallom olykor kusza szavaim könnyedén illannak el a pajkos szelekkel, vannak mondatok, amik kõbe vésve õrzik meg súlyukat.
Szóval tudom, nem kiáltanál farkast minden elsuhanó árnyra, mégis kérlek szólj ha bármi gyanúsat észlelsz. A hegedûm húrjai azt súgják, nem fogjuk unatkozva végighimbálózni ezt az utat.
Szinte magában morogva, hogy csak Tia esetleg Guido hallja:
- Valójában sokkal jobban bántana ha neked esne bajod, mint a bájos házaspárnak, vagy a bögyös amazonoknak.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.11. 10:04

Résztvevõk: Tiarren

A Donna örömmel fogadta a segítõket. Mivel állapotos volt, nem kellett tulakodnia, aki észrevette, azonnal próbált elállni az útjából. nagy tisztelettel bántak vele, s látszott, ez nem a rangjának szólt, sokkal inkább anyaságának.
-Üdvözlöm önöket, szólísanak csak Donna Madlaenának. Szabad tudnom a nevüket? Szeretek mindenkit úgy szólítani, ahogy neki kedves. Hatalmas ez a hajó, legutóbb akkor utaztam ilyenen, amikor Shadonba jöttem a férjemmel.
Csendes Cillan néven mutatkozott be a donnának, figyelmesen követte, merre haladnak. A hajó közepén magas emelvény volt, az alatt nyílt egy nagyobb ajtó, ami a fedélközbe vitt, ahol a lakókabinok, étkezõ, s megannyi helyiség várta az utazókat. Az orron egy terasz állt, bárral. A donna szerint hatalmas étterme van még a Szeretõnek, üvegezett panorámával, ami bál lebonyolítására is alkalmas. A hajótest középsõ részén található.4 olyan emeletrõl beszélt, amit az utasok használhatnak, a többi esetleges szintekrõl nem tud, de meg van gyõzõdve arról, hogy a matrózok számára járható csak, ha van. Az elsõ két emelet az utasok szórakozását és kényelmté volt hívatott kiszolgálni, a másik kettõ a lakókabinokat fogalalta magába. Ezek kis kerek ablakait már akkor is láthatták, amikor még a parton voltak. Miközben a donna beszélt, leértek egy lépcsõgalériára, aminegyre csak lefelé ereszkedtek, míg végül egy viszonyag keskeny folyosón meg nem állt egy kabin elõtt:
-Itt lakom én. Önök is itt fognak aludni, három személyes. Csak tegnap késõ este szóltak a férjemnek, hogy ketten jönnek, így az utolsó percekben kellet egy nagyobb kabint keríteni nekem. Remélem meg fog felelni-vett elõ egy fodros, hímzett erszénybõl egy kulcsot, amivel nyitotat a kabint. Nem volt nagy, de fojtogatóan szûk sem. Jobb kézre volt egy ágy a falnál, balra kettõ, emeletes megoldásban. Kis függönyöket el lehetett húzni az ágyak elõtt. Az emeletes ágyak alatt volt egy szekrényke pakolás céljára, ahogy a donna magányos ágya alatt és felett is. Kicsiny, rögzített asztalka is tartozott terítõvel a szobához, alatta fürdéshez egy nagyobb fa, mély tál szappannal és három törülközõvel. Az asztalon gyertya tûzgyujtókkal pihent és egy kancsó víz.
-Pakoljanak el nyugodtan, egyelõre nem lesz ránk szükség-foglalt helyet ágyán ülve, s Csendest és Tiát figyelte, közben hasát simogatta.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.11. 10:19

Résztvevõk: Hanas, Guido, Sumoris, Rutilus

A kötelezõ udvarias körök után a kövér úr távozott kacér feleségével, a Don pedig újra trixiéknek szentelte figyelmét
-A kabinunk a feleségemmel a harmadik emeleten van a fedélzettõl lefelé számítva. Önöknek külön szereztem egyet, de meg kell értenie, önnek a férfiakkal együtt kell aludnia-nézett Trixire, aki egy biccentéssel vette tudomásul.
-Nem tesz semmit, nem vagyok finnyás, uram.
Újra feltûnt a vörös matróznõ, Trixi elkérte a plusz lovakért járó ezüstöket, s a nõ elkérte Hanaséktól a hátasokat, hogy levigye a többi állathoz a raktérbe. A Don megjegyezte neki, az ellátásukat írassa a számlájához.
-Látom, alaposan fel vannak pakolva, megmutatnám a kabinjukat, hogy letehessék holmijukat. Az ebéd az6 étteremben lesz számomra és nejemnek, önök majd a legényéségin kapnak. Az elsõ nap ebédje a hajó felajánlása, a vacsorát már az általam intézett ládák tartalmából kell megoldaniuk. Az a raktérben van, saját címeremmel felfestetten, eligazítást kérjenek a legénységtõl, ennek felmutatása ellenében-adott át egy tekercset Trixinek, ami nagy valószínûséggel a megbízólevél volt.Az utasok egy része vagya fedélzeten kezdett el sétálni, vagy az orr részen lévõ bárba tértek be inni valamit, vagy mint a donék, a kabinjukba fordultak. Kisebb tömegbe csatlakoztak így a férfiak és Trixi, de lökdösõdés nélkül eljutottak a keskeny folyosóra a lépcsõkön át. A folyosókat kis viharlámpák világították be. A don kinyitotta az egyik kabinajtót:
-Ez az önöké.6 személyes, szerény, de a célnak megfelel.Az én szobám e mellett helyezkedik el, amellett a feleségemé. Most visszavonulok, de az ebédnél találkozunk. Ön-és itt Guidora mutatott-oda is velem tart ma.
Ezután meghajolt és a szomszédos kabinba távozott. A hatszemélyes kabin valóban az volt, de szûk. Szemben, két oldalt 3 emeletes ágy volt benne, a szemközti emeletes ágynál volt a kis keres ablak is. Az ajtó melett pici rögzített asztal, gyertyával, alatta kis mély fa tál fürödni, szappannal. Trixi szösszent egyet.
-Ki hol akar majd aludni, hm?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.11. 11:54

(Guido)

*Akkor a hajó felderítését kicsit késõbbre hagyja. Követi a többieket a kabinhoz. A Don kérésére igenlõen biccent, majd besétál cuccaival a kabinba. A többiekre néz és elmosolyodik.*
- Válasszanak elõször Önök. Nekem jó az ami marad.
<... Kíváncsi vagyok, hogy milyen ételt rendezett nekünk a Don. ...>

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.10.11. 12:06

(Hanas)

Kiválasztja a bal felsõ fekhelyet. Csomagjait oda pakolja a lábához polcolja fel, íját maga mellé fekteti le hosszában. Szablyája nála marad, egyenlõre.
<Úgysem aludtam még ilyen felsõ ágyon...nem is tudtam hogy van ilyen. Csak rosszul ne legyek.>
Miután elrendezkedett egy kicsit várja mi lesz ezután
<Kezdek nagyon éhes lenni...>
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.10.11. 12:24

(Somuris)

- Ha másnak nincs ellenvetése, akkor én a jobb felsõ fertályon húzom meg magam.
Ha nem ellenkezik senki, feldobja a zsákját.
Megvizsgálja az ablakot (nyitható-e, befér-e rajta egy ember), majd az ajtót (zárható-e).

- Kedvem lenne felderíteni ezt a pompás hajót ezen a tündöklõ reggelen.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 14 / 167 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...