• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Az ynevi fajokról

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 12 / 19 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.09.19. 15:36

Jézusisten. Ugyanott tartunk, mint a sáskaharcos meg a feenhar. Szerintem játéktechnikailag megoldhatatlan lenne. Előnyei is és hátráyai is vannak, de a khálhoz hasonlóan egy egész vidék felkelne ellene, hogyha belépne teszem azt egy toroni falucskába...

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.09.19. 15:38

Jóh, a toroni falucskába ha egy sima erigowi erv lép be, azt is felkoncolják... nagyon speckós, nagyon egyedi kaland kell rá, de be lehetne vinni a játékba.. ahogy egy pteroptát is, mint alternatív közlekedési eszközt, ha valaki nem bírja a stétát párezer Km-en át...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.09.19. 15:40

Jó. De te is érzed ennek a dolognak az abszurd és kivitelezhetetlen mivoltát. Teljsesen felesleges lenne. Meg aztán ma már a kháloknál is ritkábbak, ha jól tom...

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.09.19. 16:03

A Snilek? Több ezren élnek még... pteropták pedig több tízezren. A pteropta észak vadonjaiban kb olyan gyakori, mint mondjuk a Földön a ragadozómadarak. Ahoygan van vércse, sas, ölyv stb, gondolom vannak pteropta fajok is... de az arányokat lehet érezni. Sok pteropta él északon... az orkoknál le van írva ,hogy használják... a nyguati vadonoknál is. De... az a gáz, hogy a MAGUS világában a vadon mitn olyan szét van választva a civilizált világtól... holott az teljesen össze van folyva. Szóval nem úyg működik, hogy van Eren, tőle nyugatra barbarizmus és a nagy semmi, amiből később kiemelkednek a városállamok... lehet, hogy a káoszkor pusztításai okán csak gyér úthálózat maradt fenn és alig pár város, és lehet, hogy elvadultabbak az itt élők erefelé, de nem semmi van itt. A lakosok a régebbóta itt élőktől tanulnak... ahogyan az amcsi telepesek régen az indiánoktól tették azt... teszem azt a Snilektől ellesik a vadászatot és még ezernyi ilyen dolog. Nemhiába olyan híresek a nyguati idomárok... nem kis számba viszik a pteroptákat és a gyíklény-hátasokat mint a cukrot.. sok van belőlük, a helyiek pedig kis pénzért is befogják. Mi a kéynelmesebb egy ereni nemesnek, aki erionba akar utazni: megteszi 2 nap alatt pteroptával, 1,5 hét alatt egy durva gyíkhátassal, ami kb 3 méter magas és 5 méter széles, vagy megteszi 2 hét alatt lóval? Esetleg használhatja a drága térkaput, de azon se szolgák, se áru nem jöhet utána, mert az utazás 10X vagy még annyiszor többe kerülne, mint egyébbként... persze gyalogolhat is... egy hónap alatt csak elér Erionba... ha elér egyáltalán. Apró kiegészítés, de azért jó lenne, ha a játékba kerülnének az ilyenek is... pölö rackla a magasabb vidékeken Gianagban, vagy a gyíklényg a nyugati végek országaiban, Eren határvidékein... lehetne még egy csomó iylet modnani... lényegében arról van szó, hogy... hiányzanak a játékainkból az iylen extra-fantasy dógok, mint amiylenek ezek is... legalábbis én hiányolom. Lehet misztikumot kelteni kráni fejvadászal vagy gorviki hentessel dee... érdekes lenne misztikumot klóelteni olyannal, hogy a kaland monnyuk egy idomár körül forog, aki a Raaveni karámja mellett monnyuk Toroniakkal cimborál... és lehetne hasonlóakat bevinni még. Illegális párviadalok, ahol Snil rabszolga az egyik fél... és mivel hát a snilek eléggé jól bele vannak dolgozva a világba, több regényben is szerepelnek, ezért reaális is lenne. Főleg mivel több ezren élnek...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.09.19. 16:52

Igen, tudom. Az lehet, hogy több ezer snil él, de akkor máshogy mondom: a gyíkemberek az átlag ynevi polgár és a legtöbb kalandozó számára legfeljeba történelemben, de leginkább legendákban és mondákban élnek, nem láttak még egyet sem. Az egyszerű ember azt se hisz, hhogy létezett Khiszsniii Chee vagy ki, szóval az a gyíkmágus, aki rengeát lett, és elmondott ezt-azt amazt a gyíkemberekről. Nahs zóval teljesen irreális lenne, hogy a kalandozók között felbukkanjon egypár darab és végigtalplja Ynev világát.
A pteroptákból, pedig nincs több tízezer, kb. annyian vannak, mint a snilek. A sheralban, valamint a Gro és Ugon hegységegben élnek populásióik, de ez ssemmiképpen sem több tízezres szaporulatot jelent.

Jah és szerintem is túlságosan elkülönítjük a vadont, a "barbár" és a "civilizált" vidékeket.

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.09.19. 17:06

Üdv!

Tudom, hogy én vagyok nagyon elmaradva világilag meg minden, de mik azok a snil-ek? :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.09.19. 17:13

Ki mondta, hogy a Snil kalandozni megy? Én azt modntam, illesszük bele a játékba. Ahogyan az ereni főnemesség aunokkal cimborál, és sok helyen írják, hogy ők vannak... akkor mégis, miért nicsn benne EGY kalandban se, hogy erenben az ember látna egy aunt is? Persze kalandozókról van szó, és nem parasztokról... a kalandozók nemesi udvarokat járnak meg, simán láthatnának aunokat is... snilekhez én ugyanígy viszonyulok... a pteroptákból pedig több tízezer van az tuti. racklából van több ezer... pteropta pedig jóval több van mint rackla. Főként mert sokkal több helyen él. Él az a nyugati végeken is. Hatodkori novellák---> le van benne írva egy pteropta... ott nagyon meg van lovagolva a téma. Ott az uralkodók tisztában vannak azzal, hogy snilek léteznek vannak, és még az átlagember is hallott a hüllőfejű korcsokról... mivel ennek röpke 2000 éve, az átlagember nem hallott róluk. De a műveltebb réteg, akinek egy töri Af-je van, azo hallottak róluk, és nem feledik őket... monnyuk azért se jár az ember arrafele nagyon. De... Eren nyugati vidékeihez, sőt, Toron nyugati vidékéhez rengeteg kereskedő jut el. Hoznak azok elfogott Snileket, gyíklényeket, hüllőket meg mittomén még miket... régen HAonwellben az udvari orkság volt az extra. Mióta kemény udvari ork légiói vannak ah ercegenk már nem extra... Erenben az aunok voltak az extrák, mióta a nemesek összefogtak velük az elfek ellen már nem extra, ha egy-két aunt az ember lát ott nemesi körökben... a rabszolgapiacokon "elviekben" nem kellene, hogy egy Snil felbukkanása nagy számba menjen... sőt, a nyugatabbi országokban ( erigow, eren, toron, abaszisz, riegoy államai) sok-sok pteroptát adnak el. Mert gyors, olcsó, vesznek hozz egy Snilt, átnevelik, és befogják munkára... a Snil vígan röpteti a pteroptát, vagy akár a vihargyíkot is... erősebb jobb mitn a ló, a gazdagabb nemes nem szőrözik: ha Shulurból Erionba akarna jutni, nem izélne térkapuval mert drága, hanem 1,5-2 napot rászánna egy pteroptás útra... csakhát igazából ez sehol sincs leírva. Pedig ez lenne a logikus... megintcsak hatodkori novellákban olvastam... ott teljesen átlagos volt az ilyen. Ma már kevésbé, de kell hogy legyen még. Főleg a toroniak körében, akik majmolják a hatodkor előtti időket...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.09.19. 17:14

Snilek azok gyíkemberek. A nyugati vadon mcsaras-őserdős vidékein laknak... a bestiben is megjelentek, de ahogyan az aunok, szörnyekként... holott full értelmes léynek. Ráadásul az aunokal ellentétben humanoidok... csak hüllőszerűek. De ettől függetlenül nagyon intelligensek...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.19. 17:57

Azokat az udvari ork légiókat meggondolnám. :D Nincs azokból sem sok.
És töri AF-el te a büdös életben nem hallottál snil népéről. Mert Crantáról is max töri MF-el hallhatsz, de azt is meggondolnám, és ők előd népek voltak, és ráadásul emberek. Szóval egyáltalán nem tudják, hogy kik azok a gyíkemberek. Biztosan vannak még több tízezren, de ők más közegben élnek. Mocsárban. És szerintem elég leszálló ívében lévő faj ahhoz, hogy meghúzza magát. De szerintem is lehetne vele játszani. És az aunnal is, csak kellene egy játszható reális kidolgozás. Én aunról láttam már, és az annyira gusztustalan volt, hogy a kyr pusztító az síró kisgyerek hozzá képest.
A pteroptával kapcsolatban igaza van Tyssnek. Tényleg rengeteg él belőle Yneven, és rengetegen használják őket hátasnak. Pl a kard testvériség is. Viszont az, hogy Shulurból Erionba elér pár nap alatt, az egy eléggé erős túlzás. Minimum jópár hét.
Az én varázslómnak pl medvehéjája volt hátasnak. :wink: Tiszta Gandalf feeling. Szóval jó ötletek ezek. Akinek van rá igénye, szerintem nyugodtan használhatja és a kalandot is tényleg színesítheti.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.09.19. 18:54

Hm... az, hogy elmész SNil-földre, és látsz Snilt, az úgy érzem, temészetes. de mind1. Nekem az a véleményem, hogy nyugodtan kimaradhatnak a játékból. Vagy esetleg megtámad egy pár gyíklény egy JK gárdát... :roll:

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.09.19. 19:02

Szerintem a gyíklényre vagy az Aunra sokkal inkább érvényes az, amit a Kháloknál már kifejtettünk. Ynev legnagyobb részén ezeket az emberhez hasonló "féllényeket" (valamilyen állatra hasonlító humanoidot értek a féllény alatt) a lakosság nem fogadja kitörő örmmel. ha bemennének egy bármilyen átlagos faluba, akkor a legkedvesebb szó, amit azonnal kapnának valami ilyesmi volna:
- Mi a pukulbul jöt sejtánnak az csúf teremtményei ezek!!!?
Ez a Khálra is vonatkozik. Azt hiszem talán magán a hatalmas vadonon kívül ezek a lények csak egy nagyvárosban férnének meg, de csak igen szigorú feltételek mellett (Megfelelő álcázás, kizárólag éjszakai mozgás, elhagyott területeken való ténykedés, és minden ilyen ehhez hasonló kevés szemtanúval járó alkalmakkal.)
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.19. 19:46

KL-nek is igaza van valahol. Mondjuk Ynev falvaiban néha szerintem az udvari ork és az elf is hasonlóra számíthat, dehát ettől izgalmas az élet. Ha valakinek tetszik egy ilyen egzotikus faj, akkor miért ne játszhatna vele? Ha a KM jól csinálja, akkor éreztetni fogja vele mássága hátrányait, de az adott fajra jellemző adotságokat is kihozza a kariból. És általában ezek miatt szoktak az emberek ilyen fajokkal játszani. Mert minden ilyen fajnak vannak testi és lelki sajátosságai, és ezek tetszhetnek akárkinek. Ezért nem lehet elítélni senkit. Végülis Ynev egy szerepjáték, méghozzá fantasy. És a fantasy világok tele vannak nem emberi dolgokkal. Ettől is lesz misztikusabb. És ahogy Tyss is mondta, ezeket jó belefűzni a kalandokba. Szóval ha a játékos tisztában van az adott faj gyengéivel és erősségeivel és a karaktere tud egyensúlyban maradni, akkor semmi gond nem lehet. Onnantól már csak a KM-en múlik minden.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.09.20. 6:05

Egyetértek Limenellel... ha van jó KM, aki képes kontorrlálni ezeket a féllényeket, akkor jól meg van oldva a dolog. Elvégre az aun abszolút játszható faj lenne, a khálnál játszhatóbb... merthogy egy khálnak semmi keresnivalója civilizált országokban, egy aunnak meg hát a neemsi összeköttetések erenben... szóval az erv nemesség és az aunok barátsága azért mégiscsak inkább emberközelbe hozza a fajt... a snileknél a pteropták meg a különleges hátasok okán... meg idegenvezetők a vadonban meg mit tudom én... szóval snillel az átlagparaszt azért mégiscsak nagyobb valószínűséggel találkozhat, mint khállal. Mert a vadkarám környékén Raavenben 100, hogy van néhánytíz Snil, vagy a nemesúr kúriájának hátsó pteropta karámjának idomára egészen biztosan snil... meghát egy sznob nemes szeret felvágni. Jó felvágni aun haverokkal, vagy snil szolgával.. khál testőrrel se semmi, de az még ezeknél is ritkább... északon. Délen foggalmam sins... délen tuti nem hallottak se snilekről, se aunokról...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.20. 12:51

Khállal többet lehet találkozni, mert a khálok mindenfelé csatangolnak, viszont aun csak a Sirenar és Eren közötti szteppéken, a snilek meg a kis mocsaraikban vannak. Az egy dolog, hogy mondjuk van pár állatidomár snil, de ennyi. Az aun meg elég óvatos népség és nem keresik nagyon az ember társaságát. Végülis ha belegondolsz, akkor te mit csapnál először agyon? Egy óriásrovart, aki még beszélni sem tud, tehát magyarázkodni sem, vagy egy aránylag humanoid macskaembert, aki legtöbbször emberi ruhákban mászkál, sőt sokszor lovagi páncélban. És a macskák amúgy is szociálisabb lények, nameg a khál gladiátorok elég kedveltek, és a gladiviadalokat sokan nézik, még a köznép is. A khál testőrök pedig mindenhol rangot jelentenek. Szóval a khál normális polgári és magasabb körökben elég elterjedt és megszokott.Az
Az én aunomnak volt egy kis palatáblája meg krétája. A palatábla a nyakába volt akasztva és megtanult fejjel lefelé írni, szóval így kommunikált. Szerintem tök feelinges, csak megvolt az a hátránya, hogy Yneven nem tudnak olyan sokan olvasni. :?

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.09.20. 12:59

Háhá, ez mekkora ötlet, gratula :) Mondjuk nekem is eszembe jutott már néma Darton paplovagnével a dolog, de kicsit nevetségesnek találtam hozzá.

Snillel iszonyat móka lehet játszani, de valahogy mindig ott van az a bibi, hogy ha közelébe kerül valami porhanyós lányka, elkezd korogni a poci :twisted:
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése