(Szemi Dalnia)
- Nem tudom hol vannak a többiek, de még nem jött el az éjközép ideje. Gondolom mindenki más megvárja az időt, s csak reménykedem, hogy Geron közben elaludt, s nem is sejti ténykedésünket a háta mögött. Sokat kockáztatott azzal, hogy beengedett minket a városba, s elbújtatott, de mégis... kétkedek felőle, kétkedek az őszinteségében. Na most már mindegy... ha már belekezdtem elmondom amit láttunk. Legalább addig is törheti a fejét, hogy mi legyen... Szóval... Amikor besettenkedtünk a városba és lemásztunk a létrán, Geron sietősen és idegesen a folyosóval szemközti ajtót nagyon gyorsan bezárta, s elrejtette a kulcsát... Valamit titkol, valami van lent az ajtó mögött... és nem csak én gondolom így... Layla is kétkedik benne, pedig állítólag nagyon jó barátok évek óta - és itt a bibi szerintem - legalább benne meg kellett volna bíznia, de nem, előtte is titkolja az ajtó mögötti helyet... Nem tudom miért, de nagyon úgy érzem, hogy meg kell néznünk mi van odalenn... mert fontos lehet számunkra...
De addig is, míg eljön az óra... megbizonyosodnék arról, hogy Geron elaludt, s biztosítanám a nyugodt álmát - de ennek egy feltétele van... Önnek őriznie kellene az én álmomat, hogy semmi - semmi sem ébresszen fel ez idő alatt... Vállalja?
*Kérdőn tekint Tupatra. Tudja, hogy most sok mindent elárult ezzel kilétéről, de valakiben meg kell bíznia - és reméli, hogy a törpe a megfelelő illető bizalmára.*