• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Abaszisz: Ifin városa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1798 hozzászólás • Oldal: 35 / 120 • 1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 120

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.05.04. 17:21

KM esemény [Tysson-lar]
Helyszín: Abaszisz, Ifin, fogadónegyed, a réz sellõ
Idõpont: A Vizek hónapja, a Tengercsend,reggel
Résztvevõk: mindenki

* Trisha Flamm kérsésére azonnal reagál.*
- Jaj bocsássatok meg... lefeledkeztem valami nagyon fontosról...
* Azzal a felülnézetes rajzolatok egyikére bök.*
- Látjátok ezeket a piros X-eket? Ezek kéményeket és mindenféle tetõablakokat jelölnek... fenn van egy korlát, mellette õrszemek figyelnek... nem lenne szerencsés választás ott ügyködni... a terasz egy fokkal biztonságosabb, mivel a tetõ szöge pont úgy esik, hogy nem fognak észrevenni, hogyha oda mászunk föl... lefelé menet egy fokkal rázósabb lesz, mert már az õrszemek pásztázó tekintetének is ki leszünk téve... ezért kellene valakinek a csigalépcsõn egészen felmenni a tetõre... ott annál a bizonyos korlátnál a kénények közt ki lehetne iktatni az íjászokat... csakhogy biztonságosan vissza tudjunk érni... nézzétek, amikor a szürke csuklyás beszélt, végig a térképet nézegettem... sok utat alapból ki tudunk zárni. Egyik az, amit Flamm mondott, a másik a hátsó ajtó használata... a térkép szerint mágikus csapda védi... mibenlétét nem tudjuk pontosan, de ha nem muszály, nem kockáztatnék... mit szóltok?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.05.04. 17:23

(Shanil Argus)

Trisha hossza magayrázata eszébe juttatja a régi papi órákat igy elég nehezen bár,de legyûri az ásitási kényszerét.Vhol még a "behatolni" szónál ragad le és teljesen más dolgokon gondolkodik.Azért a beszéd végére odafigyel és megjegyzi a térképet.

-Inkább menjen Kildar.Biztos vagyok benne,hogy kiválóan ért a lopokodás és a rejtõzés mûvészetéhez :roll:

ja még mindig rajta van a csuklya:

-És kérem,hogy a szobámba vegye le a csukyláját ;)

Trishának:
-És mi van ha láthatatlanul esetleg lopozva mennénk le azon az uton,amit Flamm mondott?Egyrészt nem volna jó megölni annyi õrt és szolgálót másrészt sokkal egyszerûbbnek hangzik ha a tetõn keresztül leereszkedünk és utána az balakon toávbb ereszkedve lelépünk...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.05.04. 17:29

KM esemény [Tysson-lar]

* Trisha rosszallóan néz Shanilra.*
- Kérlek ne légy már ilyen... együtt kell hogy megcsináljuk, másképen mindannyian elbukunk. Mindannyiunkat kiválasztottak valamiért, máskülönben nem minket kerestek volna meg... a Querdákkal való elbánás alighanem a gladiátor és a harcosok dolga. Nem kétséges, hogy harcosok kellenek a behatoláshoz is... azonban onnantól Kildar én, Salina és a te feladatod az események végrevitele... ki mit vállal be. Én amondó vagyok, hogy végig az épületben legyek. Ketten kellenek a célszemélyhez, egy valaki elõvédnek, esetleges felderítésnek, hogy ne lepjenek eg, és kell valaki, aki a tetõn végzi a piszkosabb munkát.. kell valaki aki õrködik... inkább valakik. A behatolásnál pedig kellenek valakik, akik íjjal fognak ténykedni... egyik ilyen szerepet szintén magamra vállalom... még valaki? Salina.. te azt mondtad jól bánsz a célzófegyverekkel...

* Még Shanilnak:*
- Láthatatlanul? Annyi idõt alighanem nem fogunk tudni mágia leple alatt tölteni... egyébbként ahogyan a térkép is mutatja: nem tudnánk felmászni a tetõre... látod itt ezt a kiszögelést? majdhogynem másfél méternyi... kétlem, hogy bárki meg tudná ezt mászni... a tetõ alja teljesen vízszintesen, derékszöget zárva van oldalra csapva... szóval nem valószínû...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.05.04. 17:38

(Shanil Argus)

Trisha szavaira csak megvonja a vállát és kiváncsian fürkészi kildar arc kifejezését.Talán kisebbre veszi az arcát ha tudja,hogy nem is annyira sejtelmes mint amennyire annak hiszi magát.

-Renben van ám legyen.nem vitatkozom ugyis mindig te nyersz abban ;)
Azonabn estig még van egy kis idõnk.javaslom,hgoy pihenjük ki magunkat :P
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.05.04. 17:41

(Kildar Cossagor)

*Az úton is végig csak az elõttük álló küldetésen jár az esze. Be kell jutni egy olyan kúriába, amit kb 50en õriznek emberek és állatok, plusz a csapdák és mágikus valamik, és onnan kihozni egy fickót, közbe megitatni vele egy löttyöt, és mindeközben ne is vegyék észre az õrök, hogy õk benn vannak...nehéz menet lesz, ebben biztos. De már várja az estét és a kihívást...itt minden tudására szüksége lesz...
A fogadóba érve máár épp tenné le a cuccokat, amikor a többiek eldöntik, hogy a pap-szobában legyen a megbeszélés, így aztán elindul fel a lépcsõn a társaság után. Odafent leteszi az ajtó mellé a dolgokat, majd így szól:

-Nos, valamennyire azért én is értek a harchoz, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül, hiszen ha jól tudom, akkor mindenki tapasztalt már egyet s mást. Értek egy kicsit a csapdákhoz is, illetve rejtve is tudook mardni, és hangtalanul is tudok mozogni, ezekben is tapasztalt vagyok viszonylag. A zárakhoz nem értek sajnos. Viszont azt is vegyétek figyelembe, hogy viszonylag gyorsnak is kell lennünk, így azokat *mutat a kötelekre és mászóvasakra* használnunk kell ám!
*Shanilhoz fordul, majd leveszi a csuklyát: -Ha neked így jobb...de abba is bele kell gondolni, hogy ha van egy rossz mozulat a tetõn, akkor kb. 20 õrrel állunk szemben...a magasított pontokról nincs valami jelzés, Trisha? Nekem ugyanis a teraszos tûnik a legjobbnak...az íjászok likvodálását meg vállalom, ha kell...nos? többiek?

*Kérdõn néz végig a társaság többi tagján.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flamme O'Styg » 2006.05.04. 17:51

CSendben hallgatja a többieket, gondolta, hogy Thrisa úgyis kimagyarázza az igazát. Paff na mindegy.

-Rendben van, én a kiskutyusokkal eljátszadozok, aztán meg segítek Kildarnak a tetõn, azt hiszem ennyi, esetleg, ha hamar végzünk :twisted: akár utánatok mehetünk és segíthetünk :)
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja.
-Üdvözöllek!
Flamme O'Styg
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 331
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.05.04. 18:18

(Kildar Cossagor)

*A térképet vizslatva hirtelen egy ötlete támad:

-Figyeljetek csak! Abban a részben, ahol a querdák vannak, ott van egy épület jelezve. GOndolom az állatoknak valami "lakhely", valam ólféleség lehet. A térképen ez 6m magasnak van jelölve, a kerítés meg 5 m-esnek. Azon az egy méteren tökéletesen meg tudunk bújni az íjászok elõl, és amellett le is tudunk mászni a kerítésrõl. És mivel a querdák védik a hátsó részt, gondolom nem id fogják anniyra védeni az õrök, bízva a kutyáikban...mit gondolotk?
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.05.04. 18:59

(Shanil Argus)

MEgvakarja a fejét hallva Kildar szavait. :piszka:

-Nem azért,de egész végig arról beszélgetünk,hgoy a hátso részen jutunk be és már réges régen arról van szó,hogy bent a kertben és a kúriában melyik lenne a legmegfellelõbb útvonal...vagy csak én haladtam elõre túlságosan? :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.05.04. 20:55

(Kildar Cossagor)

*Shanilra emeli tekintetét.

-Szerintem tökmindegy, a kúria aljától mi az útvonal, ha odáig nem jutunk el...vagy tévednék? De akkor beszéljünk akkúria-beli útvonalról...aztán azt meg bízzuk a sszerencsére, hogy szétszednek-e minket azok a büdös dögök, vagy sem.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.05.04. 20:56

(Dzsana)

* Visszatérvén a fogadóba õ is felmegy Thirsáék szobájába. Leteszi az asztalra az álltala elhozott iratokat, majd figyelmesen hallgatja Thirsa magyarázatát a tervrõl.*
- Háát! Nekem sem fûlik a fogam hozzá, hogy az egész házon végig kell menni....de ha nincs más út....nem az erõsségem a lopakodás, az osonás :( . Egyhez értek: a fegyvereim forgatásához és viszonylag jól elboldogulok velük. - * Ránéz Flammra és elereszt egy gyenge mosolyt. * - Úgyhogy én is faltörõ kost tudok játszani veletek... :)
Figyelj Thirsa! Azokról a ... kutyákról, vagy mikrõl mit ír az a papiros? Valamit legalább tudni kellene róluk, azon kívül, hogy jó nagy dögök és bizonyára nem ölebek...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.05.04. 21:18

KM esemény [Tysson-lar]

* Trisha Kildar és Shanil újra fellobbanó vitájába csitítóan szól bele.*
- A kúriáig vezetõ út valóban legalább olyan vfontos, mint az épületben magában az akció. Mindkettõnek nagy figyelmet kell szentelnünk... most azonban beszéljük meg a szerepleosztásokat...
* Amint választ kapott a többiektõl, komor arccal veszi elõ a querdákról kapott iratot. Az elsõ oldalon a kutyafajzat rajzolt képe látható... lábáról hiányzik a bõr, kidagadnak az erek, izmok és egyébb szervrészek, melyekre nyilazva vannak különféle megállíptások. Akárcsak egy tûpamacs, úgy van mindenféle nyilak segítségével mindenféle hozzászólás és megállapítás a kutya egyes részeihez írva. A hátsó irámányból több is kiderül. A kutyák Ifini nevelésének és nemesítésének fõbb szakaszai, történeti áttekintése van leírva. A Lánctestvérek közvetítésével új genetikai állomány is Ifinbe került... elf kopókkal, és nemes kráni vérebekkel keresztezve jutottak el a ma Ifinben tenyésztett fajtáig, mely a a bene összegyúrt fajok legelõnyösebb képességeit örökölte: intelligens, gyors, kívállóan tanuló és könnyen idomítható, akárcsak egy elf kopó. Képes a környezetébe olvadni, órákig észrevétlen maradni, hogy még a szemfülsesek se szúrhassák ki. Páratlan inetlligenciájuknak hála rengeteg helyzetben képesek önnállóan cselekedni, mérlegelni és sokszor még rendszerszerû mozgásombinációt végrehajtani. A kráni harci vérebek kitartását, agresszívitását, és hihetetlen erejét örökölték. Maga a robosztus termet is innen származik, ám az ehhez árosuló elegancia és tartás már az elf kutyák öröksége. Az elátkozott vidék szörnyetegeitõl származik a ronda, óriási pofa, a mozgáskordináció, és maga a méret. Akárcsak a querdáknak, ezeknek is jó eséllyel mérgezett a nyáluk, marása különös betegséget terjeszt. Egy kis firkálás szerint a marmagassága akár egy õzét is elérheti. Mindezekbõl négy bestia van a kertben. Négy tökéletes gyilkológép, ami nem riad vissza semmitõl, és teljességgel hangtalan. Trisha egyre idegesebben olvassa fel az írást.*
- Arelre ezek szét fognak minket szaggatni... itt azt írja, hogy próbálkoztak már a dögök félrevezetéssel... ezek azonban vannak olyan intelligensek, hogy felismerjék mi számít beetetésnek... attól tartok frontálisan meg kell velük ütközni...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.05.04. 21:58

(Dzsana Khadde)

- Hát tényleg nem ölebek... :shock: :x Rázós menet lesz az biztos! Olybá tûnik hogy nincs is gyenge pontjuk... Hangtalanok, beleolvadnak a környezetükbe, gyorsak, szívósak és mindezek megfejelésére még mérgezett a nyáluk is :x
A kráni kutyákról már hallottam, de még nem volt szerencsém harcolni velük. Nem sokan büszkélkedhetnek azzal, hogy túlélték a dögökkel való összecsapást....úgyhogy minden képességünkre, ügyességünkre szükségünk lesz, ha túl akarjuk élni és viszonylag gyorsan akarunk velük végezni... gondolom nem némák - és hát az ugatás, nyüszítés még õröket is vonzhat hozzánk...
Négy dög és négy harcos van a csapatban - vagy öt? - * és kérdõn néz Shanilra. * - Flamm, Joe, Kildar és én.... valamint Shanil bár nem tudom mihez értesz... Thirsa és Salina meg íjjal lövöldözheti õket, esetleg mérgezett nyilakkal - hátha hat rajtuk...

Amúgymeg!... - * hol Kildar, hol Shanil szemébe néz nyíltan * - vagy megbékéltek egymással a feladat lezárásáig, vagy bele se fogjunk. Ha nincs meg az együttmûködés, akkor felesleges egy lépést is tennünk, mert elbukunk... tudom, hogy két dudás egy csárdában nem fér meg, de tegyétek most félre ellenszenveteket a másik iránt.... hallgassuk meg mindenki véleményét és ötletét, mert lehet hogy valaki a megfelelõvel áll elõ, vagy legalább is használhatót mond, és ne kritizáljuk a másikat...eléggé húzósak ezek a dögök, nem lehet elhanyagolni õket, mert ha át sem jutunk rajtuk...bár akkor meg már mindenkinek mindegy lesz....
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.05.04. 22:37

(Shanil Argus)

<Most mi van?mindenki ezt a "szegény" ficsurt védi?mááá... :morci: >

Dzsanára tekint:
-Mióta Arel vigyáz rám azóta nem félek semmitõl...Mind a közel harchoz mind a távolsági harchoz konyitok egy s mást,azonban sokkal jobban szeretek ésszel harcolni és elõre jól kitervelt terv alapján jó idõben jó helyen bevinni a végzetes csapást ;)
Mutat a kezével a fejére.

-Egyébként meg ha mindenki úgy áll hozzá,hogy szét szednek minket a dögök,akkor nem is fogunk sokra menni...inkább probáljunk meg akkor elmenni a városból ;)
Ja igen...Kildar nem tom észrevetted-e,de épp azona töprengünk,hogy a kúriához érve,átverekdve a dögökön,hogyan jussunk be minél kevesebb feltünésel és minél kevesebb áldozattal.Jó hogy csatlakozol a a beszélgetéshez jobb késõbb mint soha ;)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.05.04. 23:51

(Kyra)

*Végighallgatja a többieket, majd összeráncolja a homlokát és gondolkozik kicsit.*
- A terv az szerintem oké. Én vállalom az íjász szerepét, meg bejuttatlak titeket a zárt ajtókon. De a dögökkel nem stimmel valami. Itt valami nem jön nekem össze. Ez a leírás az itteni házõrzõkrõl nem jó, vagy nem takarja azt, ami minket vár majd ott. Én Shulurban sokat kérdezõsködtem tiltott viadaloknál, mert érdekelt. És ott sokféle ilyen dög megfordul. Volt egy arénamester, aki nekem csapta a szelet és megmutatta ezeket a fenevadakat, meg mesélt is róluk. Ott is volt querda is meg kráni harcikutya is. De az elmondása szerint a querda nem olyan okos. Majdnem olyan intelligens, mint a kráni testvére, de még azt a mércét sem üti meg. Ez a leírás, miszerint elfkopóból, kráni harcikutyából és valami elátkozott vidékbeli fattyúból rakták össze a querdát, ez nem igaz. A querda maga az elátkozott vidéki szörnyeteg. És ezt a szörnyeteget keresztezték és abból lett a ...
Úr isten. Na ne ... én nem megyek be oda. Abban az udvarban nem querdák várnak minket, hanem csendes ebek. Tudtam, hogy van valami bökkenõ. Azok a démonok egyenként levadásznak minket. Mégcsak célpontot sem fognak nyújtani az íjászoknak. Benn sunyítanak a bokrok mögött és kiszemelnek valakit. Az egész csapat kutya összedolgozik. Intelligensek. Cseleznek. Olyanokat is tudnak, hogy az egyik eltereli a többieket, és addig az egész falka ráugrik a kiszemelt áldozatra. Meg bekerítenek, kettészakítják a csapatot, meg hasonló dolgok. És semmi hangjuk nincs. Többet nem tudok róluk. Az se biztos, hogy fogja õket a méreg. Például a kráni harcikutya immunis a mérgekre azt mondta az idomár. Szóval találjatok ki valamit, mert én ugyan be nem megyek oda.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.05.05. 0:02

(Shanil Argus)

-Csendes ebek?Azt jelenti,hgoy nem tudnak hangot kiadni?Az jó mert akkor nem tudják riasztani az öröket :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1798 hozzászólás • Oldal: 35 / 120 • 1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 120

Vissza: Régi Kalandok...