• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Az ynevi fajokról

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 2 / 19 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 19

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.04.10. 23:38

Tysson.
Ezzel a ahrciassággal, meg fanatikus hittel sincsen semmi baj, de megint csak történelmi példával tudok szolgálni, a Trök Dúlás :D :wink: idején magyarországon olyan erõs volt a katolikus, és a születõ protestáns-református, (meg egyébb nációs) keresztény hit, hogy általánosan az volt a vallási fanatizma, hogy a magyarországra szakadó török csapás isten büntetése, amit csak azáltal, háríthat el a feje fölül az ország, ah harcol a megszállókkal. ha ez nem vallási fanatizmus, akkor nem tom mi az. és nézd meg, ma is itt vagyunk magyarok :wink:
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.10. 23:58

Hát nem tudom... mi azért nem vagyunk amundok :D De az azért durva volt, amikor egy amund odafeküdt az áldozóoltárra, emrt a fõpap azt mondta... ha a fõpap azt mondja, hogy védd meg õt, akkor meg fog védeni. Ha tud. De mivel a belsõ háborúskodás során nem tudták, ezért meghaltak. Félelmetes, medig mennek el a fanatizmusban... a Renegátban az egyik amund levágatta a kezét, hogy a papnak legyen. A Halál Havábanban pedig a pap kiszabadította a manasét, pedig jól tudta, hogy a saját emberei se élik túl... az elsõ, akit széttépett a szent állat, egy amund volt. És az boldogan ment a halálba nem rémülten. Szóval... ilyen mértékû fanatizmus mellett szerintem nem csoda, ha inkább meghalnak, mintsem elmenekülnek...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.11. 8:02

Tysson-lar írta:De kérem szépen... Khálokról sehol egy szó sincs. Egyedl azon a két oldalon léteznek, ami az MTK-ban van.

Bocsáss meg de ez így nem teljesen igaz.Nekem még meglehetõsen halvány a mágusos ismeretanyagom, de nemrég olvastam a Fogadalom címû regényt ami a hajdani Démonikus Óbirodalom területén játszódik és ott bizony sokminden volt amirõl itt szó sem volt.De khálok is voltak benne és leírták, hogy õk a régi birodalomban vezetõ szerepet töltöttek be, és az ott elkövetett bûneik miatt kell tisztán élniük.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.11. 9:01

Hm... bocsáss meg Gorden Harunn, nem olvastam azt a regényt, de ha benne vannak, akkor megkövetlek, és minden kháltól elnézést kérek. :D De én továbbra se érzem azt, hogy olyan szerves részei lennének Ynevnek, mint mondjuk az elfek, vagy az orkok... szóval az Ilfindekrõl is szó van a bestiben, és a Beriquel ciklusban is emegetik õket. De náluk se érzem úgy, hogy jól be lennének dolgozva Ynev világába...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.04.11. 10:43

Egyébként a Khálról csak annyit, hogy vezetõ szerepet semmiképp sem, csak elitt harcos, valamint testõr szerpet a Shackariták mellett, akik a birodalom irányítrói voltak.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.11. 12:18

Mit nevezünk vezetõ szerepnek?Kész csoda volt ha valaki nem volt rabszolga.És aki még ezen is felül tudott emelkedni az nem hiszem hogy kis teljesítménynek számítana és a vezetõ szerep nem csak a legfelsõbb réteget jellemzi...

...szerintem :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.11. 13:49

vezetõ szerep: parancsolós, hatalmat megragadós, diktatúrikus, vérben fetrengõs, kivégeztetõs, mindent elsöprõs. SZERINTÜNK :lol:

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.04.11. 14:31

Igazából a démonikus óbirodalomban nem beszélhetünk hagyományos értelemben vett rabszolgákról, ahogyan szabadokról sem.
Az egyedüli szabadoka a Shackarriták voltka, a démonidézõ, szerintem valami aquir származékú mágusok. Biztos nem emberek, hiszen kiemeli a könyv is, hogy az akkori, még csapott homlokú, (félig majomszerû, vagy legalábbis még eléggé elõember formályú) embereket használták, az õ testükbe idéztek démoni leleket, hogy felerõsödjenek, meg immunisok legyenek az aquir mágia ellen egy szintig, hiszen a démonok annyi OD erõsítésû hatalomszót képesek elviselni, amennyi az ÉP-jük. Õk nem hazsnáltak közmunkát, a fegyvereket mágiával kovácsolták, a harcosaikat életerõvel etették, a khálokat a gyenge harcosaikal, egyébként is ha egy embert átalakítottak démonná, az utánna csak néhány hónapig élt, utánna egyszerûen a démoni lélektõl elsorvadt a test, a démonlelket meg egyszerûen egy másikba idézték, tehát nem kellett nagyon kajával ellátni õket, ruhával sem nagyon, legfeljebb ezekkel a démonikus, acélkemény csontpáncélokkal, de azt mágiával készítették, tehát gyakorlatilag a rabszolgák maguk a harcosok tömegei, abba meg a Khálok is beletartoztak, csak éppen õket más feladatra használták, mint az ágyutöltelék embereket, akikbõl egyébként is sokkal töb volt. SZERINTEM :P
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.11. 20:05

Nos, lehet, hogy én vagyok a hülye, de úgy tudom, hogy a khálok nem csak az elit harcosok, hanem a mágiatudorok képviselõi is voltak (sámánok). Ha jól emlékszem arra, amit olvastam, akkor a khálok a mágusi-nemesi osztályát képvieselték az Óbirodalomnak, és hogy démonokat hajtottak rabigába. A Birodalom széthullásakor a khálok ellen fordultak a rabigába hajtott fajok, ezért menekültek, és maradék hatalmuk sgítségével megalkották Khagot, az Új Hazát...és utána folyamatos hanyatlásnak indult a mágikus tudomány körükben, és kialakult a mai khál faj...

Az amundokhoz meg annyit, hogy látom nagyon nem tudunk pontos dolgokban megállapodni...ebbõl én azt vonom le, hogy mindig van valaki, akinek nem tetszik az a hely, vagy nem tud oda elképzelni amund fajt...ami elég reális...épp ezért nem szeretem én az amundot játékos fajnak....

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2006.04.11. 22:15

Meridian írta:Nos, lehet, hogy én vagyok a hülye, de úgy tudom, hogy a khálok nem csak az elit harcosok, hanem a mágiatudorok képviselõi is voltak (sámánok). Ha jól emlékszem arra, amit olvastam, akkor a khálok a mágusi-nemesi osztályát képvieselték az Óbirodalomnak"
Az amundokhoz meg annyit, hogy látom nagyon nem tudunk pontos dolgokban megállapodni...ebbõl én azt vonom le, hogy mindig van valaki, akinek nem tetszik az a hely, vagy nem tud oda elképzelni amund fajt...ami elég reális...épp ezért nem szeretem én az amundot játékos fajnak....

Meridian

Sziasztok!

A fenti pár sorral én még sehol sem találkoztam... de valószínüleg ez az én mûveletlenségem :wink: Egy alavetõen asztrál irányította lény legfeljebb valami vad "kaotikus-kívánságmágiára" lehet képes (szvsz) ami leginkább az OD alapú mágiát jelentheti... de errõl végképp semmi info.
Én a magam részérõl élvezetesen - és nem Ynev-hûen - csak hülyülõs partiban tudok elképzelni Khált (mint varázslót... és erdõpille gladiátort. :D :D )
Szerintem az alapkönyv (asszem) 5 faja bõven elég JK-nak... egyébként is a játékosok úgyis mindig kitalálnak vmi. elképzelhetetlenûl agyafúrt kombót, a még különlegesebb karakterekért... vagy nem 8)
A Themes-papság meg szerintem (de lehet,hogy olvastam valahol) leginkább a kicsi gyerekeket jutatta minél messzebb Ibarától, lehetõleg térmágia segítségével... vagyis az Ibarán kívül nevelkedett amund jó eséllyel még a saját faját sem ismeri, mert vélhetõleg más fajú (pl: ember) nevelõszülei voltak. (Szvsz nincs amund kolónia)
A kyrek nagyon "cool"-ok 8) csak sajnos a régi rendszer szerint nem különböznek ez embertõl, de a d20-ban már igen! :)
Dark kráni partiba meg leginkább szerintem mindenki a bestit veszi elõ (pl: hilvar, káoszfattyú) fõleg középsõ tartományos "senkineksemajánlott" mesékbe, mert ott az ilyen fickók az életképesek... és különben is kránban az számít nemesnek akinek a felmenõi között aquirok és démonok is voltak (megjegyzem a démon ük-üknek valamelyik bestis leírás ellent mond: nincs szaporodóképes utód ember és démon nászából)
egyenlõre enyit a témában...
Jó volt olvasni az írásaitokat,

Üdv:Garcia
Garcia da'Ramol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.11. 22:20

Nos, lemondom, hogy én sem emléxem pontosan, hogy hol olvastamm, lehet, h valami internetes hülyesgé, de akkor visszavontam az egészet. Bár szerintem lehet, hogy a faj erõs hanyatlásnak indult, és nem a maiból kell kiindulnni, mert ezzé "romlott" a faj. de nem tudom, mindenki döntsön maga. Az amund kédésben meg Garcia meghozta az igazságot :wink:
Jah, és az, hogy te nem olvastad sehol, aze nem azt jelenti, hogy más se olvashatta :wink:

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2006.04.12. 14:57

Meridian írta:Jah, és az, hogy te nem olvastad sehol, az nem azt jelenti, hogy más se olvashatta :wink:

Meridian

Abszolút igazad van, de nem "bántásiból" említettem a "mûveletlenségemet" :) :)
(Én mindig a saját véleményem mondom, nem abszolút igazságokat.)

Esõtõl mentes szép tavaszi napokat mindenkinek!
Garcia da'Ramol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.12. 15:17

Nem mondtam, hogy amund kolónia van, csakhogy kell ennie egy 100-200 fõs amundságnak, ami nem az Ibarában él. Nem mondtam hogy együtt, és talán még használtam is a szerte Yneven kifejezést. De ha nem, mindenkitõl elnézést kérek... amit mondasz, az igen érdekes dolog... de szerintem egy rézbõrû mandulaszemû kis békát nem valószínû, hogy egy ember család befogadna... persze semmi se lehetetlen. Vaskezû Alex... hát igen. De ne hozzá hasonlítsunk minden amundot, mert az télleg szó szerint ISteni lenne...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2006.04.12. 16:46

"Tysson-lar: ...De ha nem, mindenkitõl elnézést kérek... "

Szerintem nincs miért, mert gondolom tudja mindenki, hogy senkit nem akartál megsérteni... mint ahogy senki sem akar senkit megbántani :)
egyszerûen mindenkinek kicsit (esetleg nagyon) más az elgondolása dolgokról...
így kerek a világ!

((csak azért is... a kis mandulaszemû béka gyönyörû és különleges "emberke" lenne :D :twisted: :D ))
Garcia da'Ramol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.12. 17:52

Nso, jó látni néhány okosságot, több felgyülemlett oktalan marhaságot, úgyhogy most egy kis helyreigazítás:

Igen, annó Gáspár Bandiák meg Csanád tiszteletesék kénytelenek voltak fajokat tenni a MAGUS-ba mint nem emberi száramzású, játszható karaktert, viszont, érzõdik az egészen, hogy ezt nem szívesen. Miért is? Egyetlen egy példával meg tudom indokolni, hogy mitõl felesleges az egész: mert egy adott faj egyedeit, legyenek azok elfek, törpék, kmidegesítõneteskisbohócok, bármik, egyfajta sztereotipizmussal kell kijátszani. Például, ami sohasem lesz - és itt bukik a teljes játékosi szabadság - húsevõ elf, vegetáriánus ork, törpe "démonlovas", amund koldulószerzetes és embergyámolító szülész, dzsen orgyilkos, ork boszorkány, stbstb... Remélem, nem kell részletezzem, hogy miért.

És itt jön a képbe az általános, ultimális emberi faj: nincsennek elõnyeik, nincsennek hátrányaik, viszont oly szinten univerzálisak: és ha mindenáron kukacoskodni akartok, akkor itt még kijelenteném, hogy: országoktól, vallástól függetlenül az emberi fajról beszélek.

Hagyok egy kis idõt filozofálni a témán, addig térjünk vissza néhány érdekes kérdésre.
Oké, azt aláírom, hogy vannak fajok, színesítik a játékot, és immel ámmal, ideig óráig el lehet velük bohóckodni. Viszont: van egy pár dolog, amit meglehetõsen rosszul láttok:

Az Amundok népe sosem volt kalandozó típus. Onnantól kezdve viszont, hogy regényekben megjelent a Vaskezû, mindenki amunddal akar játszani (mint ahogy Gorduin után bárdot, Al Marem bácsi után meg Darton paplovagot) A régieknek leglaábbis illenék emlékezniuk. Én nem hinném, hogy az amund kalandozó faj, szintén emberektõl távol álló beláítottságuk és mentalitásuk miatt, valamint az ebbõl fakadó - embertársadalmak által megítélt - antiszociálisságuk miatt. A vaskezû példája 10.000.000-az egybõl. És már rég nincs 10.000k amund. Lehet rájuk karit építeni, tuti, hogy valami "negatív" jellemû, orgyilkos-harcos-boszorkánymesteres dolog lesz a vége, ám innentõl kezdve... - nemtom, más észrevette e, de a dolog folytonosan önmagát magyarázza.

A tarini törpék nem lopnak egymástól. Akik ott vannak, azoknak már a homálytestvérük nem "éledezik" bennsõikben, már csak azért sem, mert egy hihetetlenül szilárd rendszer tagjai. És maga a rendszer nem hagyja, hogy ez megtörténjen. Most nem csak az olyan gátló tényezõkrõl beszélek, mint a hóhér, meg a kiátkozás. Frászt. Csak a mentális dolgok: ha egy töpe meginod, biztosan talál nagyon hamar - ha nem õt találja meg elõbb- egy Kadal, vagy Toma papot, aki a helyes irányba tereli. Vagy a családfõ segít rajta. Ám ott a mérhetelenül magas mérce is, legyen bármi az illetõ foglalkozása. A folytonos kihívások. ELvégre a törpék sokáig élnek, és "az örökkévalóságnak alkotnak".

Az elfek kihalásra ítélt faj. Magukat ölik, azzal a mentalitással, ahogyan viselkednek, ám jobb is ez így.

Az rokok mizériáját inkább hagyjuk. Erre megint ott a Summarium és a regények, nagyon jól lehet látni rajtuk keresztül, hogyan is épül fel egy "átlagos" orktársadalom, és hogy milyen "arhetípusok vannak" ezeken belül, és ezeken kívül...

Nos, idõ közben meggondoltam magam, nem fogom az emberekrõl szóló értekezésemet tovább folytatni. Inkább elejtem szépen fionoman: jó volna egy országok, nációk, birodalmak c. topik is. ;)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 2 / 19 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 19

Vissza: Csevegõ