(Grekd Welbyrd)
<Na, ez már nekem is sok!>
-Nem vagyok a szavak embere, de már nem bírom ezt a szócsatát. Te *itt Gor Dilach felé fordulok* arra próbálsz ráébreszteni minket, hogy mi addigra már régen halottak leszünk, amikorra te még csak öregnek sem leszel nevezhető. Egy hasonlattal élve, olyan ez a helyzet, mintha egy haldokló ágya mellett állva a képébe röhögnénk és felvilágosítanánk, hogy mennyivel több jutott nekünk abból a csodás dologból, amit életnek nevezünk. És ezen felül még azt is elvárjuk a haldoklótol, hogy ezért tiszteljen is minket. Ismerek egy mondást: "Tiszteletett csak a tetteiddel vivhatod ki, a kor csak egy szerencsés, vagy éppen szerencsétlen állapot". Én ezen szavak alapján ítélek meg mindenkit. Tisztellek téged, mert önzetlenül segítségére siettél egy bajba jutott lánynak, de ne feledd, hogy azért mi is kivettük a részünket segítségnyújtásból. Ezért furcsáljuk kissé, hogy magadnak tulajdonítod a dicsőséget, mindemellett lenézel minket, és ennek még hangot is adsz. Ami megint csak furcsa, mert a harc végén érkeztél és azon felül,hogy elengedted az íjad húrját túl sokat nem tettél. Ybon sokkal inkább tiszteletet érdemel, hiszen azonfelül, hogy Ő is önzetlenségéről tett tanúbizonyságot, még hatalmas önmérsékletet is mutat, mert eltűri a sértéseidet. Nem vagyok biztos benne, hogy én hasonlóan higgadtan kezelném az ügyet. Még akkor se ha tudom, ez lenne az utolsó tettem az életben. Mert jó dolog élni, de az viszont nem mindegy, milyen minőségben élem azt az életet. Köszönöm neked, hogy jobban megismehettem Ybont. Mostantól kezdve a legjobb barátaim között fogom számontartani. Kérlek bocsáss meg ha szavaimmal megbántottalak, nem állt szándékomban, hiszen gazdaggá tettél engem. Egy baráttal lettem gazdagabb.
*Megállok egy percre elmosolyodom, majd folytatom*
-Nincs veled dolgunk, és időnk sincs olyan dolgokon vitázni, amiken nem tudunk változtatni. Ha ennyire utálsz minket, nem tartóztatunk. Elég nagy mindannyiunk számára Ynev, de előbb kérlek mond meg mit értettél az alatt, hogy "Szóval ti sem véletlenül vagytok itt, ezen a helyen"?
<Hú ezt a sokmindent én mondtam?>