• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vihar elõtt...

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1078 hozzászólás • Oldal: 39 / 72 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 72

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2006.04.01. 16:38

( Con Bronta )

*Félrehúzódik mikor Mythar vizsgálgatni kezdi a lányt, de minden érzékével a történtekre összpontosít.*
< El nem tudom képzelni, hogy kinek az útjában állhat az, hogy mi gyorsan Toronba juthassunk. Bár eléggé feltűnő jelenség volt a kis csapat az elmúlt napokban, és őszintén megvallva sok dolog felkerült a küldetéssel kapcsolatban az ivóban ahhoz, hogy illetéktelen fülekbe juthasson. Na nem árt jobban oda figyelni ezek után! Remélem a dartonita tudja mit beszél és Ivoria tényleg beavatkozás nélkül túléli ezt a kis incidenst!? > *Miután a lányt Mythar a lovára helyezte, ő is vissza sétál a sajátjához. Eloldja a kantárszárat és vezeti lovát a többiek után. Nem ül fel, mert látja, hogy nincs mindenkinek lova a csapatból, meg amúgy is nagy tömeg várható az utcákon. Így nem biztos, hogy érdemes lenne lóháton közlekedni.*
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.01. 18:39

(Nichen de Azadyr)

*Látván, hogy most már nem lesz nagy baj, inkább úgy dönt, hogy ő sem hagyja magára a hátasát. Villámgyorsan begaloppozik az istállóba, felteszi a nyerget, a kantárt, majd kivezeti és kantárszáron vezetve az állatot a többiek után iramodik.

<Hmm-hmm...pedig úgy emlékeztem, hogy Ivoria kisasszony azt mondta, hogy a költség miatt ne vigyünk lovakat...nem maradhat itt egyedül...vagy mégsem mondta? Ennyi bor nem árthat meg! Vagy tett valamit bele az aza átokverte kocsmáros? Nem hinném...legalábbis remélem, hogy nem...vagy inkább ő remélheti :twisted: >

*Amint beéri a csapatot, odamegy Bedal mellé, és ott lépked. Kérdését azonban az egész csapathoz címezi:

-Valami vajákoshoz menjünk, vagy inkább egy papot látogassunk meg, aki hajlandó meggyógyítani a kisasszonyt?
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.01. 20:36

(Bedal Alen)

* Bedal elsőnek Mytharhoz fordul:*
- Lennél szíves Carolinát és Syl'drunt ide hívni? Úgy vélem, amit a következőkben mondani fogok, rájuk is tartozik...
Bedal megvárja, míg a férfi és a nő a lóval együtt a körükbe baktat. A csapat többi tagjához fordul, majd kis töprengés után így szól.*
- A tervet folytatjuk... azonban továbbra is szükségünk van emberre, aki ismeri a toroni nyelvet. Szerintem válljunk szét, úgy gyorsabban végzünk. Valaki keresse fel a nagyobb tavernákat, hátha akad toroni, akit pár aranyért fel lehet bérelni hasonló munkára... valaki menjen a piacra, ahol a rabszolgákat adják-veszik. Onnan könnyűszerrel lehet felszereléshez jutni. A lovakat muszály lesz elhagyni... fel kell keresni egy istállót, ahol hajlandóak egy htre befogadni őket. És nem útolsó sorban valakinek el kell vinnie Ivoriát... ha méregről van szó, egy méregszakértő jön szóba. Ő tudni fogja mit tegyünk. A legkézenfekvőbb, ha egy méregárust kérdezünk a matéria mivoltáról... ha jól tudom, az efféle kétes hírű boltok a kikötőnegyed, illetve az örömnegyedek környékén sarjadnak... gyorsan kell cselekednünk, mert el kell hamar indulnunk. Sok választási lehetőségünk nincs. Ha ezeket nem tesszük meg, aligha leszünk sikeresek Toronban... nos mit szóltok? Ha mindenki gyorsan elintézi, hamar megtehetjük. És most itt nincs helye vitának: akinek van valami kivitelezhető ötlete, mely előnyösebb, vagy könnyebben és yorsabban végrehajtható, akkor várom. Ns az anyagiak: Ivoria pénzéből a saját gyógyittaása, a toroni felbérlése és a felszerelés megvétele fizetődik. A lovakról mindenki maga gondoskodik... úgy gondolom ez így lenne helyes. MEgintcsak megkérdem.... van valakinek ellenvetése? Ha nincs, akkor azt beszéljük meg, ki mit fog tenni. És hogy ha készen vagyunk, hol találkozzunk.
* Bedal kámzsáját nem húzza fejére, így teljesen látható arcjátéka. A legyőzöttek gőgje, és a hoppon maradtak csalódottsága virít rajta. Látszik, hogy tettre készségéből mit se vesztett, eléggé sürgetően adja elő magát. Ha valaki ellenkezik, hogy lvát nem adja le, akkor Bedal el is magyarázza, hogy a térkapu használata lóval együtt majdnem duplája, sőt a ló méretétől függően akár triplája is lehet, mint anélkül. Arra pedig aligha futja Ivoriának...*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tysson-lar 2006.04.02. 17:48-kor.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.01. 21:08

(Nichen de Azadyr)

*Bedal monológját hallgata kicsit eltöpreng. Gondolkodó kifejezés ül ki szakállas arcára, próbál elmélkedni valami jobb ötleten, de végülis felhagy e próbálkozással. Halkan, kimérten szólal meg:

-Hmmm...jobb ötletem nincsen, ezért pártolom ezt. ha nincs senkinek ellenvetése, akkor szívesen járom a tavernákat velem tartasz, Bedal? De nekem mindegy, ha máshogy határozunk, akkor az is megfelelhet. Na, tipp? Szerintem a Kapuk Terén találkozzunk, egyrészt, mer tonnan visz tovább az utunk, másrészt, mert azt mindenki könnyen megtalálja. Nos? Más ötlet?

*Kérdően tekint végig a társain.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2006.04.02. 8:42

( Con Bronta )

* Bedal szavait, majd Nichen válaszát hallva a többiekre pillant, majd ő is megszólala:*

- Én akkor elmegyek a piacra! Van ki velem tartana? *Nézz körbe társain kérdőn* Szerzek láncokat, meg különböző bilincseket. Hány főre való „cuccot” vegyek? Ja és már ha a pénznél tartunk! Én kifizettem mindenki tartozását a fogadóban, úgy hogy egy árva petákom sem maradt, így a költségeket nem biztos, hogy tudom saját zsebből fizetni! < Na remélem Frontker régi munkaadóm ott van még a piacon! Így gyorsabban meg tudom szerezni a szükséges felszereléseket, meg a lovam is lehet, hogy megvenné. Így legalább lenne egy kis tejbe aprítani valóm.>
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Desmond Tiny » 2006.04.02. 10:36

(Fekete Mythar)

*Miközben a többiek beszélnek ő egy kicsit elmélyed gondolataiban majd mikor mindent átgondolt mondja:*

<Ez Bedal első valóban jó ötlete :) >

-rendben én elviszem ivóriát egy paphoz, vagy egy gyógyítóhoz. Szerintem egy méregmágust nem tudnánk kifizetni egy ilyen esetnél...
Con mennyi pénzre van szükséged?

*Azzal előveszi erszényét és ha a Harcos megmondta mennyi kell leszámolja neki a pénzt, majd átnyújtja neki.*
Desmond Tiny

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Loachlan Weredin » 2006.04.02. 11:07

(Fejszés Lunir)

*Ő is egyetért Bedal felvetésével.*

-Igen, ez így valóban jó lesz.De én kivel tartsak??

*Tekint körbe társain.*

-Mythar szerintem én veled megyek, de ha Connak segítségre van szüksége akkor vele is mehetek...Nos?

*Kíváncsian várja, hogy mi lesz a feladata.*
Loachlan Weredin

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.02. 13:10

(Bedal Alen)

* Arca kissé felderül, látva hogy most egyetértés uralkodik a tagok közt.*
-Jól van, úgy vélelem a szerepek megvannak tehát... nos lássuk csak... bilincs kell Carolinára, a törp úrra, és Mytharra, ha ez így megfelel. Azonban kellene még valaki, aki jelentkezik rabszolgának... úgy vélem, hamár foglyogat szállítunk, akkor ne az őrzők száma domináljon. Ha a kisasszony és én a tulajdonosokat játszuk, a toroni pedig az összekötői, vagy az üzlettársi szerepet, akkor szerintem elég két őr a kis társasághoz... a többieknek fegyverét gondosan elrejtjük, a bilincseket pedig lazítva, biztonságosan feljavítva tesszük az illletők kezére, esetleg lábára ha muszály. Tudom, hogy nem tetszik mindenkinek, de sajnos nincs más út. remélem nincs senkinek ellenére a szerep beosztás így. Már csak jelentkező kéne, ki játsza még a rabszolga szerepét... ha nem nagy kérés, én Conra gondoltam... nem ismerem pontosan, hogy a néped és Toron milyen kapcsolatban áll egymással, de annyit tudok, hogy ez a kapcsolat leginkább Pyarron és Krán közti viszonyhoz hasonlítható. Így indokolt lenne ez a szerep számodra... rátérve az előkészületekre... Nichen és én akkor elmegyünk az egyik tavernába toronit keresni... Con, jó lenne, ha egyedül el tudnád intézni a felszerelés beszerzését... nem hiszem, hogy egy törpöt szívesen látnának a toronból és hasonló világképű államok rabszolgatartói... véleményem szerint a Lánctestvériség nevű szervezet könnyen beléd köthetne... így szerintem tarts Mytharral, és vidd el a kisasszonyt gyógyítóhoz. Igen, lehet, hogy egy pap vagy vajákos segíthet, de én még mindig azt mondom, hogy egy méregkeverő lenne a legjobb megoldás. De ezt a részét rátok bízom. Carolina... ha már így alakult, a barátoddal elmehettek felkeresni egy istállót... a lovakon esetleg túl is adhattok, vagy szállást is vehettek neki. Mondanám, hogy Nichen lovát is vigyétek el, de mivel nem az én tulajdonom, inkább kimaradok belőle. De rátok bízom a lovak elhelyezésének megoldását. Jól van... ha nincs senkienk ellenvetése, neki is láthatunk... nézzük meg Ivoriánál mennyi pénz van, és osszuk el annak fejében, mennyi, és mire kell.
* Bedal azzal ivoriához lép, és a többiek engedelmével előkeresi a pénzes szütyőjét. Tenyerébe szórja az aranyakat, és gyorsan megzámolja. A többieket kérdi, mennyire lenne szükségük a feladatuk végre hajtásához.*
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.02. 13:52

(Nichen de Azadyr)

*Bedal arkifejezését látva nevethetnékje támad, de hamar elfojtja, lés nevető tekintettel ugyan, mégis csöndben tekint társaira.

-Nekem sincs szükségem a hátasomra ezen az úton, de akkor sem eladható. Meg aztán nem is szeretek kivétel lenni. Mindenesetre örülök, hogy ennyire egyetért a csapat, és remélem, hogy ez így is lesz a közeljövőben. Nos *Bedal felé fordulva folytatja* nem tudom, mennyire lenne szükségünk. Te tudod. Valószínűleg 1-2 aranyra, mert az ilyen pokolfajzatok sosem mérik olcson a szolgálatukat.

*Befejezettnek tekintit mondandóját, odalép Syilhez, és kezébe nyomja lova kantárát, és egy kevés pénzt, az egy heti eltartás árát.
-Jó helyre vigyétek, mindet. Ugyan messze a tiéd a legszebb, Syil, ezeknek is kijár a jó bánásmód.

*Azzal nyugodtan várja, hogy mindenki elinduljon. Amenyiben ez megtörténik, int Bedalnak, és elindul toronyiránt a városban, ha a másiknak nincs ellenvetése.

-Szerinted merre induljunk? Csak úgy, toronyiránt, vagy célirányosan valamelyik negyedbe. Elvileg mindkét megoldással sikerrel járhatunk.

*Várja a másik válaszát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Meridian 2006.04.02. 17:27-kor.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Loachlan Weredin » 2006.04.02. 14:48

(Fejszés Lunir)

*Rábóllint a mondottakra*

-Rendben, akkor megyek Mytharral és keresünk valami gyógymódot.

*Barátjára pillant.*

-Nos, merre tovább?Van valami ötleted?Mert nekem nincs...

*Kicsit türelmetlenül várja, hogy barátja előrukoljon valamivel.*

<Na hátha kicsit összerázódik a társaság...végre gy kis egyetértés...remélem nem csak a mai napra vonatkozik...>
Loachlan Weredin

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.02. 17:15

(Bedal Alen)

* Bedal derültsége hamar kilobban, szokványos nemtörődöm, semleges kifejezés ül ki az arcára. Persze a határozottság, és karakteres higadtság se marad el... amint tudjuk ez hírtelen változhat, ám jelen helyzetben végtelen türelmes. A pénzt gondosan leszámolva osztja szét.*
- Úgy vélem, a rabszolgatartáshpz járó felszerelés nem fog 1 aranynál többe kerülni... ígyis olyan nagy érték ez a kis apróság, hogy ezen több láncot és bilincset is lehet venni... nos tessék Con, úgy vélem ez elegendő lesz. Mythar... itt van 3 arany. Ki tudja mennyit kérnek el a gyógyításért, de lehetőleg póbáljatok takarékosak maradni... elvégre valamiből Toronba is kell mennünk. Carolina... nem hiszem, hogy a kisasszony pénzéből kellene a lovakat elszllásolni. Úgy vélem, ez inkább saját pénzből lenne jogos fizetni... ha mindenkinek jó így, a pénzet magamnál tartom, lévén hogy bizonytalan, mennyiből tudunk majd embert találni... úgy vélem, Sogron papjának szava elegendő ahhoz, hogy biztosítsak mindenkit: semmijen hátsó szándékom sincsen a pénz eltulajdonítását illetően. Nos, úgy vélem készen lennénk. Hangsúlyozom azonban: a hátasoknak mindenki kerítsen istállót, vagy adjon túl rajta, mert biztos vagyok benne, hogy a térkapun nem tudunk átjutni lovakkal. Annyi pénze sajnos nincs a kisasszonynak. Ez okból a legegyszerűbb, ha Syl'drunnak és carolinának adjátok a lovakat, bízom benne jó helyet fognak találni a jószágoknak. Nos.... mindenkinek sok szerencsét. A Kapuk terén találkozunk kereken két óra múlva. Addig remélhetőleg mindenki elintézi a tennivalóját. Ha valami okból valaki esetleg nem jelenne meg, avagy késne, fél órányit várunk. De sajnos többet nem tudunk, lévén hogy a kisasszony apja élete forog kockán... Sogron bölcsessége mindenkivel!
* Bedal azzal Nichenhez fordul, majd válaszol a férfi kérdésére.*
- Úgy vélem, a fogadónegyed előkelőbb tavernáit kellene felkeresnünk... ott nagyobb esélyünk van tisztességes üzletet kötni, és kisebb az orra bukás lehetősége is... azt mondom irányozzuk arra lépteinket.

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.02. 17:40

(Nichen de Azadyr)

*Bedal mellett halad, kimért, gyors léptekkel. A sogronita okfejtésére bólint egyet.

-Rendben, de mutasd te az utat, mert ebben a hatalmas kőrengetegben még nem igazodok ki annyira. Egyébként szerinted milyen fickót kellene keresnünk. Úgy értem egyszerű polgár -amit nem hinnék-, vagy kereskedő, esetleg kalandor, vagy valami nemesi sarj. Mert egyik sem kecsegtet biztos sikerrel. Nos? Szerinted?

*Kíváncsian várja Bedal válaszát, majd miután megkapta, csak bólint egyet, és az épületeket figyeli. Forgatja a fejét, és szótlanul csodálja a várost. Néha a lába elé is pillant, nehogy ebből valami gond legyen.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.04.02. 18:17

KM esemény
Helyszín: Erion, Két Szűz fogadó
Időpont: Ősszel, Dél múlt
Résztvevők: Mindenki

Mindenki:
Bedal leakasztja a Ivoria kisasszony karcsú derekán logó pénzes szütyőjét és a tenyerébe önti a benne levő érméket.Mindent összeszámolva olyan 12a körüli lehet az értéke.

Nichen:
Mikor Syil'Drun kezébe nyomod a lóvad kantárjád és elmondod neki a mondani valód mosolyogva válazol neked:
-A lóvak szépsége nem a legfontosabb.Nekik is van lelkük és igaz barátra lehet találni bennük.Ne aggódj jó helyre viszem őket ;)

Bedal, Nichen:

Elindultok a gazdagabb negyedek felé és szebbnél szebb épületek tárulnak a szemetek elé.Egészen más világ ez mint,ahol ti szálltatok meg,pedig az sem tartozott a legszegényebb negyedek közé.Fogadókból is sokat láttok,de igazából egyelőre még nem tudjátok,hogy milyen embert kellene keresni ahhoz,hogy egy toroni vezetőt találjatok magatoknak.

Fekete Mythar, Fejszés Lúnir:

Elindultok hát a kisasszonnyal és a templom toronyok felé veszitek az irányt.Jól tudjátok,hogy szinte vmennyi Istennek vannak szentélyei Erionban és a harangtornyokból levonjátok azt a következtetést,hogy legnagyobb bosszuságotokra nem egyhelyen vannak.
//
Melyik Isten házába akartok betérni?
És hogy viszitek a kisasszonyt?
Mythar:Mennyi pénzt adtál oda Connak
//

Con Bronta:

Elindulsz az erioni piactér felé reménykedve,hogy találsz majd olyan árusokat,akik árlnak rabszolga felszereléseket.A piactér mérete teljesen lenyűgőz.Ekkora méretű piacot még nem láttál és menyni ember és árus...Nagy nehezen és egy kis kérdezősködés után egy bolthoz irányitanak.Eléggé eldugot helyen van a piacnak ugyan akkor látsz minden fajta bilincset,szöges korbácsot és egyéb felszereléseket.Feltünnik,hogy a bolt régiségeket is árul és a felszerelései sincsenek a legjobb állapotban.Előfordulhat,hogy azok is jól letisztitott régisségek mivel nem vagy nagyon jártas a rabszolgatartásban.Az is feltünik,hogy Erionban nem nagyon hóditanak a rabszolgatartásnak akár csak az északi országok.Talán Toron az egyetlen kivétel,ahonnan rémes történeteket hallottál még mikor Tiadlanban éltél és a királyt szolgáltad.

//
iq +2-vel
//

Carolina:

Syil'Drunnal odasétáltok Bedal hivására és végighallgatjátok a sogronita szavait.Mivel rátok jutott a lovak elhelyezése igy megkapjátok Con,Nichen, Bedal és Mythar lovát is. Elindultok az utcán jó sok lóval mögötettek,akik-talán játékból talán igazából-egymást piszkálják és hangoskodnak.Érdekesen vonultok végig az utcákon közben pár ember érdeklődve kérdezősködnek,hogy vajon mennyiért akarjátok eladni ezeket a csodás állatokat,mire Syil'Drun csak egy intéssel elintézi őket,hogy nem eladóak.Természetesen vannak emberek,akik a lovak helyett inkább téged bámulnak meg és össze-össze sugdoloznak,hogy vajon a lovak mellet a lány is eladóe majd jó kedvűen elnevetve magukat tovább állnak.
Néhány utcán befordultok és eszedbe jut,hogy ha egyedül lennél bizonyára eltévedtnél ebben a nagy kavalkádba.Igy is majdnem lemaradtál egy pár szor az üzleteket bámulva az utca szélén,de szerencsére a kevesen járkálnak ennyi lóval az utcán ugy hogy gyorsan beéred a férfit.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.02. 19:55

(Bedal Alen)

* A fogadónegyed gazdagabb részeinek roppantsága, és kihívósága egyltalán nem részegíti meg. Ez is amolyan világiasság, akár csak a pénz... lehet kisebb épület is ugyanolyan tisztességes, akár a nagy hodályok, mint amilyenek az utcán is áldogálnak. Bedal próbál olyan tavernát keresni, amely rendes helynek tűnik. Nem túl hivalkodó, és nem lerobbant... Ha kis kutyagolás után nem lát ilyen helyet, az utcán szólít meg rendesebbnek tűnő férfit, hogy mondjon olyan helyet, ahol tisztességes embereket lehet feladatra felbérelni. Bedal elkerüli a nagyon hivalkodó helyeket, mert ott aligha kapni Ivoria pénztárcájához arányos bérét dolgozó embert. Amint megpillantja a megfelelő helyet, ahol feltételehetően igéretes üzletet köthet, oda Nichennel maga mellett be is nyit. Az utat közönyös társalgással tölti a lovaggal. *
- Na és mit vársz te Torontól? Mégis miért döntöttél úgy, hogy segíted a kisasszonyt? engem magasabbrendű hatalmak rányítanak, úgyhogy az oka, hogy én is veletek tartok rég kiviláglott már... de te miért tarassz velük?

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.02. 20:02

(Nichen de Azadyr)

*Némán caplat Bedal mellett, amíg az kérdezget, sé még utána is hallgat egy kis ideig, rendezi a gondolatait.

<Való igaz...miért is tartok velük? Nem is tudom...különösebb indokom nincsen rá, hacsak nem a barátság...meg nem rossz emberek ezek, így aztán...de akkor is...vajon mi lehet a pontos ok? Nem tudom...>

-Igazából nem is tudom *válaszol Bedalnak nagy sokára* -Azt hiszem a kalandozóvér: nem bírtam volna ki egy hétig sem valami veszélyes kaland nélkül. Meg aztán...rendes csapat verbuválódott itt össze. Te nem így érzed?

*Ha találnak a sogronita megítélése szerint "megfelelő" helyet, akkor szó nélkül követi a férfit, odabent pedig azonnal körbenéz. Egyrészt veszélyforrást, másrészt alkalmas embert keresve.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1078 hozzászólás • Oldal: 39 / 72 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 72

Vissza: Régi Kalandok...