*Shanil kacsintásaira tényleg kiül az arcára a szomorúság.* <... Legalább tudom, hogy mit várhatok tőle. Kár hogy ennyi tépelődésbe került, hogy rájöjjek. Nem hagyom hogy lefektessen, és másnapra már új nő után néz. Ez van. ...>
- Megtudnám én is csinálni a nyílvesszőket, csak nincs rá idő. Köszönöm.
*Feláll és elsétál a többiektől távolabb gondolkozni a problémáin.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Fás ligetecske
Időpont: reggel
Résztvevők: Schinter, Drel, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg, Joe Lyon
- Elnézésedet kérem ork...öhm uram. Egyenlőre csak sejteni tudom mire vagy képes de... bizonyára megszolgálod a beléd vetett bizalmunk. Tudod egyszerű sztereotípia olt csupán a teremtmény kifejezés. Népeink között sokáig dúltak háborúk... milyen szép most, amikor több nemzet harcosai fognak össze a közös ellenfél okán. nem sűrűn fogunk látni az elkövetkezendőkben tharritákat pyarronita papokkal. És nem sok orkot, pyarronita felkelőkkel. Bocsánatodat kérem, és tőled is harcos.
*A lovag bocsánatkérően biccent, majd ismét a tásasághoz fordul, miután az atya befejezte mondandóját. *
- Nos, pihenjetek egy ideig. Dél fele inulunk. Addig is készítsétek össze a holmitokat. terveink szerint két csapatra oszlunk: Radogin, Trisha, jómagam, Flamm, Joe és az ork, meg Minu az egyikbe, Arakan, az Embervadász és Shanil a másikba. Ők fognak előttünk haladni. Felderítik a területet. Egyenlőre ennyi, reggel majd részletezem a tervünket.
Még a tábornűl:
-Nem kedves Trisha,ha szólithatom igy.Csupán a Arel gyönyőrű áldását fejeztem ki.Természetesen megcsókolhatna ön is azonban nem kezemre kérném ha nem bánja.De azt hiszem,hogy ezt nem a többiek előtt kellene megbeszélni.Ha megbocsájt;)
Majd elfordul a papnőtől és elsétál közbe még int egyet hátra:
-Jó jó persze...
Minuval:
Megállitja Minut a kezénél fogva majd megforditja,hogy vele szembe álljon.Fülig érő mosollyal néz szembe Minuval.
-Csak nem féltékeny vagy? ... Nem.Nagyon is érdeklem őt,de ő nem érdekel engem.Csak látni akartam,hogy a szived mélyén mit is érzel valójában...Tudom,hogy kicsit viharosnak és talán gyorsan idnult a kapcsolatunk ha lehet ezt igy nevezni,de én nem szoktam csak úgy lefeküdni vkivel...nagyon sokat jelentesz nekem...Megértelek ha időre van szükséged,de most már tudom,hogy szeretsz legbelül különben nem lennél féltékeny
<... Hát persze. Jó szöveg. Higgyem is el mi? Ha meg igaz akkor meg az érzelmeimmel játszott. És azt nem bírom. ...>
- Nem vagyok féltékeny, csak most már tudom, hogy mire számítsak.
*Teljesen bevágja a durcit. Kiveszi a kezét Shaniléból és tovább sétál az erdőben.* <... Méghogy féltékeny. Ééééén. Hova gondol? Megáll az eszem. ...>
Mikor Minu kiveszi a kezét a kezéből bele gondol,hogy még durcis is...
<Remélem ha ugyan ezt megtette volna Flam,akkor nem ennyire durcis >
Minu után siet megfogja a láynt,átöleli és szájon csókolja.Jó percig csókolozik vele majd elengedi.
-Most már hiszel nekem és az érzéseimnek irántad táplálok?Azt mondod,hogy időre van szükséged,de ez olyan elháritó szüvegnek tünnik.Inkább mond meg ha neked nem vagyok elég jó és akkor talán könnyebb lesz mind kettőnknek...
<Remélem nem fogja azt mondani...>
Arcán idegesség jelei látszodnak...nem szeretné ha Minu vissazutasitaná...
*Teljesen belefeletkezik a sértődöttségbe, aztán Shanil lekapja. Próbál kiszabadulni, de aztán elolvad és viszonozza a csókot.* <... Miért vagyok ilyen gyenge. Úgy játszik velem, ahogy akar. ...>
- Ha leakarnálak rázni, akkor megmondanám. Fontos vagy nekem, de összevagyok zavarodva. És ha azt mondom, hogy időre van szükségem, akkor közbe ne próbálj lefektetni légyszives.
-Lefektetni?téged?Ha nem szeretnéd,akkor a probálkozó ugyis csak fájó ágyékkal tudna felkelni ha egyáltalán fel tud még kelni.Megértettem,hogy időre van szükséged.Csak alig birom már kivárni....
Majd kézen fogja a lányt és elindul vele a liget belseje felé.Útközben csak mosolyog és Minut bámulja.
-Biztosan hallottad,hogy külön csapatba fogunk menni egy darabig...Remélem minél hamarabb találkozunk ismét.
Arcán szomosrússág jeleit lehet látni.Nem nagyon tetszik neki,hogy külön kell válnia Minutól.De mivel a lány ugyis azt mondta,hogy neki időre van szüksége talán ez még talán jól is fog jönni....
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Fás ligetecske
Időpont: reggel
Résztvevők: Schinter, Drel, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg, Joe Lyon
* Az ork belenyugodva a kékköpenyes szavaiba, visszaül a helyére. A fekete ruhás alak, és az összes többi idegen egy fára ül le. Az Embervadász a sötét ruhás varázslót figyeli. Az öreg, magán érezve az idegen tekintetét, hátrafordul. rövid összpontosítás suhan át az arcán. Az Embervadász felderül.*
- Miért próbálkozol még mindig, Arakan? Elmondtam ki vagyok...ennyi idő után se bízol bennem?
- Bíznék én benned, de tudod jobb az óvatosság...te tudhatnád a legjobban, hogy bolond az, aki olyan naiv, hogy higgyen még ilyen érzelmekben, mint hűség, bizalom... A hűségesből vállhat áruló, a bizalom pillanatok alatt elinlathat, ha a hűségtelenség egyetlen szikrája is megjelenik... Nem gondolod, hogy jobb lenne tiszta lapokkal?
- Egyszer majd mindent elmondok magamról, öreg. De addig jó nekem, ameddig még tartogathatok meglepetéseket másoknak. Gondolj bele, ha áruló lenne köztünk, hogyan védekezzek ellene, ha az mindent tud rólam?
*Az öreg megadóan megereszt egy mosolyt. *
- árulók...tudod, vannak érdekszövetségek, ami gyakran nem más mint egy másik fél árulása...értem itt ezt Mofikra... gondolj bele: a Tharritáknak merőben más érdekeik vannak, mint nekünk, de mágis összefogtunk. Miért? Mindannyian árulók vagyunk. Mofik árulói. Ha véghezvittük művűnket, szétvállnak úzjaink. Figyeld meg, nem tellik bele 1-2 nap, és megint ellenfelek lesznek. Ez törvényszerű.
*Radogin, és Trisha elmélyült beszélgetést folytat, hogy mi is történt velük az elmúlt hónapokban. lestos néha-néha közbeszól. Mindhárman régi barátok benyomását keltik külső szemlélődő láttára. Az ork ezalatt kis fenőkövet vesz elő, és csatabárdját élezni kezdi. Néha néha felmordul, amint 1-2 szikra az arcába csapódik. *
*A kékköpenyes férfi egy nagyobb hahota közepén feláll, és kardját kivonva egy csatajelenetet kezd el imitálni az atya és a nő örömére. egy-egy mozzanatra nagyot nevetnek. Késöbb az atya és a nő bizalmasabb hangvételen társalogni kezdenek.*
- Mond, Radogin, hogy viseled? Az a folytonos stressz....ráadásul szegény Carta...
- Élem ez életem... ugye illő ceremóniával lett eltemetve...Krolvik atya végezte, ahogy kértem?
- Sohasem láttam ennél szebb búcsúztatót. Minden igaz barát ott volt, együtt emelték a koporsót a sírba. Krolvik gondoskodott arról, hogy örökké nyugalomban pihenhessen. A kolostor kertjében lett eltemetve. Gyönyörű hely...
- Én gondoztam a kertjét annak idején... hát, az az idő is elmúlt. Én már csak arra vágyom, hogy vége legyen ennek az egésznek, és visszavonulhassak. Belül hírtelen nagyon öregnek érzem magam...
- a koporsó, amit saját kezüleg kézítettél neki, a világ legszebb munkája, amit láttam. Jól tükrözi kapcsolatod a szeretett nődhöz... azok a mesterkélt girlandok benne... mintha önmagában is kifejezné a szépségét... Ellana nyugosztalja hű szolgáját. Van itt valami... azt akarta, ez a tiéd legyen.
*A nő egy kisebb amulettet húz elő. Ellana szent jele van rajta.*
- Azt akarta, hogy az enyém legyen? nem hiszem, hgy kiérdemlem ezt az ajándékot...
- Hidd el, az áldozat, amit érte hoztál, így is lenyűgözően nagy volt... 1 csodálatos évvel ajándékoztad meg, ne feledd. Az egy év gyümölcse meg...nos, ha szavakkal nem is tudta elmondani szeretetét, ez mindent kifejez.
*Radogin elveszi a szimbólumot a lány kezéből. nyakába akasztja. Hírtelen hihetetlen megtört ember benyomását kelti. Meghatódottsága jeleként még egy könnycsepp is kifordul a szeme sarkából. *
- Nagyon...köszönöm Trisha. Bocsáss meg... egyedül szeretnék lenni... elmegyek a forráshoz.
*Az atya feltápászkodik, és elindul a liget belsej felé. A nő és Lestos összenéznek. Mindkettejük arcán kétejek, és szomorúság tükröződik. A férfi szólal meg elsőként.*
- emlékszel, amikor az elején teljesen beleőrült? Most legalább lesz ideje a gyászra. Ne hozzuk fel a témát még egy ideig... jobb pihentetni hagyni az ilyet egy ideig...hiába ez a szikla szilárd ember, fájdalmas emlékek.
- Nem tudom, hogy hogyan, de mindig letudsz venni a lábamról. Lehet, hogy azért, mert gátlástalanul kihasználod a gyengeségeimet és mindig jókor smárolsz le. Mindenesetre az este nagy szükségem lett volna arra, hogy összebújjak veled és aludjunk. A közelséged fontos lett volna nekem. De a közelséget nem ilyen "mély" értelemben szoktam venni. Nem azért futottam el, mert nem szerettem volna lefeküdni veled, csak nem szabadott. Nekünk itt fontos dolgunk van. Flammal is megbeszéltem, és ő is megtudja állni, és vár rám. Csak te nem. De adok még egy esélyt. <... hányadik mégegy esély. Hmmm. ...>
*Ezután a nyakábakapaszkodik Shanilnak és forrón megöleli.* - Légy türelmes. Nálunk elfeknél nem megy olyan gyorsan.
-Sosem tudnálak kihasználni.Lehet,hogy azért,mert a sors is egymásnak teremtett minket még akkor is ha csak arra a kis időre,ami megadatott nekem...De talán...mind1. Flammel is beszéltél?Akkor értsem úgy,hogy most nálad épp sorba állás van?
elmosolyodik.Viszont öleli Minut.
-Mit szólnál hozzá ha bepótolnánk az esti összebújást?Csupán felszinesen
* A lovag „ bocsánat kérését” követően és az indulás közelsége végett Joe gyorsan összepakolja holmiját, valamint elmegy a patakhoz, ahol iszákját friss vízzel tölti meg. Majd visszamegy a táborba, ahol az atyát felkeresi:* - Bocsásson meg Radogin atya , de lenne egy olyan kérdésem, hogy a legközelebbi település hány napi járóföldre van?
- Mindezt azért kérdezem, mert amíg nem érünk a tiadlaniak közelébe, addig Brakwak nyugodtan jöhet köztünk, de mikor megfogják őt látni én biztos vagyok benne, hogy ellenségesen fognak vele viselkedni. Van terve ezzel kapcsolatban atyám? *Mondandóját befejezve kérdőn néz a papra*