KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Gro hegység lába
Időpont: este
Résztvevők: Schinter, Drel, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg, Joe Lyon
*A tábor felverése nagyon gyorsan megy. Az orkok hátáról mindenféle eszközök kerülnek elő. Egyesek fákat keresnek, majd kifeszítenek rajta bőrdarabokat, és alá helyezik az elhunytakat. Graug máris őröket állít, majd két nyúlánk, nem túl zömök orkot el is küld a környékre felderítésképp. Graug, és a testesebb orkok nagyobb rönköket cipelnek a rögtönzött tábor közepébe, majd csatabárdjukkal jókora darabokat hasogatnak ki belőle. Graug odaveti a tásainak:
- Ne aggódjatok: hiába lesz a nagy tűz, ugyiscsak estig maradunk, utána már megyünk is vissza. Küldtem ki pár warg járőrt, hogy jelentsen minden Tiadlani mozgolódást. remélem nem kerülünk bajba.
Miközben az orkok a tábort elrendezik, az atya körbenéz a kis ligetben. Egy piciny forrást talál egy nagyobb szikla tövében. A kis liget mindössze félszáz ksebb növésű lombhullató fából áll, bizonyára a kis forrás miatt maradt meg a mezősség közepén. Az atya a forrás melett egy kisebb földkupacot nézeget meg, mejd a homokjából a kezébe is vesz egy keveset. Széthinti a levegőben, majd hümmög egyet. Visszatér a táborba, majd látja, hogy Flamm unottan üldögél az egyik rönkcsonkon. Minu, Shanil és Joe hármasa ekkor érkezik meg. Joe leteszi az öléből a lányt, majd az egyik farönk végére ülteti. Shanil is odalépked hozzá, majd felteszi a csonkra a lábát, és masszírozni kezdi. Az atya Flammhoz fordul:
-Úgysejtem a kis gerlepár bizonyára éhes. Mi tagadás, én is az vagyok. Úgy sejtem, valamennyire érthetsz a vadászathoz. ha nem lenne nagy kérés, elmehetnél fogni valamit a mezőkön. Találhatsz errefelé nyulakat, megtermettebb pocoféléket, de ha ügyes vagy, még egy őz is horogra akadhat. De nézz csak oda: a mi kis párunk közé valaki befurakodott

Vigyorogva lép el a távolodó Flamm elől, majd Minuék felé veszi az irányt.
Joenak:
- Találtam egy helyet egy kis forrás melett, ahol nyugalomra tudnánk helyezni a halottaidat. Úgysejtem, pyarronita hitűek lehettek. Ha ez így van, és a mi arel papnőnket sem zavarja, akkor levezetném a szertartást. ja és ömm...bemutathatnál a harcosnak, aki velünk szándékszik jönni. Ha fele olyan buta, mint a többi korcsfajzat, akkor már jól járunk vele.

Shnilnak közbe odaveti:
-A multkor azt válaszoltam a kérdésemre, hogy még meggondolod. Úgy érzem, hamarosan eljön az a pont, amikor már döntened kell. Mindazonálltal egyet mondhatok mindannyiunknak: Mindenki csak úgy tartson velem, hogy ebből többé nem szállhat ki. NE vegyétek fenyegetésnek szavaim, mégha úgy is hangzik: Túl sokat küzdöttünk már ahhoz, hogy elbukjunk. Megfelelő harcosok kellenek, és a multkori harc közben jöttem rá, hogy ti lehettek azok. Azonban a kudarc olyan luxus, amit nem engedhetünk meg magunknak: ha úgy érzitek, nem vagytok képesek teljesíteni a ránk szabott küldetést, inkább bele se vágjatok.
Az atya komoly arccal fordul el.
<...Úgy érzem mind benne vannak. Igaz, hogy nem tudnak mindenről, de majd később, ha eljött az ideje, majd mindent megtudnak. Idővel, elfogadhatóbb lesz számukra...>