*Egyszerű bizergálásra nem ébred fel. Csak morgolódik és alszik tovább. Karjaival még szorosabban átöleli Shanilt. Nem sokat zavartatja magát. Holt nyugodtan használja a férfit ágynak.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
jó sok ideig elcsodálkozik Minu gyönyörű külsején.
<Olyan szép mikor alszik...és amikor még mosolyog is nem akarom felkelteni annyira jól érzem magam a karjaian...>
majd felnéz az égboltra.Mivel igen csak délelőttre jár az idő eszébe jut,hogy talán ideje visszaindulniuk a többiekhez...
<vajon mit szólna hozzá ha ezután a küldetés után egy szép környéken vhol egy erdő mélyén épitenénk egy kis kunyhot és ott ellennénk...Meg tudunk élni az erdőben mindenféle külső segitség nélkül is...mind ketten jól ismerjük az erdőt....>
Elbambul amig gondolkodik...Mikor visszatér a jelenbe a képzelődésből Minu füle mögé rakja azt a hajtincset,amivel játszadozott eddig az ujjával.Egy puszit ad Minu homlokára.Egyik kezével Minu arcát simogatja mig a másik Minu derekát és a hátát.Halkan megszóllal.
*A simogatásra felriad.* - Hol vagyok?!?*#$!?
*Mikor meglátja Shanilt, megnyugszik, és visszafekszik rá.*
- Mi a baj? Támadnak az orkok? Vagy kitört a zászlóháború? Vagy mennünk kellene? Szóltak már a többiek? Mikor indulunk? Biztonságban vagyunk? ...
*Spontán kérdésáradatot zúdít Shanilra. Aztán nyűgösen elkezdi törölgetni a szemét. Hagyja, hogy a férfi rendezgesse egy kicsit. Nem igazán akaródzik neki visszatérni a valóságba, de már kiment a szeméből az álom.*
- Nem szoktam ilyen lenni, csak egy kicsit összezavarodtam. Amúgy jól kiizzadtam, és fáztam, úgyhogy azért öltöztem fel. *Elmosolyodik* - Aztán betakartalak magammal. Én sem érzem, hogy félnem kellene valamitől is. Olyan békés és nyugodt ez a vidék. Kár, hogy az orkok itt vannak. Tudtad, hogy régen itt minden a népemé volt? Mindent erdő borított, és nem kellett tartan isemmitől. Szerintem soha többé nem lesz még hasonló sem. A mi dolgunk, hogy megteremtsük magunk körül a saját kis oázisunkat.
- Na mindegy. Nem prédikálok. Azt úgyis hallunk majd eleget a dartonitától. Nagyon kényelmes vagy. Mondtam már?
*Felkel a pasiról, és hagyja, hogy felöltözzön. Közben jól megnézi magának minden kis porcikáját. Az este nem sokat látott belőle. Olyan gyorsan történt minden.*
-Mesélj nyugodtan.Egyre jobban érdekel,hogy milyen is volt ez a vidék akkor mikor még a népedhez tartozott. ... DArtonita?Ááá sztem nem kell komolyan venni.Tegnap szerencséje volt,hogy az az ork nem vágta ketté azzal a bárddal.
megvonja a vállát
-Mindenki meghal egyszer.Nem kell sokat törödni olyannal,akit nem kedvelünk vagy nem érdemes rá.
Rámosolyog Minura és végignézi,ahogy felkel.
-Ha ruhátlanul takarsz be,akkor sem fáztam volna.Megfeledkeznék a hidegről is. ... Kényelmes vagyok?Köszönöm. ... Ne is mond.Annyira kifárasztottál,hogy alig birok levegőt venni.
elneveti magát.Lassan felkel leporolja a ruháit majd felveszi őket.Végignézi magán:
-Kicsit koszosak lettek..Sebaj majd kimosom őket egy tónál vagy Lighanban kimosatom.
Odasétál Minuhoz megfogja a kezét miközben végig simitja a vállát és elindul vele vissza a táborfelé.csak most jön rá,hogy igen csak fáj a bokája és alig bir ráállni.Valószinűleg az esti nyekenés miatt fáj ennyire.Igy kicsit sántikálva tud csak menni.Egy-egy lépésnél kicsit savanyú arcot vág,de nem engedi el Minu kezét,hogy egy bot után nézzen...
*Látja, hogy szegény Shanil biceg kicsit. Feltápászkodik, és érzi, hogy ő sem fog egy darabig futkározni. Eléggé furcsán lépked Shanil mellett, bár más okból. Azért a vállán átveszi a férfi karját, és hagyja, hogy egy kicsit rátámaszkodjon.* <... Azt hiszem, hogy Shanil nem az én méretem. De ez legyen a "legnagyobb" gond. Nem tudom, mit kezdjek vele. Egy akkora balhé után olyan viharos gyorsaággal összejöttünk, hogy nem tudom, hogy kezeljem a helyzetet. Kicsit még tartok tőle, bár nem is biztos hogy tőle. Inkább a jövőtől. Most már biztos, hogy szeret engem, ráadásul olyan hévvel, hogy ... na mindegy. Mit fognak szólni a többiek? Rámsütötte a káosz a bélyegét. Magam sem tudom, mit akarok. És akkor most hivatalosan együtt vagyunk? Vagy mi? Nem értek már semmit, csak azt érzem, hogy a karjaiban biztonságban érzem magam, és törődik velem. Lehet, hogy az a balhé kellett, hogy felnőjön? Arel a megmondhatója, hogy mit érzek iránta. Talán még egykét nap, és tisztán fogok látni. De akkor már nem lesz késő kihátrálni? Ha egyáltalán ki akarok hátrálni. Rádbízom Úrnőm. Tégy velem szándékod szerint. Majd a tanításod szellemében vészelem át a próbákat, miket elém állítasz. ...>
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Gro hegység lába
Időpont: este
Résztvevők: Schinter, Drel, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg, Joe Lyon
- Figyelj fiam. Küldetésem van, amit az ég szabott számomra ki. Harcosokat keresek, akik segítenek megoldani. Szyvesen venném, ha velünk tartanál. ha jól sejtem, te távozn készülsz az orkok soraiból. Itt a nagy lehetőség, hogy visszailleszkedj a civilzációba! Szerencsés vagy fiam, mert nemcsak munkát, de jó bért is biztosítunk, ha velem tartassz. Mit válaszolsz hát? Gondold át a dolgot. Szívesen venném, ha hoznál valakit a törzsedből is! Kell az izom ereje is, nemcsak a vasé!
*Joe válaszát végighallgatva ismét meditálásba kezd. Az orkok táboruk végleg lebonták, a különféle élőlényeket elfogyasztják az útra. Más kérdés, hogy a kalandozók lovai is áldozatul esnek. valahogy érezhető, nem tanácsos nemet mondani. A harcosok vértezeteit, gazdátlan felszereléseket a még parázsló mágjára teszik, mejd újra begyújtják azt. Az atya fel alá járkál, Minut és Shanilt várja. Az orkok épp indúlnak, az atya is egy ideig mögöttük szeretne járni. Már-már feladja, és Flammal indulna útnak, mire előbotorkál a páros. Van valami igen furcsa a járásukban.*
<...Már azt hittem, megszöktek a kötelesség alól. Komolyság, elhivatottság: mind hiányozik belőlük. Azonban kell a segítségük, ezegyszer eltekintek a várattatás felett. na most vagy soha...>
*Az atya teljes felszereléssel, Flammal az oldalán várakozik, hogy a páros beérje őket. Joe, és az orkok hallótávon belül.*
- nem akarom szemetekre vetni, de nem ajánlatos csak így elcsászkálni. Minket is veszélynek tettetek ki azzal, hogy kis híján megölettétek magatokat. A nagy vezér az emberrel üzente, hogy az őrszemei ork határvadászokat fordíottak vissza, akik majdnem beértek titeket. Jobb lesz vigyáznotok!
-De tegyük félre a mai kis..."affért". Ideje beavatnom titeket, mi is vár ránk. Először is: öhm...elnézést szeretnék kérni faragatlan viselkedésemért. 3 évi magány, a folytonos munka, és az elképesztő teher furcsa dolgokat művel az ember elmélyével. Fogadjátok el bocsánatomat kérlek! Tudjátok ez azonban kétirányú...én őszintén bevallom, elborult az agyam ott a téren. Sötét dolgok kavarogtak elmémben, küldetésem veszéllyel fenyegetett. Egy jó barátom adta életét a nemes célért.
Most beavatlak titeket, mik is történnek a háttérben:
Tiadlan Di- része magas hegyláncokkal szabdalt vidék. rengeteg kolostor, és különféle szekták búvóhelyei, akik a világtól távol szeretnék művelni tudományukat. Toron közelsége végig nyugtalaítja őket, azonban kisebb kenőpénzzel, vagy ügyeskedések révén mindig el tudták érni viszonylagos háborítatlanságukat. Most azonban fordult a kocka: egy Jorkus Mofik nevű nemesúr elkezdte begyűjeni a határmenti grófságok, és mindenféle kisebb falvak címét a toroni oldalon. Mára majdnem a Toroni határmenti földek fele az ő kezében van. felismerte a tényt, hogy egy-egy szekta, vagy kolostor felbecsülhetetlen értékű tudományos értékkel bír. Követeket menesztett majdnem mindhez, követelve, hogy autonómiájuk cserébe osszák meg vele a tudást. természetesen a kolostorok nemet mondtak. nem telt le egy hónap, és majdnem mindjük lángokban állt. A bölcseket, írástudókat, és nagytudású mestereket láncba verve vitték Mofik szolgái, majd Thar papjaival kötött alkut: különleges kínzóteknikák, és mindenféle tudatirányító eljárások segítségével rábírták ezen bölcseket az együttműködésre. nem irgalmaztak senkinek: Kyel, Dreina kolostorai, Krad nagytudású papjainak otthonai, de még a Tharrita szekták sem élték túl. Thar szolgáit kiszakadással illették, és kitaszítottnak tekintették a pár dacoló szektát. nem mintha lett volna titkuk Toron előtt: Mofik azonban tiszta szívből gyűlölte a fanatikusokat. Hiába, később Thar főpapja rákényszerítette akaratát, és kötelezte az egyházával való együttműködésre, de titokban tovább folynak a "kitaszítottak" ellen. A mi kolostorunk esett el a végsők közt. Harcoltunk, de nem tehettünk semmit. Tiadlan harcművészeket küldött segítségünkre, de nem tehettek többet, hiszen nyílt háborúba sodródott volna a két ország. kolostorunk felégették, a mestereim börtönben. Azokat, akiknek harci tudásuk, vagy egyébb miatt alkalmasak voltak szolgálatot teljesíteni, a nagyúr a kémhálózata fejlesztésére irányította. Boszorkánymesterek, és sötét varázslók vonták irányításuk alá a legyőzötteket, de sokan még így is megőrizték önállóságukat: jómagam és még vagy száz másik összefogtunk, és felkelést kezdtünk szervezni. A legkülönfélébb módon érintkezünk egymással: karcolatok, mentális üzenetek, madarak, és még sokféle módon. Sokakat megnyertünk, akiknek elegük van Mofik terrorjából. rengeteg Tharrita, és mégtöbb kisnemest nyertünk meg ügyünknek. Hamarosan elegen leszünk. a legútolsó láncszem van már csak: A legnagyobb Tharrita szekta, mely még áll, és el tudott rejtőzködni Mofik elől. Meg kell nyernünk a főpapját! Alkunk szerint, Mofik embereinek vallási életével foglalkozók mellénk állnak majd, ha az ellenállásuk megvédi a szektát. Fel kell nyitnunk a szekta bezetőjének a szemét, és jadilba kell vinnünk! Ez a feladatunk! Mofik azonban sejt valamit...fel akarja kutatni a szektát. Én beépült kémük vagyok, Lighanban kellene az összekötővel találkozni. értesüléseink szerint már rájött a szekta helyére, Lighanban kell a többi zsoldossal rendevúznunk. Mofik szét akarja csapni a tharritákat! nekünk azonban a segíségük kell, így a zsoldosok közé épülve meg kell állítanunk! Nincs más választásotok: ha Mofikot válasszátok, az akció után kivégeztet úgyis, hiszen akármikor köphettek a Toroni Tharrita ellenségeinak! Nos, erre mit feleltek? velem tartotok, vagy Mofiko válasszátok?
*A pap ezzel ököbe teszi kezét, végigpillant a csapaton. Mindezt joe is hallotta vél füllel.*
észreveszi,hogy Minu is furcsán jár.nem akar Minura támaszkodni.Inkább átöleli a derekánál.
-Köszi,de elbirkozok egyedül.Ugyis már várnak a lovak a táborban. ... Jól érzed magad?Nagyon furcsán jársz te is.Remélem nem én okoztam neked fájdalmat.Nem tudnám elviselni a gondolatot.
Mikor a táborba érnek észreveszi,hogy nem igazán látja a lovaikat.Elkezdi keresgélni őket a szemeivel.Amikor meglátja a csupasz tetemeket összeszorul a szive és egy könnycsepp gurul ki a szeméből,amit gyorsan le is töröl a kezével.
-Aha.Köszönjük,hogy szólt majd szólok Joenak,hogy köszönje meg az ork főnöknek.
Indulna is tovább mikor Atya belekezd a mondadójába.
A beszéd közben hozzáérinti a fejét Minu fejéhez és súg neki pár szót.
-Hát igazad van tényleg elég sok prédikációt fogunk hallani az atyától.
A pap beszédje után elbiceg mellette és csak anynit mond:
Flamm is meglepődve nézi végig a két lény szerencsétlenségét, ahogy botorkálnak. <Istenem de gyerekesek!" Nézd Jani itt a mellem! Dugunk?" Áhh, na mindegy...> -Végre itt vagytok! Mi tartott ilyen sokáig? Addíg húztátok az időt míg a lovaink jártak rosszúl! Nah tessék most gyalogolhatunk!
Dolgait összeszedve már inulna tovább, de a pap mondókája maradásra készteti. Türelmesen végighallgatja, néha egyetértőn hümmög. A beszéd végén jól fontolóra veszi válaszát. <Nos, ez a feladat igencsak veszélyesnek tűnik,és lehet hogy Minu-ék nem is akarnának velünk jönni, egyedül meg nem szeretnék menni. Másrészt a pap már megmentette az életemet, és ennyivel tartozok neki. Maximum, ha roszra fordulnának a dolgok, simán lelépek.> -Azt javaslom menjünk papunkkal! Lehet, hogy nem volt zökkenőmentes az ismerkedésünk, de amint hallottátok meg volt rá az oka, hogy modortalan legyen, ráadásul bocsánatot is kért. Ha ti nem is akartok jönni, én segítek az öregnek!
<Ki tudja, talán ha megjátszom a magabiztosságot velem tartanak...>
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
*Shanil kérdésén gondolkodik egy kicsit.* <... Most mit mondjak neki. Miért hazudnék? Legalább legközelebb tisztában lesz vele és figyelni fog rá. ...>
- Hogy is mondjam. Méretileg nem passzolunk össze teljesen. Főleg, hogy régen voltam férfival. Azt az alkalmat kivéve. Szóval tovább tartott volna alkalmazkodnom a méreteidhez, mint amilyen gyorsan belém hatoltál. Érted már? De nem baj. Úgy is lovon megyünk tovább. Azon majd valahogy kibírom. ...>
*Mikor visszaérnek a táborba, végignézi a jelenlevőket, hogy mindenki megvan e. Odamegy a pap közelébe, és leül egy fa tövébe. Inkább féloldalasan. Ülni is nehezen tud. Végighallgatja a dartonita monológját, és csak csóválja a fejét.* - És mi lenne, ha senkinek az oldalára nem akarnánk állni? Arra nem gondolt? Amúgy magával tartok. Arel papként kötelességem, de amúgy is elváll... *Ekkor esik le neki amit Flamm mondott.* - Hol van a lovam? *Kétségbesetten felugrik, és körbepásztáz.*
-Mi történt? Nem tudtok vigyázni a lovakra?
*Indulattól fűtve odasántikál Joe-hoz. Lassan könnyben kezdenek úszni a szemei, de arcára a düh is kiül.* - Mit képzelnek magukról a barátaid. Mi lenne, ha fognánk, és megennénk a wargjaikat.
*Megint körülnéz, és a cuccait keresi. Miután nem találja, visszafordul Joehoz.* - Ha a fegyvereimnek baja esett, akkor nagyon mérges leszek.
*Megperdül, és keresni kezdi a kardját, a tőrét meg az íját ami az ő szemében szent, és nála a szent szimbólummal van egy súlycsoportban. A kardját és a levéltőrét kihalássza a parázsból. A kard markolatának vászon borítása elhamvadt, így egy javításig használhatatlanná vált. A levéltőr csontmarkolata nem sérült komolyabban. Pláne, hogy papi áldás is volt rajta. Az íját az avarban találja meg, és úgy megörül, hogy magához is öleli a fegyvert. A tegez és a nyílvesszők is tönkrementek a tűzben, de a nyílvesszőhegyeket egy kis tasakba elmenti. Ezekután egy helyre gyűjti a holmijait, és a halott lovának mardványaihoz térdel. Elvégzi a temetési szertartást, és útjára engedi társa lelkét. Lezuttyan a földre és elpityeredik. Megsiratja a lovat, aztán letörölgeti a könnyeit.* <... És most hogyan fogok a többiekkel menni? A lovamon is nehézkesen tudtam volna megülni. Menni meg alig tudok. Mit csináljak? ...>
Még útközben:
kezd nagyon elbirulni Minu szavaira.
-Ne haragudj..én...nem akartam nekedfájdalmat okozni....Remélem azért vmennyire jól is érezted magad. kis szünet.
Én nagyon kól éreztem magam és csodálatos volt az egész...
A táborban:
A pap szavaira elmondta mit szeretett volna.Igy inkább odasétá biccegve a pityergő Minuhoz átkarolja.
-ne sirj.A barátod sem szeretne igy látni....Ő is inkább a mosolygós Minut szereti.Ne okozz neki csalódást... és elmosolyog.
KM esemény
- Figyelj, nem biztos, hogy jó lenne Mofikkal tartani. Egészen biztosak vagyunk benne, hogyha vége az akciónak, Mofik nem kegyelmez azoknak se, akik segítettek neki. És ha rám halgattok, nem érdemes kiszállnotok. Mofik keze messzire is elér, kísértem már kalandozókat Erigowba, ahol a Tiadlani határon átcsapva a kalandozók meggondolták magukat. Éjjel még halottam a sikojaikat. Rémisztő dolgokat tudnak művelni toron boszorkánymesterei.
*Az atya megborzong, majd látja, hogy minuhoz siet, így int, hogy menjen csak. Flammhoz fordul, és hozzá is szól pár szót:*
-Derék legény vagy Flamm fiam. Ígérem mostantól...öhm emberibb természetem is meg fogjátok ismerni. nem döntöttél rosszul hidd el. A nemes cél érdekében jókora összeg üti majd mind a te, mind társaid markát.
*Az atya ekkor veszi csak észre, hogy Minu a felszerelését keresi, majd a máglyában kezd el kotorászni. Látja, hogy előkerül valami tőrféleség, majd egy íj is. Hírtelen megérti: míg ő meditált, a mozgolódás körülötte a felszerelések egybehordása és elégetésére öszpontosult.*
<...Hmm, így nehéz lesz Arel szolgájának. fegyverek nélkül, csak Istenére számíthat. Kétlem, hogy tapasztalt volna annyit, hogy komolyabb harcban elég energiája legyen ahoz, hogy túlélje. No majd segítek neki. Lighanban tartózkodik elviekben Hradsam atya. gilron kítűnő papja, talán segíthet a felszerelések javításában. Az én botomra is ráférne a javítás...>
*Odasétál a pityargő lányhoz, majd kissé morcosan, de mégis különös lágysággal veti oda:*
- öhm..ne aggódj elf, vannak kapcsolataim Lighanban, akik öhm... segítenek majd megjavítani felszerelésed. Nincs okod kesergésre, majd...majdcsak megvédünk téged esetleg, ha ellenfél ront addigis ránk.
*Azzal féloldalas mosoly húzódik arcára- egész emberies, segítőkész; talán tényleg megváltozik?-, majd az orkok felé veszi az irányt. Joehoz lépked,
és megkérdezi: *
-Ugye hamarosan indúlnak a korcs barátaid? Csak kérdem, mivel úgy terveztem, a vonuló csapat közelében szeretnénk átszelni a határ maradék részét. Az orkoknak is jobb lenne, hiszen mi a Tiadlani őrszemektől tudnánk megvédeni őket. Mit szólsz? Tolmácsold a nagydarabnak, és mond még mellé, hogy lovakat kerítsenek nekünk, mivel voltak olyan idióták, és megették a mieinket!
KM esemény
*Shanil táskája, felszerelése a földön hever nem mesze a mgjától. Nyílpuskája elszenesedett csonkja felismerhetően mered ki az elszenesedett ork hullák közül. Két láb közül előkerül a rövidkard, kissé meglátszik rajta a máglya korma, meg eléggé meg van olvadva a gyenge minőségű markoladgombja. A táskát jócskán kijuggatta, félig kiégette az ork csapat. Bizonyára civakodtak rajta. Tüzetesen átizsgálva az utazó egy kiégett hevedert talál, bene két dobótőrrel. A többi valami ok folytán hiányzik. ltört üvegcsék, száradt levéldarabkák, összetépdelt, égett uhadarabok, törött tükör, és egyebek. Szinte mind használhatatlan holmi. Az a furcsa, hogy az üvegcsék többsége törött, egy ork újj darabka van az egyikbe. Bizonyára ezért marakodtak. A figyelmes szemlélődő ork harapásnyomokat is talál az üvegcse száján. Aki még ennél is figyelmesebb, észreveszi az ork hullát a halom tetején, aki mintha kevésbé lenne összegve. mintha késöbb dobták volna rá. *
//...Aki sikeres intelligenciapróbát, és +3-as érzékeléspróbát dob meg, és látja, amint Shanil előhalássza az üvegcséket, akkor rájön, hogy az üvegcsében valamiféle méreg volt. Aki erre rájön, elgondolkodik, kicsoda ez a Shanil valójában. Az atya megdobja az intelligencia próbát, de nem veszi észre az orkot a halom tetején. Mégis sejti, nincs valami rendben...//
*Shanil aggódására csak mosolyog és megpuszilja. Aztán a következő lépéskor megint felszisszen.*
A táborban:
*Meghallgatja Shanilt, de valahogy nem érzi jobban magát a mondandójától. Régóta vele volt ez a ló. A dartonita mondandóján kicsit megsértődik. Nem a hangvételén hanem a tartalmán.* <... Mit képzel magáról. Kivel beszél. Nem egy közönséges parasztlány vagyok akit meg kell védeni. Tudok én magamra vigyázni. Előbb fogtam íjat a kezembe, minthogy ő még csak gondolatban is tervbe lett volna véve. ...>
- Köszönöm az aggódást, de valahogy majd elboldogulok. A tőröm még használható, és Arel velem van. Kell ennél több?
*Letörli az utolsó könnycseppeket, és megpróbál méltóságteljesebben viselkedni. Gondol rá, hogy feláll és elsétál, de végül nem kockáztatja meg.* - A fegyverkovács segítségét viszont megköszönném. És akármennyire ellenszenves volt nekem eddig, azt azért tudnia kell, hogy nem vagyok haragtartó, és a végsőkig kitartok egy ilyen igaz ügyért.
- És egy jótanács. Sose kételkedjen egy arel pap bátorságában.
*Odavet a papnak egy kényszeredett vigyort, majd tovább rendezgeti a cuccait.* <... Azt nem értem, hogy miért nem voltak képesek megmenteni a tűztől a holminkat, az orkoktól meg a lovakat. A szemük láttára kellett, hogy elkövessék azok a zöld békák ezt a gyalázatot. És még mindig nem tudom, hogyan fogok gyalogolni. Valamit ki kell találnom, különben kínossá válhat a helyzet. ...>