Na Lithas kalandozók.
Látom, Schinter, Limenel, úja a dezign. Tetszik, bár, szerintem az előző barátságosabb volt, mindenképp.
Örömmel közlöm, hogy átmentem az egyik vizsgámon, és mindannyian a vendégeim vagytok egy (képzeletbeli) italra a Tavernában . Valószínüleg fönt lezsek egész éljel, így cseveghetünk majd. Viszont fáj, hogy így félreértelmeztétek amit kérdeztem, meg amiket írtam.
- Először is egy kiszakadott Amund szerintem lehet bármi.
- Másodszor, mondtam, hogy ha az Amund a jelek szerint a mentális és asztrális mássága miatt nem képes az emberek által használt pszík esaátításra, akkor ha gondoljátok bármikor kidolgozok magamból 5-6 diszciplínát, amikkel ellesz, (ész figyelj, mág új mértékegységet is adok neki, hogy ne Yp legyen.) és amikhez ugyanúgy joga lesz, mitn a Dzsenneknek a saját mentális képességeikhez, mert gondolom, ha az Amund ősfaj, akár a Dzsen, akkor ugyanúgy nem emberi gondolkodású, mint a dzsen, így joga is van saját képességekhez.
Egyébként ha már a más gondolkodású fajokon filozofálunk, akkor azt hiszem logikus az érvelésem, hogy a Dzsen sem az átlagos, emberek által kifejlesztett pszít használja, és nem a varázslói mentálmozaikokat használja, hanem valószínüleg vannak saját elmetachnikái, amik sokkal kifinomultabbak, mint az meberekéi, (lévén hogy a mentálsík faja) de alapvetően hatásaik nagyjából megegyeznek az emberi Pszi, illetve a varázslói mentálmágia mozaikokkal.
Ebből a gondolatmenetből kiindulva az amundnak is lehet és igazából kell is lennie valamilyen hasonló képességeinek.
Egyébként Schinter! Szerintem azonos szintű varázsló illetve pap soha nem lehetnének ellenfelek, mert a vari varázslópárbajban könnyedén megveri a papot, mentális párbajban is, közelharcban már talán nem, de a jó vari azt is megoldja. Ez azért van így, mert a két kaszt nem egy sújcsoportban mozog. A Harcos kasztok arra valók, hogy ontsák a vért.
A szerencsevadászok semmirekellők, ahogyan az az ETK-ban is szerepel, sokmindenhez értenek, de igazán semmihez. A Papok és a harcművész kasztúak tápolásra valók, a varázshasználók pedig varázsolni, ha arra kerül a sor, a harctéren ők pusztítanak, az ez érzelmekkel és a gondolatokkal pedig játszanak. Ez a szakterületük. Azért a varázshasználók lettek a legutoljára tárgyalt kaszt, mert ők a legvégső állomások. A legnehezebb velük játszani, de mégis adott körülmények között talán a legkönnyebb, mert nem erejükre, hanem szellemi képességeikre támaszkodnak, ami őket sosem hagyja cserben, nem úgy, mint az egyszeri halandót az ereje. Ők nem magukat küldik a harcba, hanem rászedéssel, vagy épp mágiával irányítják maguk körül az egyszerűbb embereket, őket küldik maguk helyett, ők pedig bisztonságból, mágiájukkal övezve képesek hatalmukkal az értük harcolók javára dönteni a mérleget. Erre nem képes sem a pap, sem a harcművész, még a bárd sem. Ezért fölösleges róla vitázni.
Ja, egyébként Will-nek nagyon lényegretörő volt a mondandója, de ezt már előtte is sejtettem. Viszont valahol... azt hiszem szintén a Sumiban olvastam, hogy a Dzsen is érez érzelmeket, de azokon éppen hogy nagyon erősen uralkodik, viszont, pont emiatt, ha egy érzelem nagyon erős lessz benne, akkor beleégeti magát a személyiségébe, és onnatól meghatározója lesz viselkedésének.
Vajon egy Amundra, főleg ha kiszakadottként játszok ki, az ellenkeője nem lenne igaz. A Sumi azt írta, khm... idézem: "Nemes, jólelkű lények is lehetnének, ha nem fertőzné meg jellemüket a rosszindulat és a romlottság"
Képzelj már el egy kiszakadott, Élet-Rend jellemű Amundot, aki mikor cselekedeteiben mérlegel, elsődleges szempontok közé teszi barátai, társai, küldetésük, íránti érzelmeit? Esetleg képzeld el, mellé, hogy nem ostoba, és mondjuk gondolkodni is tud. Jellemét tekintve a legmegbízhatóbb társ lenne. Szerintem.
Azért nem lehet bármi, mert az emberek között nőtt fel. És ha olyan dologba ütközik, aminek számára faji korlátai vannak, akkor nem tud vele mit kezdeni pont azért mert emberek között van. Ha az övéi között lenne, akkor lehet, hogy meg tudnák tanítani az adott dologra. Ez a pszíre automatikusan igaz. Úgy is írta le az mtk, hogy bizonyos fokú védettségük is van az emberek által használt diszciplínák ellen. Pont azért mert nem kompatibilis. Így azok a kasztok, amikben fontos szerep jut az "emberi" pszínek, eleve ki vannak zárva. Pedig eléggé vicces lenne egy amund boszorkány.
Az meg hogy kitalálgassunk amund diszciplínákat, szerintem már szőrszálhasogatás. Mint már írtam, azért nem írtak külön pszí és mágiarendszert az amundoknak, mert játékos csak kiszakadottak közül kerülhet ki. Azok az amundok, akik hozzáférhetnek a titkos nép spec mágiájához, meg pszíjéhez, azok nemjátékos karakterek.
Az igaz, hogy a mozaik mágia, hatalmas, és mindent el lehet vele érni, de nem lebecsülendő az isteni hatalom egy olyan világban, mint Ynev. Igaz, hogy a varázslóknak is ezer féle módszerük van arra, hogy meggyőzzék a harcos kasztúakat, hogy értük harcoljanak, és ugyanennyi módszerük, hogy tápolják azokat, de a papoknak is van hasonló. Egy papok által támogatott felbuffolt csapatnál nincs sok jobb. És az sem biztos, hogy egy varázsló megállná a helyét egy pappal szemben. Ez is teljesen helyzet és személyfüggő.
Azok a varázslók akik a harctéren vannak bevetve, kevesen vannak. Ők a csatamágusok. Ennek megfelelően a védelmükre is külön figyelmet fordítanak. Egy normális varázsló nagyon messze áll ezektől a pusztítógépektől.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
hát én azt gondolom,hogy az mtk ban az amundokról irtak 1-2 oldalat és ott sztem elég ami le van irva.Nem kell nekik is olyan képességekkel menni mint a dzseneknek.Nem kell tápolni...ott le van irva 1-2 discip is,amit az amund tud szóval vmennyire ki van dolgozva.
kaszt kérdésben azt mondom,hogy jó rendben legyen bármilyen,de akkor azt indokold meg,hogy hogyan sierült.Varázsló akkor sem valószinű,hogy lesz ha arra gondolsz,mert nem neki való a kyr alapú Y meg a mozaik mágia.
Pap és varázsló?Sosem emlitettem őket egy kalap alatt...Egy pap os nyerhet párbajt hogy van mágia ismerete esetleg ha még mágia használattal is mászkál,akkor meg pláne(lásd.:ppl domvik inkvizitorai)
Igen a harcművészt elég ritkán hagyák cserben az "eszközei" kivéve ha levágjáka a kezét Amugy a paptól el lehet venni a szentszimbolumot és a varitól el lehet venni a botját ha éppen van neki.Egyébként igazad van.A pappal és a varázslóval nagyon lehet tápolni.Harcművészről azt mondom,hogy inkább menjen és üssön chiharccal és kiáltással.,ami nem rossz főként az utóbbi
Nem szőrszállhasogatni akarok, félre ne értsétek. Én, nagyon anime fan vagyok, és mikor olvastam az amundról egyről egy kép ugrott be nekem, (és bocs a gyerekességért): Yu-Gi-Oh.
Óriási álmom létrehozni egy Amund nekromantát. Humunkuluszgyártással, meg mesterfokú Élettannal, aztán meg rászabadítani ellenségeimre a különféle mindenféle tulajdonságokkal rendelkező, énáltalam összegyúrt lényeket. Már tökre jól kidolgoztam magamnak a rendszert, ha túlságosan rajzfilmhű akarnék lennei még a kártyákat is kidolgoznám hozzá, és nem kéne az Ynevi mozaikmágián kívül máshoz nyúlnom.
Ha hülyeségnek tartjátok, akkor bocs az ötletért .Mindenesetre Feelinges volna, legalábbis számomra.
Én nem tartalak sem gyerekesnek sem másnak,emrt én is imádom a rajzfilmeket hát a yugioh az egy érdekes sorozat...
na de egy nekromancer okés,de hogy jön képbe az amund?Egyébként meg vampireben a tzimise-k nagyon jók ebben nekik vanna ksaját harci ghouljuk,ami hogy is mondjam...erős
nem akarod feltenni az msn-t?vagy bármely más fajta progit?gyorsabban menne a duma elhiheted
Elhiszem, csakhogy még egyenlőre a használatát tanulom, azaz nem tanulom, mert most is itt vagyok, meg mellette ezer más dolgot csinálok, pl a köv. vizsgámra készülök.
Egyébként azért amund, mer taz említett anime sorozatban a főszereplő őse Óegyiptomi mágus-fáraó volt, aki nem éppen a kártyás hologrammos játékkal vívta ki magának az elismerést. és ha látnál róla képet, elismernéd, hogy eléggé Amund külseje van.
Nézd. Nem gond ha valakinek van egy fajta elképzelése. És útálom, ha kigúnyolnak valakit, azért ami tetszik neki. Egy megértő KM-el és egy rá írt modulban akár még egy ilyen karakter is játszhat. Csak nehéz lesz találni megfelelő személyt és kalandot.
Schinternek igaza van. Vampire-ban nagyon megvan ez a nekromanta feeling. De összehasonlíthatalan, mert az horror. Én nagyon szeretem, de ahhoz megfelelő hangulat kell. Előnyös, ha ez antiszociális jellegű. Érdemes kipróbálni. Amúgy inkább a Giovannik, vagy a kappadókok a nekromanták. A Tzimisce klán összegyúrt, élőlényekkel foglalkozik.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
érdeks nálunk 1-1 vamp mese alatt mindig szét röhögjük magunkat... Jó kis hasizom gyakorlat az biztos...
igen tom,hogy a giovannik meg a kappadok azok,de a tszimiknek van összegyurt mindenféle saját készitésű cuccos,amit könnyű léptű is akar...
Nem, Schinter jól látta, valóban inkább a Cimiske illik a karihoz, mert az adott lényeit, amivel harcolna, nem élőholtak lennének, hanem a sajét elképzelése szerint összerakott többnyire humanoid szörnyetegek, amik meglehetősen jól tűrik, ha harcolniuk kell. Peersze mindegyikbe valamilyen lélek belezárva, jellmágiával bebörtönözve, engedelmességre bírva, bélyegekkel, varázsjelekkel, mentálfonállal, meg mindennel, ami csak kell.
akkor jó magas szintű kell de ha csak erre gyursz sztem emgoldható,hogy csökkentet manából menjen,de a többi sulit nem vágod...
ja mellesleg sztem nem kell azt az msn-t tanulmányozni....ha kell help csak szójál ...Limenelnek na jó nekem is szólhatsz
viszont még mindig érdekes kérdés,hogy egy amund,aki igen csak az érzelmeire halgat hogyan tud varázsolni,amihez nem árt egy erősebb Asztrál test és egy mentál test is...ha egyiptomit akarsz,akkor egy dzsad egyiptomi ruhában sem egy utso megoldás... különben is dzsad származású a nagy nekromanta is akinek a neve nem jut az eszembe és lusta vagyok utánanézni most
Khmm...Nekem volt egy amund Morgena papom.Egyáltalán nem elképzelhetetlen az amund pl. pap kasztúként.Nekem tetszett az a kari és jól megvoltam pszí nélkül.
Nekem egyetlen bajom volt a Yu-Gi-Oh val (najó több is de az mind1 most:)), méghozzá az hogy egy epizód alatt kb 3 kártyát játszottak ki és szinte végig csak egymást ócsárolták a kontrahensek...attól függetlenül jól szórakoztam általában és Ishizu az 1ik kedvenc anime karakterem mindmáig