De, ha jól tudom erre már volt példa, igaz Limenel?
"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
Két hátulütő is lenne. Az egyik az a tény hogy Kránnak esze ágában sem lenne támadásra elszánnia magát. A másik meg az, hogy ha azt nézed, hogy az amundok ellen kinek a segítségét kérték a pusztulástól félve, akkor megtudhatod, hogy mi maradna dél-ynevből ha megindul a fekete óriás. De azt is végig lehet gondolni, hogy egy Ynev méretű kontinenst nem lehet megtartani huzamosabb ideig. Krán pont akkora, amekkorának lennie kell. Ha nagyobbnak kéne lennie, akkor tenne érte.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Könnyűléptű: Ricsiről annyit kell tudnod, hogy a bárdja nem veti meg a gyengébb nemet, de kockát igen, mert mindig kidob egy 9 hónapos várakozási időt az események megtörténte után...
Érdekes, hogy Krán - és egyben Ranagoll - bár a káosz megtestesítője, mégis (talán akaratán kívül, talán nem) bizonyos szemszögből a rend, azaz az egyensúly egyik fenntartója a hatalmasságok között Yneven.
Az túlzás, hogy Krán egyensúlyt tartana fenn, mer thogy olyan hatalmas erejű, és olyan elszigetelt, hogy egyáltalán nincs köze inev hatalmaihoz. A zászlóháboruúk igazság szerint az én véleményem szerint kisebb villongások ahhoz képest, hogy a Dúlás alatt 1 Bír. Lágió 68 fős veszteséggel verte szét az Aranykör lovagrendet
A rend abban testesül meg, hogy vannak Kránban olyan szabályok, amik talán igazságok gyüjteményének is nevezhetők. Viszont maguk a szabályok mondják ki, hogy a káosz segítségével tartsák fenn magukat. Ezért lehet azt mondani, hogy a káosz is és a rend is jelen van.
Nem is tudtam, hogy az ipsét már elkaparták, pedig mekkora falu bikája volt... Még a lovagomat is megpróbálta párszor meglopni, aminek köszönhetően szegény lovagom jobb karjába beállt a parkinzonkór... ugyanis pallosát a hátán hordta, és jobb kezes volt - mindig a palos után rángatódzott az a bizonyos kéz... De hallo, nem én tehettem el láb alól... Mily kár...
Elszigetelni elszigetelt, de kémeit rettegik mindenhol... Tudomása van a világról, csak nem avatkozik közbe. Vagy, ha mégis, akkor ezt a háttérből teszi.
És ha azt nézed, hogy Pyarron alá a térkapukon 1 birodalmi, kiemelem külső tartomány beli légió, két köteles rend, és kirendelt varázslók érkeztek, akkor mit tudna Krán csinálni, ha összevonná a tartományi légióit. Meg az ellenség vezérkarát olyan fejvadászok írtanák, mint a birodalmi, a shien gorr, vagy a feketeözvegyek, vagy a shi-shi-quan. És előhoznának a föld mélyéről pár öreg drúnt. Ez persze azzal is járna, hogy a belső tartományok légiói is megindulnának. Feltételezem olvastad a summariumban hogy milyen egy ilyen légió.
Úgy értem, hogy elszigetelt, hogy róla nem tudnak semmit.
És még a bölcs is elismeri, amiről nem tudok, az nincs. Krán olyan kevésszer mutatkozik meg inev politikájában, hogy az egyszerűbbek azt hihetik nincs is jelen. Amikor viszont megmutatkozik, akkor egy ősi Amund istent kell leverni, aki manifesztálódott Ibarában. Ebből bármelyik bölcs levágja, mire is van rendelve a Kráni hatalom
Bocsi, most mennem kel, de később folytatjuk. Egyébként meg az "öreg Drun"okat ne sértegesd. Őket nem elő hívják, hanem elő jönnek. És akkor az istenek legyenek irgalmasak, hogy yorsan érjen utol a végzet