• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tiadlan-Lighan és környéke

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
760 hozzászólás • Oldal: 5 / 51 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 51

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.10. 20:01

(Shanil Argus)

Szótlanul nézi Minu kitörését leveszi a hátizsákját kivesz belőle egy almát és odaadja a kisfiúnak.

-Ne sirj kérlek.Biztos vagyok benne,hogy vmi édességnek jobba örülnél,de fogadd el kérlek ezt az almát.Ez is nagyon édes és még egészségesebb is mint az édességek.

majd megsimogtja a kis srác fejét.

Minu halkan:
-Gyere mennünk kell.vannak a tetőkön ki tudja milyen parancsot képes kiadni ez a barom.Majd a kapu túloldalán elintézzük egymás közt.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.10. 20:12

- Jól van, de ne közelítsen meg tíz méternél jobban ez a pszichopata, mert kilövöm a szemét.
<... Shanilban kellemesen csalódtam. Még a végén kiderül, hogy jót tett neki a kis affairunk. Egy jó pont. ...>
*Elindul Shanillal a kapu felé. Még csak véletlenül sem néz a "pap"-ra.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.10. 20:15

(Shanil Argus)

Egy halvány mosolyt ereszt meg.

-ne aggodj majd eljön az ifeje annak,hogy ő is bizonyitsa,hogy nem csak beszélni tud hanem van mögötte valódi tudás is.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.10. 23:04

*Az atya magában mosolog a lány dührohamát látva...nem mindennap lehet efféle szórakozásban része... talán még fel is figyelhetnek kedélyessé vállt hangulatára. Most igazán büszke magára. Megmutatta hovatartozását, kimutathatta pár tudatlannak foga fehérjét. *

<... Csak meg ne ismerjék gyengébbik énem... Az erő hatalomhoz vezet, a félelem táplálja az erőt. Ha nem is félnek, legalább tartanak tőlem. Fenn kell tartani a látszatot, különben kénytelen leszek a csapatba olvadni. Márpedig nekem egyetlen célom van. Ezt kell szem elött tartanom. hagyom, hagy pattogjon a kis hőslelkű ifjú, meg a nagyon bölcs elf asszonyság...naív teremtés mindkettő, igazán én tudom mi készül a háttrben...>

*Szóra se méltatja az elf nőt, hátrapillant, végigméri a kardművészt, a harcost, majd maga elé mutat. *

-Irány a térkapu.

* Mindenkinek küld mentális üzenetet*
<... A kapu módosítva van, a nagyúr rendezte így. A térmágusok biztosították, a régi Lighani kapu fog újra aktiválódni, tehát a város terére érünk majd. Akinek nem tetszik, az maradjon itt, bár Darton tudja milyen lépésre fogja az késztetni a nagyúr embereit...>

*Az atya határozott léptekkel elindul a kapu felé. A tömeg utat nyit a papnak, amit sötét mosollyal nyugtáz. Késöbb azonban megsűrűsödik az embertömeg, a pap vállával löki félre őket. A kapuhoz érve bevárja a többieket. Amikor mind megérkezik, átmegy rajta, de még elöbb szól:*

- Onnantól hogy átlépek, fél perc van, hogy mindenki átérjen, mivel a módosítás instabil. Nem kell agódni, az őrök biztosítják hogy csak mi jussunk át.

*Ekkor veszi észre a csapat, hogy a tömegből fegyveresek válnak le, és gyűrűt alakítanak ki a kapu körül. A katonák teljesen álagos utcai suhancoknak néznek ki, de arcukon óriási elszántság, és sokéves tapasztalat tükröződik. Vélhetően sokatmegélt katonák civilbe öltözve.*

*A kapuban a vibrálás egyre erősebbé válik közelebb érve, szinte lüktet a levegő a köryezetében. Megérintve a két kőoszlopa közti levegőt vibrálást érez az ember a kezében, furcsán anyagtalannak érzi megát ilyenkor az utazó.
"Olyan érzés átlápni egy kapun, mintha az ember vízből úgy jönne ki, hogy egyáltalán nem nedves az öltözéke."-tartja az utazók egyik kedvelt indoklása erre a leírhatatlan élményre, amit a térbeli utazás nyújt. *

*A másik oldalon azonban nem tér fogadja az utazókat. Sziklás vidéken találja a csapat magát. Sziklás talaj, helyenként több mázsás sziklatömbökkel- ezt látják meg elösször a kalandorok. Bal kéz felől (vélhetően Kelet) óriási hegycsúcsok, hatalmas hágók; mindez hihetetlenül tagolttá vált a szél munkája során.
Jobb kéz felől további változatosságot mutat a táj: Sziklaormok helyett mezőket, kisebb ligeteket láthat az utazó. A sziklák között mindenféle hegyi növény található, lejjebb ( mivel a látott terület mintegy 500 lábbal lejjebb van a rendkivül tagolt felszínnek köszönhetően) azonban a tipikus Tiadlani virágoskertek nagyon kedvelt növényeinek vadabb változatai figyelhetők meg. A csapat egy nagyobb sziklán érkezik meg, mely többtíz lábbal az alatta fekvő kőgörgetegek felett található. Lefeléútként sziklába vájva nagyobb lépcsőfokokat lehet találni.
nem kétséges: a Gamelion, és a Gro találkozásának völgyében jár az utazó. Ezen a területen találkoznak ezen hatalmas hegyóriások tiadlan folyójának, a Howának a völgyével.*

*A pap megrökönyödve éll, és szemléli a tájat.*
<.. mi történt? Mi üthetett ki balul? Ez lehetetlen. A nagyúr elintézett mindent. nem lehet hiba a tervben. Egyetlen módja lehet csupán....
Azok az átkozott térmágusok! Szándékosan tették bolonddá Mofikot. Több napi lemaradást okozott neki, mivel meg próbálta őket megvesztegetni. ...>

*Széles mosolyra húzósik a szája. Az atya imádta, ha a szabadulásának őrének, a nagyúrnak nagyobb problémája akad. Hányszor átkozta el lelkében Mofikot, hányszor tett már szabadulásáért, persze Mofik kárára.*

<... Esküszöm, egyetlen adódó alkalommal bosszút ogok állni testvéreimért, és megmentem a megmaradtakat! De elöbb nézzünk problémáink elébe. A tüzes kis papnőcskét, és a bazári bohócot kéne felhasználni a nemes célra. Csak megint ne kövessem el azt a hibát mint a múltkor. Nem szabad érzelmileg közelkerülnöm senkihez. A rettegés, a távolságtartás az eredményesség kulcsa...>

*Az atya hátrafordul, és az érkezők szemébe néz.*

-Átverték az uramat. A mágusok büntetésből ezt a kis....túrát szánták számunkra. Irány NY-at. Hamarosan beesteledik. El kell érnünk a legközelebbi ligetet. Aggaszt a határ ily mértékű közelsége....

//..bocsesz kissé hosszú lett, de még ígyse fért bele minden. A hatalom szava miatt ezt tudtátok meg: 7. tsz. ; 60 körüli manaérték, 30 felüli pszi, 60-nál nagyobb fp, 10-nél nagyobb ép, gyorsasága elenére támadó taktikára épít, így té-je, vé-je meglehetősen magas- 50feletti vé, 100 feletti vé-. Meglehetősen intelligens (15), nagyon akaratos(19), de higgadt gondolkodású(16). nem túl erős, nem túl kitartó (13, vagy alatti), de meglepően gyors (17), mindemellett egészen megnyerő a kisugrzása (17-szépség). ezek az értékeket tudjátok meg. Szóljatok ha kihagytam valamit. Ezek az értékek fegyver nélküliek, a páncél sem számít!..//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.10. 23:30

(Shanil Argus)

halkan megjegyzi magának:
-Hát Dartonnak tényleg csodás humorérzéke van :lol:

A szikla által nyujtott kilátást megcsodálja és elméje segitségével távolabbra is pillant egy kicsit.Megfordul a fejében az is,hogy egy Darton pap milyen gyorsan tud lemenni vagy éppen leesni,de elveti az ötletet...Egy papot azért még sem kellene...

//
Y láttás élesités volt
//
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.11. 14:37

( Minuial Líin Miphileg)

*Kicsit jobb kedve lesz attól, hogy a darton pap bosszankodik.*
- Végül is, nem árt egy kis séta a természetben.
<... Amúgy is túl régóta tanyáztunk már Erion bűzhödt városában. És nem kellett városba érkeznünk, ahol fel is ismerhettek volna. Nem is rossz. ...>
*Shanilhoz fordul úgy mondja neki, hogy a többiek ne hallják:*
- Ha ránk esteledik, és az erdőben éjszakázunk, akkor figyelni kellene erre a halálmadárra.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flamme O'Styg » 2006.01.11. 14:51

-Túraa? Nah ne! Már csak ez hiányzott... Fáradt vagyok! Siessünk és találjunk valami helyet ahol este nem támadnak meg. Áhh hegyek!
Odaszalad a sziklák oldalához és a köveket kezdi vizsgáálgatni, hátha beleillik valamelyik a kardjába. Soha nem lehet tudni hol lehetnek azok a kövek. Annyit próbált már a repedés hejébe illeszteni hogy kívülről fújja hogy kell kinéznie. Pár perc ügyeskedés után szomorú arccal tér vissza barátaihoz.
-Itt sincs semmi, már kezdek belefáradni ebbe az örökös kutatásba. De, várjatok csak, Tiadlan. Nem itt van nagy hagyománya a drágakő mágiának? Talán tudnak segíteni az itteni varázslók... Mire várunk már! Induljunk!
Hangosan, fütyörézve indul útnak és reméli, hogy társai követik őt...
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja.
-Üdvözöllek!
Flamme O'Styg
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 331
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.11. 15:58

(Shanil Argus)

Minu:
-Hát jobbat is eltudtam volna képzelni mint egy sziklás semmi közepén landolni...Mondjuk egy erdő jobb lett volna :)
...
egyetértek.Nem túl szimpi a fazon.

A pap boszankodására:
-ne boszankodjon atyám.inkább értékelnie kellene a humort és hinni abban,hogy az Istenek minden lépésünkről tudnak és arra terelik amerre azt kell. ;)

Flam:
-Dragakő mágia :shock: Az mi? :oops:
és mit is kutatsz tulajdonképpen?

Egy jó félóra séta után mindenkihez:
-Mi az már mindenki ért a mágiához rajtam kivül? :?
...
De végül is mi ez a mágia vagy mi a cucc amiről állandóan beszéltek?
Drel értesz hozzá te is?Mert akkor tényleg kezdem egyedül érezni magam :(
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.11. 16:28

*Az atya bólint, majd a hegyek felé int: *

- Ez itt a Gro vonulata. Orkok földje. Látjátok a hegyek fölött a füstöt? Vélhetően határvadászok erődítménye, esetleg bánya. Az imént felszólaló ifjúnak adok igazat: sürgősen menedékbe kell húzódnunk. Ki tudja, lehet hogy már ki is szúrtak minket....Az orkok szívós bestiák, és mindemellett emberfelettien jó szaglásuk van. Nos, elöttünk nagy út áll. Most figyelmeztetem a társaságot: nem leszek hajlandó senki miatt hátra maradni. Ha jól sejtem tapasztalt kalandorok lehettek.....nem szoktam hozzá, hogy leáljon velem egy közönséges csomag pörlekedni. Márpedig ha tapasztalt utazók vagytok, ismeritek az ilyen vadvidékek törvényeit: aki lemarad, elkallódik, az meghal. Tartsa mindenki szeme elött ezt a tényt.

<...remélem nem lesz semmi vonakodás. Elvégre ahogy elnézem ezeket egyikük sem ismeri az orkok sajátos harcmodorát. Ezekkel nem lehet falkataktika ellen védekezni. Legvégső esetben a Tiadlanit fel kell áldoznom... a cél szentesíti az eszközt. Ó Darton sietek már, de mindig visszahúz az a vadállat!...>

*Az atya elfordl, majd a kis lépcsősor felé lépked. megáll a peremén, és az elf lányra mordul:*
- Udvariasságot, talán finomkodást vártok? Hölgyeké az elsőbbség.
*Akármit is szól vissza a lány, azt derűsen, sötét humorral fogadja. Amikor Shanil a közelébe ér, megragadja a vállát, és ezt súgja a fülébe:*
- A harc megedzi a lelket. Az én lelkem szilárdságát csak a tarini kovácsok kezemunkájához tudnám hasonlítani. Azonban a tiéd... Vésd az eszedbe, semmi sem az aminek látszik. Eddig te voltál a csapat szóvivője, és most leereszkedve mondom neked, hogy nem tudjátok mibe csöppentetek. Húzzátok meg magatok, és hagyjatok érvényesülni. Ha élni akarsz, a kezemet nyújtom.
*Azzal vastag csuhája redői közül kérges kéz nyúl ki, Shanil felé. A pap az égbe mutat varjúdíszes vasbotjával*
-Darton legyen a tanum rá, hogy igazat beszélek. Ne játszd tovább a bazári bohóc szerepét, szeretnék egyenrangúként tekinteni rád. Vesd le kicsinyes álcád, fedd fel titkaid, vagy ha nem, kétségessé válik az együttműködésünk léte.
<... Na most felfedi titkait elöttem...Milyen tudatlan, talán tényleg komolyan gondolom, talán nem, mindenesetre Darton rám ruházott hatalma ezerszer nagyobb, mint ezé itt. Vajon mért tagja ennek a társaságnak. Mért pont őt választották? Arel papnő, harcosok, és itt ez a ficsúr. Hogy jön ő a képbe? Aligha a legtalányosabb feladat amivel az utóbbi években szembe találtam magam...>
*Az atya komoly tekintettel -szinte vág a pillantása- mered Shanilra. Alighanem hasonló hozzáállásra számít Shanil részéről*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.11. 18:09

( Minuial Líin Miphileg)

- Nem azt várom, hogy úgy bánj velem, mint egy úri hölggyel, csak vegyél vissza az arcodból, mert betölti a horizontot.
Amúgy otthon érzem magam az erdőben. De szerintem ez nem okozott meglepetést. Az orkokról meg annyit még, hogy nagyon jól látnak a sötétben. Viszont én mégjobban, ezért én megyek majd elöl, és figyelek. A csapat jöjjön mögöttem lemaradva. Csak az útirányt mondjátok meg és tőlem mehetünk. Jobb, ha éjszaka is közlekedünk. Minél előbb érjünk ki az orkok hatókörzetéből.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flamme O'Styg » 2006.01.11. 18:35

-A drágakőmágia az arról szól hogy a különböző kristályokból-kövekből nyerik ki a varázserőt a mágusok, legalábbis valami ilyesmi. Két követ keresek, amik beleillenek a kardom közepébe. Vagy még nem mutattam?
A hátáről leveszi az egyik kardját és megmutatja Shanil-nak a repedést a közepén. Lehet látni hogy különleges fegyverről van szó. Pengéje mattfekete, lapos és kétélű. Markolatát egy sárkányfej díszíti vörös kristályokkal a szemében és a szájában.
-Ha az öreg úgy tud beszélni amekkora szája van akkor nem lehet baj.
Összemosolyog Shanillal ahogy azt már jópárszor csinálták...
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja.
-Üdvözöllek!
Flamme O'Styg
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 331
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.11. 18:50

KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Gro hegység lába
Időpont: kora este
Résztvevők: Schinter, Drel, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg

*Hamarosan beesteledik. Egyre nagyobb, mélyebb árnyak ülik meg a sziklák üregeit, repedéseit, mígnem teljesen sötétségbe borul a táj. Felragyog a hold is, kellemes derengésbe vonva a láthatárt. A csapat a sziklás vidéke majdnem maga mögött hagyja, mire beköszönt az éjszaka.
Látszólag nyugalmas a táj: apró bogarak zümmögése, és a fáradt utazók botladozásainak hangjai hallatszanak csupán.
Hírteen, mint derült égből villámcsapás, megmozdul valami a közeli szikla tetején. A csapat egy szűkebb kanyonba ér, mely "zárókőként" hat az alatta fekvő mezősségekre. Két oldalt több méteres sziklaormok, helyenként a szél munkájának köszönhetően áttöredezve; meglehetősen foghíjas tehát a sziklatorlasz, melyből az orom felépül.
Az a tető, melyen a mozgolódás látszik, jobb kéz felé esik. Hamarosan egy nagyobb élőlény sziluettje bontakozik ki: nagydarab, zömök test, hatalmas állcsont, ritkás/kopasz haj....
Akik nem találkoztak orkkal bizonyára felismerték volna benne az orkok sajátjait. *
*Még feltápászkodás közben, a megmoccanás pillanatában a sziklaorom tetején tűz gyullad, majd több harcos rohan elő az árnyékból.
A felül álló harcos csatakiáltásokat hallat, mely -bizonyára ork nyelven hangzik el- avatatlan füleknek ocsmány káromkodásnak hangzik csupán.
Fémek csörgése, buzogányok, és nehézfegyveres suhogása:
Eljött a harc ideje!*
*Az élen álló 3 ork a legelöl haladót, vagyis Minut támadja meg. A roham vezetője nagydarab félvértes harcos, kétkezes buzogányt forgat. A mögötte lévő két harcos csatabárddal tör előre, egyikük mellvértet, másikuk szedett-vetett mindenbizonnyal bőrből és láncokból varrt vértet visel. mögöttük az árnyékba további harcosok sziluettjei körvonalazódnak, egyenlőre lesve az első hullám sikerességét.
Az atya nyomban botjához kap, Minu mögül kiugora, kissé oldalra helyezkedve áll védőállásba, fedezve lány oldalát. Nyomban fel is kiált:*
-Ó Darton segíts meg bennünket!
*Majd hátramordul:*
- Ti meg ne tétlenkedjetek, csatára fel!
*Észre se veszi, ha adigra már fel is sorakoztak a játékosok mellé, ocsmány szitkok közt veti le utazócsuháját. Mire elvégzi a "manővert", a harcosok máris két lábnyira kerülnek.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.11. 18:56

//... Srácok ez az első harc, nos én szerintem az a legjobb, ha előre kidobáljátok a KÉ, TÉ-t, és én az adott körülményre megnézem. Körökre fel fogom osztani a dolgot. Mindenki dobja ki akkor ezeket az adatokat, és juttassa el nekem. Mivel körökre van osztva, lesz idő meggondolni alkalmaztok e mágiát, avagy sem. Mindig megírom a dobások eredményét, mi történik, de ha mágiáztok, kiáltoztok stb, nyugodtan írjátok meg, én majd leírom a támadás sikerességét. PL: ha varázsolna akartok, írjátok le, hogy elkezditek a mágiát, kire céloztok stb, én következő hz-mben majd leírom hogy reagál rá az ork harcos. Előre is köszi!...//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.11. 19:36

(Shanil Argus)

Amikor az atya megfogja a vállát:
-Tudja atyám a helyzet kicsit más mint ahogy ön azt gondolja.Ön az én szememben még nem egyenragú velem.Mellesleg rendben menjen csak előre,de ahogy ön is mondta aki megsérül és hátra marad az "elkallodik"...
majd lerázza magáról az atya kezét a válláról és Minu után siet.
szorosan a nyomába halad néha néha elcsodálkozik a kilátásban :P

Miután leszállt az éjszaka elméje hatalmát használja,hogy lásson a sötétben.(abszolut láttás 8 Y)

Az előrohano orkok láttán hátra huzodik a harcosok mögé és természetesen maga elé engedi az atyát.
-Rendben van atyám azt hiszem itt az ideje,hogy hagyjunk érvényesülni.

Azért lerakja a hátizsákját és elkezdi elővenni szeretett nyilpuskáját lehetőleg félig takarásban és közbenfigyelve a környéket,nehogy mögöttük is megjelenjen 1-2 fogadóbizottság...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.11. 19:37

(Minuial Líin Miphileg)

*Kicsit megtorpan. Felteszi a bal kezét a magasba, majd az íjához, meg a tegezéhez kap és hihetetlen sebességgel már fel is van húzva az íj. Egy másodperc gondolkodás után feljebb emeli az íjat, és már el is engedi a sziklán álló alak felé. A következő nyíl a felé rohanó hármas élén haladó felé röppen.*

Az első lövés eredménye: CÉ: 142
Második lövés eredménye: CÉ: 169

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
760 hozzászólás • Oldal: 5 / 51 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 51

Vissza: Régi Kalandok...