• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Fáradt Vándor

Ahol a tettek beszélnek a szavak helyett

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
94 hozzászólás • Oldal: 1 / 7 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 7

Fáradt Vándor

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.23. 17:04

A főtér felé futó főutcából nyílik a fogadó; egy ötszintes kőépület borostyánnal felfuttatva, spalettázott ablakokkal, és egy hatalmas terasszal az első szinten. Cégérén egy vándorbot és egy batyu látható.
A földszint egyszerűen berendezett. Egy nagy étkező helységből áll, az asztalok szélesek és jól rögzítettek, a székek háttámlával nem rendelkeznek. A Pult mögött reggeltől késő délutánig egy középkorú, bajuszos ember, Lorn szolgálja ki a vendégeket, késő délutántól éjközépig pedig egy fiatal, csinos lány, Tira
A rendre két katona figyel mind itt, mind a második emeleten (itt a kockázóasztaloknál ülnek és sokat kockáznak, az első emeleten a teraszról nézelődnek, vagy rossz idő esetén egy asztalnál kártyáznak)
A helység hátsó részében már hordók szolgálnak asztalokként, ez a "hivatalos zárt aréna". Amikor nem karpárbajban vagy korsóban vetélkednek, akkor kockázni szoktak a betérő katonák, polgárok.
Hideg időben egy kandalló ad meleget az étkezőkben.
A pult mögött egy polcon sorakoznak a jobb féle italok, s kis hordókban a sörök, meg a bor.
Egy boltív alatt lehet bejutni innen a konyhába, s az innen nyíló éléskamrába.
A boltív alatt átszüremlő illatok sok bendőt megkorgatnak, hiszen a fogadós felesége kiválóan főz.
Egy csigalépcső vezet fel az emeleti étkezőbe, ami egy széles terasszal egészül ki, melyre szintén boltív alatt juthat el a vendég. A teraszról szép kilátás nyílik a városra. Látszik az arborétum és a fötér is innen. (A főtéren egyébként lóforma szökőkút található, ami szép látvány, ha nem épp vásár napja van - olyankor kevés kivehető belőle).
Innen nyílnak a fürdők (három helyiség), s innen lehet felmenni a második szintre - tovább a csigalépcsőn.
A többi emeleten egyszerű, egy- és kétágyas szobák csakúgy találhatóak, mint közös hálóterem.
A hatodik emeleten található a lakosztály külön fürdővel és egy fedett terasszal (mely azonban kevésbé nagy, mint az első emeleti).
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

Re: Fáradt Vándor

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.14. 7:32

/Torrane/

A fogadóba érve keresek magamnak egy üres asztalt és helyet foglalok. Ha a bajuszos kocsmáros nem jön oda akkor majd én megyek oda a pulthoz rendelek majd tőle egy korsó sört és valami főt ételt.
Üdv.:SH
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 145
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.15. 11:42

Helyszín: Fáradt Vándor, Vár-erőd
Időpont: Délelőtt
Játékos: Shaidar

Betérvén a fogadóba látod, hogy most nem túl nagy a forgalom, ám aki itt van, vidáman kockázik a hordóknál. A városőrök végigmérnek beléptedkor, aztán már nem foglalkoznak veled különösebben. A Fogadós biccent feléd, amikor betérsz, még kiszolgálja az épp arra térülő kockázót, ki társainak is visz némi sört, legalábbis erre utal a kezében lévő tálca, rajta 6 korsó sörrel.
Becsületére legyen mondva, ügyesen egyensúlyoz vele a társasághoz. Ha a kockában is ilyen ügyes, a többiek felköthetik a gatyájukat!
Odaérve a fogadós vidám mosollyal a bajsza alatt üdvözöl:

- Légy üdvözölve a Fáradt Vándorban, Jóuram! Mivel szolgálhatok?
Hatalmas röhögés támad a kockázók felől, ami elvonja a figyelmed néhány minutumra, s látod, hogy az egyikőjük lefordult a székről, a sörhab kibuggyanva szájából. A többiek vígan kacagva koccintanak a kupákkal, s isznak egyet az egészségére.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.15. 18:48

/Torrane/

A jelent láttán én is elmosolyodok
-Üdv! Úgy, hallottam, hogy itt igen jó sört kapni és amint látom ez a kis baleset is ezt igazolja. Ezért aztán egy korsó sört és valami meleg ételt kérnék.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.17. 10:16

A fogadós bíztatóan bólogat kijelentésedre.
- Bizton mondhatom, jóuram, a mi sörünkhöz kevés fogható! Ebédre szarvast tudnék ajánlani gombamártással. Ha az megfelel, akkor már készíttetem is.
Ezzel elindul, hogy eleget tegyen kérésednek.
Elhelyezkedve a széken végigméred a fogadót, s magadban elkönyveled, hogy ezen a helyen igen békésen tudnál aludni. Már amennyiben a szobák is ilyen egyszerű, ám praktikus berendezkedésűek.
Hamarosan kihozzák neked a sört, s a fogadós megnyugtat, hogy az eledel is perceken belül elkészül majd.
A sörbe belekortyolva el kell ismerned, nem alaptalanok a szóbeszédek. A kesernyés utóíz megadja a sajátos zamatát ennek a barnasörnek.
A kockázók harsány nevetése talán még odakint is hallatszik.
Hamarosan az ételt is kihozzák, s miután kifizetted az öt rezet az ellátásért, nekiállhatsz lakmározni.

Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.17. 18:14

/Torrane/

Az ebéd után úgy döntök, hogy oda ülök a pulthoz. Majd ha a fogadós közel kerül és van ideje akkor beszélgetni kezdek vele.

-Ez a sör tényleg nagyon jó fajta, és a fogadó is nagyon otthonos azért érdekelne milyen árban vannak a szobák és hogy merre tudnám le mosni magamról a hosszú út porát. Ami igen csak hosszú út volt.

Ha a fogadósnak van ideje és kedve beszélgetek vele és érdeklődöm a városról és az itteni szokásokról és legfrissebb pletykákról. A beszélgetés közben magamról nem sokat árulok el csak, hogy utazó vagyok és hogy Ordanból indultam persze csak akkor ha a fogadós kérdez felőlem. Azt nem árulom el, hogy tagja vagyok a Tűzvarázsló rendnek.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.18. 8:58

A fogadós elégedetten nyugtázza, hogy ízlik a helyi különlegesség. A szobákról érdeklődve azt feleli:
- Szolgálhatok egyágyas szobával csakúgy, mint lakosztállyal. Az előbbi nyolc réztallér, míg utobbi 50 réztallérra kostál. Ám ha olcsó szállás érdekelné, zárás után felajánlhatok egy helyet a kandalló mellett, pokróccal, mindezt kettő réztallérért.
Épp beszédbe elegyednél a fogadóssal, mikor kintről hangos kiáltozások támadnak.
A fogadós az ajtóra tekint, s tekintetéből eltűnik a jókedv.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.18. 11:58

/Torrane/

-Egy egyágyas szobát kérnék, bár ahogy elnézem nem a legjobb időpont a szobafoglalásra.

A fogadós tekintetéből balhét szimatolok. Úgy döntök, hogy ha kell segítek a fogadósnak és ha vannak testőrei azoknak.
<Remélem nem lesz balhé, de ha lesz akkor nagyon elbánok azokkal akik a fürdésem és pihenésem útjába állnak!>
-Ha netán el kell a segítség akkor rám számíthat jó uram. Nem szeretem ha a békés emberek békéjét megzavarják...
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.20. 10:14

A fogadós rád tekint, majd megrázza a fejét.
- Nem, jóuram, nem lesz szükség ránk. A városőrség jól látja el feladatát.
Mintha csak erre akarna rácáfolni, egy kiáltás hallatszik odakintről: - Merénylet!
A fogadós nyugtalanul fészkelődik, látszik, hogy nincs ínyére a dolog.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.20. 10:36

/Torrane/

<Igen csak élénk városka ez...>

-Azt hiszem nem a fogadó, vagy ön a célpont. Megnézem mi történik kint.

Az ablakhoz megyek és kilesek, és a látottak alapján eldöntöm, hogy ki menjek e vagy sem.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.20. 11:19

A látottak felszítják benned a harag tüzét:
Egy hölgy siratja elesett társát, kinek hátából egy nyílvessző mered az égre.
Két városőr áll tanácstalanul mellettük.
Már nem tudnak segíteni rajta. Sisakjukat kézbe veszik, úgy áldoznak a halott emlékéért néhány percet.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.20. 11:48

/Torrane/

<Sogron haragja sújtson le a nyomorult gyilkosra!>
Kimegyek a fogadóból és oda megyek a őrökhöz és a nőhöz. Közben folyamatosan lesem a környéket hátha látok valami gyaúsat leginkább a háztetőket nézem... Ha nem találok semmi gyanúsat akkor megpróbálok az őröktől szerezni információt hogy mégis ki az áldozat.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.01. 16:00

Játékos: Anapol

Betérve a fogadóba kockázók hahotázó hangja, s a fogadós aggódó pillantása fogad.
//Leírás a topic elején//
Különös érzés fog el. Mintha valami gonosz fészkelne itt, ebben az egyszerű, békésnek tűnő épületben.
A szíved elszorul, s a sötét érzés nem hagy nyugodni.
Aztán kép egy villan be , majd az egész elmúlik egy perc alatt.
Nehezen lélegezve állsz az ajtóban, orrodat megcsapja egy pillanatra az esőszag, s esőt érzel az arcodon. pislogsz egyet, s körülnézve látod, hogy a fogadóban nem esik. <De hisz ez normális, vagy nem?> gondolod magadban. A vállad felett hátranézve azt is megállapíthatod, hogy az enyhe szélen kívül nyugodt az idő. Hét ágra süt a nap, s madarak csiripelnek.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.05.02. 15:40

Anapol (Sekai Koi)

Beleszédülök a tapasztalásomba. <Megőrültem volna? Mi történik itt? Mit tettem? Mi ez a különös eső illat?>

Ruhám újjában megtörlöm az arcomat. <Miért is történt mind ez?>

Amint ez az egész folyamat lezárult, vagy legalább is enyhült, se szó se beszéd leülök a legközelebbi asztalhoz. Az ájjulás határán vagyok és fejemmel leborulok az asztalra majd várom még elmúlik ez az egész illúzió, vagy ábránd vagy tudja Nastar istenem mi lehet ez valójában.

Ilyen még soha sem történt velem ez előtt. <Talán az az arc hasonlít arra a nőre akit megtámadtak? Vagy annak a gyilkosnak lehetett valami mérge ami ezen halicinációkat okozza? Vagy esetleg valaki szórakozik velem az elmémen keresztül? Akár hogy is valahogyan össze kell szednem magam.>

Megpróbálok fel állni hogy az esetlegesen az asztalnál lévő vendégeket ne zavarjam. Aztán a pulthoz igyekszem sürgősen egy szobát kérni amennyire legalább is erőmből futja.

-Üdvözlöm. A nevem Sekai Koi Tiadlanból származom és szobát szeretnék a lehető leghamarabb. Ha lehetne nagyon szépen köszönöm.- mély meghajlással és a lehető legudvariasabb hangnemben szólok a fogadóshoz.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.04. 9:53

Játékos: Anapol

A fogadós mikor észreveszi, hogy botladozva a pult felé indulsz, odasiet, hogy segítsen neked.
- Mi a baj? - kérdi aggódva.
- Természetesen a rendelkezésedre bocsátok egy szobát azonnal uram.
Tölt neked egy pohárka sört, s eléd teszi. - Egy kis frissítő, hogy rendbe jöjj - fűzi hozzá barátságosan - Segítselek a szobádba, uram?
//Ha megnézed a linkeket, amiket a nőkhöz adtam, akkor látod majd, hogy nem ugyanarról a nőröl van szó :wink:
Egy számodra teljesen ismeretlen nőt láttál a víziódban.//
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
94 hozzászólás • Oldal: 1 / 7 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 7

Vissza: Sempyer