• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A várerőd

Ahol a tettek beszélnek a szavak helyett

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
116 hozzászólás • Oldal: 1 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 8

A várerőd

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.23. 16:12

Sempyer vára - melyről maga az ország is kapta nevét - gigászi kőerőd, hatalmas bástyákkal, magas és erős falakkal, valamint széles várárokkal. A Bástyák ormán fekete, ezüstcímeres zászlók lobognak.
A várárkot egy tisztavizű folyó tölti fel. Egy áteresz segítségével ez a folyó a városon is keresztülfolyik.
Az főutak olyan szélesek, hogy két szekér kényelmesen elférhessen egymás mellett, ám a rengeteg lakóház között szűk sikátorok és mellékutcák is találhatóak.
Az épületek kőből épültek, általában két-három szintesek, ám akad itt négy, de még egy-két ötszintes is. Ez azért alakult így, mert a betelepedésnél a hivatal felismerte, hogy az új házak épülése gátat szabhat az áruszállításnak. Külön határozatot hoztak ennek elkerülésére - a Széles Utak törvényét.
Az emberek ezért ráépítettek a házakra még egy, vagy két szintet, hogy több család is elférhessen benne.
A Hercegi család hozta létre ezt a hivatalt, hogy felügyelje az építkezéseket, kereskedelmet és ingatlanügyeket, még ő a "fontosabb dolgokkal foglalkozik"
Található a városban egy arborétum (bár sokak inkább kertnek, vagy parknak nevezik) azok számára, kik nem elégszenek meg a sztyepp zöld füvével. Itt egy apróbb patak csörgedező vizéből ihat, széleslombú tölgyek árnyékában pihenhet, s dús bozótban lophat csókot a betérő. Itt található Arel szentélye is, mely egy tisztás, rajta egy ősöreg fával, belevésve azok neve, kik valami nagy hőstettet hajtanak végre. A vésetek jól láthatóak. (Az első helyen természetesen Nogren Praedarmon neve szerepel)
A fontosabb épületek között van a füvesház, az ispotály, a barakk, a hercegi épület, a hivatal, Darton temploma a fegyverműhely, valamint a város egyetlen fogadója, a Fáradt Vándor.
A főtéren minden hét utolsó napján vásárt rendeznek, ilyenkor sokak gyűlnek össze, hogy munkájukkal megkeresett érméiket használati tárgyakra váltsák.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

Re: A várerőd

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.12. 14:00

/Torrane/

Syburrból az úton csak egyszer botlottunk nomádokba, és "kisebb verekedés" után egész végig eseménytelen volt az utunk Várerődig. Útközben, sempyerről próbálok meg tudni többet.
A karaván délfelé érte el a Várerőd falait és úgy tudom, hogy csak a karaván nagy része a város falakon kívül letáborozik mivel ide csak pár kereskedőnek, hoztak árút és visznek majd. A karaván mestertől azt is megtudtam, hogy csak addig akar maradni amíg szükséges, hogy folytassa az útját. Ezért úgy döntök, hogy a városba kísérem a karaván másik felét. A döntésem másik nyomos érve az, hogy szekéren ülve és nem gyalog kell megtennem a főtérig az utam.
Üdv.:SH
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 145
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.12. 19:38

Helyszín: Vár-erőd utcái
Időpont: Délelőtt
Játékos: Shaidar

A hosszú úttol kimerülten heversz a neked kialakított helyen a szekerek egyikén.
A karaván többi kísérője már nincs jelen, hisz a feladatukat elvégezték, a karaván a városba ért, ahol már biztonságban van.
Az egyik kereskedő kíséretedet meghálálandó jófajta bort kínál saját kulacsából, s elbeszélget veled a helyi viszonyokról, hogy tudd, mi várhat rád eme helyen.
Barátságos lakók, víg katonák, s feketébe öltözött lakók.
Az alvilágról azt mondja, nem éri meg odamenni, ha drága az életed.

A főtérre érve lepakolják az árut, s egy ittlévő raktárházba szállítják, mely közvetlen a Hivatal névre hallgató intézmény mellett foglal helyet.
Segítesz e nekik vagy sem, csupán rajtad áll, ám mindenképpen kifáradva hagyod el a karavánt.

Körülötted elég élénk a nép; kofák árulják nagy hangon portékájuk sebtiben összerakott bódéjuk árnyékában.
Örökké éber városőrők figyelik a témfergő embereket, mely a kofárok áruit szemlélik, vagy épp a karavánnal érkező idegeneket. Egy nyolcévesforma fiúcska téved a közeledbe, s szemügyre vesz.
Kezében apró fakard, derékszíján kicsiny kulacs foglal helyet. Kócos barna haja a négy égtáj felé mutat, szeplős arcán apró mosoly, türkiz szemei kihívóan mérnek végig.

- Te meg honnan jöttél? - kérdi szemtelenül - valamiféle mutatványos lennél?
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.12. 21:45

/Torrane/

Hiába vagyok fáradt az úttól, úgy döntök, hogy segítek a kirakodásnál.

A fiú láttán valami azt súgja, hogy itt nem csak egyszerű csínyről, vagy ártatlan érdeklődésről van szó. Hiába vagyok fáradt megpróbálom kiszúrni, hogy mégis miért is van itt ez a gyerek. Körbe kémlelek hátha van a közelben egy városi őr. Nem akarok azonnal kalandot. Csak egy kupa bort és ételt és délután pihenésre vágyok csak.

-Nem vagyok én mutatványos! Csak egy szegény utazó vagyok, aki egy a félvilágot átszelő út után csak egy jó kupa borra és ágyra vágyik egy szerény és olcsó fogadóban. És te ki fia borja vagy és miért érdekli egy ifjú harcost egy magamfajta utazó? Ha már én is mesélek magamról, úgy illik hogy a kérdező is válaszol.

Beszélgetés közben próbálom kiszűrni a gyanús jeleket. Hiába nem tudok megbízni az idegenekben.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.13. 9:03

A fiú figyelmeses hallgatja történetedet, s mikor arra térsz rá, mire lenne jelenleg szükséged, mindent tudó mosoly ül az arcára:- Tehát ágyra lenne szükséged, nemde? Tudok egyet, ami egy utazónak sokmindent kínál - Összeesküvő módjára közelebb lép, majd körülnéz, csak azután folytatja mondókáját- Van egy bordélyház, ahol minden igényed valóra válthatod. Gyönyörű nők, finom borok és pihe ágy vár a magadfajta utazókra - kacsint rád a fiú.
Ahogy körbekémlelsz gyanús jel után kutatva észreveszed, hogy egy alak most fordult be háttal egy mellékutcába. Oly hirtelen tette, hogy ez felkeltette gyanúd.
A városőrök továbbra is az erre kószáló tömeget figyelik, erre jelenleg nem igazán néznek, inkább a finom-domborű, kecses hölgyeket mustrálják elismeréssel. Csupán egy városőr figyel titeket.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.13. 10:19

/Torrane/

<Hát innen fúj a szél! Lemerném fogadni, hogy ágy helyet egy kést kapnék a hátamba vagy egy husángot a fejemre...>
Kicsit kezdek ideges lenni, erre a fiúra. S le akarom rázni minél előbb, hogy majd az egyik város őrtől megkérdezem, merre találok egy rendes fogadót.
-Hm csábító ajánlat. Gondolom azt a helyet arra lehet megközelíteni, ahol az a sikátor van ahová a cinkos társad ment be. Keress más balekot akinél több pénz van és kevésbé veszélyes mint én. Mellesleg látod azt az őrt aki minket bámul? rámutatok az őrre aki minket néz -Szerintem őt is érdekelné, hogy hova szeretnél te engem vinni.

Majd elindulok az őr felé. Mivel amúgy is útba igazítást szeretnék tőle kérni.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.13. 12:03

Jól helyben hagyod a fiút, amaz a kérdéses utcára néz, szemöldökét felvonja.
Amikor elindulsz a városőr felé, a fiú egy másik irányba indul, s mire visszapillantasz rá, már felszívódott a tömegben.
A városőr, aki felé elindulsz a többi városőr felé pillant, mintha ellenőrizné, hogy a közelben vannak e, majd bevárja érkezésed. Bólint feléd, s köszönt:

- Üdv, idegen. Te is a karavánnal érkeztél ahogy láttam, bár nem tartozol hozzájuk. Mi járatban erre?
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.13. 13:18

/Torrane/

-Üdv neked is! Igen jól látod nem tartozom a karavánhoz. Egyszerű utazó vagyok, aki most csak egy helyet keres ahol ebédelhet és ihat egy jó pofa bort. igaz előbb az a fiú ajánlott, valami jó helyet, de szerintem csak egy kést kaptam volna a hátamba az egyik sikátorban, ha hallgatok rá és követem. Ezért is jöttem ide, hogy szoljak a rendőreinek, és meg kérdezzem merre találok egy fogadót.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.13. 17:04

A városőr arra néz, amerre a fiú eltűnt, majd vissza rád:
- Ígérem, utána fogok nézni a dolognak, illetve jelentem a felettesemnek.
- Itt csupán egyetlen fogadót találsz, Uram, ez pedig a Fáradt Vándorhoz címzett intézmény. Bár jómagam inkább a sörüket ajánlanám, mert az kiváló, nekem elhiheted! Ott ágyat is találsz, ha pihenni óhajtasz.
- Hidd el jóuram, utcáink biztonságosak, itt nem érhet baj téged. De amint utánanéztem ennek a dolognak szívesen beszámolok róla, hogy mi történt. Ott megtalállak akkor? Mennyi időre szándékozol megpihenni?
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.13. 17:57

/Torrane/

-Igen azt látom, hogy szinte mindenhol vannak őrök ebből látszik, hogy a város biztonságos. Fáradt vándorban megtalálsz majd, mert engem is érdekelne, hogy mi lesz az ügyből és ha még talán képességeimmel segíteni is tudok akkor nem riadok vissza a kis kalandoktól sem. Apám otthon maga is a város védelmével foglalkozik és én nekem sem újdonság bajkeverők után futkosni, de ez egy hosszú történet. Nos köszönöm az útba igazítást és ha valami fejlemény van a fogadóban megtalál. Tényleg be se mutatkoztam Torrane Dorham.

Ezután utamat a fogadó felé veszem, mivel fáradt vagyok és éhes. Séta közben a várost nézek.

//Editáltam mert írás közben elkellet mennem és inkább elküldtem a félkész írást, mint hogy újra begépeljem.... Bocsi de még nem válaszoltál 19:44-kor//
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.14. 6:06

Utad a fáradt vándor felé veszed, hogy végre kipihenhesd a hosszú út fáradalmat, s búcsút mondhass a napnak.
//OFF1: Ezután a reagod a Fáradt Vándor c. Topicba kérném. Helyszínleírást ott találsz, Délelőttnek megfelelő kiszolgálóval.//
//OFF2: Nem teljesen értem mire nem válaszoltam 19:44-kor, de ha az NJK válaszára gondolsz, akkor csak arra válaszolnak, amire akarnak, attól függetlenül én tudom, mik a kérdések 8) //
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.14. 7:27

Drevar Cales írta:Helyszín: Vár-erőd utcái

Utad a fáradt vándor felé veszed, hogy végre kipihenhesd a hosszú út fáradalmat, s búcsút mondhass a napnak.
//OFF1: Ezután a reagod a Fáradt Vándor c. Topicba kérném. Helyszínleírást ott találsz, Délelőttnek megfelelő kiszolgálóval.//
//OFF2: Nem teljesen értem mire nem válaszoltam 19:44-kor, de ha az NJK válaszára gondolsz, akkor csak arra válaszolnak, amire akarnak, attól függetlenül én tudom, mik a kérdések 8) //

//OFF: Ez a 19:44 azt hivatott jelezni hogy én akkor módosítottam a válaszom. S te akkor még nem irtál arra semmit ezért is módosítottam miután vissza jöttem gép elé... csak jeleztem de játékon nem sokat változtatott...//
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.14. 9:01

Valdin

Mielőtt belovagolna a városba kicsit megigazítja haját, ruháit.
Elcsodálkozik milyen roppant nagy vár ez a Sempyer, majd tovább lovagol a befelé haladókkal.
<<Na végre! Haj az az átkozott kereskedő nem mondta hogy ilyen hosszú útra vállalkozunk! Abban reménykedtem még az elején hogy valami kétnapos kis kirucanást tervez! Hogy a Nekromanták alkudozzanak három napig a szemén! Másfél hónap! Ennyi ideig csak por és utazás... többet nem adom ki magam varázslónak! Hbár jól fizetett 8). Csak mivel hosszú volt a másfélhónap nekem meg az útporától minden órában kiszáradt a torkom ezért igencsak kevésnek bizonyult a húsz arany.... végülis mindegy legalább egy lovat adott ha már az előző az Ibarában maradt. Na lássuk hova vetett minket a jósors? Hol lehet itt bort venni? Á el is felejtetem ! Fogadó! :lol: 8) >>
Miután megunta az céltalan léptétést körbe járja a főteret és megjegyzi ha valami érdekeset lát. Fogadót, ivót hasonlót keres, közben halkan dudorászik:
-Haj ha a részeg matróz... haj a részeg matróz partot ér eggggyszer...
Végigméri a népet akik most az utakat járják, egy két arrajáró ifjú hölgyre rámosolyog majd egyet le is szólít.:
-Megbocsásson szép hölgy! Megtudná mondani merre találok itt ivót vagy fogadód? Most érkeztem a városba és szeretném lemosni az út porát... 8)
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.15. 10:41

Játékos: Lorin

Az erőd roppant gigászként magasodik föléd. Szürke falai közt kevés színt lel szemed.
A fekete, mélyen kivágott és testre simuló öltözék igen vonzóvá teszi a hölgyeket, s szemed hosszasan méregeti a "fehércselédeket", bár oldalukon viselt hosszúkardjuk azt sugallja, nehéz esetek.
Az egyik hölgy meghallgatja mondandód, s hangjában enyhe kiváncsisággal kérdi:

- Tán az úrnak nem felel meg egy szerény otthon, regvest fogadót keresne? - tán érdeklődést vélnél kicsengeni hangjából?
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.15. 15:42

Valdin

Kicsit meglepetten néz a nőre majd arcára ismét visszakerül az a bizonyos mosoly.
- Már hogyne felelne meg... csak a népek nem mindenhol látják szivesen a magamfajtát. Világutazó, kalandor , sokan úgyvélik ez a bajkeverő, nyugahatatlan bolond és egyéb hasonló szavakkal jár együtt. Remélem ön nem gondolja így 8) .
Lepattan a lóról és a nőéhez igazitja lépteit.
- A nevem egyébiránt Valdin. Szabad megtudnom az önét is? Vagy csak hívjam úgy .: a hölgy aki megmentett a a redves fogadó bűzétől?

<<Mi a fene? Egy nő akitől majdnem zavarba jöttem? Végülis nem mindennap talál az ember ilyen harcias kis rózsácskákat! 8) >>
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
116 hozzászólás • Oldal: 1 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 8