• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sinug Kul: a részeg törpéhez címzett fogadó

"Gianagban mindenki úr"

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
40 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Re: Sinug Kul: a részeg törpéhez címzett fogadó

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.07. 19:39

/Kars/

Mivel nem szoktam asztali társasághoz, vidáman szaglászva kapom el kezéből az ételt, amint kész van, aztán habzsolni kezdek. Persze vigyázok rá, hogy ne terheljem meg a gyomrom, hisz akkor rontanék a képességeimen egy időre. Elégedetten hümmögök evés közben <Egész jó lett. Lehet, jobb lesz ez a pár nap így, hogy nem fizettem a szállásért, meg az étekért.>
Mikor végeztem elégedettem hátradőlök, s rámosolygok:
- Köszönöm az étket. Igazán finom volt.Lapogatom meg hasam.
- És most? Nem vagyok túl álmos, fáradt se igazánFüllentem neki- Esetleg segíthetek még valamit neked?
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.08. 21:20

-Én hogy őszinte legyek már nagyon fáradt vagyok.-szólal meg végül a lány egy nagy ásítás közepette.
-Oh. Nem nem kell semmiben sem segítened már én is megyek lefeküdni. Te még nem akarsz aludni?-kérdezi csodálkozva a lány tőled.

Nagyon fáradt vagy a mai nap nagyon zsúfolt volt. //off állóképesség próba módosítás nélkül.//

-Te nem jössz lefeküdni?-kérdezi végül a lány.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.10. 15:16

/Kars/

//dobás: 6, sikertelen.//
Bár kegyetlen fáradt vagyok a megerőltető nap után, de kifelé próbálok minél kevesebbet kimutatni ebből.

- Bár éjszakáim általában szabad ég alatt töltöm, ha tehetem, nálatok mindig öröm nyugovóra hajtani a fejem, Ayana. Persze ritkán van részem benne, hogy bárki meghívna magához, hogy alhassak náluk. Köszönöm. Azt hiszem, ha te nyugovóra térsz, én sem maradok fenn már sokáig. Majd holnap még beszélünk, mielőtt útrakelnék szimatolni.
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.10. 16:31

-Rendben van. Akkor szia jó éjszakát és ámodj szépeket. Te mosogatás császára.-mondja gúnyusan és vidáman a lány.

Ayana elment szobája felé lefeküdni. Magát a helyet még nem láttad ennyire kihaltnak és csendesnek. A belső kocsmában most csak egy-két olaj lámpás pislákol. alig látod a bútorzatod a derengő fényekben. A pultnál sincs senki az ajtón hatalmas nagy lakatot látsz. <Mint egy kis erőd gondolod magadban.Ember fia legyen a talpán aki ide be tud jönni.>
A fogadó vendégei -még a bajba jutottak is- nyugodtan hajthaják álomra a fejüket. Ám valami zavar és nem hagy nyugodni. Egy szolgáló lány eltűnik úgy hogy nem jelentkezik és semmi élet jelet nem mutat gyanús.
Meg aztán ez az egész is furcsa mintha az árnyékokból valakik figyelnének hatodik érzéked mely kifinomult vadász mivoltodból fakad elkezdett dolgozni és az az érzésed támadt: mintha most te lennél a préda...
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.10. 16:47

/Kars/

Ahogy Ayana elmegy, hosszasan nézek utána, s utána pár szívdobbanásnyi időre még az étkezőben maradok. Egy baljós érzés nem hagy nyugodni... mintha nem én lennék a tápláléklánc legtetején...mintha...rám is vadásznának. Gyötrelmes tudat ez egy vadásznak, talán a leggyötrelmesebb, hisz most még némi tehetetlenség-érzéssel párosul. A vadász a rejtekében marad, s onnan les rám.
Felkelek a helyemről, s a jelenlegi szobám felé indulok, mely talán rejt néhány választ előlem.
Figyelmem egy pillanatra sem lankad, kezem pedig sosem távolodik el túlságosan az övemtől, s az azon függő rövidkardtól.
Ahogy megérkezem a szobámba, óvatosan világot gyújtok, s "körbeszaglászok". Próbálok a megérzéseimre hagyatkozni, s miután bezárom az ajtót (vagy ha nem kaptam kulcsot eltorlaszolom), átkutatom a szobát. Benézek az ágy alá, mert bár az ágyneműt gyakran cserélik, azért leeshetett valami, amit tán nem vettek észre. Ugyanígy megvizsgálom az ágy környékén a padlót, s az ajtó környékén szintén. (Ha van szőnyeg, akkor végigsimítok az egészen, hátha valami enyhe felgyűrődés rejt valamit.)
Amikor mindezzel végeztem, átkutatom a bútorokat (éjjeli szekrény, szekrény), hátha benne felejtették a holmiját, amiből rájöhetek egy-két dologra.
<Fura ez az ügy, hisz elég jól zárják az ajtót, s a dulakodásra felfigyelhettek. Bár, ha vastagok a falak... A test elvonszolását akkor is meg kellett volna hallaniuk!>
//Hogyan szellőzik a szoba? Van valami fenti ablak, vagy szellőzőnyílás?//
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.12. 18:43

//off az előző Avatarod jobb volt. Miért cserélted le :( //

Az ajtó kulcsát a zárban találod és nagy katogások közepette zárod be azt. Látod hogy a szobában nincs semmiféle szellőző. Valószínű hogy csak az ajtó nyitva hagyásával szellőzik a szoba.

Az ágy alatt nem találsz semmit sem. A padló szőnyeget úgy ahoy van felemeled de semmit sem találsz megint csak. A nagy ruhás szekrényt is átkutatod ám megint csak sikertelen a próbálkozás. Aztán az éjjei szekrényben rátalálsz egy fésűre amelyen kék és barna hajszálak is vannak egyaránt.

<Egy nyom.>-gondolod magadban ám érzéseid azt súgják hogy ebből még ne vonj le hosszútávú következtetéseket.

Mindenesetre ez az egész keresgélketősdi (mely több órán át tartott) igen lefárasztott és az olajlámpa pislákoló fénye, meg a pihe- puha ágy látványa (amit normális esetben visszautasítanál) oly módon elkezd hívogatni hogy az ellen állás reménytelen.

<Ráérek még ezen gondolkodni.>-gondolod magadban egy kis égészséges kíváncsisággal és megfelelő kalandvággyal.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.12. 19:53

/Kars/

/mindig cserélem az avatárom, amit nem tennék, ha a régi Darton-paplovagosat megtalálnám, mert azt akartam kitenni/
Fáradtan a kimerítő nap után ledőlök az ágyba, s miután a fésűt visszatettem a helyére, lehunyom szemem.
Szinte azonnal elalszom.

Amikor felébredek lemosdom, s elindulok a fogadó étkezőjébe, hogy beszéljek Ayanával az eltűnt szolgálólányról.
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.14. 13:53

Álmosan ébredsz még hozzá arra hogy valahonnan engedik vizet. Olyan hangja van az egésznek mintha ha egy kissebb vízesés környékén lennél. Először megijedtsz aztán rá jössz hogy ez csak a csövekben megengedett termál víz amely egy közeli hőfoorásból jön.

Út közben a fürdő felé egy-két csinos szolgálóval találkozol akik már elkönyvelték hogy egy új életerős fiatal ember munkást vettek fel a fogadóba. :D
Lecsutakolod magad és nagyon jól esik a meleg víz. Mivel eddig nem sok alkalmad adódott hogy meleg vízben fürödj ezmigazi kuriózum a számodra.

Fürdés után rögtön a fogadó kocsma részébe indulsz ahol már köszönt téged egy ismerős arc. Nem nem Ayanáról van szó hanem a csodálatos és megismételhetetlen Törpmamáról!

-Na te félnótás eddig aludtál! Eredj és tedd magad hasznossá ne lopd nekem itt a napot!!!-szól az asszony a már szokott modorával. Ősintén szólva csodálkozol hogy a vendégek miért is járnak ide ha a tulaj ilyen goomba.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.15. 8:12

/Kars/

Felébredve pihentető álmomból kinyújtózom, majd felkelek, s elvégzem a napi "edzésem". Megmozgatom minden izmom, hogy teszteljem, jól működnek e. Miután ez megvolt a fürdőbe megyek.
Út közben az elhaladó hölgyekre ravaszkás mosolyt villantok, miközben szemügyre veszem őket.
Csicsergő madárkák.
A fürdővíz feledteti álmosságom, s jólesően üdíti testem.
Miután magamhoz vettem ruháim elindulok a fogadó étkezőjébe, hogy szót válthassak Ayanával, azonban Törpmama eszembe juttatja, hogy amíg itt vagyok, nagy részben függök tőle.

- Jó reggelt önnek is!- mondom kissé barátságtalanul neki.
Eszembe jut, hogy elé teszek egy ezüsttallért, hogy megváltsam rabságom, de aztán eszembe jut valami.
<Ha azt mondom, hogy a szolgálóleány helyett vagyok, akkor tán megtudhatok róla valamit!>

- Mi kenne a dolgom?
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.17. 14:52

-Ayanával tegnap beszéltem és eldöntöttük hogy felveszünk téged, mivel úgy is egy emberünk kiesett és a Tárnákat zengető tudja hol lehet most. Az az átkozott itt a legnagyobb forgalomban csak úgy itt hagyott. Na mind egy az idegeskedés az amikor mások hibái miatt büntetjük magunkat. (Törpmama bölcsességére utal a néha néha elejtett némi- nemű inteligenciát is mutató régi törpmondások) Szó ami szó te fogod mától beszerezni az alapanyagokat. Ha elvállalod a munkát.- meséli el neked.

Az asszony viselkedése mintha megváltozott volna. Vén ráncai mögött valami együttérzés mutatkozik. Mély fekete szemei mintha a lelked legmélyére hatoltak volna, mintha tudna a fájdalomról ami nem rég ért téged. Most hogy jobban elgondolkodsz nem heverted még ki a fájdalmas eseményeket. Lehet hogy egyébként is jól jönne egy kis "pihenés" és a várost is közelebről megismerheted.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.17. 22:02

/Kars/

A fájdalom birokra kel a fenevaddal, ami bennem rejtőzik, s mintha az ösztönlény maradna alul, fájó sajgást hagyva maga után. Szemem összeszűkül, s a padlóra nézek, hogy elfojsam a feltörő bánathullámokat.
Aztán mintha egy farkas mordulna fel bennem. <Ily szánalmas lennél, hogy hagyod, hogy a bánat uralkodjon feletted? Tipord el, mutasd meg, hogy az emberek méltóak a szánalomra, mert nem élhetnek oly gondtalanul, mint a farkasok!> Aztán jóval békésebb hangon szólal meg bennem <Majd ha felkel a hold, nézz a csillagokba, hogy megleld elveszett ősöd szellemét. Hidd, hogy azt akarja, gondtalanul létezz tovább, s tudd, büszkén tekint le a Vadászra, ha elnyered e címet!>
Arckifejezésem megváltozik, büszkén, tettre készen nézek Törpmamára.

- Segítek, mert segített.- mondom egyszerűen, majd eszembe jut elődöm is:- Mondja, nem tud valamit arról, miért ment el az a lány? Hogy mik történtek vele, mielőtt elment? Ayana igen szomorú volt miatta, s nem szeretném birtokba venni, ami egykor az ő barátjáé volt. Az én otthonom különben is a vadon, bár szeretek itt lenni. De főként Ayanán szeretnék segíteni, hogy visszakaphassa elveszett barátját. Az ösztönöm azt súgja, többről van itt szó, mint egy egyszerű elutazás.
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.19. 18:07

-Fiam ennyit még az én több száz éves ösztönömből vagy mimből is letudok szűrni hogy nem elutazott és hogy csak úgy elment bár azt mondta vissza jön. Ayana miatt ne aggódj mert nem olyan gyönge lány ő mint hinnéd. Ha elvégezted a napi munkádat akkor majd keresheted az eltűnt szolgálólányt.-ennyit Törpmama "gyenge pillanatairól" már is visszatért tűzről pattant énjéhez.

-Jó reggelt kedves Kars!-modja hátulról egy csilingelő hang Ayana az természetesen ezt a hangot ezer közül is megismered.

Most azonban egy éhes vadállat kerekedett felül ajtad és egy őz képében látod meg a lányt. Közben hallod hogy a gyomrod hangosan korog és jelez hogy enni kellene valamit. A kocsma már így "viszonylag" kora reggel félig telve van és látos hogy akad munka bőven a szolgálólányoknak. Egyébként a kocsma vendégei tegnap este óta szinte semmit sem változtak ugyan úgy csak "nagy" vadakat és ragadozókat látsz akik között egy.két őzsuta szaladgál kecsesen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.20. 9:33

/Kars/

<Ez a farkas, ahogy feltört bennem lénye, máris ételért követelőzne?>

- Némi élelem azért jól jönne, mielőtt nekilátnék a munkámnak, elvégre üres gyomorral a munka sem lesz teljes szívvel végzett.
Ayana felé fordulva elmosolyodom.
- Neked is jó reggelt. - mondom, majd óvatosan félrehúzom a karjánál fogva, s odasúgom neki:- Ha lesz némi szabad időd, s el tudunk szakadni Törpmama figyelő tekintete elől, beszélnék veled. Fontos lenne.
Ezek után visszafordulok Törpmama felé, s ártatlan arccal mondom:
Némi sajt, meg egy kis alma, valamint kenyér, hogy tartalmas legyen. Ennyit kérnék, mielőtt útrakelnék.
<Azt hiszem meg tudnám szokni, hogy ily nemes őzsuták között töltsem napjaim, de a vadon vár! Nem maradhatok soká.>
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.20. 16:07

-Jól mondod kölyök! Ez a beszéd egyre jobban kezdelek megkedvelni! Na már is hozom! Egy pillanat.-mondja igen jó kedvűen Törpmama. Rájössz mintha megtört volna a jég nála, mintha téged is elfogadott volna valamilyen szinten.

Azzal nagy kopogások közepette elmegy hátra a tulaj majd hallod amint kiadja utasításnak a reggelidet.

A lány amikor elrántod egy kisssé megijed és elpirul a szavaid hallatán. Látszik az arcán, hogy nem is tudja mit kezdjen magával, lehet hogy félre értette szándékaidat? Mindenesetre azért egy gyenge, félénk, alig halható: rendben-t kitudsz venni a szavaiból.

Pár perc múlva a törp már hozza is a gazdag reggelit a pulthoz és még egy: jó étvágyat is "elböffent" hozzá. A reggeli igen jól esik mivel gazdagon megvan minden féle földi jóval rakva a tányérod. El is fogyasztod azt jó ízűen. Ayana mint tegnap este is mosolyogva figyeli ahogy eszel de nem feltűnően hiszen nem akar zavarba hozni téged.

Miután elfogyasztottad a reggelidet (mondjuk úgy jó paraszt módjára bezabáltál :) ) látod hogy Ayana feláll.

-Nos látom végeztél is Kars indulhatunk?-kérdezi tőled jó kedvűen.

Nem tudod magadban megmagyarázni de valahogyan ez a mosoly mindig jó kedvre derít és valami olyan érzés fog el mintha verhetetlen és legyőzhetetlen lennél. Egy abszulut pozitív világ szemlélet és érzés. Mindenesetre jó kedvűen fogsz hozzá a napi munkához.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.20. 22:44

/Kars/

Mikor látom, hogy cselekedetem láttán elpirul, nem állom meg, hogy el ne mosolyodjak <Milyen ártatlan! Szüksége lenne egy erős hímre, aki... Ehh, elkalandoztam.>
Miután Törpmama elmegy, még Ayana felé fordítom fejem, s a szemébe fúrom tekintetem.
Az étel meghozatalakor nyelek egy nagyot, majd végignyalom a szemfogaim. <Fenséges! Ma se fogok koplalni, az már egyszer biztos!>
Miután befaltam az étket, Ayana felé fordulok, s meglepetten konstatálom, hogy vele teszem meg első utam az alapanyagok beszerzéséhez. <Vagy csupán a beszélgetés erejéig marad mellettem?>
Elbattyogok vele a megadott irányba, majd mikor Törpmama hallótávolságán kívülre érünk, megkérdem Ayanát:

- Kivel együtt használta a szolgálóleány a fésűjét, s neki milyen színű haja volt?
- Sajnálom, hogy ezt a témát hoztam elő, de segíteni szeretnék megtalálni azt a lányt neked, mert láttam tegnap, hogy fontos neked.
Ezen kívül szeretném tudni, kivel volt jó viszonyban, kik nehezteltek rá, volt e udvarlója, ilyesmik.
- Minden érdekel, hisz minden fontos lehet, ha a nyomára vezethet.
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
40 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Vissza: Gianag