• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
466 hozzászólás • Oldal: 3 / 32 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 32

Re: I. Csapat

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.25. 20:17

hát igazából az UT-s ME vel csak az a gond,hogy a teljes érték beleszámit...számoljatok utána:
adott egyén Y nélkül 15s érték(igen nem vmi csóri,de mi is kaladnozók vagyunk :D) az akaratátvitel 4mana/E->4*15=60 mana kell ahhoz,hogy biztosan bemenjen egy vari....ez 6. tszn full mana kb..hurrá sokra mentél...asztrál mágiáról ne is beszéljünk,ahol többszörözni kell a mana/E mennyiséget,hogy ha ellentétes vágyat akarsz kelteni...pl:harcosnak utálat a kardtól,ami eléggé alap...
és ehhez ha még hozzájön,hogy vki épitett neki Y-pazsot netán van Y pajzs...esélytelen az asztrál mentál mágus...etk-ba van esély...

amugy meg alap felszerelés a csapattagoknak:
bélyegek:
gondolat olvasás bélyeg
érzékelés bélyeg
gondolat irás bélyeg
emlék olvasás
irányitás bélyeg

felszterelés:
zóna
kisugárzó varijel:
láthatatlansság,
légiesség,
gyorsitás,
telekinézis,
elemi erő aura,
tűzaura,
légaura,
fénycsóva,
kagylóval csend
és teleport ha kijön :D
+mágikus fegyok,vértek
+varinál úgy 2 telefonkönyvnyi tekercs megirva.

azt hiszem ezek után eléggé nehéz lesz megfogni a csapatot :D
És a varinak sztem nem csata mágusnak kéne lenni...mert arra a tv vagy a bm jobb...inkább tanuljon meg felismerni minden mágia tipust 2-3 tszn...1 részt ha mákunk van akkor használni is tudja ha nincs,akkor bárki bármit castol máris felismerjük és jöhet az ellenlépés :D ennyi bőven elég lesz egy mágusnak :D

arelpap:
sebaj 1-2 elkószált emberke mindig adódik és ha zsoldos csapat leszünk,akkor "eljöttünk északra egy melóra" sem rossz ötlet,hogy hogy vetődtünk oda.
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.25. 22:13

eszembejutott,hogy ha nem emberi fajjal jövünk az sem gond hisz láthatatlansság kisugárzóval vagy esetleg egy kagylóba irt illuzióval bármikor meg lehet vkit változtatni :D

viszont azzal maximálisan nem értek egyet,hogy csatamágus legyen :D ugyanis ha harc lesz,akko gyorsitás,láthatatlansság,légiessék+mágiákkal sztem eléggé hatékonyak leszünk...Ám naon fontos lenne,hogy a mágus ismerjen fel minden mágia formát...papitól kezdve a vulgármágia minden tipusáig....

ha ichigo törpe tooma pappal akar jönni no akadály az naon ütős karakter is volt már tooma papom :D csak sztem nem toomának való a mechanika...sztem ők inkább csatkóval/tower shielddel mennek előre és hentelnek...ám a mechanika mellé kellene felvenni az ilyen képziket mint titkos ajtó felfed,zárnyitás,csapda felfed,csapda állitás,esetleg vadon járás ha másnak nem fér be...ezek ugyis a mechanikához kell...de ha pap lesz ichigo,akko arel pap helyett ijjászként jöhetne egy bm aki pusztit és kiegésziti a varit+persze övé lenne a mérgek előállitása és ez egy bmnél logikusabb mint arel papnál és megfontoltabb is lenne... :D

a bárd vagy fv dolga lenne a lopodzás,rejtőzés,hátbaszurós,elcsábitós ember :D nála pl eléggé fontos lenne kijátszani a csábitást és a beszélgetéseket sztem :D

tehát összegeve sztem:
vari:transzcepsz+mágikus felszerelések+varijelek+mágia ismeretek

mechanikus kari:vmi pap félesség+csapda felfed,titkos ajtó,csapdaállitás stb.

ijjász(bm,bárd,arelita,fv):távolsági pusztitás,mérgek,vadonjárás,esetleg állatismeret

lopodzós,hátbaszuris,elcsábitós:bárd vagy fv

és vannak az olyan képzik,amiket egyeztetni kell...
zárnyitás:lopozós karinál eléggé jó,de ha jól megy a trancespsz,akkor bárkinél lehet majd utasitja távolról :D amugy meg sztem mechanikához jobban megy csak az meg nem illik 1 paphoz :D

elméleti tudományok(legenda,töri,heraldika,etikett,épitészet stb.):1 v. 2 embernél elég ha van csak meg kell beszélni,hogy kinél...

vadon és túélő skillek szintén elég 1 embernél pl ijjásznál sztem :D csak ha az ijjász bm lesz,ami sztem jobb az átlag ijjásznál,akkor nem lesznek magas szinten...de sztem elég lesz a túléléshez

nagyjából ennyi :D lehet,hogy kissé kötöttnek tünik a dolog,de sztem igy lehet a legütőképesebb csapatot létrehozni,ami tényleg a hatásos minden szituba...battlemaggel tényleg csak annyi a bajom,hogy pusztitani nem feltétlenül kell sokat,de ha kell kül. kisugárzókkal és előre irt tekercsekkel/60 manából bármit elpuszitt egy átlag vari is nem beszélve arról,hogy sztem ide vagy gondolkodós vari kell,aki mondhatni a vezér lesz a csapatba és inkább a mágiákat kellene felismerni és inkább a szellemi statsot felnyomni a fizikai helyett...nehéz összehangolni ennyi bélyeget és ha nem tölti be a transzcepsz szerepét nagy előnytől esünk el :D igy is pusztithat 60 manából a kellő időben és helyen :D pl 1 "shotgun"* létrehozása csekély mana és jópáran elfeküdnek tőle :D és a gyorsitásokról nem is beszéltem :D

*:teremtés papir lap jó nagy felület->átalakitás üveggé+formázva aprób bevágásokkal és mindezt ellenfél előtt közvetlenül->EE robbanás az üveg mögé-> :uzi:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.25. 22:22

Nincs mit "kertelnem"!

Egyet értek a felvetéssel!

Szerintem is kihagyható így a csatamágus, s helyette jöhetne a fv, a bárd, a bm és a vari kombinációja.

Mondjuk én még mindig hiányolom a papot, a gyógyítót a csapatból. Bár jó pár itallal( halálos, súlyos )sebbekre, kiváltható a papocska!

Ichigó, Nibur!

Mi a véleményetek?
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.25. 22:34

de hát lehet

vari(transcepsz+mágiatudor),bárd(2 kezes harc,csábitás,zsebmetszés),mechanikus pap(ichigo miatt),bm(ijjász)

és akkor lopodzás helyett az elitt körökbe csábitással/hamisitással jutnánk be...ellenséghez belopozni meg ott van a láthatatlansság/légiesség/csend
bárd láthatatlansság ugyis 1 órára hat csekély manáért...és készithet hatalom amuletet is...Y abszolut láttás ugyis mindenkinél lesz kb....

ja még nyelvek...sztem a közös alap az jó...bm tanulhat toronit/gorvikit meg assziszt,pap a törpe/gnóm nyelvet anélkül is hogy az lenne....vari meg a bárd közt megosztosik a többi...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.25. 22:53

Ok! :D

Én nézztem"be"!

Tényleg írtad a mechanikás papot! :D
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.26. 1:56

Na egyszerű ez! pap+mechanika = Gilron pap! :D járatos a mechanikában is, meg tud gyógyítani. Zárnyitás, csapdaleszerelés is ide tartozik(asszem :)) na akkor én ezt elvállalom. Kahréból elszármazott pap aki tapasztalat szerzéséből indult a nagyvilágba és esetleg talán még még megkockáztatnám az 5 fokú mechanika mellett a tűzfegyvert is :D :roll: Bár ez tényleg súrolni ffogja a határokat a bíráknál de egy próbát megér. Ha nem akkor meg marad a kahrei nyílpuska :D vagy egy kahrei rendszerű aquir páncéltörő nyílpuska :D :D :D

Szóval ha mechanikás csávó kell a csapatba én elvállalom a Gilron papot
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.26. 13:02

Tökély!

Én, ha másnak nincs ellenvetése "bevállalnám" a dalnokot! 8)

Jól jön a muzsikus, ki csábít, hódít, fénymágiájával eltorzít dolgokat, kacifántossá teszi az ellenség mozgását, beférkőzik a nemesi udvarokba!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.26. 13:21

Ok, tehát akkor eddig:
Joe: Bárd
Én Gilron pap

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.26. 17:48

Szuper...Gilronnak is vannak jó kis kovács tudományai :D viszont akkor lopodzós álruha hátba szuri dolgok is a bárdra maradnak....nem kell abból kell maxolni,de vmennyi legyen....és ezekből gyengék is leszünk aránylag ha a sok mágikus cuccot nem engedik :D

marad tehát a vari meg szvsz egy bm lenne jó ijjászkodni ugyis kell a villám mágiához...

gilron papon kivül érdemes lenne más papok körébe is utána járni....törpéknél a drágakővvel foglalkozó pap is eléggé tápos sztem kombinálva egy mechanikával :D azért mondom,mert belekukkantottam a másik csapatba és ott is lesz gilron pap,ahogy néztem és szeretem ha a miénk kicsit speckóbb :D

szekérre szerelt tüzköpő nem rossz és az ismétlő páncéltörő sem rossz :D

nos már csak az a kérdés,hogy nibur mennyire lenne benne a variba,amelyik nem annyira battle mage,bár ha elmondja,hogy hogy is képzelte pontosan,akkor még gondolkodhatunk rajta...ugyanis a startégia és a hadvezetés nem áll rosszul a varinak...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.12.26. 19:02

Bocsi. Csak egy pillanatra néztem fel. Én vállalom a varit. Am sztem a sok tekercset nem fogják engedni. A vari mágiák ok 3-4.szinten, de más mágia formát nem fog egy vari tanulni, mert a magasmágia a legtisztább, legerősebb eszköz. A gilron-papot én is javasoltam, sztem az jó (mecha, gyógyítás, zárnyit, csapdaker....). Bárd is kellhet, de sztem...de neki kellene lenni a csábító lövésznek. 1 ütő ember, aki kifejezetten az kelllll lenni!!!!!!!!!!! Boszme helyett. Mágikus támogatásnak jó a vari. És elég is. Ütő ember nélköül akár milyen tápos tárgyaink is vannak legyaláznak minket....ez tuti.

Na most gyorsan ennyi. Holnap még felnézek, és ha lesz időm írok reagot is.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.26. 19:06

Igaza van niburnak. Egy tank kell mindenképpen. A gilron pap lesz a gyógyító csapdakereső, zárnyitó, a bárd lenne a lövész. lesz ugye vari és kéne egy kifejezetten harcos kari. ppl,sima lovag, gladiátor bármi

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.26. 19:16

hát...sztem a bárd eléggé jól fog tudni harcolni...ugyis az illuziókkal inkább elijesztjük ill. a vari nemesi előéletéből élni fog a nemesi jogaival...igy a sutyok nem fognak nekünk jönni...

ha komolyabb az ellen,akkor meg bárd megy 2kezes harc gyorsitás láthatalansság,légiesség,mágikus weapon,10k6 tűzkard kisugárzó varijellel...+méreg

erre kapja még a papi "áldást" főleg ha gonosz teremtményről van szó vagy pyar panteon elleni...

nagyobb tömegű ellenség esetén fantom sereg egy jó illuzió(megfélelmités,segitő angyal) val megoldjuk....

sztem ezért nem kell ütő ember...ütni csak végső esetben kell és azt is ki lehet váltani a mágiával távolról...ugyanis ha közelre megyünk akármennyire jól üt lecsaphatják...és ezt nem kéne kockáztatni sztem...

mánem veszünk egy rabszolgát telerajzoljuk varijelekkel és beküldjük az ellen közé és felrobbantja magát :D ellő előkészülettel 100-200k6 sem gond :D és a bmnek ott vannak a betegségek...megfellelő előkészülettel akárkit akármikor megbetegit és idővel minyerünk :D
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.26. 19:53

Üdv!

Szerintem is felesleges a nagy ütőember!

Főleg így!

Ott lesz a Gilron pap, a bm, a vari!

A bárd elég ütőebernek! Hisz hiába bármilyen kemény az ellen. Jön a mágia, az "megfogja", a dalnok nyom még pár fénymágiát( vakság,), utánna illúzió( bűvharc), meg egyébb nyalánkságok, s egyetlen szúrással le fogja teríteni a b.szott nagy teremtményt!

Meg hát a többiek sem hiszem, hogy addig karba tett kézzel várják a küzdelem végét! Jönnek a villámok, mechanikus golyózápor, nyílzápor, stb... Esetleg pár élőhalott segítség és már kész is!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.26. 19:58

na ja az élőholtak a legjobb golyófogok csak okosan kell haználni őket :D

joe azér ugye tudod,hogy a bűvharc hatástalan vakság esetén? :D

láthatatlansság+gyorsitás+légiesség+EE aura bőven elég...megütni nem tudják körönkénti 2x támadás+20Gy,ami 2 tőr kard esetén 8 tám/kör...

és ha mind1ken van egy 10k6-s tűzkard kisugrázó vari jel asszem elég lesz akárki ellen :D sebzés:k6+2/nincs célzás minusz nagyobb tárgyakra/+10k6 elemi tűz :D 4nként ép....
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.26. 21:13

Igazatok van, egyetértek veletek. Akkor ezekszerint eldőlt a kasztkiosztás?
Joe: Bárd
Nibur: vari
Schinter: bm
én Gilron pap

Nemtom mit fognak szolni a bírák, ha esetleg netalántán magammal hoznák egy muskétát :roll: lehet olyan gyorsan vágnák vissza a karakterlapomat hogy az csak na :D de hát a puding próbája az evés :D Meg sztem én szekérrel fogok közlekedni, mert a lőpor előállításához azér kell egy kis felszerelés meg hely....:D meg az jó puskába és dinamitba is :D

még azt kéne akkor megbeszélni, hogyan is verbuválódott sze a csapat, mert azért a pap-bm-vari közt kis ellentétek vannak

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
466 hozzászólás • Oldal: 3 / 32 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 32

Vissza: I. OM-szerepjátékverseny - csapatszervezés