Egyedi mágiák - Nagy Arkánumhoz??! És amelyik egyedi, de kis Arkánumos? Pl Domvik egyedi gyógyítása? Azt már nem is használhatja paplovag? Vagy a "pap" alatt a főkasztra gondoltatok?
Szabályzavarosban már válaszoltam Orwen, de itt is leírom: a paplovag használhatja az egyedi mágiák közül azokat amelyek kisarkánumosak - feltéve, ha az adott mágia szférájával 3.fokon rendelkezik!
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Én egyszerűen megkérdeztem anno Joe-t, hogy kell-e az átutaláshoz a neve. Erre megmondta.
Garma!
Mivel, ahogy kihámoztam a csapatosból a te khálod lovagi neveltetést kapott, így az ősi-hagyományos fegyverek kiestek, mert lemondott róluk a sokkal "csábítóbb" lovagság érdekében.
Egyébiránt a khálnál le van írva az a páros fegyver, amit egy harcértékkel írnak le csak nem jut eszembe a neve. Na azt lehet kétkezesharcolni a "nagykardot" és a"tőrt" nem.
Két kérdésem lenne, egyik a tervezett karakteremmel kapcsolatos, a másik a harcrendszerrrel.
1. Arel papnál a alap Célzóértéket hogy számoljam ki. - Annyi az Alap CÉ je amennyit kivásárlok neki a KAP ból és hozzáadom a teljes Ügyesség értékét? - Annyi az Alap CÉ je amennyit kivásárlok neki a KAP ból és az Ügyesség 10 feletti részét adom hozzá? - Annyi az Alap CÉ je amennyit kivásárlok neki a KAP ból és az Ügyesség teljes érteke adom hozzá +5 CÉ ?
2. Támadások száma körönként többször, és körönként egyszer támadó fegyverrel.
- Kell 16 feletti Ügyesség , Gyorsasság ahhoz hogy körönként pld. 2 szer támadó fegyverrel tudjak 2 szer támadni ? - Harcos alkasztoknál a magasabb tapasztalati szinten lehet e körönként egyszer támadó fegyverrel pld. hosszúkard kétszer támadni egy körben (Második Törvénykönyv - Harcrendszer (támadások száma))?
A válaszokat előre is köszönöm : Calorys
I. OM. verseny Calorys de Winter "Karvaly" - Komédiások II. OM. verseny Lorenico Docchi - Fekete Gyémántok
Arel-papnál: Kap-ból vett CÉ+ ügyesség 10 feletti része. Itt ugyan úgy megy, mint bármely más kaszt vehetné.
Kétszer támadás: Körönként kétszer támadó fegyverrel körönként kétszer támadhatsz mindegy milyen a tulajdonságod.
A harcosok pedig tudnak többet támadni az MTK-s szintkritériumnak megfelelően. Egyébként a 16 feletti gyorsaság és ügyesség értékkel rendelkező bármilyen kasztú kari is tud körönként kettőt támadni.