• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

Jelentezések, megbeszélések, tájékoztatás...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 5 / 73 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 73

Re: I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.12.21. 9:58

Hm. Azt hiszem többeknek nem fog tetszeni amit most írok, de én már csak ílyen vagyok :)
Ismerve Yvetet (személyesen is és ez nálam mindenél többet számít) az ő esetében még azt is el tudom fogadni, hogy játszon is a modulírás mellett. És nem nem nyalizásnak szántam ezt a véleményem fenntartom bármelyik csalamádé tagra vonatkozóan. Mindenki mástól elnézést kérek, de ilyet csak személyes ismeretség alapján mondok.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.21. 10:33

Sziasztok.

Egy kérdésem lenne. Aki csak olvasóként van regisztrálva az OM-en, de szeretne részt venni, mint Jk, a találkozón, annak át kell minősítetnie olvasóról, Jk-ra magát az OM-en, vagy van más megoldás is.

Üdv mindenkinek.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.12.21. 12:23

Ezt szerintem Castor-tól kérdezd meg :D
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.21. 13:38

Szerintem nem kell :D az olvasó is jöhet simán :D bár ez csak szvsz :D

ui.:ugyis azt fogják mondani amit én vagy legfeljebb megkéred Con-t hogy tegyen ez ügy érdekében vmit :D csoki/süti mindig előny ha van nálad :D
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.21. 13:43

Üdv!

Az olvasó is OM-es. :) Sztem a lényeg, hogy legyen OM-es accod játszani meg ráérsz ott a helyszínen is. :wink: Persze a fő ötletgazda Castor a végső döntnök, de sztem ha a Schinter által előre jelzett emgfelelő mennyiségű csoki/süti/(én szendvicset is elfogadok 8) :lol: ) lesz nálad mindenképp beengedünk majd. :D

Természetesen, ha nem hozod csak magadat és a játékkedvedet akkor is beengedünk.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.21. 17:20

Thor írta:Sziasztok.

Egy kérdésem lenne. Aki csak olvasóként van regisztrálva az OM-en, de szeretne részt venni, mint Jk, a találkozón, annak át kell minősítetnie olvasóról, Jk-ra magát az OM-en, vagy van más megoldás is.

Üdv mindenkinek.

Nem, nem szükséges. Nagyon szívesen látott résztvevő minden kedves USER aki az OM-en regisztrált valamilyen formában.
Mindenki részt vehet rajta az olvasóktól az Adminokig.

Sőt ha van egy "külsős" barátod aki szeretne jönni de nem OM-es: ha regisztrál a honlapon jöhet ő is. Nem látom be miért tegyek kivételt a frissen regeltekkel, ha jönni szeretnének és játszani. Örülönk mi minden embernek.

Legalább épül a közösség, és hátha többen látogatnának ide is.

Gyakorlatilag bárki részt vehet a versenyen, egy feltételt szabok: regisztrált OM-tag (olvasó, fórumozó, JK, KM, HM, Moderátor, Admin ) legyen és legalább legyen egy 3 hónapos tagsága, vagy ennek hiányában rendelkezzen egy ismert tag ajánlásával.
(Ez utóbbi feltételt azért szabom, mert jópár szerepjátékos rendezvényen vettem már részt ahol találkoztam egy-két elvadult rpg-s "hiénával" akiket nem a játék öröme és a jó hangulat motivál, hanem csak arra mennek rá, hogy a rendszer hibáiba belekapaszkodván megmutassák milyen szar is a modul és ők ezt egy óra alatt megcsinálták mert akkora zsenik voltak.
De ez a rendezvény nem erről szólna, hanem arról hogy a tagok összejöjjenek és jót játszunk egymás lehülyézése nélkül...:roll: Szeretném ha ez összejönne...)

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.22. 8:48

Köszi mindenkinek a válaszát.

Az illetékessel pedig megdumálom a dolgot, és szerintem jönni fog, mert szeret szerepjátszani.

Üdv.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.22. 14:34

hm...Castor utso mondata kifejezetten tetszett :roll:
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.12.22. 21:23

És a legszörnyűbb hogy amit mond tényleg igaz...
Én is utálom az ilyen egyedeket csak rontják a hangulatot.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.24. 15:48

A leendő versenyzők figyelmébe!:

Megnyitottam egy új topikot I. OM-szerepjátékverseny - csapatszervezés címmel.

4 altopikot láthattok, vagyis egyenlőre 4 csapat indulását várjuk (eddig ennyien jeleztétek többé kevésbé a résztvételi szándékotokat).
Természetesen, ha van igény több csapat is szerveződhet, ebben az esetben még nyitok hozzá topikot, de azt hiszem örülhetünk, ha ez a négy csapat teljes (4×4 = 16) fővel összejön.

Minden altopikba négy fő jelentkezését várjuk.
Majd itt meg is tudjátok beszélni a szükséges dolgokat a versenyhez.

Mindezt azért hoztuk létre számotokra, hogy lássátok kik jelentkeznek, ki-kivel alakít csapatot. És ha van a fórumon kósza ember aki nem nagyon tart napi kapcsolatot a többiekkel, de mégis jönni szeretne a versenyre lássa hol van még szabad hely, s tudjon jelentkezni, beszerveződni. (Igen, vannak ilyen kósza fórumozók :))

A fentiekből már ki is derült, hogy CSAPATOK jelentkezését várjuk. Ugyanis a versenyen nem lesz időnk arra, hogy még a külön karaktereket összemeséljük - ez ugyanis elvenné az idő nagy részét, lehet olyan is előfordulna, hogy el sem jutnának a megbízóig a karakterek a verseny végére (és még számtalan fennakadás várható a külön karakterek indulása végett); mindezt kiküszöbölnénk ezzel.

A 4 fős csapatok jelentkezésével kapcsolatban nemsokára elkészülünk a versenyre korlátozódó szigorú szabályzattal.
Mivel még nem egyértelmű, hogy mely rendszer szerint játszunk, így a szerveződésben fontos momentumra hívnám fel a figyelmet:
A karaktereknek ismerniük kell egymást, mire Erenbe érnek (itt fog kezdődni a kaland), egy csapattá kell addigra kovácsolódniuk - mindezt az előtörténetbe bele kell foglalni majdan.
Ezzel az információval tessék karaktereken, csapatokon gondolkodni - így remélhetőleg nem lesz olyan csapat, akik az első öt percben lehentelnék egymást a más világnézet, vallás, egyéb ellentétek miatt... :roll: (remélhetőleg :P)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.24. 16:51

Üdvözlet mindenkinek!

Olvasva Yvett által megnyitott csapatszervezési topicot látom, hogy Erenben kezdenek majd a csapatok, de egy kérdés még mindig nem tiszta számomra.

Akkor most kötött karakterekkel lesz a játék, amit a modulírók, KM-ek adnak majd meg, vagy saját, a csapatok által "összehozott" karakterekkel?

Válaszotoka előre is köszönöm: Joe
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.24. 17:04

Üdv!

Joe!

Nem kötött karik lesznek kiosztva. Úgy kissé talán csorbulna a játékosoknak a készülődés izgalma. Így csapatot kérünk átlalatok összehozott karakterekkel. Azt viszont nem tudom megmondani, hogy lesznek-e korlátozások a választásban, de nem hiszem, hogy a normális eljátszogatós koncepciók le lennének tiltva. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.24. 17:30

Üdv!

Köszi a gyors választ!

Na, akkor kezdődhet is a csapatok szervezése! :D

Szerintem is jobb, ha a csapatok, játékosok által kreált karik lesznek majd!

Ötlet:

Nem tudom volt e már róla szó, de szerintem ebben az esetben érdemes lenne az elkészült karaktereket feltenni az Om-re. Ti eltudnátok őket előre bírálni. Így kevesebb időt venne igénybe a játék előkészület az adott napon.
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.24. 17:53

Joe!

A karkatereket és az előtöriket legalább egy hónappal a verseny tényleges időpontja előtt be fogjuk kérni, mint a nevezés feltételét és részét. :)

A nyílt játékból ítélve még így is örülni fogok, ha nem kell majd folyamatosan javításra visszaadogatni a karaktereket. 8) Tehát a verseny napjára már elvileg mindenki úgy érkezik majd, hogy elbírált, engedélyezett karaktere van. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.24. 18:19

Még egyszer megerősítem Yvett reagját.
Azért mert a Csapatszervezés topicban csak négy csapat számára elegendő topicot nyitottunk, az nem azt jelenti, hogy ennél többen nem jöhetnek!
Mi örülnénk a legjobban ha egymás után állnának fel és jeleznék az igényüket játszó kalandozócsapatok, de az OM taggárdájának eddigi aktivitásából következtetve, olyan 20 fő megjelenését tartjuk reálisnak, ami valószínűleg összejöhet.
Tavasz még egy kicsit odébb van az időpont nincs lefixálva, ha jól látom a március-április hónap holtversenyben fej-fej mellett; tehát addig még befuthatnak új jelentkezések.

KM-ből -Yvettel együtt- valúszínű 5 db lesz, tehát elméletileg egy 20 fős JK-társaságnak tudunk mesélni, most a JK-k száma 13 db.

Tehát még 7 JK-nak kéne jelentkezni, hogy minden KM-nek legyen "munkája".
De ha csak 4 KM-et foglalkoztató társaság gyűlik be, én a magam részéről lemondok a KM-ségről, és bevállalom, hogy asztaltársaságtól asztaltársaságig megyek és bírálom a csapatok összjátékát, a KM-mellett... 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 5 / 73 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 73

Vissza: I. OM-szerepjátékverseny