Sztem az ár attól is függ, hogy mennyire komoly. Mi ezt úgy csináltuk, 5 szint lehetséges...1-ben tudsz kisebb dolgokat csinálni, 3-ban amolyan ált. isk kémialabor, 5 meg a kutatólaor szinten mozog. 5-10-20-40-80 a árban mentek fel, de egy 3.szintúűben már szinte bármi előállítható, amit a kari ismer. 4.-5.szintű csak a fejlesztésekhez, kísérletekhez kell. Ja és az üveg nem eltrejedt yneven...vagyis inkább drága. Lsd középkor. A földön pl még at 1900-as évek elején is sok helyen (Európában) vászon, meg állatbőr volt az ablakokon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nibur Sakraf 2008.01.02. 23:04-kor.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."
"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Nekem mindegy, ez csak felvetés...felőlem lehet 10a is, bár annál azért nem olcsóbb...ha belegondolsz, h lepárló berendezések,..stb...rég voltak a kémia órák
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."
"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"
lepárlott sztem nem nehéz csinálni...egy fém edény,amibe forralod a cuccot és felette egy másik,ami nagyobb ennél és forditva rakod 1 állványra...ezek alá meg raksz 1 3.kat vagy esetleg az elsővel egybe épitettet és akkor abban össze gyülik a cucc ha a felső esényt hütőd...pl úgy,hogy van 1 másik oldala is,amit vizzel lehet feltölteni...1 darabig mindenkép müködne sztem jó persze speckó cucc elsimerem
Szerintem ilyen hogy "méregkeverő szett" nem létezik. A kérdés eldöntésében az az irányadó hogy Herbalizmussal, vagy Alkímiával előállítható mérgekről van-e szó... Az egyszerű falusi vajákos is csak olyan eszközökben kotyvasztja össze a cuccait, ami egy átlag falusi konyha felszerelésében megtalálható: főzőedény, kanalak, serpenyő, stb. Egy nadragulya főzet besűrítéséhez csak víz és egy fazék kell. A Herbalizmussal előállítható gyógynövényekből nyerhető gyógyszerek/mérgek nem igényelnek túl nagy felszerelést: főzetet, forrázatot, kivonatot, tinktúrát, szirupot, kenőcsőt, port, egy sima konyhában egy rezsón össze lehet hozni az alapanyagokból.
Más kérdés ha te nem ilyen egyszerű "falusi" méregkeverő vagy hanem olyan tudós alkimista, aki ásványokból és természetes kémiai elemekből vegyít mérget, mert terszem azt ciángázt fejleszteni és felfogni valóban nem lehet a nagyi konyhájában....
A felszerelés bonyolultsága attól függ mennyire igényel a méreg előállítása komoly szakértelmet és mennyire összetett az anyag amit elő akarsz állítani.
Gáz-vagy légmérget, kontaktmérget és többkomponensű mérget már nem rottyantasz fel egy fazékban vízzel az fix. Ehhez alkímista felszerelés kell, és valami műhely. Tehát ha te táborozás közben míg a társak szalonnát sütnek nekiállsz borszeszgőn valami "komolyat" kotyvasztani minimum -3 módosító sújtja a képzettségpróbád, ebben biztos lehetsz. Herbalista mérget lehet gányolni ilyen körülmények között is, de alkimistát nem.
Egyébiránt egy közepesen felszerelt alkimista műhelyt én minimum 20 aranyra saccolok. (Az üvegeszközök és az alapanyagok baromi drágák.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.01.02. 23:49-kor.
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ha az iparűzésnél velveszem a famegmunkáló-t (nemtudok rá hirtelen jobb szót) akkor elvileg azzal fából tudok késziteni tárgyakat. Na most ezzel tudok e csinálni pl egy számszeríj alap vázát? végülis az nem annyira bonyolult. a kioldó szerkezetet nem kéne mert arra lenne másik képzi
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo! A "famegmunkáló" mint iparűzés formája meglehetősen sokféle különálló és egész embert kivánó szakmát és foglalkozást takar; nem tudom melyiket szeretnéd:
-ács -asztalos -kádár (hordókészítő) -fafaragó (iparművszeti termékek: pipa, fakupa, pásztorbot, díszítőfaragványok, stb) -hajóács -íjkészítő -bognár (kocsigyártó) -kerekes (a kerékgyártás külön iparág mert ez igényli a legtöbb szakértelmet)
Mindegyik fával dolgozik. És az asztalos nem mondhatja el magáról, hogy tudja hogy kell hajót építeni.
Te melyiket szeretnéd? (A számszeríjkészítő az ijkészítő tovább sepcializált szakterülete.)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.01.02. 23:45-kor.
Árlista Schinternek: (meg persze másnak is ha kell)
Alkimista laboratórium felszerelés 50 arany. Ebben üvegedények, lombikok, mérőeszközök, különböző vegyületek és anyagok vannak (gondolom, hogy alap vegyszereket értenek ez alatt a könyvírók - d20-as könyvben találtam-). Darabonként amire szükség lehet: agyagedény 5r mérleg 1e vaslábas 10r bogrács 35r flaska 4r agyagkancsó 2r agyagkorsó 1r üvegcse (tintának, varázsitalnak) 1e olajlámpás 10r olaj 3r homokóra 2a (azért van mindennek egy bizonyos főzési ideje...) - az árak 1 darabra, vagy az olaj esetében 1dl-re értendő -
ettől többet sajnos egyenlőre nem találtam
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Castor: ha logikusa érvelsz,akkor az nem basztatás én sem egy teljes alkimsita laborra gondoltam hanem néhány alap cuccra,talán 1-2 speckóbb cuccra,amivel lehet már késziteni ásványokból is mérgeket ha arra lenne szükség...semmi kontakt meg légi meg hirtelen halált okozó méreg
Yvett: köcce az utánajárást akkor ezekszerint egy egyszerübb "szett" nagyjából cirka 3aból megvan bőven
"lat (ném., loto, Loth): osztrák előzményű súlymérték. - Első okl-es említése m-ul: 1331. A köznapi gyakorlat legkisebb orsz-os súlyegysége: 1,40-1,95 dkg. 8 alegysége közül a bécsi ~ a 16. sz. végéig 1,73 dkg, azután 1,75 dkg, a budai ~ 1,53 dkg, a pozsonyi ~ 1854-ig 1,74 dkg, azután 1,75 dkg. B.I."