• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 27 / 92 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.08. 10:22

Lerion con Hamal

*Követem Hartot a homokos részen át, és én is "megcsodálom" a lerombolt építményt, de mivel nincs sok látnivaló, ezért továbbindulunk. Kicsit később, meglátunk egy házikót, aminek el vannak függönyözve az ablakia. Az ilyen nem jelenthet jót. A csatabárdomra csúsztatom a kezemet, biztosság kedvéért, majd Hartra sandítok, aki épp Rantihoz szól, hogy milyen szép nap ez a halálhoz.*

-Az biztos. Csak nem a miénkhez. Nekünk még dolgunk van.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.08. 17:44

JK: Ferron con Corwo
Helyszín: Warvik tartományban, útközben a gorviki csapatok felé
Időpont: délben

*A nő rádvillantja angyali mosolyát, és válaszol:

- Nem kell mentegetőznie abradon. A háború a leggazdagabb nemesből is földönfutót csinálhat. Nyugodtan ebédeljen, ne szégyenlősködjön amiatt, hogy most nem lenne szalonképes egy nemesi bálon. Manapság – sajnos – más világot élünk...

*Szed magának az ételből, és csipegetni kezd. Két falat között felteszi a kérdést:

- Mióta van úton uram?
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.08. 18:05

JK: Hart Al Arten
Helyszín: Aquilona tartomány, nem messze Olbarise városától
Időpont: délután

JK: Lerion con Hamal

*Ranti láthatóan nem nagyon érti ezt a folyamatos halál emlegetést, de talán jobb is így.
Lovagoltok tovább, az útmenti fák elkezdenek lassan ritkulni, már nem áthatolhatatlanul sűrű, hanem könnyedén átlátható. A fák is nagyobbra nőnek, az eddigi két-három ember magas fákat felváltják tíz-tizenkét méteres fenyők, természetesen a törzsük is sokkal vastagabb, mint az eddigieknek.
Olyan két-három órát haladtok, amikor az utatok kétfelé ágazik. Most van jelzőtábla, bár már elég korhadt a faléc, amin fém betűk jelölik Olbarise irányát. A másik út felé nincs jelzés, de ti úgyis Olbarisebe tartotok.
Ranti azért megjegyzi:

- Ha jól emlékszem, a másik út egy kis faluhoz vezet. Asszem arra is el lehet jutni a városhoz, de kicsit hosszabb az út. Ha erre megyünk tovább, akkor holnap délutánra odaérhetünk a városhoz, ha amarra mennénk, akkor csak holnaputánra. Legalábbis úgy emlékszem...

*Az út most már valóban leért a hegyről, errefelé már eléggé sík a domborzat.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.08. 18:15

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Valahol az Erone/Gorvik határ közelében
Időpont: késő délután

*Sandro nyugodt hangon válaszol:

- No, aszalt heréhez még nem volt szerencsém, de remélem, hogy ez valami más. Igazából én se pontosan tudom, hogy milyen gyümölcs, de abban a faluban ahol vettem, mindenki ezt zabálta. Valami nagy szőlőféle lehet asszem, amit valami módon aszalnak, vagy mifene...De nagyon finom!

*Közben Sandro megette azt a szem valamit, és újabbat vesz ki a zacskóból. Úgy tűnik, neki ízlik.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.01.08. 18:37

/ Hart Al Arten /

* Midőn elhagyják a lefüggönyözött házikót, keze is lekerül fegyverének markolatáról, majd társára sandít.*

- Én sem a sajátunkra gondoltam, hanem az esetleges ellenszegülők lelkének adatna meg ez a szép, napsütötte délután a kárpiton túlra jutásra! * Mosolyodik el Hart, majd folytatja lován az utat. Az elágazáshoz érve megállítja Ortemist, s eltöpreng Ranti szavain.*

- Na akkor összegezzük is a dolgot! Ha Oblarise felé vesszük azonnal az utunkat, akkor holnap délutánra érnénk a városba. Ha nincs közbeeső település, akkor egy éjszakát kell a szabad ég alatt töltenünk, de gyorsabb. Ha a másik utat választjuk, akkor ma éjjel fedett szállásunk lehet akár, de egy napot vesztünk, s ha az út további részén nincs másik település, akkor ott is egy éjjelt a „csillagok alatt” töltünk! Uraim! * Fordul a lovaghoz és Rantihoz.* Véleményetek? Ranti emlékszel még másik településre ami utunkba esik Oblarise előtt?
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.08. 19:06

*Ranti kicsit gondolkodik, majd válaszol Hart kérdésére:

- Csak az az egy falu van Olbariseig, ami a hosszabb úton van. Szóval egy éjszakát mindenképp a szabad ég alatt kell eltöltenünk, már ha jól emlékszem...Már elég régen jártam erre, akkor az utolsó este egy több szekérből álló karaván mellett táboroztunk a nevelőapámmal.
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.01.08. 22:02

Ferron con Corwo

-Köszönöm!

*Közbe még épp illő mennyiséget szed ám nem keveset.*

-Nos sajnos hetek óta már, és iszonyat messze tud lenni a cé, de most már csak egy ebéd, és pár mérföldnyi lovaglás választ el a célomtól.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.08. 22:40

(Sebille Hosstra)

*Végre én is befejezem a vacsorát ami igen ízletes volt. Felállok az asztaltól és magamhoz veszem a szomszédos kis szobában a kulacsom - igaz már kevés bor van benne.
Az illendőség úgy kívánja, hogy megkínáljam Sandrot is, bár tudom már így is eleget ivott.*

- Kér pár kortyot? - *nyújtom felé a butykost. Ha elveszi még hozzáteszem, hogy Egészségére! - gorvikiul... már ha emlékszem a szóra :P
Ha nem kér a borból, akkor meghúzom én rendesen. A finom étek után jól esik az itóka. Madj visszazárom a butykost, leteszem az asztal szélére és elveszek egy szem aszalt gyümölcsöt.*

- Na lássuk milyen is ez... Úgy látom magának ízlik. - *állapítom meg, majd én is elmajszolom az enyémet. Figyelek az ízére, hogy tudom-e mihez hasonlítani. Ha ízlik, akkor elveszek még egyet - persze ha Sandro nem ellenkezik ez ellen.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.08. 22:46

JK: Ferron con Corwo
Helyszín: Warvik tartományban, útközben a gorviki csapatok felé
Időpont: délben

*Szedsz a tányérodra, megérzed az étel illatát. Most tudatosul benned igazán, hogy két napja nem ettél egy falatot sem.
Nekiállsz enni, az első néhány falat után már érzed, hogy komolyan koncentrálnod kell, hogy ne zabáljál, mint egy állat.
A nő beszélni kezd miközben eszeget:

- Nos mi is régóta úton vagyunk. Nagyjából két hete...Már én is nagyon remélem, hogy mihamarabb elérjük a tábort...Raimo is ezért ilyen nyűgös, és csak ezért engedte meg magának ezt a tiszteletlen hangnemet. Tudja ő amolyan magának való, kicsit komolykodó gyerek. Néha szeret egyedül lenni. Az utazásunk alatt erre nem nagyon volt lehetősége, és ez bosszantja. Majd a táborban...No látom, igencsak éhes lehetett, ha kér még, ne tartóztassa magát...

*Csak a nő szavaira tűnik fel, hogy amíg őt hallgattad, be is faltad az ételt, amit szedtél magadnak. Nem is figyeltél, hogy hogyan eszel, csak tömted magad. Kicsit ki is kented a képed a sült hús szaftjával, és bár evőeszközt használtál, kezed is kicsit zsíros lett.*

//Off: dobtam egy Akaraterő próbát neked, 9 lett.//
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.08. 22:58

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Valahol az Erone/Gorvik határ közelében
Időpont: késő délután

*Sandro a kínálásodra fejével int nemet, de azért mondja is:

- Köszönöm, nem kérek, mára már eleget ittam...asszem...

*Megkóstolod az aszalt valamit. Bár a külső bőre kicsit kemény, de a belseje húsos, ragadós és elég édes. Olyasmi, mintha egy lédús gyümölcsből kicsavarták volna a levet, és csak a gyümölcshús maradt volna. Mindenesetre elég édes, de nem az igazi, így a vacsora után.
Ha akarsz vehetsz még, Sandro nem ellenzi.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.09. 10:45

Lerion con Hamal

*Gondolkozik egy csepet Lerion, néeget mindkét irányba, majd megszólal.*

-Hát, szerintem menyjünk a rövidebb úton. GYorsabban odaérünk és 1-2 napot kibírunk, ha a szabadban töltünk. Nincs kedvem egy nagy kitérőt tenni. Mit szoltok hozzá?

*Kérdi érdeklődve Darton felkentje.*
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.09. 15:06

(Sebille Hosstra)

*Veszek még egyet a gyümölcsből.*
- Nem túl rossz az íze, egyszer meglehet enni.
Azonban hiányolok még valamit... a zenét. A hajóúton volt utoljára részem jó kis muzsikában. Tényleg, mondja csak Sandro, ebben az országban milyen muzsikát szeretnek az emberek?
*Közben elfogyott a második szem gyümölcs is és nyúlok a harmadikért.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.01.09. 18:12

/ Hart Al Arten /

- Rendben! Ne "csavarogjunk" itt jobbra, balra! Legyen döntésed szerint Lerion! Irány a rövidebbik őt *Bólint Hart, majd lova kantárszárát a „rövidebb” út irányába húzza, s léptetésre ösztökéli lovát. Egy pillantást vet azért még a másik útra, majd Rantira sandít.*

- Na gyerek! Mesélj Oblariseről! Szerintem Leriont is érdekelné hova visz utunk, s hol leszünk, mire számítsuk úgy másfél nap múlva, ha Darton is úgy akarja! * Kérdez rá a fiúra út közben.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.01.10. 1:32

Ferron con Corwo

-Tessék? -Vág meglepödött arcot az ifjú lovag.-Ohh nem köszönöm, csak gondoltam nem zavarnék soá ezért bátorkodtam sietni az étkezéssel.-Mondja miközben az asztalon lévő szalvétával letörli szája szélét, és megtörli kezét.-Amúgy ha megszabad kérdeznem, mi az oka, hogy az ifjú urat a frontra viszik? Hisz nem a legbiztonságisabb hely egy ilyen ifjú számára.

*Már nem szed miután igy falt, nem akar még ennél is nagyobb szégyenbe kerülni.*

<Hiába, az éhségem legyőzőt, uram Ranagol mi jöhet még, mivel alázzam meg magam eme gyönyörü asszony elött?>
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.10. 17:18

*Elindultok tehát a rövidebb úton, amin – ha minden jól meg – holnap délutánra eléritek várost. Jó tempóban haladtok, Ranti kettőtök közt lovagol, hogy jól halljátok. Az élményeit meséli a várossal kapcsolatban:

- Olbarise nagy város. Legalábbis nekem. Nagy házak vannak, és hatalmas a katedrális. Voltunk is egy közös imádságon a nevelőapámmal. Egészen más volt, mint amit az a pap szokott tartani, aki néha a faluba jött. Nem volt korbácsolás, vagy ilyesmi, csak beszélt a pap. Érdekes dolgokat mondott, bár a felére már nem emlékszem...A házak amúgy szépek, egy csomón vannak mindenféle domborművek meg rajzolatok. Amennyire én értek hozzá, kőből épültek, sok helyen nagyon közel vannak egymáshoz. Van egy nagy vásártér is a város közepén, amikor ott jártam, a vásár miatt mentünk. Csomó dolgot vetünk a falubelieknek, meg is telt a szekér...Voltak városi őrök is, akik a rendre felügyeltek. Az egyik nagyhangú kereskedőt - akit állítólag valaki meglopott - úgy vágták nyakon, hogy egyből leesett a székéről...Miről meséljek még Atyám?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 27 / 92 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 92

Vissza: Gorvik