/ Hart Al Arten /
* A lovag elmosolyodik ismét, mikor a fiú fanyar ábrázatát látja. Visszaveszi Rantitól a kulacsot, majd ismét kortyol párat a borból. Miután végzett, megtörli szája szélét…*
- Még hogy finom!? Ez még a holtakat is fölkeltené sírjukból, olyan jó! * Mondja nevetve, majd kipakolja elemózsiájukat az asztalra, s enni kezdenek. A vacsora végeztével, megnézi, hány napra elegendő szárított húsuk van még, majd lecsatolja vértezetét, s rak még a tűzre lefekvés előtt. A bevackolt fiú szavait hallva zordan elmosolyodik bajsza alatt.*
- Hmmm… Szerintem jó ember, bár Darton útjai kifürkészhetetlenek!? Ne félj! Aludj nyugodtan! Ortemis horkant, ha idegent érez maga körül, ha ártó szándékkal közelít bárki is szállásunk felé! Tudod a csatamének megérzik jó előre a veszélyt! Erre vannak betanítva, meg persze arra, hogy harcban szétrúgják az ellen fejét! Meg hát, ahogy mindjárt látni fogod, én is teszek pár óvintézkedést!. *Megfog egy hasábot, mely ékszerű alakot „vett fel” a hasogatása során. Odalép az ajtóhoz, s annak alsó résébe ékeli azt. Megvizsgálja az ajtópántokat, hogy tartanak e eléggé. Nem lehet e azokról „simán” leakasztani az ajtót. Ha mégis, akkor az ajtó felső szélére egy kisebb fadarabot helyez. Ha valaki mozgatni akarná, leemelni a bejáratot, akkor az leesne róla, s puffanásával „ébresztőt fújna”. Az ablakot is megvizsgálja, bár reméli kereszt fa van azon, ami szokás az ilyen kis házikóknál, hogy az ablaknyílás ne gyengítse a ház falát. A kereszt pedig olyan kis rést hagy maga körül, hogy azon maximum egy macska tudna ki- bejárni. Miután mindennel végzet, s az ablakot is megfelelőnek találta, lejjebb vetkezik, magára dobja az eddig nyeregtáskájában lapuló pokrócát, majd koncentrál pár pillanatra, s elméjének energiáit felhasználva arra koncentrál, hogy lova ideges horkantására, azonnal ébredjen fel. Mindezek után megszólal halkan.*
- Jó éjt! Az Istenek, legyen az bármelyik is, kísérjenek utadon álmodban!. * Kardját maga mellé húzva, ő maga is nyugovóra tér.*
// Off: Ébresztés 1 Pszi pont. Illetve mennyi kajájuk van még Hartéknak? 4 adag egész napra elegendővel indult neki. Rantinak és neki a szőke nő az első faluban csomagolt valamennyit. Azóta négyszer ( Vacsora és reggeli a folyóparton, ebéd az útelágazásba, mostani vacsora.) kajáltak. Szerintem max. kétnapi kaja ment el.. //