• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Enzone-vár

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
42 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Re: Enzone-vár

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.01.28. 14:11

Kaland: A keresés
JK: Iymer con Enzone
Helyszín: Enzone-vár, Bermonde-től délkeletre
Időpont: reggel

*Raquo némi köhögés után válaszol:*

- Abradon, a bátyád nem volt velünk a portyán! Bár együtt hagytuk el a várat, ő különvált tőlünk néhány emberrel és valami rokonaitokhoz mentek valahova Abradoba, igazából én nem tudom pontosan...Azt sem tudom, hogy kitől jött az információ a városban, tudja én nem mehetek be oda...Az apja biztos nem adta magát egykönnyen, fogalmam sincs, hogy életben van e még. De ha valóban kitervelt csapda volt, akkor talán élve fogták el...

*Közben a sacerdon végzi a dolgát, kitisztítja a sebeket és bekötözi őket. A nyílvessző kiszedésével még vár, talán arra számít, hogy a fájdalom letaglózza a sebesültet és nem tudod tovább faggatni.*

// OFF: Apád akciójáról nem tudsz semmi lényegeset. A szokásos forgatókönyv szerint zajlott ez is, akárcsak korábban a többi: információszerzés a városban, majd rajtaütés a városon kívül. A bátyád utazásáról nem tudsz semmit, nem is beszélt eddig róla senki.
Bermonde nagyjából húsz mérföldre van légvonalban, ez a földön haladva (a kacskaringós útvonalnak köszönhetően) körülbelül huszonöt-harminc mérföld. //
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.01.28. 18:38

*Elgondolkodom a hallottakon. Bólintok párat Raquonak, majd Iraquana atyára nézek, neki is bólintok és hozzáteszem:*
- Küldetek be pálinkát.

*Továbbra is elgondolkodva kimegyek az udvarra. Aki itt van, azoknak mondom:*
- Apámékat csapdába csalták, de talán él, a többieket nem tudni. A bátyám nem volt velük. Egyelőre az őrök térjenek vissza az őrhelyükre, a többiek maradjanak készenlétben.

*Ha itt van Andres, akkor neki mondom, ha nincs, akkor egy fiatalabbnak:*
- Andresnak üzenem: hozasson be az ispotályba egy üveg pálinkát.

*Vetek egy hosszabb pillantást Valdora, odalépek hozzá és a vállára teszem a kezem, de a gondolataimhoz térek vissza.*
<Ilyen állapotban nem jöhetett felfelé valami gyorsan, az éjszaka elején lehetett az összecsapás. Azok a mocskok minden bizonnyal a faluban töltötték az éjszakát, de mire mi akármilyen gyorsan is leérnénk, a városban lesznek. Egy kisebb egységet talán érdemes elküldeni a faluba, esetleg emlékeznek valamire. A városban a mai nap témája biztosan ez lesz, esetleg megtudhatuk valamit.>
- Szerinted?

// Eddig úgy gondoltam, hogy a városba szabad a nyílt be- és kijárásunk a saját címerkendőnkkel, ismernek minket, tudják, kik vagyunk. Te hogy gondolod?
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.01.28. 20:13

*Vlado kicsit tanácstalanul megvakarja az állát.*

- Hogy úgy mondjam: Ez szar ügy! Ha valóban előre kitervelt kelepce volt, akkor minden bizonnyal már a városba vitték az apádat – már ha egyáltalán még él az abradon! Talán ott lehetne kérdezősködni, bár jómagam csak egy-két embert ismerek az összekötők és orgazdák közül...

*Az embereid beszélgetve szóródnak szét, ki-ki megy a maga dolga után. Hamarosan Andrest is meglátod amint egy butykossal az ispotály épületébe megy.*

//OFF: Én is így gondolom, elvégre egy nemesi ranggal rendelkező környékbeli família vagytok, a címeretek a legtöbb ember számára ismert. Bár a történtek után a városi őrök minden bizonnyal figyelni fogják az Enzone család címerkendőit és ilyen esetben könnyen egy kalap vesznek mindenkit... //
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.01.29. 10:39

// Igen, a folytatást én is valahogy így képzeltem el. Az előzményeket pedig csak a tisztázás végett. //

*Leveszem Valdo válláról a kezem, bólintok arra, amit mond, majd lassan elindulok és séta közben gesztikulálva mondom neki, mit tervezek tenni. Kíváncsi vagyok a véleményére.*
- Szerintem is a városban lehet a legtöbbet megtudni, de ha én oda bemegyek, akkor mindenki engem fog nézni. Éppen ezért egy illő, de kis, senkit sem fenyegető kísérettel nyíltan bemegyek a városba és megkeresem az őrség parancsnokát. Ebből akármi is kisülhet, jobb, ha te és Seltini velem vagytok.

- Viszont a városban egyéb helyeken is érdeklődni kellene. Szívesen megnyuvasztanám, aki apámékat kelepcébe csalta, azt is, aki a tippet adta neki, de azt is, aki az egészt kitervelte. Szóval be kellene küldeni pár embert, de nem velünk jönnének és nem viselnék a mi címerünket. Érdeklődnének, beszélgetnének, fülelnének. Csak megtudnak valami érdekeset, ha mástól nem, az orgazdáktól. Raquo azt mondta, az árura már vevő is volt, de azt nem tudom, ki.

- És küldenék vagy három embert a faluba is. Ha van, aki megúszta és a környéken bújkál, azt összeszedhetnék és a falusiaktól is megtudhatnának ezt-azt - esetleg egy-két ujj levágása után. Mondjuk ettől várok a legkevesebbet, de az akció résztvevőiről talán itt tudható a legtöbb.

- Szerinted?

// Amikor apám nincs itthon, ki kezeli a családi pénztárt? //
// Én úgy gondoltam középkori analógiák után, hogy amikor a bátyámmal mi még fiatalok voltunk, vagy amikor egyikőnk sincs itthon, anyám vezette/vezeti a várat és ez közismert és elismert. Hogyan gondolod te? //

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.01.29. 18:56

*Vlado felvonja a szemöldökét:*

- Be akar menni a városba és beszélni akar az őrség fejével?! Nem mondja komolyan ugye? Hááát, szerintem bevágnának minket az apja mellé, már ha ott van egyáltalán...De a faluba érdemes leküldeni egy-két embert, bár valószínűnek tartom, hogy néhány városi őr még ott lebzsel, éppen az ilyen esetekre...Szerintem okosabb lenne észrevétlenül besurranni a városba és ott az összekötőktől érdeklődni. Ismer ilyen embereket? Én csak egy-két pitiáner alakot, nagy kár hogy az apja jobban szeretett egyedül üzletet kötni...De maga dönt, elvégre most maga a család feje a idehaza...

//OFF: „Nőre sose bízz pénzt fiam!” - ez volt a nagyapám egyetlen valamire való tanítása, amit érdemes megjegyezni :) De az Enzone-családban elképzelhető az is, hogy egy nő kezeli a kasszát. A te karaktered famíliája, olyan lesz amilyennek te szeretnéd. De a legtöbb gorviki családban van egy erre megbízott ember – amolyan számvevő – aki a pénzügyeket irányítja. Egy ilyen ember bizonyosan okos és művelt valaki, akár egy sacerdon is lehet... //
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.02.01. 21:47

(Iymer con Enzone)

*Valdo válasza nem tetszik, el is húzom rá a számat.*
- Azt mondod, nem csak az apám kellett nekik, mindannyiunkat akarják?

*Majd félig hangosan gondolkodom, félig Valdonak mondom*
- Ha most elindulunk, olyan délután körül érhetünk le a városhoz vagy akár a faluhoz. Ha gyorsan végzünk a faluban, akkor is estére tudunk csak beérni a városba, és még valakiknek vissza is kell hozni a lovakat. És az este lehet az utolsó alkalom, amikor még érdekes és friss is lehet a tegnap esti, apámék elleni akcióról a hír.

- No, akkor tegyük a következőt: szerintem Gerdonak lehetnek a városban ismeretségei, vagy legalábbis ismerheti apám néhány kapcsolatát. Raquo esetleg tudhatja, kinek akarták apáék eladni az árut. Lemegyünk mondjuk tízen a várból, Gerdo egy emberrel és én veled meg Seltinivel érdeklődünk az orgazdáknál, a többiek addig összeszedjük az esetleg még élő embereinket Kékkút körül és benéznek a faluba. A férfiak nagy része úgyis csak estére jön meg a munkából és a rajtaütés alatt az asszonyok is a faluban voltak, ők láthattak mindent, talán ezt-azt megtudnak. Aztán a maradék csapat fele szintén bejön a városba érdeklődni, hallgatózni a fogadókban meg ahol lehet, a többiek pedig visszaviszik a lovakat a várba.

*Valdora nézek, várom a reakcióját.*
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.02.02. 14:33

*Valdo megvonja a vállát:*

- Ki tudja. Szerintem csak egy egyszerű kelepcét állítottak annak a rablóbandának, ami rendszeresen fosztogatja a városba igyekvő és onnan kijövő kereskedőket. Valószínűnek tartom, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy az apja a banda vezetője. Most már valószínűleg tudják, hisz az abradont elég sokan ismerték Bermondeben. Így ha tudják, hogy az apja volt a bandavezér azt is valószínűnek tartom, hogy előbb-utóbb ide is kiküldenek egy osztagot a városból. Aztán ki tudja, hogy mennyien lesznek meg mit akarnak majd csinálni. Ha vérszemet kap valamelyik városi nagyokos akár még a birtokot is elkobozhatják. Ki tudja mi jár azoknak a haszonleső hiénáknak az eszében. Ezért én úgy gondolom, hogy néhány embert egy megbízható vezetővel jó lenne itt hagyni, egy esetleges támadás kivédésére. Alig vagyunk hadra foghatók jelenleg a vár falain belül; talán ha húszan és ebbe a lovászfiút meg a szakácsot is beleszámoltam...Abradon, válassza ki a megfelelő embereket és szerintem minél előbb cselekedni és indulni kell, hisz ki tudja meddig tartják életben az apját. Mindenesetre pénzt amennyit tud vegyen magához, hiszen biztos meg kell majd kenni egy-két embert az információkért...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.02.03. 11:04

(Iymer con Enzone)

// Hogyan tudja a karakterem, hozzávetőlegesen mekkora saját katonai erővel rendelkezik Bermonde?

- Ugyan, Valdo! Aki valóban nagyon akarta, tudhatta, kik vagyunk.
- Vagy kitalálhatta.

*Hiszen ezt a szinvonalat fenntartani három faluból! Ugyan...*

*Az pedig, hogy a maradék három falucskát elveszik, mosolyra fakaszt. Egyrészt a városnak erre nincs joga, csak a hercegnek, másrészt meg vegyék, ha tudják. Ha valaki onnan valami jövedelmet akar, errefelé kell jönnie és mennie...*

- No, akkor keresd meg Gerdot és mondd meg neki, mit szeretnék tőle, és válasszon hozzá maga mellé egy embert. Viszont ne menjen még sehová, együtt indulunk. A toronyból hívasd ide Seltinit. Én beszélek még, ha tudok, Raquoval és felkeresem anyámat, most rá is nagy szükség lesz.

*Azzal elindulok az ispotály felé.*

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.02.03. 14:55

*Valdo ismét csak megvonja a vállát:*

- Hát, mindig ügyeltünk rá, hogy ne viseljünk semmi árulkodót a rajtaütések közben. Sőt egyszer-kétszer még a Corione család kendőit is felkötöttük megtévesztés céljából. Aki pontosan tudta hogy az Enzone család áll a rablások hátterében az nekünk dolgozott. Persze biztos ki lehet deríteni, de ha bármelyik kereskedőcéh pontosan tudta volna, akkor már régen kifüstöltek volna minket a várból, vagy legalábbis megpróbálták volna...Mindegy, megyek szólok Gerdonak meg leküldöm Seltinit...

*Ezzel magadra hagy és megy a dolga után, te pedig visszamégy az ispotályba.
Odabent a munka nagy részét már elvégezte a sacerdon. Rendesen bebugyolálta a sebesültet, a nyílvesszőt is eltávolította belőle. Raquo eszméleténél van, de mozdulatlanul fekszik.
Iraquana felvilágosít a beteg állapotáról:*

- Sok vért vesztett de megmarad! Jó erős szervezete van, nem sokan élték volna túl az utat ilyen sérülésekkel...A fülét visszavarrtam, a fején lévő sérülést bekötöztem, szerencséjére a koponyája nem sérült komolyan. A kulcscsontja két helyen eltört, a mellkasi seb mély ugyan, de a penge nem ért létfontosságú szerveket. Ezeken kívül még van néhány kisebb zúzódása is. Most adtam neki egy jókora adag fájdalomcsillapító főzetet, hamarosan el is fog aludni. Úgy saccolom, hogy pár hét alatt összeszedi magát...

*Monológja után nagyot húz abból a pálinkásüvegből amit Andressel küldettél nemrég...*

// OFF: Bermone nagy város, erős városi őrséggel, aminek elit egységei is vannak. A reguláris haderő legjobb tudomásod szerint legalább négy-ötszáz fő, rajtuk kívül minden családnak és a nagyobb céheknek is vannak félhivatalos fegyveres egységei. És persze ott van még a Hercegi Testőrség, akik ugyan hagyományosan csak ötvenen vannak, de amennyire tudod ők az elitek-elitje... //
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.02.03. 18:06

(Iymer con Enzone)

*Az Ispotályba menet a továbiakon gondolkodom.*
<Mekkora erőt is gyűjthet Bermonde ellenünk, ha akar? Nyilván ottho is kell hagynia katonákat, de akkor is százas egységről lehet szó. Mindenesetre észrevétlen ennyi ember nem tud mozogni, az biztos, pláne ezeken az utakon. Ha beléjük futnánk, visszafordulunk. Ha még csak a városban gyűjtik a csapatokat, akkor az is fel fog tűnni. Csak el ne kerüljük egymást.>

*A sacerdon válaszát az érdeklődő tekintetemre egy bólintással köszönöm meg, majd odafordulok Raquo-hoz:*
- Mit tudsz arról, ki vette volna meg az árut? Ki tudhatott az akciónkról még? Illetve a támadókon milyen, nem a város színeit hordozó kendőt vagy pajzsot láttál?

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.02.04. 13:16

*Raquo elhaló hangon válaszol:*

- Sajnálom abradon, de nem tudom kinek akarta az apja elpasszolni a szajrét! Gondolom a szokásos embereken keresztül, talán Garria meg a többi lókötő tud valami lényegeset mondani...A támadókon egyszerű bermondei egyenruha volt, a szokásos vadkancímeres, zöld színű általvetővel. Volt velük néhány tiszti egyenruhát viselő is, meg egy kalapos nagybajuszú fickó is, de hogy milyen címerkendőt viselt azt nem láttam tisztán, de világoskék volt asszem...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.02.04. 16:09

(Iymer con Enzone)

*Elgondolkozom a hallottakon, de kalapos nagybajuszú fickó sokmindenki lehet és világoskék alapszínű címerkendője is elég sokmindenkinek lehet. Ha meg valamelyik kereskedőcsalád embere, akkor meg végkép reménytelem megtalálni az emlékezetemben. Különösen, hogy az információ is bizonytalan.*

*Iraquana atyához fordulok:*
- Némi kísérettel el tervezem hagyni a várat. Anyámak szüksége lesz a segítségére, és ha esetleg támadás érné a várat, a tudása és hatalma a védelemben elengedhetetlen lesz.
- Ezért őrízze meg józanságát és ha már nincs szükség arra - az üvegre mutatok - küldje vissza Andreshez.

*Azzal az ebédlőn keresztül - hátha... - felmegyek anyámhoz. Remélem, már ébren van, nem nekem kell költeni.*

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.02.04. 19:24

*A sacerdon nem áll neki vitázni veled az ivás szükségességét illetően, de bólint a mondandódra. Mindenesetre még egyet húz a butykosból mielőtt elindulsz megkeresni az anyádat.
Keresztül mégy az ebédlőn, de őt nem találod ott. Viszont többen felkeltek az éjszakai őrség tagjai közül is és evés közben beszélik meg a történteket.
Megmászol jó néhány lépcsősort amire a főépületnek a család részére fenntartott szárnyába érkezel. Elég kicsik errefelé a szobák ezért is költöztél át pár éve a másik szárnyba. Mindenesetre az itteni szobád is megmaradt, ami éppen szomszédos anyádéval. Amióta áthurcolkodtál, anyád használja amolyan hobbyszobának. Elég furcsa időtöltést választott: könyveket és kódexeket másol nagy műgonddal. Még egy speciális asztalt is készítettet a munka megkönnyítésére.
Most is ebben a szobában találod meg. Látszik, hogy már régen felkelt, de még nem állt neki az írásnak. A falmellé állított polcot nézegeti, ahol sorakoznak a könyvek és pergamenek. Egyszerű bársonyruházatot visel, őszes haját – szokásához híven – kontyba fogta.
Jöttödre feléd fordul; először elmosolyodik, de bizonyosan látja rajtad, hogy nincs minden rendben.*

- Mi történt fiam?! Látom rajtad, hogy baj van...

*Kicsit el is sápad és leül egy közel álló székbe.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.02.05. 0:25

(Iymer con Enzone)

*Én is mosollyal fogadom anyámat, de koránsem gondtalannal. Apró de határozott meghajlással köszöntöm.*
- Jól tette anyám, hogy leült, valóban nagy baj van. Reggel jött Raquo egyedül, sérülten. A rajtaütésünk rosszul szikerült, csapdába csalták őket, mindeki odalett, apám talán él. Bekövetkezett, amitől mindig is tartottunk. A sacerdon ellátta Raquot, délután talán tud vele valamikor beszélni, én is mindent tőle tudok. Annak szeretnék utánajárni, hogy apa él-e még és ha igen, hogyan szerezhetnénk vissza a szabadságát. Ehhez elvinnék hozzá vagy tíz embert és annyi pénzt, amennyit lehetséges.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.02.05. 14:54

*Bár próbál az érzelmein uralkodni, de azért könnybe lábad a szeme. Kiszáradt torokkal kérdezi:*

- És...És a bátyád?! Mi van Marello-val?! Őt is elfogták, róla miért nem beszélsz?!...Tudod fiam, hogy kevés pénzünk van. Fenn kell tartani a várat, de persze amit tudunk nélkülözni azt viheted. Talán kilencven-száz arany van, meg némi ékszer; összességében talán ha kétszáz aranyat ér...Mikor akarsz indulni?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
42 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Vissza: Gorvik