• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Corga, valahol a hegyekben

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
36 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Re: Corga, valahol a hegyekben

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.08.19. 11:27

JK: Juan con Temerino
Helyszín: Abrado tartomány, valahol a Fennsíkon
Időpont: reggel

*Az öreg rád emeli vérágas szemeit, majd két falat között válaszol:*

- Ugyan gon, te is tudod, hogy a nagy testvér mindig figyel! Vigyázni kell a fiatalokra, de a legtöbbször nem mástól kell megóvni őket, hanem önmaguk ostobaságától...

*Felpillant az ég irányába, ahol – eddig fel sem tűnt – magasan egy madár köröz. Talán valamiféle sólyom, vagy keselyű lehet, ebből a távolságból nem látod tisztán. Az öreg a madár felé mutat a késével.*

- Amíg az ott röpköd, addig érezni is fogod a figyelő tekinteteket magadon. Majd megszokod...

*Folyatja az evést, de fél szemmel figyeli a repülő madarat.*
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.19. 16:27

Juan con Temerino

*Felnézek a madár felé, majd vissza az öregre.*

- Te ezt honnan tudod? Én ezt eddig nem is tudtam, hogy ennyire figyeltetnek. Gondolom a szökéstől tartanak vagy esetleg az árulástól?

*Lehajtom a fejem és folytatom az evést. Közben az előbb elhangzottakon gondolkodom. Falatozok és közben beszélek tovább.*

- Ma beszélni akarok a vezérrel, mert lenne egy kis dolgom. Nem tudod, hogy hol lehet a mesterem?
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.08.20. 1:49

*Az öreg megvonja a vállát.*

- Nem csupán téged figyelnek, hanem mindent és mindenkit. Ne hogy azt hidd fiacskám, hogy téged külön figyel bárki is. Ugyanolyan senki vagy mint a többi tejfölösszájú!...A klán túlélése a titkaink megtartása. Ha valakit beavatnak a belső titkokba, az nem lófrálhat kedvére amerre akar! A klán tulajdonát képezi, akár egy kard, vagy páncél, vagy mint ez a kés itt a kezemben...Mi is a mestered neve? Ichigo?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.22. 5:24

Juan con Temerino

*Hallgatom az öreg szavait. Nem nagyon tetszik ahogy magyaráz, el is képzelem magamban ahogy könyökkel fejbevágom, majd az egyik kezemmel megfogom a fejét és szépen ráhúzom a térdemre.*

< Méghogy tejfelesszájú! Ez az asszott vén csont nem tudja kivel beszél. Ha nincsenek az őseim akkor ő már rég elpuszult volna. A Temerino-k adtak engedélyt ennek a klánnak egyáltalán a létezésére! Vén szar...>

*A dühömet megpróbálom palástolni és lehajtom a fejem, majd az evéssel foglalkozok, kicsit bele is húzok, hogy minél hamarabb végezzek. Közben odaszólok az öregnek.*

- A mesterem neve Icsino! Azt hittem, hogy ezt te tudod? Mi a pozícód ebben a klánban?
- kérdezem némi gúnnyal a hangomban...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kijoe 2008.08.23. 11:33-kor.
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.08.22. 22:16

*Az öreg két falat között folytatja a kioktatásodat:*

- Nem emlékezhetek mindenki nevére, majd ha megéred azt a kort amit én, te is belátod ezt...Nem tudom, hogy merre lehet az az Icsino...A pozícióm nem számít, a lényeg, hogy feletted állok néhány lépcsővel. Itt nem az számít, hogy ki az apád, vagy hogy ki hozott ide, amíg nem bizonyítasz egy senki vagy...és az is maradsz...

*Az öreg lassabban eszik ment te, de ő nem is siet az evéssel.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.23. 11:41

Juan con Temerino

*Hallagatom a kioktató beszédet de nem tulajdonítok neki sok jelentőséget.*

<Méghogy nem bizonyítottam. Mikor felvettek két embert is meg kellett ölnöm. Különben is nehogy egy ilyen vén csont mondja már meg, hogy mit kell tennem.>

*Megeszem a még megmaradt kis reggelimet, majd elköszönök az öregtől.*

- Köszönöm a társaságot. Nagyon hasznos dolgot tanultam újfent.

*Felállok a székből visszaviszem a helyére majd, egy biccentés az öreg felé és lassan elindulok az edzések helyszínére.*

< Itt az ideje, hogy kicsit jól megdolgoztassak valakit. Mondjuk Broan jó lesz...> - mosolyodom el.
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.08.24. 21:20

*Befejezed a reggelizést és rövid elköszönés után otthagyod a tovább eszegető öreget.
A reggelid maradékával elindulsz a gyakorlótér irányába, ahol nemrég a Pók végezte korai bemelegítését.
Most már a fiatalabb növendékek egy kis csoportja hallgatja az egyik idősebb mester – ha jól emlékszel Mordak-nak hívják – okító szavait. Közeledve hallod, hogy a hátulról való támadáskor használatos támadási pontokról beszél.
A gyakorlótér szélén a Pókot is észreveszed, amint leguggolva beszélget az ikrekkel, Fry-vel és Noo-val.*

//A pontosság kedvéért: az előtörténetedben szó sem volt arról, hogy megöltél volna valakit a klánból, csupán két másik harcművészt kellett legyőznöd. Legyőzni, nem pedig megölni.//
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.25. 18:28

Juan con Temerino

*A gyakorló tér irányába indulok, ahol megpillantom a Pókot beszélni az ikrekkel. A téren pedig Mordak okítja a növendékeket. Úgy gondolom, hogy egy kis edzés nekem is jól fog esni, ezért a tér egyik sarkába megyek és a maradék reggelimet leteszem, majd egy kis gimnasztikás bemelegítésbe kezdek. Nyújtok egy párat, kicsit fellazítom az izmaimat, majd belekezdek a szokásos edzésgyakorlatomba, persze közben figyelek arra, hogy ne legyek útban.*

<egyenes ütés...Vajon a Pók mit mondhat az ikreknek?...köríves rúgás...Őket mindig különleges elbánásban részesítik...kitérő mozdulat, majd bukfenc...Valamit ki kell találnom, hogy elhagyhassam a falut...képzeletbeli késes támadó elleni blokkoló mozdulat...Meg kell keresnem Icsino-t...vetődés>

*Tovább végzem a gyakorlatokat, közben a gondolataimat megtisztítom.*

//Igazad van Terda. Tényleg csak legyőzésről van szó az előtörténetben, ne haragudj, ezt benéztem.//
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.08.25. 20:31

*Elvégzed a bemelegítést, majd nekiállsz a reggeli edzésnek. Nem vagy útban senkinek így nyugodtan gyakorolhatsz.
Icsinoval már legalább két napja nem találkoztál, bár azt pontosan tudod, hogy a falu melyik házában van a szállása kialakítva.
Gyakorlásod alatt észreveszed, hogy a többi növendék is elkezdi a reggeli edzésmunkát. Egy idő után önkéntelenül egyszerre mozdulsz velük és együtt végzitek a formagyakorlatokat; egyszerre blokkoltok üttök és vetődtök.
Jó fertályóra után egy egyszerre felhangzó kiáltással és egy jelzésszerű meghajlással fejezitek be a gyakorlást. Igazán jólesett a reggeli mozgás.
A többiek négy-öt fős csoportokra oszlanak és egy-egy rutinosabb klántag útmutatásai alapján különféle gyakorlatokba kezdenek. Van akik a tőrdobást gyakorolják, vannak akik a lefegyverzést fortélyait tanulják, de vannak akik különféle fegyverekkel kezdenek gyakorolni.
A gyakorlótér szélén a Pókot is észreveszed, amint egy fonott széken ücsörög és egy pergamentekercset tanulmányoz.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.25. 20:55

Juan con Temerino

*Ahogy befejezem az edzést magam is meglepődök, hogy milyen együtt mozogtam a többi klántaggal. Olyan ez mint egy nagy család.*

<Milyen jó volt régen apa mellett ülni a kandallónál és hallgatni őt...Azok a szemét Arravikok. De meg szorongatnák egyet-kettőt közülük.>- miközben elgondolkodok, arra leszek figyelmes, hogy a Pók egy székben ül és valamilyen pergament vizsgálgat.

*Összeszedem minden bátorságom és mivel kíváncsiságom határtalan, odalépek hozzá. Mélyen meghajolok és tisztelettudóan megszólítom.*

- Szép jó reggelt nagytiszteletű mester. Bocsásson meg amiért zavarom de szeretném a segítségét kérni. Úgy érzem, hogy kitaláltam egy új fogást a hátulról jövő támadás kivédésére és szeretném ha bemutathatnám önnek, hogy az esetleges hibát- már ha van benne- segítsen kijavítani.

*Miközben ezeket a szavakat mondom, próbálok lopva a pergamenről információkat szerezni, amit csak látok elraktározom a pszi enegiáim segítségével. < Bármilyen információ hasznos lehet a jövőben.> - gondolom.

*Majd miután előadtam a kérésem, megint meghajolok előtte és várom a válaszát vagy a büntetését, ha úgy ítéli meg, hogy nagyon arcátlan voltam...*
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.08.26. 22:16

*Pók felvonja a szemöldökét, leteszi a tekercset – csak annyit látsz belőle, hogy tele van írva egészen apró betűkkel – és nyugodt hangon válaszol:*

- Neked is jó reggelt fiatal Temerino! Mindig nyitott voltam az új dolgok iránt, kedvelem az újító szándékot!

*Intésére az egyik környéken tébláboló szolga azonnal hozzátok siet, kissé meghajol és várja az utasításokat.
Pók kíváncsian néz rátok.*

- Na lássuk azt a fogást! Irányítsd a corradont!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.30. 7:08

Juan con Temerino

*Meghajlok a Pók előtt, majd ránézek a szolgára és utasításba adom neki, hogy hátulról támadjon rám.*

- Jó reggelt! Azt szeretném, ha imitálnál egy hátulról jövő támadást! Készülj!

*Beállok laza testtartásba, majd szólok hogy, mehet.*

<A francba, milyen hülye vagyok. Arra nem is gondoltam, hogy igazából nem is készültem új fogással. Az a fene nagy kíváncsiságom, már megint bajba sodort. Na mindegy valamit gyorsan ki kell találnom.>

- Most! - kiáltom.

*Végiggondolom a technikát. A fickó támad hátulról én megpróbálok kibújni de olyan gyorsan amilyen gyorsan tudok, majd elkapom a mellkasát és egy csípődobással elvezetem az energiáját.*

//KÉ: 38+ k10= 1k10+38 = 2(+38) [40]
TÉ: 57+ k100= 1k100+57 = 52(+57) [109]
VÉ: 141 (esetleg -10 hátulról támadás miatt.)//
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.08.31. 21:28

*Sikeresen végrehajtod a kikerülő manővert, bár a szolga nem támad valami nagy elánnal.
Pók felvonja a szemöldökét, majd érdeklődő hangsúllyal kérdez:*

- Ennyi, ifjú Temerino? Nos, ez igazán érdekes, de ez a fogás már elég régóta ismeretes...Alaposan gondold végig legközelebb, hogy milyen fogással hozakodsz elő.

*Mosolyog, megcsóválja a fejét, majd visszatér a tekercs olvasásához.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.09.04. 11:40

Juan con Temerino
*Meghajlok a Pók előtt, majd megfordulok és elindulok Icsino mester szállása felé.*

<Na ez most nem jött össze, de szerencsére megúsztam a büntetést. Remélem a mesterrel tudok beszélni. Megemlítem neki, hogy nem tud-e valami megbízást adni. Azzal már el is hagyhatnám a falut.>
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.09.05. 2:12

*Elhagyod a gyakorlóteret és Icsino – és a többi idősebb mester – szállása felé veszed az irányt.
Könnyedén megtalálod, hiszen már számtalanszor jártál a mesternél. Az épület maga fából épült elég nagy alapterületű. Amennyire tudod, hat-hét rutinos öreg mester él itt, de itt van Pók lakrésze is.
Odaérve a bejárat mellett egy kényelmes karosszékben az egyik mester, nevezetesen Feitosa ücsörög. Ahhoz képest, hogy mesteri rangban van viszonylag fiatal, legfeljebb ha negyven éves lehet. Haja már őszes ugyan, de termetén és izomzatán látszik, hogy még nagyon jó formában van. Egyszerű ruházatot visel, a derekán a mesteri rangot jelentő égszínkék kendővel. Mint szinte mindig, most is rágicsál valami. Jöttödre biccent feléd, majd köszönt is téged:*

-Jó reggelt ifjú! Mi járatban?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
36 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Vissza: Gorvik