• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vonító Dalnok Korcsma

A divat, a szép, a dalnokok, és az íjászok hazája...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
372 hozzászólás • Oldal: 9 / 25 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25

Re: A Vonító Dalnok Korcsma

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.06.24. 10:12

Ulcus

Felül és hátát a falnak veti.Biccent a lánynak köszönéskép és várja,hgy a beszámolót.Aztán feltesz a bárnak egy kérdést,amire nem biztos,hogy válaszolna viszont igen cska megkönnyitené a dolgát.

-Kik ezek az emberek és mi akarnak a városban?Meglehetősen megkönnyitené a keresést...
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.24. 13:37

/ az arctalan mester /

* Kiérsz az udvarra. Az éj leszállt már Erigowra. Gyönyörű holdfényes, csillagos az ég, a tavaszi szellő lengedez, az idő tökéletes. Phill hangját hallod az istálló felől. Ő is egy nótát dúdolgat, közben abrakoltatva a két lovat, melyek jelenleg az istálló lakói.*

/ Venge, Ulcus /

* Venge, a dalnok rád pillant, tekintetéről lerí: Ne Most! *

- Majd később visszatérünk erre, de egyenlőre Ulcust kell oly mértékben felvilágosítani, hogy képes legyen minél hamarabb felkutatni a csuklyást.

- Ahogy elmondtad a személylírását az idegennek én nem tudok másra gondolni, csak Wrokhord-ra. Ő lehet az!

- Ulcus neked akkor az jelenleg a legfontosabb feladatod, hogy őt kutasd fel! Ki ő? Hát egy toroni besúgó, orvgyilkos, ki azért van itt Erigowba, hogy kémkedjen. Legyen elég ennyi információ egyenlőre.

- Két napod van, hogy felkutasd és a megbeszéltek szerint járj el! Utolsó információim szerint Wrokhord az Alborne Csillaga nevű fogadóban szállt meg nem is olyan régen.Vigyáz vele! Eléggé furfangos az esze a rohadnéknak! Rendben? Válalod a feladatot?*Néz rád a bárd kérdőn. Miután megkapta a válaszod, Vengéhez fordul:*

- Te meg gyere velem! Van pár dolog amit meg kell beszélnünk! *Lép az ajtóhoz, majd átkísér a saját szobádba.*

Wrokhord kinézete: http://img0.tar.hu/joelyon/size2/30707441.jpg
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 557
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.06.24. 15:09

Ulcus

Bólint a bárdnak jelzvén,hogy elvállalja a "melót".

<Mintha arról a részegről elhallgatott volna...Ki lehet ez a lány?Ennyien forognak mellete...>

Amint a bárd és a lány kilépnek az ajtón magához veszi hosszúkardját és néhány dobótőrét majd lemegy a fogadóshoz és megérdeklődik tőle,hogy merre van Alborn csillaga nevű fogadó majd belemerül a sötétéjszakába...
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.24. 15:50

/ Ulcus /

* Fatortól a fogadóstól megtudod, hogy az Alborne Csillaga az úri negyed és a polgár negyed találkozásánál található. Ott van egy nagy tér szélén, hol a városőrség kaszárnyája trónol. Elmondja röviden az utat is.*

- Kilépve a fogadóból egyenesen menjen két útelágazásig, majd, a második téren forduljon jobbra. Majd miután megpillant egy kör alakú épületet, a Polgárok Tanácsházát. Előtte forduljon balra, s a kanyargós főúton haladjon. Elfog menni a keleti helyőrség épülete mellett, majd jobb kanyart vesz az út. Innen fog kijutni a térre, hol megleli a fogadót. * Magyarázza részletesen Fator. Csodálkozásodra. Nem tudod pontosan miért, ilyen segítőkész a barbár, de látod rajta, hogy nagyon pontos útvonalvázlatot vetít eléd. Miután befejezte elindulsz a kijárat felé. A kocsma kezd megtelni vendégekkel, kik kártyáznak, beszélgetnek, némelyikük, már jócskán felöntött a garatra és ropja is a muzsikus zenei aláfestésével a táncot. Kilépsz a Vonító Dalnokból. *

// Folytatás az Utcák, terek, sikátorok topicban. //
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.06.24. 15:52

/Venge/

*Venge elhallgat Franko tekintetét látva. A továbbiakban egyetlen szó nélkül hallgatja Ulcus és a bárd megbeszélését.
Később követi barátját a másik szobába.
Alig csukódik be mögöttük az ajtó, máris letámadja kérdéseivel Frankot:*

- Na jó, most már magunk vagyunk. Akkor végre válaszolsz a kérdéseimre? És egyáltalán ki az a Wrokhord?

*Türelmetlenségében még toppant is egyet.
Már nem az az ijedt kislány, aki alig néhány órája rémületében felsikoltott az ivóban.*
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 333
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.24. 16:44

/ Venge /

* A bárd hellyel kínál az ágy szélén, majd ő maga is leül az asztal melletti székre. Hátradől, s pár pillanatig szótlanul figyel téged, majd belekezd:*

- Első és legfontosabb! Ahogy már említettem a mi szervezetünk titkos! Ulcus előtt ezért nem akartam belebonyolódni a részletekbe! Megértesz jányka!? * Kacsint rád ismételten, s „régi” megnyugtató mosolya is visszatér.* Amit neki tudnia kell, megtudta. Se többet, se kevesebbet.* Vesz egy mély levegőt és folytatja.*

- Ahogy már mondtam délután, rossz idők járnak mostanában felénk! A toroniak meg akarják gátolni szervezetünk működését. Ezért nyírják ki sorra az ügynökeinket. * Néz ki az ablakon a holdfényes éjszakát bámulva, merengőn.*

- Ennek a leszámolásnak az áldozata Alhana is és mások is. Ezért vannak a fokozott biztonsági intézkedéseink is. A „törzsvendég”, kit ti csak egy részeges, csavargónak tituláltatok az egyik legjobb ügynökünk. Valtir. Ő egy nagyon jó és megbízható srác, ki az északi embervadászok közül keveredett közénk. * Rád pillant, s látod tekintetén, hogy valami nyomja szívét, de nem mer belekezdeni, majd témát vált:*

- Én azért tértem vissza Erigowba, mert azt a feladatot kaptam a „bírálóktól”, hogy járjak végére ennek az ügynek. Nekem kell felszámolnom ezt a toroni bérgyilkos „csapatot”, hogy végre biztonságosabban tudjunk „működni”. Szabad kezet kaptam, azért is voltam távol, hogy nyomokat gyűjtsek. Ekkor leltem meg Alhana porhüvelyét, más ügynökökével egyetemben. Egy hosszú nyomozás eredménye az, amit jelenleg tudok. Tudom, hogy ki a vezető személyisége ennek a bandának. Ő Khirrad. Pontos számát nem tudom az ügynökeinek, de legalább 20-30-an vannak. Ki itt Erigowba, ki más tájakon kutatva a milyeinket. Khirrad, ha jól tudom jelenleg Toronban van, de információim szerint hamarosan ismét eljön Erigowba, hogy személyesen irányítsa újra a leszámolást. *Felkel a székről, s fel alá járva a szobában folytatja.*

- Most úgy tűnik Khirradék az erigowi ügynökeinket akarják likvidálni. Eddig elkerülték a várost, mert túl nagy falatnak tűnt, de mióta Haonwellben, Gianagban, Erenben sajnos eredményesen megritkították szolgálatunk állományát, így meggyengítve szervezetünket, most látják elérkezetnek a „lefejezését” szervezetünknek. Tudod Venge ez az egész arról szól, hogy ők gyűjtenek rólunk, mi meg róluk információkat, s ha valaki hamarabb jut megfelelő mennyiségű és minőségű hírhez, az tud hamarabb lépni. Ha ők némítják el a mi ügynökeinket mi „tapogatunk a sötétben”, ha mi akkor ők. Ez a rövid mondat a lényeg! Most úgy tünik ők állnak jobban!

- Ma elkövettünk egy hibát, amit megpróbálok kijavítani. A csuklyásról van szó! Wrokhordról. Ő túl sokat megtudott! Ha vág az esze akkor sejtheti, hogy én is, Fator is benne vagyunk a „buliban”. Ezért kell elkapni, mielőtt átadhatná az infót Khirradnak. Ez a feladat Ulcus dolga lesz. Én magam tenném, de nekem, nekünk fontosabb tennivalóink vannak! * Néz a szemedbe erőteljesen.* Nekünk Khirradot kell elkapnunk, ezzel lefejezve az ő szervezetüket. A Vonító Dalnokot jelöltem ki központnak. Itt lesz a főhadiszállás. Tettem rá intézkedéseket, hogy be legyen védve. Azért van itt jelenleg Valtir. Fatort védeni, illetve az itt megszálló ügynökeinket. A vak tiadlani is e célt fogja szolgálni… * Feléd fordul ismét, majd leül az ágy szélére veled szemben. Oly közel, hogy érzed leheletét, s a pipadohány illatot, mi a dalokból árad. *
- Miért is van rád szükségem lányka?! Nem nekem és a szervezetnek van rád, hanem neked van ránk szükséged! Veszélyben vagy! Ürügy volt csak, hogy azért szervezlek be, mert kell egy informátor. Jól jön a hír igaz, de más miatt! Téged napok óta követtek. Nem biztos, hogy észrevetted, de így van! Ők, igen a toroniak! Miért? Mert tiszta anyukád vagy! * Hallgat el a dalnok, kicsit várva, hogy feldolgozd az imént halottakat.*

- Igen, jól hallod! A családod végett! Te is sejtheted, bár kötve hiszem, hogy emlékeznél rá! Nem tudom, hogy elmondjam-e!? Nem akartam ilyen hamar, de nagyon felpörögtek az események! Anyukád volt a legjobb ügynökünk, annyira jó és megbízható, hogy „bíráló” lett. Ezért kellett meghalnia ott fent Északon! Ezért vagy te is veszélyben! Khirrad volt a gyilkosa szüleidnek. Ő azt a parancsot kapta, hogy öljön meg mindenkit, de hibázott. Te életben maradtál. A szervezet végig követte életedet. Alhana, a bárd csapat kivel Erigowba érkeztél, én, mind figyeltük, hogy mi is történik veled, mikor kerülsz ismét a toroni fattyak látókörébe. Ez most eljött. Mármint a pillanat, mikor ismét rádtaláltak azok az állatok! Azért vagy most itt! Ha az utcán lennél egyedül, lehet, hogy már nem is élnél! Érted!? *Simít végig csinos pofidon Franko* Azt ígérhetem, hogy míg élek nem esik , nem eshet bántódásod!
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.06.24. 17:19

/Venge/

*A lány szokásával ellentétben, most nagyon komolyan és csendben hallgatja Franko beszédét. Valahol legbelül érzi, hogy súlyos dolgok fognak itt elhangzani.
Erősen figyel, közben látni arcán a döbbenetet.
Az Alhanáról szóló résznél szóra nyitja a száját, de végül meggondolja magát.
Miután Franko befejezi, Venge jó ideig döbbenten hallgat.
Amikor már nyomasztóvá válik a csend, torokköszörülések közt, rekedten és alig hallhatóan szólal meg:*

-Azt mondod: Alhana is hozzátok tartozott? Ügynök...nem nagyon tudom, mi is az. De Az Öreg néha eltűnt egy-két napra, és soha nem árulta el, merre is járt. aztán egyszer hiába vártam.
Eleinte nem csodálkoztam, hogy nem tért vissza, de néhány nap után valami rossz érzés elűzött Alhana kunyhójától.

*Ismét gondolataiba merül. Szemeiből könnyek szivárognak.*

- Honnan tudod, hogy hasonlitok édesanyámra? Talán ismerted őt?
Már nem is emlékszem az arcára, mint ahogy a többiekre sem. Csak ez a karkötő...ez maradt nekem. *Régről beidegződött mozdulatokkal morzsolgatja a karkötő egyik lelógó rojtját.*

- Mesélj nekem róla. Kérlek...hiszen ezek szerint te sok mindent tudsz róla, és talán rólam is.
Ki volt ő? Ki vagyok én? Hogy találtatok rám? Miért vagyok annyira fontos, hogy még a vándorlásom alatt is volt, aki figyelt rám?
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.24. 17:37

/ Venge /

* A bárd felkel az ágyról, kinyitja a szoba ajtót, majd elkiáltja magát:*

- Eryna légy szíves bort! * Majd visszatér a szobába, s leül ismét az asztal meleti széken. Pár pillanatnyi csend után megérkezik a lány, s hozza az üveg vöröset, valamit két kupát.*

- Nagy buli van kint? *Kérdi monoton hangon Franko.*

- Kezd alakulni! *Válaszol a lány.* Neked, nektek is ott lenne a helyetek!* Majd fordul és elhagyja a helyiséget, maga mögött becsukva az ajtót. A dalnok önt egy pohárkával, majd rádnéz:*

- Kérsz?
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.06.24. 17:49

/Venge/

*A lány megrázza a fejét.*

- Köszönöm, nem kérek. Kissé veszélyes és alattomos itóka ez. Most már tudom.

*Már van lelkiereje a külvilágra is figyelni. Egy ideig hallgatja az ivóból hallatszó zenét, a felhőtlen mulatozás hangjait. Eryna távozása után Frankohoz fordul:*

- Ugye, te lemész hozzájuk? Hiszen dalnok lennél, és biztosan számitanak rád.
Rossz lesz itt most egyedül... :(
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.24. 18:16

/ Venge /

* A dalnok belekortyol italába, majd jóleső érzéssel gyújt ismét dohányra. Eregeti a pipafüstöt, s közben téged „vizsgál” szemeivel.*

- Én ráérek! Elég éjszakát átdajdajoztam már életem során, hogy ezt az egyet kihagyjam! Ameddig gondolod, és ameddig nem vagy fáradt itt lehetek veled. Úgy is van mit megbeszélni még! * Mosolyodik el kedvesen.*

- Ismertem-e anyukádat? Igen! Bár én még akkor kezdő csikó voltam, de ő szervezett be! Cathrina din Kreng. Hisz így hívták, nagyon szép és okos nő volt! Pont olyan, mint te! Ha tükörbe nézel saját magadon keresztül őt pillanthatod meg Venge! Nagyon szép, nagyon okos nő és gyönyörűen játszott a 9 húrú lanton, valamint eszményi hangja volt! Ő volt a legtehetségesebb dalnok nő, akit valaha is ismertem!

- Miért üldöznek téged?! Ahogy említettem Khirrad azt a megbízást kapta, hogy az egész családodat irtsa ki, és mivel téged nem ölt meg, így az a feladat, bocsánat, hogy így fogalmaztam! Az nem lett végrehajtva, s ez a toroniak számára elfogadhatatlan! A te túlélésed majdhogynem az életébe került a gaznak, a shuluri kínzó kamrák mélyén. Azóta is egyadta korbácsnyom a háta, és kisujjai percei is hiányoznak annak az állatnak. Na röviden ezért!
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.06.24. 19:25

/Venge/

*Szinte látni a lány arcán a megkönnyebbülést.*

- Tényleg itt maradnál velem? Olyan jó hallgatni, ahogy mesélsz róla. Milyen volt?
Nem az arca, hanem ...úgy...emberileg? Hogy ismerted meg?

*Megint beindul, nem várja meg a választ, sorolja kérdéseit, ahogy azok agyába tolulnak.*

- A többiekről mit tudsz? Apám, testvérem? Honnan jöttek, kik voltak? Mi lett velük?
Egyáltalán mi ez a szervezet, kik hozták létre, mit akarnak?
Miért üldözték a családomat? Miért akarnak még mindig bántani engem is?

*Csak jönnek és jönnek sorra egész eddigi életének megválaszolatlan kérdései....*
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.24. 19:53

/ Venge /

* A bárd elmosolyodik, majd beleszív jó erőset pipájába, s ismét eregetni kezdi a füstfelleget.*

- Milyen volt?! Őszinte, tudatos, ha kell parancsoló, a jó bulik kedvelője, értelmes, de ha feladatról volt szó céltudatos, nem ismert lehetetlent. Ennyit tudok róla mondani röviden, tömören, de a lényeg ez!

- Édesapád, testvéred? Apukád egyszerű ember volt. Erdész, favágó! A természet gyermeke, ki tisztelt mindent, főleg az állatokat, a hegyeket, fákat, virágokat. Anyukádat pont ez fogta meg benne. Az egyszerűsége, a természet imádata. Testvéred?! Őt sajnos nem nagyon ismertem. Pólyás volt, mikor láttam. Ott éltetek együtt Haonwellben. A hegység lábánál, a felföldön, egy szépséges környezetben lévő farmon, távol a város zajától.

- Azt, hogy miért bántották a családodat már mondtam! Anyukád fontos beosztást töltött be az Északi Titkosszolgálatnál, s a toroniak, mint manapság is, fel akarták számolni. Ennek a leszámolásnak, mi napjainkban is tart esett áldozatául a családod. Khirrad, pedig személyes okokból akar téged eltenni láb alól lány! * Lehúz még egy pohár bort, s tekintetén lehet már látni, hogy kissé „mámoros”, Belegondolva, nem is csodálkozol ezen. Hisz rengeteg ember sorsa, léte nyugszik a dalnok kezében mostanság, mely nagy terhet ró rá.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.06.24. 21:03

/Venge/

*Venge áhítattal hallgatja a férfi beszámolóját. Képzeletében kirajzolódnak rég halott szerettei. Felidéződnek a hegyek, a síkság, újra hallja az erdő fáinak susogását.
Valami mélységes nyugalom tölti el. Most nem fél, biztonságban érzi magát.
Hallja Franko kellemes baritonját, közben látja, hogy a dalnoknak csillog a tekintete, talán az elfogyasztott bortól...talán valami mástól...
A lány egyre laposabbakat pislog, mint ahogy az ágy melletti szekrénykén a mécses lángja is.*

- Franko...-*kérőn emeli kezét barátja felé, de a mondat második felét már elnyeli az álom.*
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.24. 21:25

/ Venge /

* A bárd elmosolyodik, majd miután lehunytad szemed, fölkel, lehel egy jó éjt puszit homlokodra, elfújja a mécsest, majd szép halkan távozik a szobádból. Te az igazak álmát alszod. Ismét családoddal vagy, Haonwellben, a felföldön, a zöldelő réteken, mezőkön, erdőségekben. Látod a kristálytiszta hegyi patakokat, a vadregényes tájat, a téli havas tájat. Érzed a tavasz frissességét, a nyári nap sugarait, az ősz tarka, barka évszakát….*

// Venge 1 pontot kapott tapasztalatszerzésből. Családja ismeretlen múltjának megismeréséért, a helyzet, történések feldolgozásáért. A jelenlegi szituáció „túl és megéléséért”. Adatlapodon, a naplódban légyszi írd meg a változásokat.//
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.25. 10:11

Az arctalan mester.

Kinn az udvaron lassan meditációs pózba telepedek. És elkezdem megtisztítani az elmémet. Mikor úgyérzem eljött a pillanat belekezdek a több ezer éves gyakorlatsorba. Mozgásom tökéletes és összehangolt. Aki látja nemtudja megmondani hogy embervagyoki-e vagy folyómely elsodorja a bajokat.
Mint egy két órán át gyakorlok. Közben aqnnyira kizárom a világot hogy ha hozzámszólnak csak akkor hallom ha hangosan teszik.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
372 hozzászólás • Oldal: 9 / 25 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25

Vissza: Erigow