• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vallini (Tarcisio Bertone)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
16 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vallini (Tarcisio Bertone)

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.01.11. 1:48

Név: Tarcisio Bertone
Kor: 25 év
Nem: férfi
Faj: ember
Kaszt: pap (domvik)

Első tudásom a világról, mely emlékezetembe vésődött az a fény volt mely beszűrődött a hálószoba ablakából. A tavasz illata megcsapta orromat, és az udvarról jövő zsivaj fülemnek éles de mégis szeretettel teljes hangzavar volt. Tela-Bierrában születtem. Bár négy éves koromban családom anyagi helyzete miatt elhagyni kényszerültünk a várost, de mégis első tapasztalásom ide fűz. Sok emlékem valóban nem maradt, de a kedves emberek és a szigorú, de jóságos papok világa elvarázsolt és elbűvölt engem.
Gyermekkorom emlékei közül három testvérem, volt a legmeghatározóbb. Két báttyal és egy öccsel áldott meg Domvik. Az öcsém mivel fiatal volt sok figyelmet kapott szüleimtől, a két bátyám pedig elemében lévő erőteljes egyéniségek voltak így ők meg ezért.
Folyton játszottak, verekedtek és minden rosszban benne voltak. Engem is csábított az ő határozott bátorságuk így én is velük tartottam eleinte. Minden bizonnyal, természetem alapvető eleme a félelem, melyet mára már kezelni tudok, de akkor ez oda vezetett, hogy testvéreim közül az idősebbek a végén elfordultak tőlem. Gyávának tartottak és azzal csúfoltak, hogy soha nem lesz belőlem sem lovag, sem igazi harcos, ahogy apánk volt. Apánk középnemesi származásából addigra, már csak büszkeségét tarthatta meg, mert vagyonának egy része egyszersmind elillant. Azt soha nem tudtuk meg hova, csak azt, hogy állandóan szűkében voltunk a pénznek… Gyermekkoromat egyedülléttel és a magányt jó barátommá téve játékkal telt.
Az iskola volt az, mely új élményekkel gazdagította magányos és szerény lelki életemet. Oly sok minden kitárult előttem, hogy egyből megszerettem a tanulást. Okítottak: etikettet, ékesszólást, heraldikát.
Apám mind hármunk taníttatását fizette, ahogy csak tudta. Nosztalgikus monológjaira még mindig emlékszem: „Ti vagytok az én reménységem és az én vérem, ti állítjátok vissza a család nagyságát”… vagy valami ilyesmit mondogatott. Azt tudom, hogy a bátyáim kikerekedett szemmel figyelték az ilyen érzelem kitöréseit. Engem már akkor sem érdekelt sem a családunk egykori és jövőbeni hírneve. Tiszteltem és felnéztem apámra, de beszédével soha nem tudtam azonosulni. Akkoriban egy más dimenzióban jártam már. Apám egyetlen érdekes barátja, akit sajnos keveset láttunk a ház körül, egy magas rangú pap volt. Ahogyan beszélt és mozgott, a tekintély mely belőle sugárzott lenyűgözött. Visszagondolva a vele való kezdeti találkozásaimra, ennyi évvel a hátam mögött, bizton állíthatom, hogy Istenünk keze lehetett a dologban, hogy olymódon lenyűgözött, és szolgálatra hívott. Sokat beszélgettem vele és rengeteget megtudtam tőle vallásunkról és hitünkről. A tanító, mely többnéhányunkat okított, csupán silány kis mendemondákat mesélt őhozzá képest. Az érdekes nem csupán az volt, hogy szépen mondta, vagy, hogy fordulatos esetleg kalandos volt egy-egy történet, hanem, hogy egészen a lelkemig hatolt.
Teltek-múltak az évek és egyre dolgozott bennem a vágy, hogy a vallással foglalkozhassak. Apám barátja közben az én jó barátommá is vált. Tizenhat évesen bejelentettem szüleimnek, hogy a papi hivatást választom. Apám csak mosolygott szavaimon. Rám tekintett és tekintetéből kiolvastam, hogy az egészet már öt éve eltervezte. A barátja miattam jött, engem akart megszólítani. Ekkor döbbentem rá, hogy amit szülői figyelmetlenségnek hittem, tulajdonképp szülői figyelmesség volt. Mivel fizikailag sokban elmaradtam fivéreimtől, apám erre a pályára szánt. Ekkor sokat nőtt a szememben a család és a törődés.
Egy évre elhatározásom után már a Vörös Hold papnevelő intézetbe készülődtem. Ismét visszatérhettem szülővárosomba, melyet már oly rég nem láttam. Most még fantasztikusabb volt, mint az emlékezetemben. A fennkölt építmények a tisztaság és a fény mely megmagyarázhatatlanul beragyogta a várost és Domvik hatalmasságát, dicsőítette felemelő volt. Még valami megragadott megérkezésemkor. Az illat. Ugyanaz az illat, mint gyermekkoromban. Így összeállta a kép és már szemernyi kétség sem volt afelől, hogy mi a küldetésem.
Az intézetbeli éveim alatt kibontakozhattam, olyan képességeimet, melyekről nem is tudtam. A félelmem, és visszahúzódásom szépen fokozatosan eltűnt. Mintha csak otthon lettem volna és csupán egy hosszú út után hazatérve megnyugvást, nyert volna a szívem. A bátorságnak így nem voltam híján többé. Imádtam beszédeket mondani, teológiai vitákat folytatni társaimmal. A karrierérzés is itt alakult ki bennem. Imádtam nézni, ahogy előjáróim végigvonultak díszes ruháikban, vagy ha nagy ritkán megpillanthattam egy bíborost. Álmaim a papi hierarchia csúcsa felé kezdték mozgatni fantáziámat. Ez lett a célom mindenben részt venni. Szervezni, ötletelni(politizálni). Emellett szerettem az emberekkel foglalkozni, de időmet az Egyház építésének akartam szentelni. Egy dolog volt csupán melyet a mai napig kerülök, az a fegyverhasználat. Az elme világában élek és ez az én fegyverem és harcmezőm. Húszonöt évesen, pappá szentelésem után tettre készen vágtam bele az egyház pezsgő életébe.

Kinézet:
Magasságát tekintve 180 cm. Haja fekete, szemei színe szintúgy alkata vékony és törékeny látszik rajta, hogy fizikai állapota átlagos. Szépsége viszont alkatából és tartásából, valamint lényének kisugárzásából adódik. Ad a jó és feltűnő megjelenésre. Tekintélyt parancsolóan mozgatja kezét és fejét kissé megemelve hegyes álla, fölül tekint le nyájára. Öltözete nemesi származása miatt nem szerény, de azért elmarad a többi nemesi származású rendtársáétól. Szeret bíbor színeket viselni.

Személyiség
Büszke és céltudatos. A szellemi képességére és a problémamegoldó képességére igen nagy figyelemmel van. Szeret belekerülni kemény diplomáciai vagy politikai helyzetekbe. Imádja az Egyházat, és mindent megtesz érte. Karrierista és ez legalább olyan fontos neki mint az hívei. Mélyen vallásos és meggyőződése, hogy ő külömbb a többieknél, ezt arra alapozz, hogy domvik őt arra választotta, hogy sokakat vezessen. Szereti az építészetet és a zenét. Amit nem kedvel az a fegyverhasználat. Kimondottan kerüli a konfliktusmegoldás ilyen természetű kimeneteleit. A gyógyítás közel áll hozzá, de ritkán használja képességét. A szegényeket és az elesetteket külön gonddal kezeli, érzékeny rájuk, bár keveset kerül velük kapcsolatba. Imád beszédeket tartani és szónokolni.

Kezdő helyszín
Shadon, Tela-Bierra
Vallini

Vissza a tetejére

Re: Tarcisio Bertone

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.01.11. 1:56

Név: Tarcisio Bertone

Szint: 1. szint

Erő: 12…12 KAP
Ügyesség: 12… 12KAP
Gyorsaság: 12… 12 KAP
Szépség: 17….19 KAP
Egészség: 12….12 KAP
Állóképesség 12… 12 KAP
Akaraterő 20… 29 KAP
Intelligencia: 20…. 29 KAP
Asztrál: 20…. 29 KAP
Érzékelés: 20… 29 KAP
Összesen: 195 KAP

Harcértékek:

KÉ: 1… 1 KAP
TÉ: 3… 3 KAP
VÉ: 56… 56 KAP
CÉ: 0… 0 KAP
HM/szint: 1… 3 KAP
Összesen: 63 KAP

Fegyvertelenül
KÉ 5
TÉ 9
VÉ 61
CÉ 2
(a HM/szintet - 1 - a VÉ-re tettem)

Életerő

Ép alap: 3… 6 KAP
Fp alap: 3… 3 KAP
Fp/szint: 5… 15 KAP
Összesen: 24 KAP

Max. Ép: 3+2 = 5
Akt. Ép: 5
Max. Fp: 3+5+2+9= 20
Akt. Fp: 20

Mana-pont:
Max. Mp:9
Mp/szint: 9
Akt. Mp: 9

Pszi:
Pyarroni Pszi 4.fok
Alap Pp 1
Pp/szint 0
adható 5 Ψpont
Max. Pp: 11
Akt. Pp: 11

Mágia Ellenállás:
Tudatalatti asztrál 20
Tudatalatti mentál 20
Statikus asztrál 11
Statikus mentál 11
Dinamikus asztrál 1
Dinamikus mentál 1
Össz. asztrál 32
Össz. mentál 32

Képzettségek

Kp (alap) 7… 7 KAP
Kp/szint 5 (10 KAP)
Összesen 17 KAP

Max. Kp: 7+5+2+10= 24
Akt. Kp: 24

Megkapja:
Élőnyelv – shadoni 3.fok
Kultúra – shadoni 3.fok
Helyismeret – Shadon 3.fok

KAP-ból vettek:
Etikett… 3. szint…. 3 KAP
Ősi nyelv (lingua domini)… 3. szint… 3 KAP
Élettan… 3. szint… 3 KAP
Heraldika…. 3. szint…. 3KAP
Orvoslás… 3. szint…. 3 KAP
Diplomácia/politika…..3. szint…. 3KAP
Ékesszólás…..3. szint…. 3KAP
Legendaismeret…..3. szint…. 3KAP
Írás/olvasás…..3. szint…. 3KAP
Jog (egyházjog) …..3. szint…. 3KAP
Vallásismeret (domvik) …..4. szint…. 4KAP
Birtokigazgatás (egyházi birtokok, plébániák) …..3. szint…. 3KAP
Nyelv (nomád) …..2. szint…. 2KAP
Nyelv (pyarr közös)…..3. szint…. 3KAP
Nyelv (gorviki)…..3. szint…. 3KAP
Kriptográfia…..3. szint…. 3KAP
Anatómia…..3. szint…. 3KAP
pszi…..4. szint…. 4KAP
Lélektan 3.fok… 3KAP
Szakrális mágia Élet szféra / kis arkánum 3.fok… 3 KAP
Szakrális mágia Élet szféra / nagy arkánum 3.fok… 3 KAP
Szakrális mágia Lélek szféra / kis arkánum 3.fok… 3 KAP
Szakrális mágia Lélek szféra / nagy arkánum 3.fok… 3 KAP
Szakrális mágia Természet szféra / kis arkánum 3.fok… 3 KAP
Szakrális mágia Természet szféra / nagy arkánum 3.fok… 3 KAP
Összesen 76 KAP

Megtanult képzettségek indoklása:
Tarcisoi mint minden novícius társa, hozzálátott a tanulmányaihoz. Kivételes intelligenciája hamar kitűnt a többiek közül és így tanárai parancsára nyelveket kezdett tanulni. Az indok az, volt, hogy a nomád területek meg növekedett missziós tevékenységéhez kell fordítani, könyveket, leveleket, és így szükség van az utánpótlásra és jó titkárokra stb.
A fegyverhasználat hiánya leginkább testi adottságának hátrányaiból ered, de legalább ilyen hátrányt szenvedett intelligenciája miatt is, mivel roppant tudásszomja az íróasztalhoz kötötte. Ahogy egyre idősebb lett, lassan kezdett kialakult benne egy gátlás a fegyverek használata iránt, mely az idők során undorrá alakult.

Összefoglalva: 375 KAP

Felszerelés:
Kulacs
Domvik pecsétgyűrű
Írótoll
3 db Pergamentekercs
Domvik szent igéjének tekercse
Tegez
Tinta 1dl
Tükör
Tűzszerszám
Vörös papi csuha
Kék öv
Egyszerű fekete csuha (nem vallási)
Domvik szent szimbóluma

Utolsó módosítás dátuma: 2008-01-19
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Vallini 2008.01.20. 11:48-kor.
Vallini

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.11. 15:57

Üdv!

A felszerelés még hiányzik, de azért a statot átnéztem.

370 KAP.
Ez abból adódik, hogy a Kp/szint értéke 5 és erre 15 KAP van elköltve a 10 helyett. 1Kp/szint=2KAP.

Harcértékek nagyon alacsonyak. Mondjuk nincs is semmi harci képzettsége a karinak. Azért ezt induokoltad az előtörténetben?

A HM nincs elosztva.

Az FP 20. (Akaraterőből 10 jön.)

Képzettségeknél a pontozott nyelvismeret mire vonatkozik?

Enriquel figyelmezetésére szólok, hogy a harcértékeknél az összesen nem 52, hanem 60. 60-nal lett számolva csak az összesen rovatban "maradt" 52.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.01.11. 23:05

Quator megjegyzései mellet kérem a nomád nyelv ilyen szintű ismeretének elötörténetbe való beépítést is.

Más fenntartásom a karival szemben nincs ha a HM elfogadja részemröl rendben.

Kaspar Otlokir
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

Re: Vallini (Tarcisio Bertone)

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.12. 20:08

Egy penge agyú, ám jóképű pap van kilátásban :D Hajajj, lányok-asszonyok, uzsgyi! :lol:

Viccet félretéve, kérlek válaszolj arra, amit előttem feltettek/hiányoltak, és ha az rendben lesz, újra jelentkezem.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.01.19. 12:57

Gyakorlatilag befejeztem a karaktert és kijavítottam a hibákat, valamint megírtam az indoklást.
Vallini

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.19. 13:21

Üdv!

375 KAP.

A felszerelés még hiányzik, egyébként a stat és az indoklás is rendben.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.01.19. 17:04

Megvagyok a felszerelésekkel is.
Vallini

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.19. 17:23

A vörös ruha stimmel, de a kék öv hiányzik, a fekete csuhát nem értem. Ez nem katolikus vallás, ahol fekete reverendát viselnek. Bár ha nem vallási öltözetként van nála, nincs kifogásom.

Gondolom alsóneműt és lábbelit jelképesen gondoljak oda :)
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.01.19. 17:47

Módosítottam. Hány pár zoknim lehet?:)
Vallini

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.19. 17:59

:lol: Amennyit csak akarsz, persze csak személyes használatra, ne nagyker mennyiségben :P Részemről minden rendben, ha a Quator is áldását adja, írhatsz kezdő reagot Terra Bierába.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.19. 21:40

"a Quator" Nem tudom ennek a megnevezésnek örüljek-e. :P

A kari részemről rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.19. 22:35

A Játékos Karakter-i státusz megadva!

Jó játékot kívánok!

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.20. 10:07

Úgy veszem, hogy a szent szimbólumot csak véletlenül lefelejtetted 8)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.01.20. 11:47

Igen valóban! Máris javítom (Javítottam).
Vallini

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
16 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ