• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Saggaras Zenir (Ferron Con Corwo)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
14 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Saggaras Zenir (Ferron Con Corwo)

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.11.04. 2:24

Név: Ferron con Corwo
Kaszt: Lovag (De akár harcos is lehetne)
Faj: ember, gorviki
Kor: 20 éves
Nem: Férfi

Előtörténet:

3680 telén született a kis Ferron a család warviki kastélyában. Apja Constantine con Corwo, eredendően warviki báró de ezt a címet ő szerezte meg. Anyja szintén nemes szülött bár ő egy aquiloniai kisnemesi ház a Galianik szülötte.
A család hatalmas birtokok felett uralkodott, ám Constantine ezekre ügyelt is rendesen saját jól felszerelt hadserege volt. Ezáltal a család igen nagy tisztelet és irigységet tudhatott magáénak. Vagyonuk pénzben nem volt számot tevő, csak a birtokok értéke.
A kis Ferront maga apja oktatta, másrészről külön tanítókat fogadott. Apja kitűnő katona volt és egyben nagyszerű politikus. Hála Ranagolnak tudása jó részét át tudta adni tehetséges fiának.
Azt leszámítva, hogy anyja nélkül nőt fel, különösebb tragédia nem árnyékolta be a gyermek éveit. Sőt a gyermek évei boldogok voltak különösebben az a nap, amikor apja először vitte magával, egy tárgyaló küldöttség részeként. Mivel egyedüli gyerek volt, szinte minden idejét felnőttek közt töltötte, így joggal mondható rá, hogy kora érett.
Ferron példaképe maga az apja volt, aki kiváló politikus és katona is volt egyszemélyben, ezen felül mindig hű Ranagol egyházához. Így lehetett hogy Ferron tanítója volt a híres warviki érsek, Bertorro Destarini. Ami ezen kívül még fontos. Már kis korától kezdve apjára akart hasonlítani, aki talpig vasban járt kelt szinte mindig. Így már nagyon korán elkezdte elsajátítani a lovagi harci élethez szükséges tudást.
Ferron ha éppen nem apjával volt, vagy arra törekedett, hogy apjára hasonlítson akkor éppen a család egyik birtokának könyvtárában, ütötte el idejét. Nagyon hamar megtanították olvasni. Kifejezetten művelt.

Ferron con Corwo gyakori résztvevőjévé vált már fiatalon a társasági életnek, a báloknak. Meg tanult a nők nyelvén beszélni, ám nem volt az a hűséges típus, annál sokkal fontosabb dolgok kötötték le. Szinte rendszeres társa volt apjának különböző küldöttségein. Bele látott a napi munkáiba.
Apja mivel elég nagyhatalomra tett szert gyorsan, ezt nem tehette másképp csak úgy, hogy mellé szép számmal gyűjtött ellenségeket is, rivális bárói családokat, kisemmizett kisnemeseket. Bosszúra éhes családokat.
Majd nem sokkal később az árnyékháborúba nem kapott bepillantást, de nyílt háborúvá vált a csata egy rivális családdal, ahol végre kipróbálhatta magát Ferron egy kisebb lovas csapat vezetőjeként apja testőrségében. A csatában elsöprő sikert arattak, és a rivális család (Bertotto) birtokait beolvasztották.
Nemsokára apja próbára tette fiát, hogy mit tud. Elküldte maga helyett egy tárgyaló küldöttségbe. Egy kereskedelmi szövetséget kötöttek a kis gorviki Cortiti családdal. A tárgyalás sikeres volt, a szerződést megkötötték.
Ám ezek után következett a háború, apja azt akarta, hogy fia támogatást szerezzen az amund hordák feltartoztatására, ám az amund mocskok felprédálták az egész vidéket a birtokaik jó részét kopár sivataggá, változtatták. Így Ferron egyedül maradt egy meg csonkított családdal. Sereg birtok, és ezáltal tulajdonképpeni hatalom nélkül. Ám nem tört meg, az a célja, hogy visszaállítsa a Corwo családi címer régi fényét. És ebben nincs igazán sok segítő társa, mert apja barátai oda vesztek a csatákban, a többiek meg úgy gondolták, hogy aki már a földön van, abba inkább rúgjunk bele még egyet. Így tudja, hogy senkire nem számíthat csak magára, és azokra, amiket a hosszú évek során sajátított el. Akinek azonban elfogadja a parancsát, az csak az, aki még a háború előtt rangban felette állt. A shadoniakat ki nem állhatja.

Heves gesztikuláció és katonás rend jellemzi. Ám kitünően kommunikál és szótért az emberek többségével. Jól manipulál másokat, hogy úgy legyenek a dolgok, ahogy ő akarja. Valamint a harcban is kitűnő főleg lovas harcban. De nem bírja elviselni, ha valaki szembe helyezkedik vele, vagy ha sértegetik. Valamint betegesen ragaszkodik a rangjához, és persze az azokkal járó előjogokhoz. Utálja azokat, akik nem a családjának kijáró tisztelettel viseltetnek iránta.
Szeret csendben olvasni egy nyugodt kellemes helyen. De ezzel szemben azt is szereti, ha körülötte forog a társaság. Így igen nagy kettőség uralkodik benne. Utálja, ha mások nem követelik maguktól ugyanazt a rendet, mint ő. Fél attól, hogy elbukik, hogy nem tudja beteljesíteni álmát visszaszerezni apja birtokait. Ám a leghőbb álma, az hogy ő egyesíthesse újra Gorvikot, és felvirágoztassa. Eléggé első ránézésre véleményez, de bizalmatlan mindenkivel. Egy biztos azt hiszi, hogy a shadoniak csak azért vannak itt, hogy ha már kiűzték az amundokat akkor utána ők, vegyék át az ország irányítását. A karakter csak annyira vallásos, hogy tiszteli Ranagolt és papjait, de jó gorvikiként, ha bármi nehézséget okozna ez az életében, lemond erről a hitről, de meg nem tagadja. Mágiát, és használóit pedig csak álmai megvalósítására használja fel.

Mottó: „Korhadt faág ez a mi világunk…Nyomot hagy-é a kérgén a dalos csalogány lába, ha tovaröppen róla?…Ám a büszke héja karma nemde nyomot hagy, ha rátelepszik?...És vajh mi történt közben a csalogánnyal?”

Megjelenés:

Gorvikiakhoz képest magas majd 190 centis jó izmos felépítésű markáns arcú sas orrú, kreol bőrű hosszú göndör fekethajú fickó, elszánt barna szemekkel, ápolt körszakállal bír.
Ruházatára jellemző a fekete szín és az elegancia, hacsak nem vértben van, ami álatlában fekete színű teljesvértje, de ha az idő megkívánja akkor azt sodronyingre cseréli. Kis fekete kendőjével amit a karjára köt jelzi, apja iránti gyászát. Nyíltan viseli fegyvereit.

Kezdés Gorvik

Jelenleg éppen kis számú kiséretével tart a gorviki táborba, ám a kiséret megérkezés után betagozodik a tábori seregbe.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Saggaras Zenir 2007.11.04. 2:27-kor.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

Re: Saggaras Zenir (Ferron Con Corwo)

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.11.04. 2:25

Adatlap

Név: Ferron Con Corwo
Szint: 1
Tapasztalati pontok: 0

Értékek:

Képességek - Bónuszok (faji, képzetsségi) - KAP
erõ – 17 - 1 - 17
ügyesség -16 – 1 - 15
gyorsaság - 13 -13
állóképesség -15 -15
szépség – 13 -13
egészség -15 -15
akaraterõ -15 -15
asztrál - 12 -12
érzékelés - 13 -13
intelligencia- 17 -19

375-147=228

Alapok! - KAP - módosítók = érték
Ép -6 -12 - 5 =11
Fp - 6 - 6 - 10 = 22
Fp/szint- 6 - 18

Akt Fp: 18
Akt Ép: 11

228-36=192

Alapok! -KAP - módosítók - HM= érték
TÉ -20- 20 - 15 - 6=41
VÉ -75 -75 - 9 - 4=88
KÉ - 3 - 3 - 9 – 0=12

HM/szint- 10 – 30

192-128=64

Pszi pontok:
Alap: 1
Módosító: 7 (inteligenciából)
Akt. Pszi pont: 0
Pszi pont/szint: 0
Adható Pszi pont/ szint: 5

Ellenállások
AME: 26 (stat p. 8, din p. 5, asztrál 13)
MME: 26 (stat p. 8, din p. 3, mentál 15)

Pontok - KAP - módosítók = érték
Kp/szint- 10 - 20
Kp 1 – 1 - 6+7=24
Akt Kp: 4

64-21=43

Képzettségek - (egyéb)- fok

Élõ nyelv - (Gorvik) - alapból jár+1KAP (4)
Kultúra - (Gorvik) - alapból jár(3)
Helyismeret - (Gorvik) - alapból jár(3)

Fegyverhasználat (másfélkezes kard) – 3
Fegyverhasználat (rameira) – 3
Pajzskezelés – 3
Nehézvért viselet – 3
Lélektan – 3
Lovaglás – 4
Heraldika - 3
Írás/olvasás - 3
Történelem ismeret - 3
Politika/diplomácia – 3
Pszi – 3
Taktika – 3
Stratégia – 3
Parancsnoklás – 2

Élő nyelv – (Közös) – 3 kp-ért (2)
Szexuális kultúra – 3 kp-ért (2)
Térképészet – 2 kp-ért (1)
Udvari etikett – 1 Kp-ért (1)
Vallás – Ranagol - 2 kp-ért (1)
Méregkezelés – 2 kp-ért (1)
Tánc – 3 kp-ért (2)
Birtokigazgatás – 1 Kp-ért (1)
Ékesszólás – 3 kp-ért (2)

43-43=0

Ismert mérgek:
Fegyver mérgek: Kobramarás, vérizzitó, fekete skorpió

Tulajdon:

- Ló: fekete nehéz harci ló, felszerszámozva (Agazzo)
- Táska, kulacs, napló, 3 napi váltás nemesi ruha, teljes vért, sodronying, közepes pajzs, másfélkezes kard, rameira, fegyvermérgek (kobramarás 5. szintű 5 adag). Szappan, parfüm, borotva, hálózsák, 3 fáklya.

Csatlósok(NJK):

Ajándékok, jutalmak:

-15 arany 34 ezüst 105 réz
A hozzászólást 11 alkalommal szerkesztették, utoljára Saggaras Zenir 2007.12.26. 15:15-kor.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.04. 2:45

Üdv!

375 KAP.

VÉ 87.

Akt pszí 0.

A mágiaellenállásba a teljes tulajdonság számít.

Gorvikban, gorviki nyelven aszisz kultúra és szokások szerint nevelkedett?

A kezdő karakternél 1 db, maximum 2 4.fokú képzi fogadható el.

A méregkezelés 1. foka egy méregcsoporton belüli 3 konkrét méreg kezelésére vonatkozik. Pl.: Fegyvermérgek csoportból ismeri a Vérizzítót, a Toroni Pokolt és a Kobramarást. Vagy hasonló.

Felszerelésnél egyrészt milyen fegyverméregről van szó, másrészt 10 adag kicsit soknak tűnik már pénzügyileg is.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.04. 10:47

Szép átgondolt előtörténet; minden lényegest tartalmaz; jó játékot vele. :)

UI:

Saggaras Zenir írta:Név: Ferron con Corwo
"...ám az amund mocskok felprédálták az egész vidéket a birtokaik jó részét kopár sivataggá, változtatták.

Ööö, már megkopott kissé a ynevi történelemtudásom, de a Manifesztációs háborúban az amundok nem elsősorban az Ibara államait és a dzsadokat döntötték végromlásba? :roll: Egy gorviki portyázás véleményem szerint csak akkor lehetséges ha már az Ibara abszolút urai és már a többi állam is elérhető közelségbe, szomszédságba került; de ha jól tudom ilyesmire már nem került sor; mert Amhe Ramunt egy aquvir kinyírta. 8)

"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.11.04. 12:15

Nos Castor az említett dolgot ne velem vitasd meg hanem a Gorviki HM-mel, és ezért is várom az ő bírálatát, ugyanis nála jelenleg Gorvik egy háboruba sülyedt ország. Ezért irtam bele ezt a részt.

Quator a toroni poklot ismerheti egy gorviki? Sajnos mérgekben annyira nem mozgok otthonosan, dehát a cél szentesíti az eszközt.

Pénzügyileg azt ne felejtsük, hogy azért a kari egy Bárói család egyetlen tagja, így azért annyira anyagilag nem kell sajnálni, mint egy kis közkatonát.

Amúgy a többi rész átjavítva.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.04. 14:15

Jelenleg 3 4.fokú képzi van. Kérlek csökkents még valamit, ahogy elsőre kértem.

A méregkezelésnél, hogy a fegyvermérgek csoportból melyik hármat ismeri a kari te tudod. Azt tudom ajánlani nézd meg a Nagy Ződben a példamérgeket.

A 10 adag az 120 arany ezesetben. Értem, hogy feelinges a vagyonos főnemes kari, de egy utazáshoz csak a mérgek 120 aranyak legyenek szerintem ez kicsit sok.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.11.04. 14:25

Elöször ugy gondoltam, hogy elkezdek érvelni amelett, hogy a sok utazás miatt, rengeteget lovagolt így elég valószínű, hogy sikerült negyedik fokra fejleszteni a lovaglást. A sok olvasásnak köszönhetően, és a tárgyalások, miatt eléggé magas szintű nyelvtudásra tett szert ami igazából, különösebb tanulás nélkül ragadt rá. Ami igaz az igaz, a másfél kezes kard forgatásában pedig kitűnő mesterek és nagy kitartása hozta meg azt a gyümölcsöt hogy már ilyen fiatalon is mestere lehessen a kardnak, de mint az elején is írtam, inkább nem szállok vitába ugyhogy átirtam a dolgokat.

A mérgek mennyisége tényleg lehet hogy egy egyszerű utazáshoz túl sok igy felére is csökentettem, de nem is a pénz miatt inkább a tárolási körülmények irrealitása miatt.

Szerintem most már okés.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.04. 15:03

Részemről rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.11.04. 20:38

Üdv!

Először is bocsi, hogy csak most értem ide, de nem voltam gépközelbe.

Nekem tetszik így a karakter, és az adatlap is. Felőlem jöhet, de még várjuk meg Wharadak és Yvett véleményét is.

Én Shadon HM-jétől Lianna Pentangelin-től (alias Navaratna) kaptam az infót arról, hogy az amund csapatok betörtek Gorvikba, és elfoglalták az öt tartomány nagyrészét. Megvitattam vele a dolgot, én elfogadtam amiket ő írt, és aszerint kezdtem írni Gorvikról. Bár így nincs olyan íze Gorviknak, mint régebben, de azért majd megpróbálom visszaadni a gorviki hangulatot.

Ha a többiek is rábólintanak, akkor írhatod a Utak, ösvények, csapások topikba az első reagot.
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.07. 0:16

Szia!

Minden szép és jó volt egészen odáig, amíg meg nem láttam, hogy a karakter Kp alapja 0. Nem lehet nulla - minimum egyet kell rá tenni.
Értem én, hogy egész kiskorától csak és kizárólag lovagi/nemesi dolgokat tanult, ám azt vedd figyelembe, hogy nem egy teljesen zárt burokban nevelték.
Kérlek csald el valahonnan azt az 1 KAP-ot, s marad 1 Kp-d, hacsak el nem költöd.

A vallásnál nincs feltüntetve mely vallásra vonatkozik (gondolom Ranagol, de azért írjuk oda...)

A Pszinél mi az a Módosító 7 ? - Ez az Intelligencia tfr-t mutatná?
Egyébként még odaírtatod, hogy tudd, hogy szintenként 0 Ψpont; adható 5 Ψpont.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.11.07. 0:28

Bocsi amiért játszani kezdtünk.

Csak anno ez még egy nem így ment, hogy mindenkinek rá kell bólintania, legalább is én arra emlékszem, ugyhogy mégegyszer elnézést.

Amugy dolgok javítva.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.07. 0:40

Con Larrodan írta:ONLINE JÁTÉK

Játékba kerülési feltételek:

- A Karakterbírálók mindegyike, plussz a játék színhelyének HM-je elfogadja a koncepciót.

Elejétől fogva így működik Saggaras.

Vallásnál véletlenül elírtad - Ranagol helyett Ranaglo-t írtál. :)
Az 1 KAP-ot honnan csaltad el?

Egyébként részemről rendben így már.

Jó játékot!
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.11.07. 0:46

Nos oké

Akkor már csak Wharadak betoppanására várok.

Amugy a KÉ-met csökkentettem, nem vagyok egy hű de gyors léptű.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.11.07. 13:35

*betopp*

Jó játékot.

Wharadak voltam.
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
14 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ